kakus 13 Opublikowano 9 grudnia 2018 Opublikowano 9 grudnia 2018 A czym ty masz podpięte te TB 800 do konsoli ?. Mam 2 zestawy TB 800 do XO i Ps4 i wszystko działa jak trzeba, dźwięk przestrzenny jest dobrze słyszalny i faktycznie słychać w grach jak np. ktoś przeładowywuje magazynek w broni w pomieszczeniu obok - BF5, słychać z ktorej strony ktoś strzela, biegnie etc. Podłaczone mam optykiem z zestawu, Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 9 grudnia 2018 Opublikowano 9 grudnia 2018 Tak samo jak kaktus mam elity 800 pod ps i x i wyraźnie słuchać skąd dochodzi dźwięk. Nawet na badziewnych goldach słyszałem różnice w stosunku do zwykłego stereo. Niby wirtualne a naprawdę słychać dźwięk surround. Cytuj
Milo 56 Opublikowano 9 grudnia 2018 Opublikowano 9 grudnia 2018 (edytowane) 2 godziny temu, kakus napisał: A czym ty masz podpięte te TB 800 do konsoli ?. Mam 2 zestawy TB 800 do XO i Ps4 i wszystko działa jak trzeba, dźwięk przestrzenny jest dobrze słyszalny i faktycznie słychać w grach jak np. ktoś przeładowywuje magazynek w broni w pomieszczeniu obok - BF5, słychać z ktorej strony ktoś strzela, biegnie etc. Podłaczone mam optykiem z zestawu, 55 minut temu, creatinfreak napisał: Tak samo jak kaktus mam elity 800 pod ps i x i wyraźnie słuchać skąd dochodzi dźwięk. Nawet na badziewnych goldach słyszałem różnice w stosunku do zwykłego stereo. Niby wirtualne a naprawdę słychać dźwięk surround. Jeżeli te odpowiedzi są do mojego posta to ja mam Turtle Beach PX5 nie 800 i mam je podłączone oczywiście kablem optycznym z telewizora. Oczywiście coś tam słychać dzwieku przestrzennego, ale głównie to porównał bym go do efektu jaki mam w laptopie na zwykłych słuchawkach dwukanałowych w tym wypadku jest to Huawei AM115 i ustawionym Windows Sonic w Windowsie czyli pseudo efekt przestrzenny. Podobne efekty przestrzenne czyli słabe. Może poza basem, który jest lepszy w słuchawkach Huawei... Wkurzyłem się bo zdrzemnąłem się i uciekły mi w dobrej cenie http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7704136709 Edytowane 9 grudnia 2018 przez Milo Cytuj
Figaro 8 215 Opublikowano 12 grudnia 2018 Opublikowano 12 grudnia 2018 Korzysta ktoś z was z Goldów, ale tych z 2018 roku? Czy jakość dźwięku mikrofonu faktycznie jest słaba? Strasznie mi się podobają wizualnie, a i wyglądają na wygodne i chyba sprawię je sobie na święta :)) Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 12 grudnia 2018 Opublikowano 12 grudnia 2018 32 minuty temu, Figaro napisał: Korzysta ktoś z was z Goldów, ale tych z 2018 roku? Czy jakość dźwięku mikrofonu faktycznie jest słaba? Strasznie mi się podobają wizualnie, a i wyglądają na wygodne i chyba sprawię je sobie na święta :)) Tak ciężko poszukać testu na YT 4:25 masz test mikrofonu Cytuj
Figaro 8 215 Opublikowano 12 grudnia 2018 Opublikowano 12 grudnia 2018 Nie ciężko, ale zawsze wolę przeczytać opinię forumka, niż opłacanych youtuberów. Wyczilałtuj. Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 12 grudnia 2018 Opublikowano 12 grudnia 2018 (edytowane) Ale co ma opinia jutubera do dźwięku który nagrał danym mikrofonem w filmie. Na forum te słuchawki posiada/posiadał @MYSZa7 jego pytaj. Edytowane 12 grudnia 2018 przez Figuś 1 Cytuj
Figaro 8 215 Opublikowano 12 grudnia 2018 Opublikowano 12 grudnia 2018 Nic nie ma. Liczyłem też na ogólną opinię, nie tylko mikrofonu. Pozdrawiam i proszę skończyć Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 12 grudnia 2018 Opublikowano 12 grudnia 2018 Jestem bardzo zadowolony z tych słuchawek, przede wszystkim wygodą, co jest dla mnie najważniejsze. Brzmienie też spoko, bassy mogły by być lepsze, ale tragedii nie ma, szczególnie z odpowiednio wgranymi ustawieniami. A co do mikrofonu... to nie wiem Jeszcze nie miałem okazji przetestować. Jak gadam z kimś to tylko przez najprostsze słuchawki... ale te dokładane do Xboxa One. Sznurówka od Sony to (pipi). 1 Cytuj
mlody23 26 Opublikowano 17 grudnia 2018 Opublikowano 17 grudnia 2018 (edytowane) Panowie kupiłem dziś nowe goldy 2.0 i mam w związku z nimi pytanie - czy to normalne że przy zasłonięciu dłonią w okolicy mikrofonu dźwięk zanika? Zauważyłem takie objawy przy ściszaniu lub podgłaszaniu a nawet przy wyjściu do toalety (2 metry od pokoju). W poprzednich goldach (tych z łamiącym się plastikiem) nie zauwazylem takich akcji i nie wiem czy słuchawki do wymiany czy to normalne. Będę wdzięczny za info. Edit: właśnie zauważyłem że nawet jak ktoś zasloni na chwilę adapter podłączony do konsoli to przerywa również. Możliwe że ma aż tak słaby sygnał czy to ewidentnie wada? Edytowane 17 grudnia 2018 przez mlody23 Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 19 grudnia 2018 Opublikowano 19 grudnia 2018 @mlody23 Właśnie siedzę w tych goldach i żadnych z wymienionych przez Ciebie problemów nie występuje u mnie. Ani jak zmieniam głośność czy jak zasłaniam adapter. 1 Cytuj
mlody23 26 Opublikowano 19 grudnia 2018 Opublikowano 19 grudnia 2018 39 minut temu, MYSZa7 napisał: @mlody23 Właśnie siedzę w tych goldach i żadnych z wymienionych przez Ciebie problemów nie występuje u mnie. Ani jak zmieniam głośność czy jak zasłaniam adapter. Ok, dzięki za info. Byłem już wymienić 1 parę, dostałem drugie ale jak przytrzymam chwilę zasłonięte słuchawki lub ktoś stanie na lini adapter - słuchawki to niestety na chwilę dżwięk zanika. No nic chyba je oddam w takim razie... Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 19 grudnia 2018 Opublikowano 19 grudnia 2018 Spróbuj przestawić konsole, albo router. Może Ci się pasma gryzą. Ja miałem tak z xbox fat i słuchawkami podpiętymi pod pada, gdy konsola była we wnęce komody dźwięk przerywał, gdy była na komodzie wszytko śmiało. Cytuj
mlody23 26 Opublikowano 19 grudnia 2018 Opublikowano 19 grudnia 2018 Dzięki, nie jest we wnęce. Z poprzednimi goldami nie miałem takich akcji. Niby nic wielkiego ale trochę denerwujące. Przy zwykłym podgłaszaniu raczej nic się nie dzieje dopiero jak zaslonię ręką na 3 sekundy lub jak ktoś stanie przy konsoli zasłaniając adapter. Cytuj
Milo 56 Opublikowano 23 grudnia 2018 Opublikowano 23 grudnia 2018 Zastanwiam się nad STEELSERIES SIBERIA 800 warto ??? czy polowac nadal na RAZER Thresher ULTIMATE ??? jak myslicie, które będą lepsze ??? Cytuj
jaro 77 Opublikowano 24 grudnia 2018 Opublikowano 24 grudnia 2018 17 godzin temu, Milo napisał: Zastanwiam się nad STEELSERIES SIBERIA 800 warto ??? czy polowac nadal na RAZER Thresher ULTIMATE ??? jak myslicie, które będą lepsze ??? Nie wiem jak te drugie, bo nie testowałem, ale mogę Ci szczerze polecić Sibierie 800/840 szczególnie że ostatnio w xkomie były na promo za 499zł Cytuj
Milo 56 Opublikowano 24 grudnia 2018 Opublikowano 24 grudnia 2018 8 godzin temu, jaro napisał: Nie wiem jak te drugie, bo nie testowałem, ale mogę Ci szczerze polecić Sibierie 800/840 szczególnie że ostatnio w xkomie były na promo za 499zł Właśnie w dobrej cenie są dlatego się zastanawiam. Testowałes te Sibierie czy masz je na co dzień? Cytuj
Milo 56 Opublikowano 24 grudnia 2018 Opublikowano 24 grudnia 2018 3 godziny temu, kes napisał: Arctis Pro Za drogie po za tym one mają DTS Headphone:X v2.0, a ja ogladam często filmy w Dolby Digital 5.1 wiec odpadają Cytuj
jaro 77 Opublikowano 24 grudnia 2018 Opublikowano 24 grudnia 2018 (edytowane) 5 godzin temu, Milo napisał: Właśnie w dobrej cenie są dlatego się zastanawiam. Testowałes te Sibierie czy masz je na co dzień? codziennie mam 840 na uszach, śmigają już u mnie ponad pół roku. Edytowane 24 grudnia 2018 przez jaro Cytuj
Milo 56 Opublikowano 24 grudnia 2018 Opublikowano 24 grudnia 2018 9 minut temu, jaro napisał: codziennie mam 840 na uszach, śmigają już u mnie ponad pół roku. I jak wrażenia ? Dzwięk przestrzenny faktycznie dobrze słychać? separacja jest naprawdę dobra? słychać dzwięk z każdej strony ??? Bas jest dobry ? nie charczy przy większej głośnośći ??? Cytuj
kakus 13 Opublikowano 30 grudnia 2018 Opublikowano 30 grudnia 2018 Może ktoś testował nowe Słuchawki Razer Nari Ultimate ?zastanawiam się czy nie warto kupić PSN : Murzyn_PLXBL : PolskiMurzynNDS : Murzyn[PL] Cytuj
second 3 695 Opublikowano 3 stycznia 2019 Opublikowano 3 stycznia 2019 Na słuchawkach Steelseries Arctis na ps4 ponoć 7.1 wcale nie działa, jedynie jest to możliwe na pc. Może ktoś to zweryfikować? Czy są jakieś przyzwoite słuchawki podłączane przez jacka 3,5 co będą działać 7.1 (właściwie to bardziej adekwatnym słowem będzie "emulować") na ps4? Cytuj
kes 1 462 Opublikowano 3 stycznia 2019 Opublikowano 3 stycznia 2019 Potwierdzam miałem Arctis 7 dźwięk przestrzenny tylko na pc. 1 Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 3 stycznia 2019 Opublikowano 3 stycznia 2019 Meh to zostaje przy swoich Hyperach. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi