Skocz do zawartości

Zakupy growe!

Gość GregZPL

Rekomendowane odpowiedzi

Odnośnie memorek. Pierwszą full grą jaką miałem było MDK. Grałem sobie, memorka w konsoli. Przeszedłem prawie połowę gry i chciałem ja zapisać na karcie. Co zrobiłem? Wyłączyłem grę, wszedłem do menu kart pamięci z poziomu menu konsoli i tam szukałem opcji zapisu gry... To mnie szybko nauczyło, że w danej grze jest opcja zapisu i nie trzeba jej wyłączać i wracać do menu konsoli by zapisać grę :D Ehh, to było sto lat temu.

• Plusik 1

Ja sto lat za murzynami. Wkraczam na stacjonarnych w VII gene. Pierwsze gry: Gow i NFS z forumka niedawno kupione za jakieś grosze (mozi :*), Mortal z aledrogo, też używka za zacne 30 polskich złotych(steelbooki są czadowe) i Diabolo Czy z biedronki nówka  :banderas:   Wiem, nie ma czym się jarać, ale po dość długim okresie znów mi się chce grać więc gdzieś musiałem uzewnętrznić moją radochę. 

2q1896t.jpg

Steelboki są spoko, ale największą słabość mam do pudełek tekturowych ala Shenmue lub kolekcjonerka Tomb Raidera Anniversary.

Gość Dark_Pharmacist

:fsg:

Zadam pytanie osobiste - ściągasz z nich folijkę, czy grasz z drugiego egzemplarza/backupa? Ja bym folii nie ściągnął, wciąż mam zafoliowane rodzyny pokroju Front Mission Alternative :obama:

Folia oczywiście zostaje tam gdzie jest. Sporo tytułów, które aktualnie ogrywam mam w podwójnej ilości, jak np Shenmue. Przejdę i sprzedam otwartą kopię, a zafoliowana sztuka zostaje do kolekcji. Czasami decyduje się na zakup jakiejś gry ponownie, gdy trafia się w znacząco lepszym stanie niż aktualnie posiadam.

• Plusik 2

Posłuchałem pinga, byłem cierpliwy. Pudełko jakieś ryski, ale płyty lustro, instrukcja jak nowa, 65zł. Dobrze że się nie szarpałem i nie brałem na allegro byle czego po 100zł.

Po nowym roku mam mieć od tej same osoby Shadow Hearts w dobrej cenie.

339r8f4.jpg

Tutaj daje protip - boxy tego typu są na allegro, w hurcie po 2zł z groszami za sztukę wychodzi, ale są z kiepskiego materiału. Dopóki środek jest cały (to takie czarne dzielące płyty), to możesz samodzielnie przywrócić pudło do stanu jak nowe - wystarczą dwa opakowania typu jewel case, z których demontujesz front i osadzasz całość na czarnym 'bolcu'. Dla niektórych to może oczywiste, ale warto wspomnieć.

@Dark_Pharmacist

Propsuję podejście, mamy podobne :).

Edytowane przez ping
  • Plusik 2

Kiedys chcialem zbierac zafoliowane egzemplarze ale szybko otrzezwialem jak zdalem sobie sprawe ile kasy trzeba napompowac na niektore tytuly. No i troche dziwnie miec gry w folii...gry sa po to zeby w nie gra, chyba ze ktos milioner jak ping i dark pharmacist to bogatemu nie zabronisz :)

• Plusik 1