aux 3 784 Opublikowano 21 marca 2014 Opublikowano 21 marca 2014 he he, no właśnie korci potwornie, ale głos rozsądku krzyczy "nie rób tego!" Cytuj
Figaro 8 206 Opublikowano 21 marca 2014 Opublikowano 21 marca 2014 Nie bądź jednym z "tych", rozpakuj i graj. Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 21 marca 2014 Opublikowano 21 marca 2014 Lepiej do grania kupić drugi egzemplarz/lecieć z backupa . Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 22 marca 2014 Opublikowano 22 marca 2014 Generalnie mam taką samą postawę jak ty, figaro, ale np. mój ulubiony film trzymam w folii, a oglądam go z dysku. Cytuj
Suavek 4 655 Opublikowano 22 marca 2014 Opublikowano 22 marca 2014 Nie rozumiem. Kupujesz grę, żeby w nią grać. Jeśli kupujesz coś w folii do kolekcji, to chyba z jakimś wewnętrznym przeświadczeniem, że "kiedyś będzie więcej warte i się sprzeda", ale wtedy ciężko nazwać to kolekcją, co raczej "przetrzymaniem". Ja jedyne co robię w miarę możliwości, to odrywanie paska na folii w taki sposób, że większą jej część można z powrotem na pudełko nasunąć, trochę je dodatkowo zabezpieczając. Nie widzę jednak sensu granie z "backupa" trzymając grę w folii, bo to jednak zahacza o piractwo, mimo wszystko. Zresztą, równie dobrze ten Twój metroid w folii może być podróbą, a Ty o tym nie wiesz. Cytuj
krupek 15 475 Opublikowano 22 marca 2014 Opublikowano 22 marca 2014 Teraz wziąć @auxa i zamknąć z tą gierką i Gameboyem w pustym pomieszczeniu. Ciekawe, ile by wytrzymał Cytuj
Gość osiol Opublikowano 22 marca 2014 Opublikowano 22 marca 2014 Kolekcjonerzy win potrafią kupić starą butelkę, postawić na stół i rozmawiać o niej cały wieczór, nie racząc się nawet kropelką. Kolekcjonerzy samochodów kupują klasyki za grube miliony i zamiast nimi jeździć, trzymają w ogrzewanych garażach. Kolekcjonerzy katan nie przebierają się za samurajów i nie walczą, tylko wieszają swoje miecze na ścianach. Nie żebym popierał, ale czy to tak trudno zrozumieć? Graj w kopię, jeśli nabyłeś oryginał, to nie ma mowy o piractwie. Cytuj
kanabis 22 449 Opublikowano 22 marca 2014 Opublikowano 22 marca 2014 No ale niektórych gier to chyba juz w folii raczej sie zdobyć nie da Cytuj
Paliodor 1 761 Opublikowano 25 marca 2014 Opublikowano 25 marca 2014 (edytowane) Jako, że Shin Megami Tensei IV dzisiaj mi w końcu doszło z Play-Asia to wrzucam moje zakupy gierkowe z ostatnich dwóch miesięcy: + do tego gierki na piecyka z Humble Bundle (Guacamalee! Gold Edition,Dust: An Elysian Tail,Giana Sisters: Twisted Dreams,TheSwapper,Antichamber,Monaco: What’s Yours Is Mine) Na ogromny plus, że Nintendo 3DS XL przeszło przez odprawę celną bez żadnych problemów i udało się uniknąć płacenia haraczu. To już zasługa VideoGamesCanada za zaniżenie wartości paczki i wysłanie jej przez "osobę prywatną" Edytowane 25 marca 2014 przez Paliodor 8 Cytuj
Suavek 4 655 Opublikowano 25 marca 2014 Opublikowano 25 marca 2014 Znaczy, VideoGamesPlus? 199CDN? Ile za wysyłkę i czy pudło dobrze zabezpieczone do transportu? Nawet pół biedy haracz, ale wolałbym uniknąć konieczności reklamacji w przypadku, gdyby coś się uszkodziło po drodze. A to w sumie jedyny powód, który powstrzymuje mnie nadal przed importem 3DSa. 1 Cytuj
Dajzner 982 Opublikowano 25 marca 2014 Opublikowano 25 marca 2014 Podpinam się pod pytania Suavka.... Konsola nadana była z Kanady (bo ostatnie paczki z grami od VG+ przychodzą do mnie z Belgii)? Orientujesz się, kto przywiózł 3DS - firma kurierska czy gość od paczek z Poczty Polskiej? Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 26 marca 2014 Opublikowano 26 marca 2014 Tak z dzisiaj. Jakieś tam robot taiseny, gundamy i inne jojo bizarjusze. A reszta to jakieś wypełniacze. Foto robione telefonem za 100zł. Na dobry aparat mnie nie stać, ale gierki widać, to najważniejsze. 2 Cytuj
kanabis 22 449 Opublikowano 26 marca 2014 Opublikowano 26 marca 2014 Black ops 2 wszystko psuje 1 1 Cytuj
aux 3 784 Opublikowano 26 marca 2014 Opublikowano 26 marca 2014 Za Scarface i Lego Star Wars należy się plusik. Cytuj
krupek 15 475 Opublikowano 26 marca 2014 Opublikowano 26 marca 2014 Starsky i Hutch zayebista gierka, ogrywałem z 10 lat temu. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 26 marca 2014 Opublikowano 26 marca 2014 A to przyszlo wczoraj do mnie, stresowalem sie bo moja pierwszy przesylka do Krakowa i listonosz awizo zostawil, na szczescie udalo mi sie wczoraj odebrac a w domu czekaja na mnie 2 paczki, ktorych nie moge sie doczekac i nie omiezskam sie podzielic z wami ich zawartoscia w piatek :potter: 2 Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 26 marca 2014 Opublikowano 26 marca 2014 (edytowane) Na ekranie telefonu wyglądało to lepiej, teraz widzę, że bardzo nieostre, więc wrzucam gierki ze wczoraj i dzisiaj: Black klops black klopsem, ale i takie przereklamowane średniaki trzeba mieć w zbiorach. Dzisiaj wpadły kolejne starocie, których nie miałem na półce, choć najbardziej nie mogę się doczekać aż odpalę Mariana i sprawdzę, czy faktycznie jest coś wart - grałem przez chwilę na DSie kolegi i miałem mieszane uczucia. Edytowane 26 marca 2014 przez ping Cytuj
Paliodor 1 761 Opublikowano 26 marca 2014 Opublikowano 26 marca 2014 @Suavek: tak,chodziło mi o VGP. Konsola z przesyłką wyszła mnie ok 690zł.Paczka jest dostarczana przez DHL, wysłano ją w poniedziałek i w środę już była u mnie. Co się tyczy samej paczki to jako,że dostarcza ją DHL to już zawsze są mniejsze obawy, że coś się z nią stanie. Same opakowanie było dość solidne, zresztą już sam 3DS ma pudło porządne,a w środku tak wszystko jest poukładane, że nic nie ma prawa się przemieszczać i uszkodzić. Nadane było przez osobę prywatną,zaniżona wartość do 50$, żadnych logosów,nalepek czy adresu sklepu. Póki co najlepszy zakup od dość dawna. Gdyby gierki Atlus'a były wydawane w miarę szybko bądź w ogóle względem USA to pewnie bym brał konsolkę u nas. A skoro tak nie ma to jako fan Megatenów wybór sprzętu był oczywisty. @Ping: też czaję się na tego Gundam UC.Ot zwykły średniak ale porozwalać mechy zawsze można. No ale wpierw priorytety, których jest spoooro, potem popierdółki Cytuj
aux 3 784 Opublikowano 26 marca 2014 Opublikowano 26 marca 2014 Krapik z Biedronki, Zeldzioszka do kolekcji i nasz kochany, jubileuszowy PE. 4 Cytuj
Figaro 8 206 Opublikowano 26 marca 2014 Opublikowano 26 marca 2014 LA to ta pierwsza przenośna Zelda? Opisz potem wrażenia Ja właśnie pykam w Oracle of Seasons, gra przekonała mnie do Zeldy w 2D. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 26 marca 2014 Opublikowano 26 marca 2014 LA to jedna z najlepszych odsłon i szczerze polecam w nią zagrać. Drugiego tak dobrze zaprojektowanego świata w Zeldzie nie ma. A wracając do tematu, kolejne 2 okazy do mojej kolekcji gier na WiiU: Trochę się tych EKSÓW już nazbierało: Cytuj
aux 3 784 Opublikowano 26 marca 2014 Opublikowano 26 marca 2014 @Figaro - Tak, wyszła w 93, a w 98 wydali kolorową DX na Colora. Pograłem w to chwilę na 3DSie, ale przestałem bo wolę grać na oryginalnym sprzęcie A Oracle są świetnie, zwłaszcza niebieski. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 26 marca 2014 Opublikowano 26 marca 2014 (edytowane) Aux gdzie i za ile Ty kupujesz te zeldy ;_; ja tez je chce, wez sprzedawaj mi Link's Awakening to ja mam "tylko" samego carta wydania na GB, DXa nie chce bo mam na 3dsa Edytowane 26 marca 2014 przez Rayos Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi