humanno 201 Opublikowano 21 listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 listopada 2013 jedno pytanie o te bundle z mm. biorę bundle z ac i kz, ac sprzedaję po tygodniu, dwa tygodnie później (pipi)s, w konsoli coś pierdykło i trzeba oddać na gwarancji. nie będzie problemu z tym, że wcześniej tego assassyna sprzedałem? tak się zastanawiam czy trzeba będzie zanieść cały zestaw, czy tylko konsole Nie no, gwarancje raczej dostajesz na samą konsolę, a nie na zestaw. Gdyby gra nie działała to też byś chyba nie musiał odnosić razem z playem Cytuj Odnośnik do komentarza
kangurello19 3 Opublikowano 21 listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 listopada 2013 Witam mam pytanie odnośnie gwarancij kupuje ps4 w euro i powiedzmy przychodzę do domu ona nie działa to co mam ją zanieść do euro czy dzwonić na infolinie sony? I jak wygląda taka reklamacja? pytam bo nigdy nie oddawałem nic na gwarancję Cytuj Odnośnik do komentarza
ping 9 038 Opublikowano 21 listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 listopada 2013 Pod tym linkiem znajdziesz wszystkie potrzebne informacje na ten temat: http://bit.ly/1aTopZD Mam nadzieję, że pomogłem! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 296 Opublikowano 21 listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 listopada 2013 Witam mam pytanie odnośnie gwarancij kupuje ps4 w euro i powiedzmy przychodzę do domu ona nie działa to co mam ją zanieść do euro czy dzwonić na infolinie sony? I jak wygląda taka reklamacja? pytam bo nigdy nie oddawałem nic na gwarancję Kupiłem w Euro aparat sony, i miał uszkodzoną elektronikę bo cały czas wyświetlał się błąd Steady Shot więc zawieźliśmy go to Euro i wymienili na miejscu na drugi egzemplarz. Od ręki bez czekania, sprawa z konsolą wygląda na tyle nieciekawie ponieważ jeśli wyprzedadzą wszystkie konsole nie będzie na co jej wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza
mikepointdotty 25 Opublikowano 1 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2014 Chciałbym dołączyć się do pytań w ramach gwarancji/reklamacji PO okresie 12 miesięcy od zakupu konsoli, czyli niezgodności towaru z umową. Pytam o to, ponieważ słyszałem, że trzeba niekiedy walczyć ze sklepem, by to uznali. Czy miał ktoś kiedykolwiek sytuację z PS3/PS2, że nie została konsola przyjęta na gwarancję przez sklep poprzez niezgodność towaru z umową? W jakich sklepach warto kupić PS4 by uniknąć potencjalnych problemów z niezgodnością towaru z umową? Cytuj Odnośnik do komentarza
ziobrovski 20 Opublikowano 13 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 13 lutego 2014 nigdy nie przyjmą ci na gwarancję z tytułu niezgodności towaru z umową bo gwarancja to nie reklamacja. sklepy jak i ludzie są różni, do roku niby masz prawo reklamować a reszta zależy od człowieka choć prawo po twojej stronie. ja kupiłem konsole w mm za 1849 zł + 250 zł 4 lata przedłużonej gwarancji, myślę że się opłaca. Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 18 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 18 lutego 2014 Podczas pierwszego roku po zakupie gwarancja jest ze strony Sony, czy sklepu w którym się dokonało zakupu? Cytuj Odnośnik do komentarza
ziobrovski 20 Opublikowano 19 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 19 lutego 2014 gwarancję masz ze strony sony, czyli oddajesz do sklepu na gwarancje albo od razu sam slesz do sony. reklamacje natomiast na ktora tez masz rok od zakupu odpowiedzialny jest sklep. wybierasz sam czy reklamujesz czy oddajesz na gwarancje, wszedzie sa plusy i minusy Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 27 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 27 lutego 2014 Kupiłem PS4 od typa, który wygrał ją w konkursie. Wie ktoś może jak mógłbym ubiegać się o gwarancję w takim przypadku? Cytuj Odnośnik do komentarza
MatekDM 1 299 Opublikowano 27 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 27 lutego 2014 Musisz dowiedzieć się co to za konkurs i skołować regulamin. Powinno być tam opisane w jaki sposób postępować w przypadku uszkodzenia i co robić Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 30 marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 marca 2014 Kupuje konsole od kogos, mam dowod zakupu, konsola kupiona w normalnym sklepie na koncu kraju, nie zadnej sieci. W takim przypadku musze sie kontaktowac bezposrednio z sony? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 4 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 kwietnia 2014 (edytowane) Jeśli nie masz opcji skontaktowania się ze sklepem gdzie konsola została zakupiona (lub po prostu ci się nie chce) to tak, od razu do Sony bij. Mój znajomy kupił używaną Vitę od gościa który wziął ją z Play, po kilku tygodniach użytkowania coś mu się z analogiem schrzaniło, zadzwonił do Sony i nawet tutaj problemu nie robili (choć ich serwis naprawczy to kompletnie inna bajka). Edytowane 4 kwietnia 2014 przez Bansai Cytuj Odnośnik do komentarza
chionae 3 Opublikowano 4 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 kwietnia 2014 ja Wam polecam reklamować sprzęt od Sony - moja reklamacja PS4 trwała ponad 6 tygodni i zszargała nerwy, ale było warto, bo dostałam bardzo godną rekompensatę Cytuj Odnośnik do komentarza
MatekDM 1 299 Opublikowano 4 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 kwietnia 2014 To znaczy jak bardzo godną? Cytuj Odnośnik do komentarza
kidnappa 269 Opublikowano 4 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 kwietnia 2014 Że tak zapytam z ciekawości jak się reklamuje coś w Sony ? Mam dzwonić na jakąś infolinię ? W necie uzupełnić jakiś formularz ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 4 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 kwietnia 2014 (edytowane) To znaczy jak bardzo godną? Dildosa z logiem playstation. Edytowane 4 kwietnia 2014 przez _Be_ Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 296 Opublikowano 4 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 kwietnia 2014 Ważne że wszystko skończyło się dobrze i nowa nadKonsol już nie sprawia problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 296 Opublikowano 25 sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 sierpnia 2014 Ile czasu obowiązuje gwarancja na konsolę, rok czy dwa? Kupiłem 29.11.2013, tak, tak walczyłem o nią w MM Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 517 Opublikowano 25 sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 sierpnia 2014 Gwarancja Sony jest na rok, dwa lata masz w sklepie na niezgodność towaru z umową. Cytuj Odnośnik do komentarza
zawiszakapy 2 Opublikowano 3 września 2014 Udostępnij Opublikowano 3 września 2014 Wszystkie osoby które miały problem z serwisem PRAM proszę o kontakt na adres dmc1984@wp.pl gdyż będe składał do oddziału Sony Polska skarge zbiorową. Proszę wpisać swoje dane imię i nazwisko, opis awarii sprzętu i czas oczekiwania na naprawe oraz to jak Was zwodzono w tym beznadziejnym a podobno autoryzowanym serwisie. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bojan_Zaw 4 Opublikowano 5 września 2014 Udostępnij Opublikowano 5 września 2014 (edytowane) Muszę przyznać, że ten serwis jest marny... 4 sierpnia wysłałem im pada do naprawy, bo uszkodziła mi się guma w lewym analogu. Wczoraj dostałem w ramach gwarancji całkiem nowego pada, co jest bardzo w porządku, pomijając strasznie długi czas oczekiwania, ale nie w tym rzecz. Na ich stronie możemy sprawdzić status naprawy, ale co z tego, że możemy skoro i tak się zrobić tego nie da. Możemy zaznaczyć, żeby wyszukało po numerze przesyłki, ale po wpisaniu i tak wyskoczyło, że taki numer nie został zarejestrowany O_o Człowiek sobie myśli 'WTF?'. Zadzwoniłem do PRAMu i pytam kobiety, która odebrała telefon, co się dzieje z naprawą mojego pada i powiedziała, że muszą czekać na dostawę kontrolerów od producenta. Tak trudno jest mnie o tym powiadomić? Kiedy się spytałem babki, dlaczego mnie nie poinformowano o statusie naprawy, odpowiedziała mi coś w stylu: 'Mamy dziesiątki czy setki takich zgłoszeń, dlatego nie kontaktujemy się z każdym z osobna'. Po raz kolejny WTF? Chyba w ich interesie leży, żeby poinformować o wszystkim klienta, czyż nie? Wysyłamy im w paczce wypełniony formularz gwarancyjny, gdzie podajemy dane kontaktowe, takie jak choćby email czy telefon. Co z tego? Przez cały miesiąc nie było z ich strony żadnego kontaktu. Na plus jest oczywiście to, że wymienili mi pada na nowego, ale DUŻY minus za brak kontaktu, brak aktualizacji bazy danych napraw oraz czas oczekiwania. Edytowane 5 września 2014 przez Bojan_Zaw Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 274 Opublikowano 19 września 2014 Udostępnij Opublikowano 19 września 2014 (edytowane) Jeżeli kupię w UK zestaw biała PS4+ DC, przywiozę go do Polski, to w przypadku ewentualnej usterki będę musiał ją odesłać do UK? Czy jest tak jak w przypadku One? Edytowane 19 września 2014 przez chris85 Cytuj Odnośnik do komentarza
Niewidoczny 334 Opublikowano 19 września 2014 Udostępnij Opublikowano 19 września 2014 Bezposrednio do Sony Polska, Nie musisz do UK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mikepointdotty 25 Opublikowano 19 września 2014 Udostępnij Opublikowano 19 września 2014 Bezposrednio do Sony Polska, Nie musisz do UK To pewne? Gwarancja jest na rok czy dwa lata? Cytuj Odnośnik do komentarza
Blest 0 Opublikowano 24 września 2014 Udostępnij Opublikowano 24 września 2014 Sony daje rok a sklepy dwa. Wysłane z mojego DRIVE2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi