doodah007 0 Opublikowano 23 kwietnia 2017 Opublikowano 23 kwietnia 2017 Witam wszystkich, moje wysłużone 2 letnie słuchawki od Sony Gold 2.0 "wreszcie" pękły i stoję przed bardzo trudnym wyborem zakupu nowych... Dlatego ośmielam się Was prosić o pomoc i opinie :) z góry wszystkim dziękuję... Na wstępie zaznaczę iż słuchawki będą mi służyły wyłącznie do grania na PS4 (do muzyki posiadam słuchawki AKG i jestem z nim mega zadowolony). Główny nurt gier, którymi się zagrywam to strzelanki multi zaczynając od BF1 na TF2 kończąc potem jakieś Dark Soulsy, Tomb Raidery, Unchartedy i takie tam... Celowo wspomniałem o multi bo tu słuchawki z dobrym dźwiękiem przestrzennym pomagają zlokalizować oponenta, który skrada się i chciałby nas "zajść" od tyłu :) Przeglądając internety chyba wybrałem 3 -kę spośród której będę chciał wybrać (jednak jestem otwarty na sugestie): 1) Turtle Beach Elite 800, 2) Steelseries Siberia 800 (840) czy jest sens? 3) Astro A50 Wiem, że odsłuch załatwiłby sprawę ale ze słuchawkami gamingowymi jest z tym problem, stąd wielka prośba. pozdrawiam Cytuj
dragonosi 25 Opublikowano 23 kwietnia 2017 Opublikowano 23 kwietnia 2017 obstawiałbym na astro, chociaż jak kupisz te pierwsze tez nie będziesz żałował Cytuj
doodah007 0 Opublikowano 23 kwietnia 2017 Opublikowano 23 kwietnia 2017 obstawiałbym na astro, chociaż jak kupisz te pierwsze tez nie będziesz żałował Jakiś argument :) posiadasz astro ? użytkowałeś? Jak jest z kompatybilnością z ps4 ? Cytuj
piotros 220 Opublikowano 23 kwietnia 2017 Opublikowano 23 kwietnia 2017 Jeżeli interesuje Cię multi w strzelankach, to polecam Syberia Steelseries 800, nowszy model ma jeszcze bluetooth'a, który przydaje się do podłączenia telefonu, ale płacić kilkaset złotych więcej za ten bajer? To już sam sobie odpowiedz :) Standardowy zestaw podłączyłem przez przełącznik optyczny do PS4, PS3 i X1. Dodatkowo po analogu mam podłączony jeszcze dźwięk z telewizora i jak potrzebuję to po USB z komputera. W Astro da się dzięki mikserowi połączyć dźwięki z różnych źródeł, więc jeżeli zależy Ci na muzyce z kompa i dźwięku z gier z konsoli jednocześnie, to zastanów się nad Astro. Jak nie, to kupuj Syberię. No i 2 baterie w Syberii to jest super sprawa. Nie dość, że bateria starcza na naście godzin, to zaraz jak się wyczerpie, masz naładowaną drugą, którą w max 30 sekund wymieniasz i korzystasz dalej. Cytuj
doodah007 0 Opublikowano 23 kwietnia 2017 Opublikowano 23 kwietnia 2017 Jeżeli interesuje Cię multi w strzelankach, to polecam Syberia Steelseries 800, nowszy model ma jeszcze bluetooth'a, który przydaje się do podłączenia telefonu, ale płacić kilkaset złotych więcej za ten bajer? To już sam sobie odpowiedz :) Standardowy zestaw podłączyłem przez przełącznik optyczny do PS4, PS3 i X1. Dodatkowo po analogu mam podłączony jeszcze dźwięk z telewizora i jak potrzebuję to po USB z komputera. W Astro da się dzięki mikserowi połączyć dźwięki z różnych źródeł, więc jeżeli zależy Ci na muzyce z kompa i dźwięku z gier z konsoli jednocześnie, to zastanów się nad Astro. Jak nie, to kupuj Syberię. No i 2 baterie w Syberii to jest super sprawa. Nie dość, że bateria starcza na naście godzin, to zaraz jak się wyczerpie, masz naładowaną drugą, którą w max 30 sekund wymieniasz i korzystasz dalej. Wielkie dzięki, powoli chyba przekonuje się do syberii :) Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 23 kwietnia 2017 Opublikowano 23 kwietnia 2017 jedyne 1200zł za słuchawki? biore