darkos 4 314 Opublikowano 12 czerwca 2016 Opublikowano 12 czerwca 2016 Dziś kupi za 1000, za 10 lat sprzeda za 2000. Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 23 czerwca 2016 Opublikowano 23 czerwca 2016 I pomyśleć że 9 lat temu ten zestaw kupiłem za jakieś 400zł...... Cytuj
Hero of Orion 365 Opublikowano 22 sierpnia 2016 Opublikowano 22 sierpnia 2016 Czasami znajduję na eBayu gry na GC w folii oznaczone jako brand new ale nie posiadające czerwonego paska Nintendo. Myślicie że to refurbished gry? Foliowane przez lokalnego dystrybutora a nie Nintendo? Powinienem omijać? Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 22 sierpnia 2016 Opublikowano 22 sierpnia 2016 Na pewno wszystkie rzeczy 1st party muszą mieć red strip. Reszta, jeżeli była dystrybuowana przez Nintendo też - aczkolwiek 100% pewności nie mam. W zasadzie raczej cokolwiek w oryginalnej folii na GCN będzie odznaczać się ceną. Jak jest coś w tej samej cenie, lub niewiele droższe niż używki to na 100% używka zafoliowana przez odsprzedawcę. Cytuj
aux 3 784 Opublikowano 23 sierpnia 2016 Opublikowano 23 sierpnia 2016 Wiem że nie wszystkie gry mają red stripa. Pamiętam że starsze Residenty miały zwykły paseczek, a czwórka już miała reda. Najlepiej sprawdzić nówki u innych sprzedawców. No i trzeba pamiętać że czerwony paseczek nie występował w US. Cytuj
Hero of Orion 365 Opublikowano 23 sierpnia 2016 Opublikowano 23 sierpnia 2016 Dobrze wiedzieć bo gry które obserwuję są właśnie z US. Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 18 kwietnia 2017 Opublikowano 18 kwietnia 2017 Orientuje się ktoś czy gdzieś można dostać pudełka do gier na GCN? Najlepiej amerykańskie wersje, ale PALami też nie pogardzę. Czy jestem skazany na szukanie jakiś tanich śmieciowych Maddenów w folii? Cytuj
szymon@ 388 Opublikowano 18 grudnia 2018 Opublikowano 18 grudnia 2018 Pytanie .... jaki zasilacz jeszcze pasuje do NGC ..... od Snes ? Nes ? Wiem , że jakiś pasował.... Cytuj
Ukukuki 6 986 Opublikowano 18 grudnia 2018 Opublikowano 18 grudnia 2018 GC ma zupełnie inna wtyczkę niż Nes i Snes więc na pewno nie te konsole. Cytuj
_Shaman_ 867 Opublikowano 18 grudnia 2018 Opublikowano 18 grudnia 2018 4 godziny temu, szymon@ napisał: Pytanie .... jaki zasilacz jeszcze pasuje do NGC ..... od Snes ? Nes ? Wiem , że jakiś pasował.... Żaden, NGC ma zupełnie inny wtyk i zasilacz bo ma też dużo większe zapotrzebowanie na prąd. Ma za to ten sam wtyk Multi AV, ale tutaj też kabel ze SNESa nie zadziała. Cytuj
Xord 50 Opublikowano 23 grudnia 2018 Opublikowano 23 grudnia 2018 GCnN ma ?? 9V zasilacz i jedyny jaki pasuje to od n64 jak ktoś posiada... Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 8 lutego 2019 Opublikowano 8 lutego 2019 (edytowane) Czy gdzieś w necie znajdę ISO do tej gry? przecież to rimejk Adventure Island z Pegasusa! Chcę to, ale nigdzie nie ma. --- Już mam, ale zostawiam post, wszak taka ciekawostka na weekend. Edytowane 8 lutego 2019 przez grzybiarz Cytuj
Labtec 3 646 Opublikowano 25 marca 2020 Opublikowano 25 marca 2020 Ktos uzywa SD2SP2? wiekszosc gier działa z karty SD? Cytuj
Czoperrr 5 113 Opublikowano 23 września Opublikowano 23 września Ostatnio na Retrosferze mieli Gamecube z odpaloną grą przez kartę SD wsadzoną do jakiejś przejściówki w postaci karty pamięci wpiętej normalnie do portu karty pamięci. Jak takie coś działa? Co jest potrzebne? W napędzie nie było żadnej płyty. Kiedyś kupiłem taką memorkę w celu odpalenia Swiss czy Gecko ale nie pamiętam było to dawno temu i gier i tak nie można było odpalić. Cytuj
sph! 836 Opublikowano 23 września Opublikowano 23 września Jak nie ma płyty, to prawdopodobnie jest wlutowane Raspberry Pi Pico. https://support.webhdx.dev/gc/picoboot/installation-guide Ewentualnie to z filmu powyżej, ale... raczej tego nie widziałeś, bo to nowe i jeśli by to teraz zamówić to termin dostawy jest chyba w kwietniu 2025. Cytuj
Czoperrr 5 113 Opublikowano 23 września Opublikowano 23 września Skontaktuje się z organizatorami i dopytam co i jak. Cytuj
Czoperrr 5 113 Opublikowano 23 września Opublikowano 23 września 1 hour ago, sph! said: Jak nie ma płyty, to prawdopodobnie jest wlutowane Raspberry Pi Pico. https://support.webhdx.dev/gc/picoboot/installation-guide Ewentualnie to z filmu powyżej, ale... raczej tego nie widziałeś, bo to nowe i jeśli by to teraz zamówić to termin dostawy jest chyba w kwietniu 2025. Miałeś rację 1 Cytuj
sph! 836 Opublikowano 23 września Opublikowano 23 września Widzę, że dodał różne fajne rzeczy https://store.webhdx.dev/collections/gamecube Kiedyś kupiłem u niego tego USB Gecko, ale jeszcze nie miałem okazji przetestować (czy też po prostu użyć). Ale te karty sieciowe wyglądają obiecująco. W tym urządzeniu z tego filmu na YT powyżej też jest wersja z kartą sieciową, nawet rozważałem, ale... pierwsza partia tych urządzeń zeszła baaardzo szybko. Potem leciały już preordery, pierwotnie czas wysyłki chyba w listopadzie, ostatni raz sprawdzałem i był już kwiecień. Niby dobra opcja, jak ktoś nie chce lub nie umie lutować, ale ten Pico wychodzi zdecydowanie taniej. Nie wiem czy się coś nie pozmieniało (bo chyba dodali w którymś Swissie zapis na kartę, tylko tego nie śledzę), ale dawniej się właśnie przydawał zarówno ten zwykły Gecko na karty SD i jednocześnie ten adapter na microSD wkładany od spodu konsoli. Wtedy na jednej karcie były gry, a na drugiej robiło się kartę pamięci (czy też nawet karty, już nie pamiętam). Taniej niż MemCard PRO od https://8bitmods.com/memcard-pro-gc-for-gamecube-indigo/ Ale jeśli Swiss ma już zapis, to pewnie wystarczy jedna. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi