Skocz do zawartości

Zakupy growe!

Gość GregZPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dwie inne gry i co dobre - obie wersję uwielbiałem. Z przewagą na 360tkę :)

Dziwacznie bo ta z 360 to trochę kapiszon i upadek tej serii, za to z pierwszego xboxa - miód. Świetny patent z podwójnym agentem, misje w nocy i generalnie stary dobry Fisher. Tk nie przeszkadza ci dramatyczny framerate w tej wersji na 360? Misje w śniegu ledwo grywalne. 

W sumie pierwsze słyszę o spadkach i to dramatycznych ramek na 360 i to w tej misji. Wersję na x360 będę bronił po po primo, graficznie wymiata a po sekundo to ostatni stary Splinter. Upadek to jest w Conviction i dalej. 

Opublikowano

No nie musisz słyszeć grałem dość nie dawno i framerate jest bardzo słaby w wersji na 360, ogrywałem na premiere na PC gdzie miałem staly framerate a na konsoli to mocno się rzuca o czy misje polarne czy te w Kinshasie bardzo ciężkie do normalnego grania. 

Opublikowano (edytowane)

Wersję na x360 będę bronił po po primo, graficznie wymiata a po sekundo to ostatni stary Splinter. Upadek to jest w Conviction i dalej.

I w tym momencie na scenę wchodzę ja i oświadczam że bardzo lubię Conviction i Blacklist :) Dodam że jestem fanem serii od 2003 kiedy na kompach ukazała się jedynka. Przeszedłem ją w nocy, przy jednym posiedzeniu.

Conviction był powiewem świeżości. Fisher w swetrze i z plecakiem przypominał Jacka Bauera/Jasona Bournea. Cała gra miała taki właśnie klimacik "24 godzin". Wyjaśniła ważną kwestię fabularną i miała świetne misje, jak choćby wydział trzeci, ulice miasta i finał. Fakt, misja w Iraku była do bani. Graficznie było całkiem okej, a po przejściu gry można się było bawić w multi, fale i świetny, choć krótki kanapowy co-op. Fakt, casualowy "zaznacz i zabij" może drażnić starych wyjadaczy, ale przyznam bez bicia że czasem z tego korzystałem dla draki. Dla mnie ta gra to mocny ex Xboxa 360.

Blacklist okazał się lepszy od Conviction, wsparty patentami z niego, powrócił do czasów świetności serii. Pyszna gierka, a że prosta? No cóż, wolę mieć taką grę z serii niż żadną. W tej części znalazły się misje które umieściłbym na top liście najlepszych z serii. Młyn, willa czy obiekt F to moim zdaniem perełki. Po przejściu gry mieliśmy dużo więcej roboty niż w Conviction. Jeśli ktoś mnie spyta o najlepszy kanapowy co-op z 7 generacji to bez wahania odpowiem że Blacklist. Misje fabularne, fale w ambasadach, pluskwy. Motyla noga! Rewelacyjnie się bawiliśmy z kumplem. 

W DA grałem na kompie gdy tylko wyszedł i pamiętam że graficznie wymiatał, ale był zabugowany i często wywalał do pulpitu.

Edytowane przez aux
  • Plusik 1
Opublikowano

No, ale co ty chcesz mi wmówić, że nie widziałem tego co widziałem Kobik? :D Dobry z ciebie agent. 

Opublikowano

Odrobinę nieplanowany zakup od naszego forumowego kolegi Froncza Piotrewskiego - pozdrawiam.

Osobiście miałem podejść do tematu za około rok, ale że trafił się ambassador to zapraszam na moje pierwsze w 2015 zakupy:

262mfxk.jpg

21jzvie.jpg

2daeghx.jpg

2hh39ra.jpg

:obama: Tutaj propsy należą się także użytkownikowi Rayos. A do mnie leci XL, niestety dopiero za 2 tyg  :frog:

Opublikowano

Ten miesiąc będzie należał do przenośnej nadkonsoli od Nintendo. Szajbka dopiero się zaczyna! +1 za ambasadora. :)

Opublikowano

No, ale co ty chcesz mi wmówić, że nie widziałem tego co widziałem Kobik? :D Dobry z ciebie agent.

i w drugą stronę.

Kiedy ostatni raz grałeś w tę grę?

Opublikowano

Ano widzisz, mówie, że spędziłem z DA ostatnio sporo godzin, grałem znów fabułę i multi i serio w singlu niewyrabiają klatki aż tak czasem, że jest to bardzo nie przyjemne. Koniec OT

Opublikowano

Odrobinę nieplanowany zakup od naszego forumowego kolegi Froncza Piotrewskiego - pozdrawiam.

Osobiście miałem podejść do tematu za około rok, ale że trafił się ambassador to zapraszam na moje pierwsze w 2015 zakupy:

262mfxk.jpg

21jzvie.jpg

2daeghx.jpg

2hh39ra.jpg

:obama: Tutaj propsy należą się także użytkownikowi Rayos. A do mnie leci XL, niestety dopiero za 2 tyg  :frog:

Cieszę się, że sprzęt trafił do odpowiedniego człowieka ;) żałuję, że mnie na niego stać nie było, ale przynajmniej pomogłem innej duszyczce go zdobyć :frog:

Gość DonSterydo
Opublikowano

Kolejny szpil na WiiU + pierwsza produkcja do mojej planowanej kolekcji Shumpów na X360 :)

rsabdv.jpg

• Plusik 8
Gość DonSterydo
Opublikowano (edytowane)

Kojarzę co najmniej 3 w pudełkach: Dodonpachi, Akai Katana i Deathsmiles.

Tutaj masz link do tematu o shumpach na X360: http://www.psxextreme.info/topic/92990-shmupsy/

Sporo wyszło na Xbox Live JP/HK (region free). Na Play Asia są retaile i także sporo z nich jest region free.

Edytowane przez DonSterydo
Gość mate5
Opublikowano

Duzo wyszlo schmupow na xbox 360 w EU? Dam plusika jak mi wroca, limit wyczerpany.

http://www.racketboy.com/forum/viewtopic.php?f=9&t=44442

Wszystkich japońców tam nie ma, no ale kilka region free znajdziesz.

Oj widzę Pingu że szanujemy tę samą stronkę. Uwielbiam ich kompilacje "hidden gems" na różne platformy.

Gość ragus
Opublikowano

wb7SzSY.jpg

Ciąg dalszy przygotowań do nadejścia mesjasza konsol. Sequel dobrej gry muzycznej, który naprawia błąd jedynki (nie trzeba odblokowywać trudniejszych poziomów) i napakowany jest ponad 200 utworami z serii FF. A w sklepiku czeka jeszcze DLC z muzyką z Chrono Triggera. Przy jedynce bawiłem się dobrze, tutaj powinno być jeszcze lepiej.

SMTIV miałem brać z eshopu, ale napatoczył mi się Ping z amerykańcem w folii w dobrej cenie i żal było nie brać :ogor:

Opublikowano

SMTIV miałem brać z eshopu, ale napatoczył mi się Ping z amerykańcem w folii w dobrej cenie i żal było nie brać :ogor:

Wiesz że 3DS normalnie ma blokade regionalną? Chociaż dla chcącego nic trudnego to obejść  :cool: 

Dobry zakup :)