Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dostałem bony z roboty więc postanowiłem przequrwic na Goldy w końcu. 

I nie zawiodłem się. Graja zdecydowanie głośniej niż co innego podpinalem pod PS4. Więcej mają soczystego basu ale resztq dźwięków jest na wyższym poziomie. Słychać każdy detal. Zwłaszcza w dedykowanych presetach. 

Nie potrzebnie zwlekałem. Jedynie można przyczepić się do słabej jakości pianki jak i samej wygody na uszach. Tu zdecydowanie lepsze HYPERX i to znacznie. Jednak dźwiękowo jeśli chodzi o gry na Prosiaku nie mialem nic lepszego imo. Za 200zl nówki żal było nie brac. 

• Plusik 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zapytam tutaj może ktoś pomoże.
Mam słuchawki AKG podłączane przez jack do pada PS4 i wszystko było ok. Syn grał 2 dni temu i teraz mam problem z głośnością w słuchawkach.
Było tak, że jak grałem i pogłaśniałem na telewizorze dźwięk to w słuchawkach też się pogłaśniał, jak zmniejszałem głośność na pilocie w słuchawkach analogicznie było ciszej. Dziś wrzucam Uncharted i dźwięk mam cały czas taki sam i jest za cicho. Jak pogłaśniam jak do tej pory to nic się nie dzieje nawet jak na pilocie zejdę praktycznie do zera czy dam na maks to w słuchawkach nic się nie zmienia. Czy możliwe, że jakaś opcja została włączona i teraz ten dźwięk jest cały czas taki sam i nie da się go zmienić? Na słuchawkach niby słyszę co dzieje się w grze ale już w dialogi trzeba się wsłuchiwać.

Opublikowano

Sprawdź ustawienia dźwięku jakie masz w grze. Gra sama dostosowuje dźwięk do urządzeń jakie masz podpięte - może tam coś Ci miesza z dźwiękiem. 

Opublikowano (edytowane)

Spróbuję coś posprawdzać bo szczerze pierwszy raz mi się coś takiego stało :) Dzięki za wskazówkę.
A wcześniej dało się bez problemu regulować głośność bo niektóre gry faktycznie trzeba było pogłaśniać.

Edytowane przez mario10
Opublikowano
W dniu 16.12.2019 o 20:48, II KoBik II napisał:

Dostałem bony z roboty więc postanowiłem przequrwic na Goldy w końcu. 

I nie zawiodłem się. Graja zdecydowanie głośniej niż co innego podpinalem pod PS4. Więcej mają soczystego basu ale resztq dźwięków jest na wyższym poziomie. Słychać każdy detal. Zwłaszcza w dedykowanych presetach. 

Nie potrzebnie zwlekałem. Jedynie można przyczepić się do słabej jakości pianki jak i samej wygody na uszach. Tu zdecydowanie lepsze HYPERX i to znacznie. Jednak dźwiękowo jeśli chodzi o gry na Prosiaku nie mialem nic lepszego imo. Za 200zl nówki żal było nie brac. 

Nie wiem jak Goldy, ale ja za to wymieniłem Platiniumy na HyperX Cloud Alpha + Sound BlasterX G6(pod DS4 z jego DAC nie wpiąłbym nic poza tanimi pchełkami) i gra to co najmniej o dwie klasy lepiej.

Platiniumy nie dość, że same w sobie brzmią kiepsko, to po włączeniu Virtual Surround brzmią wręcz tragicznie. HRTF w SBX G6 działa jednak dużo lepiej niż ten w headsecie Sony i nie kastruje tak mocno dźwięku.

Opublikowano
21 minut temu, bartiz napisał:

Te "nowe" Goldy też tak pękają jak stare?

NIE

Jak z jakością dźwięku?

Trochę lepiej niż w poprzednich, ale są mniej wygodne. Mają też lepszy mikrofon

Czy warto dopłacać do Platinum? 

Nie wiem, nie mam porównania

• Plusik 1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czy ktoś kojarzy, czy SONY dorzucało do kartonów z konsolą PS4 Pro jakieś fabryczne słuchawki douszne z mikrofonem?

Moje pudło jest gdzieś na strychu i nie wiem, czy warto je szukać, aby się przekonać. 

Opublikowano

https://www.hyperxgaming.com/pl/headsets/cloud-flight-s-wireless-gaming-headset#atc

Nowość od HyperX. Na razie nie widzę w polskich sklepach a na stronie cena 169 EUR. 30h na jednym ładowaniu i do tego ładowanie indukcyjne. Emulacja dźwięku przestrzennego przez donga w PS4 bez dodatkowych stacji jak w większości konkurencji. No ciekawa opcja muszę przyznać bo męczy mnie ten optyk i USB do czatu w Siberii.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, 

Mam pytanie odnośnie podłączenia headseta do portu USB w konsoli (PS4 Slim). Headset to Genesis Neon 360, posiada osobne wyjścia na mikrofon i dźwięk oraz końcówkę USB do (z tego co wyczytałem) wibracji i podświetlenia. Aktualnie korzystam z nich za pomocą przejściówki i podłączenia do pada ale jest trochę niewygodne i wolałbym mieć je podłączone do konsoli jako że jest w miarę blisko. I teraz czy da się to jakoś zrobić? Są przejściówki z mini jackow na USB ale chyba zawsze z wbudowaną karta dźwiękowa. Czy to będzie działać w PS4 i jak ewentualnie będzie to wpływać na jakość dźwięku? Czy jest ewentualnie jakaś inna opcja podłączenia słuchawek do konsoli? W monitorze na którym gram nie ma wejścia na słuchawki.

Pozdrawiam.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam 

Mam problem z słuchawkami. Słyszę wszystkich w imprezie Ale sam nie mogę gadać (mogę Ale mikrofon muszę mieć 1mm od buzi A i tak słychać strasznie słabo). Przy uregulowaniu poziomu mikrofonu mam na Full lecz gdy mówię prawie nic nie wychwytuje. Jak to naprawić. Pójść z tym gdzieś? (Mam normalne słuchawki do uszne I testowałem wiele takich Ale z każdym to samo) pls help guys

Opublikowano

Witam. Czy posiadając Sony Pulse Wireless Stereo Headset jest sens zastanawiać się nad innymi słuchawkami od Sony? W tych słuchawkach podoba mi się aplikacja, która ma predefiniowane ustawienia do parunastu gier i tą różnicę słychać. Dlatego zastanawiam się głównie nad Wireless 2.0, które takich ustawień do konkretnych gier mają 31 (80% z tych gier napewno ogram). Obiegowa opinia mówi o słabych niskich tonach, ale głównie przy korzystaniu z nich przy innych urządzeniach niż PS4. W dodatku te słuchawki mają też drugi tryb gdzie właśnie niskie tony można ustawić, a w trybie domyślnym są one poprostu płaskie, czego "nieświadomy" użytkownik może nie wiedzieć. I tak - to działa tylko na PS4. Czy może ktoś to potwierdzić? 

Z tej samej aplikacji korzystają też kolejne modele od Sony - Goldy i Platinumy, ale tych presetów jest zdecydowanie mniej. Oczywiście, one są nowsze więc może i lepsze, ale czy na tyle by przewyższały zauważalnie Pulse? 

Napewno kupię PS5 na premierę i słuchawki do nich, bo konsola będzie miała należycie potraktowaną warstwę audio. Więc może zostać przy Pulse jeszcze przez ten rok? Prosiłbym o konkretne opinie.

PS. nie chcę kabli i chcę słyszeć grę tak jak tego twórcy chcieli (a może to tylko pusty frazes z tej apki?)

Opublikowano

Cześć, problem polega na tym, że gdy podłącze słuchawki pod pada zamula cały system. Czasem ak zresetuje konsole jest normalnie ale często jest tak że konsola tak muli że nie da rady nic zrobić... Ktoś tak miał? 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jak to jest z tymi słuchawkami wireless gold w porównaniu do zwykłych słuchawek? Znalazłem w internetach że tylko parę gier jak Horizon czy Uncharted wykorzystuje w pełni możliwości tych słuchawek, innymi słowy gra musi mieć w sobie wszystkie wodotryski audio żeby goldy miały jak się wykazać.