odrazu 5 Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 23 kwietnia 2017 Opublikowano 23 kwietnia 2017 Z każdych powinieneś być zadowolony. W końcu to gamingowy highend. Ja miałem brać syberie800, a że akurat nie mieli u mnie w sklepie wziąłem tb 800 i jestem zadowolony. Jak nie możesz sprawdzić słuchawek to wybierz te, które najbardziej odpowiadają Ci designem i dodatkami. W turtlach masz różne presety do gry (strzelanki, kroki, wyscigi itd), do filmów (horror, sensacja itd), do muzy (studio, podpicie basu itd i standardowe stereo (bass, vocal itd) dokładnie nawet nie pamietam. Bluetooth przez który możesz podłączyć w sumie wszystko. Fajna podstawka magnetyczna, czyli nie trzeba bawić się w zmianę baterii czy podpinanie kabla usb tylko kładziesz na podstawie i się ładują- mega wygoda. Do tego co jest super dwa źródła dźwięku na raz (może i trzy, ale nie sprawdzałem) np grasz oraz gadasz przez telefon (bt lub jack) w tym samym momencie i wszystko słyszysz. Ja jestem zdania, że audio jest też bardzo ważne w odbiorze gry i warto wydać trochę kasy. Grałem na tanich senheizerach (hd202 chyba), microsoft stereo hs, goldach i nawet nie ma co porównywać ich do tb elite 800x. Tyle ode mnie. Niech się ktoś wypowie o astro albo ss. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj
doodah007 0 Opublikowano 24 kwietnia 2017 Opublikowano 24 kwietnia 2017 Z każdych powinieneś być zadowolony. W końcu to gamingowy highend. Ja miałem brać syberie800, a że akurat nie mieli u mnie w sklepie wziąłem tb 800 i jestem zadowolony. Jak nie możesz sprawdzić słuchawek to wybierz te, które najbardziej odpowiadają Ci designem i dodatkami. W turtlach masz różne presety do gry (strzelanki, kroki, wyscigi itd), do filmów (horror, sensacja itd), do muzy (studio, podpicie basu itd i standardowe stereo (bass, vocal itd) dokładnie nawet nie pamietam. Bluetooth przez który możesz podłączyć w sumie wszystko. Fajna podstawka magnetyczna, czyli nie trzeba bawić się w zmianę baterii czy podpinanie kabla usb tylko kładziesz na podstawie i się ładują- mega wygoda. Do tego co jest super dwa źródła dźwięku na raz (może i trzy, ale nie sprawdzałem) np grasz oraz gadasz przez telefon (bt lub jack) w tym samym momencie i wszystko słyszysz. Ja jestem zdania, że audio jest też bardzo ważne w odbiorze gry i warto wydać trochę kasy. Grałem na tanich senheizerach (hd202 chyba), microsoft stereo hs, goldach i nawet nie ma co porównywać ich do tb elite 800x. Tyle ode mnie. Niech się ktoś wypowie o astro albo ss. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Wielkie dzięki za konstruktywną ocenę. TB podobno mają "złą" sławę jeżeli chodzi o łamanie się pałąków. Jak to wygląda z perspektywy posiadacza? Czy to tylko trollowanie tematu? Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 24 kwietnia 2017 Opublikowano 24 kwietnia 2017 jedyne 1200zł za słuchawki? biore odrazu 5 Jak chcesz mieć porządny, przestrzenny dźwięk to tyle trzeba zapłacić. Jak chcesz mieć jakieś pobrzdękiwania to kup sobie na tandecie takie waciki douszne, przynajmniej zaoszczędzisz i będziesz miał czyste uszy. Tyle kosztują porządne słuchawki, ale to i tak tanio. Ja jednak wziąłem te Platinum 7.1 do PS4. Nie mam wymagań zbyt dużych, bo nie gram w shootery przez sieć, więc myślę że wybór dobry. Narazie jestem zadowolony, dźwięk ok, bas ok, dobrze leżą, mocno trzymają się głowy a przy tym nie męczą zbytnio. Zobaczymy po dwóch latach czy pałąki nie pękną :D Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 24 kwietnia 2017 Opublikowano 24 kwietnia 2017 (edytowane) @doodah007 U mnie nic na zawiasach się nie dzieje po roku użytkowania prawie codziennie po 2-4h. A z tego co się orientuje to jakieś niższe modele mają problem z zawiasami (chyba modele 400 i/lub 500). @_daras_ Nie wiem jak jest w tych platiniumach (niby troszkę lepiej niż goldy), ale porównując goldy do moich słuchawek to one nie mają w ogóle basu i puki nie uświadczyłem lepszego dźwięku (z906 i ww turtle) to też byłem zadowolony ze słuchawek sony. Teraz już ich bym nie kupił :P Edytowane 24 kwietnia 2017 przez creatinfreak Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 25 kwietnia 2017 Opublikowano 25 kwietnia 2017 No to na pewno, inna klasa. Tylko pytanie czego oczekujesz, ja zbyt dużo na słuchawkach nie gram i tylko w gry fabularne późnym wieczorem, więc nie potrzebuję sprzętu najwyższej klasy. Gdybym ciorał w strzelaniny mutli, wziąłbym wówczas Turtle (a zastanawiałem się nad nimi, swoją drogą gdzie można je kupić?). W każdym innym wypadku odpalam kino domowe 7.1. Cytuj
doodah007 0 Opublikowano 25 kwietnia 2017 Opublikowano 25 kwietnia 2017 No to na pewno, inna klasa. Tylko pytanie czego oczekujesz, ja zbyt dużo na słuchawkach nie gram i tylko w gry fabularne późnym wieczorem, więc nie potrzebuję sprzętu najwyższej klasy. Gdybym ciorał w strzelaniny mutli, wziąłbym wówczas Turtle (a zastanawiałem się nad nimi, swoją drogą gdzie można je kupić?). W każdym innym wypadku odpalam kino domowe 7.1. https://www.morele.net/sluchawki-turtle-beach-elite-800p-tbs-3390-02-721014/ tu masz najlepszą cenę Cytuj
karmaster 362 Opublikowano 1 maja 2017 Opublikowano 1 maja 2017 2 lata używałem do Playstation słuchawek: Turtle Beach Ear Force Stealth 500P. W sumie byłem bardzo zadowolony, dobry dźwięk + długi czas trzymania na baterii. Niestety wczoraj pękł (http://www.brokenbar...=new&pd=8552101 - dokładnie tak samo jak w tym linku). Teraz sie zastanawiam nad nowymi i pewnie pójde w kierunku Steelseries. Cytuj
Godot 416 Opublikowano 1 maja 2017 Opublikowano 1 maja 2017 Od kilku miesięcy używam Sony MDR HW700 i polecam je z całego growego serca. Dźwięk przestrzenny jest FENOMENALNY, sama jakość dźwięku powala na kolana. Słuchawki są superwygodne, funkcjonalne. Idealne zwłaszcza jak ma się więcej sprzętu. Cytuj
bloody_gipsy 70 Opublikowano 1 maja 2017 Opublikowano 1 maja 2017 2 lata używałem do Playstation słuchawek: Turtle Beach Ear Force Stealth 500P. W sumie byłem bardzo zadowolony, dobry dźwięk + długi czas trzymania na baterii. Niestety wczoraj pękł (http://www.brokenbar...=new&pd=8552101 - dokładnie tak samo jak w tym linku). Teraz sie zastanawiam nad nowymi i pewnie pójde w kierunku Steelseries. Co z nimi robiłeś, że tak pękły? Cytuj
karmaster 362 Opublikowano 1 maja 2017 Opublikowano 1 maja 2017 (edytowane) Właśnie w tym problem, że pękły tak z niczego. Dwa lata żadnych problemów, wczoraj podnosze i tylko słychać klik i później takie peknięcie. Pogooglowałem trochę to dosyć częsty problem. Edytowane 1 maja 2017 przez karmaster Cytuj
kes 1 462 Opublikowano 4 maja 2017 Opublikowano 4 maja 2017 Hej używa ktoś z was Steelseries Arctis 3/5/7? Zastanawiam się nad bezprzewodowymi a7 cena to ok. 650 zł, opinie w internecie głównie pozytywne, ale pytanie czy są warte tych pieniądzy i jaka ewentualnie alternatywa w podobnej kwocie? Będę używał głównie do Switcha i ps4. Cytuj
Starh 3 170 Opublikowano 4 maja 2017 Opublikowano 4 maja 2017 (edytowane) Przewodowe? To już lepiej kup coś co dobrze gra, a jest tańsze np. Somic v2 http://www.audiofanatyk.pl/recenzja-sluchawek-somic-v2/ Fajne otwarte słuchawki - duża scena, więc nie potrzebujesz żadnego emulowanego 5:1. Poza tym bardzo łatwo je napędzić. Edytowane 4 maja 2017 przez Starh Cytuj
SpacierShark123 1 506 Opublikowano 4 maja 2017 Opublikowano 4 maja 2017 Ja mogę polecić Logitech-y G633(droższa wersja bodajże 933 jest bezprzewodowa) , grają świetnie i na konsolach i na PC . Wcześniej posiadałem hyperxcloud-y i tutaj zdecydowanie liga wyżej jeśli chodzi o jakość dźwięku , podobnie jak w arctis masz możliwość wyjęcia/wymiany kabla więc nie będzie problemów z luźnym kablem(hypery przestały mi działać właśnie przez kabel). Sam chciałem brać arctis 5 ale po nałożeniu na głowę zdecydowałem się na logitechy . Cytuj
kes 1 462 Opublikowano 4 maja 2017 Opublikowano 4 maja 2017 Zamówiłem Arctis 7 myślę że jakość dźwięku jak na słuchawki do gier będzie zadowalająca. Zależy mi na wygodzie dlatego wzialem słuchawki bezprzewodowe, do tego wyglądają fajnie i podobno są wygodne. Zobaczymy. Cytuj
kes 1 462 Opublikowano 5 maja 2017 Opublikowano 5 maja 2017 Dostałem dzisiaj te a7 niestety okazało się że są używane (otwarty box kable luzem pewnie pochodzą ze zwrotu). Na szczęście jest szybki replacement i na jutro dostanę nowe. Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 6 maja 2017 Opublikowano 6 maja 2017 to czekam na szersze info sam nad nimi mocno myslalem ale padlo na siberia 800 Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 6 maja 2017 Opublikowano 6 maja 2017 (edytowane) Przewodowe? To już lepiej kup coś co dobrze gra, a jest tańsze np. Somic v2 http://www.audiofanatyk.pl/recenzja-sluchawek-somic-v2/ Fajne otwarte słuchawki - duża scena, więc nie potrzebujesz żadnego emulowanego 5:1. Poza tym bardzo łatwo je napędzić. Kable w dzisiejszych czasach? Po kilku miesiącach niechcący włączyłem tryb Stereo w swoich TB i wierz mi, jakbym ogłuchł na jedno ucho. Nie miałem do czynienia z emulowanym 5.1. Ale to 7.1 TB robi robotę. Jak ktoś ma więcej grosza na zbyciu, to polecam zainwestować właśnie w coś więcej, niż zwykłe stereo. Edytowane 6 maja 2017 przez chris85 Cytuj
Starh 3 170 Opublikowano 6 maja 2017 Opublikowano 6 maja 2017 (edytowane) Przewodowe? To już lepiej kup coś co dobrze gra, a jest tańsze np. Somic v2 http://www.audiofanatyk.pl/recenzja-sluchawek-somic-v2/ Fajne otwarte słuchawki - duża scena, więc nie potrzebujesz żadnego emulowanego 5:1. Poza tym bardzo łatwo je napędzić. Kable w dzisiejszych czasach? Po kilku miesiącach niechcący włączyłem tryb Stereo w swoich TB i wierz mi, jakbym ogłuchł na jedno ucho. Nie miałem do czynienia z emulowanym 5.1. Ale to 7.1 TB robi robotę. Jak ktoś ma więcej grosza na zbyciu, to polecam zainwestować właśnie w coś więcej, niż zwykłe stereo. Mam Steelsy 800 więc wiem jak słychać 5:1.Posiadam również otwarte słuchawki senki 600/Philipsy shp9500. Słyszałem również F x2 i to są chyba najlepsze słuchawki do grania po kablu. Do takiego sprzętu kupuje sie v moda i więcej nie trzeba. Nawet senki 598 będą lepsze od emulowanego 5:1. https://youtu.be/63BxrNuXnYg Edytowane 6 maja 2017 przez Starh Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 13 maja 2017 Opublikowano 13 maja 2017 Jakie słuchawki polecacie? Znajdę coś dobrego za max 200 zł fo gry? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi