TheAceOfSpades 482 Opublikowano 20 listopada 2013 Opublikowano 20 listopada 2013 Niechęć to zupełnie nowy głos na polskiej scenie alternatywnej. Muzycy zespołu odwołują się do bogatej tradycji rodzimego jazzu, zarazem odważnie i bezkompromisowo poszerzając ją o rockową psychodeliczność i nastrojowość rodem z muzyki filmowej. 1 kwietnia 2012 r. nakładem Wytwórni Krajowej ukazał się ich debiutancki album ,,Śmierć w miękkim futerku”. Skład zespołu: Michał Kaczorek - perkusja Stefan Nowakowski - kontrabas Tomasz Wielechowski - fortepian Rafał Błaszczak - gitara Maciek Zwierzchowski - saksofonyhttp://www.youtube.com/watch?v=tGGv46qy8kUjak dla mnie super, chociaż na co dzień niespecjalnie się interesuję gatunkami które tu wybrzmiewająjest jakiś mrok w tej muzyce, chociaż to może nie najodpowiedniejsze określenie? Cytuj
Accoun 252 Opublikowano 21 listopada 2013 Opublikowano 21 listopada 2013 Bardzo lubię (choć też, nie jestem jakoś specjalnym koneserem gatunku). Gdzieś na innym forum ktoś polecił: że fajne, polskie i za darmo (można ściągnąć legalnie na stronie Wytwórni Krajowej, ale w nienajlepszej jakości - chyba 192). Przesłuchałem i w sumie okazało się być jednym z moich ulubionych albumów z tamtego roku. Miło by było wybrać się na koncert - zwłaszcza, że występy w telewizji (są na ich YT) były całkiem zachęcające. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi