Skocz do zawartości

Zakupy growe!

Gość GregZPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ponownie :rayos:

Dziś u mnie dzień bardzo obfitujący w Nintendo.

Najpierw zawitał kurier przynosząc olbrzymi karton, z dwoma wspaniałymi tytułami:

0ff4mNw.jpg

Nie wiedziałem, że to takie GIGANTYCZNE! Jeszcze nie rozpakowywałem, bo nawet nie mam 3DSa na którym gra ruszy - obecnie posiadam tylko japończyka, a importowanie limitki Bravely z Japonii kosztowałoby mnie pewnie więcej niż New 3DS XL, którego zamierzam wkrótce kupić, w regionie EU.

Co jak co ale na sprzęty Nintendo są PRAWDZIWE limitki, nie to co teraz się rzuca na innych platformach, marne ochłapy. Jaram się w opór!

Oprócz tego przyszło mi kilka rzeczy z Japonii, ale to już ostatnia paczka z japońskim retro w najbliższym czasie - zrobiłem rekonesans i o ile kiedyś gry NTSC-J w moich zbiorach były ciekawostką, tak teraz mam około 2500-3000 tytułów w tym regionie i zaczyna mi to przeszkadzać. Przerzucam fokus na wydania EU/US. Dla porównania w 2005 roku miałem kilkanaście japońskich gier. Teraz zaczynam żałować, że powyprzedawałem wersję EU różnych fajnych tytułów po dorwaniu japońców (wszystkie Crashe na przykład) - ani ze znajomymi nie zagram, ani nie pokaże gówniakowi, bo bariera językowa. Zatem powolutku odchodzę od japońskich gratów, a poniższe rzeczy są tak zwaną przesyłką pożegnalną:

EBgXOwS.jpg

Całkiem ładnie zachowane Pokemony Red, oczywiście pełen komplecik.

muBEMie.jpg

Kwadraciaki na Famicoma - Kirby! <3. Miałem na składance bootlegowej, ale coś się z moim Fami gryzł dźwięk + nie dało się zapisywać stanu gry. Teraz gierkę prawilnie przejdę z oryginalnego carta.

YvMjkUe.jpg

Trochę gierek na GBA - Starfy, którego mi brakowało jest gwoździem programu, nareszcie mam komplet.

q24zaXE.jpg

A to to raczej na sprzedaż, bo wszystko mam w boxach/lepszych stanach.

Ogólnie ze względu na brak miejsca i kosmiczne rozrośnięcie się zbiorów przez ostatnie lata, rozważam ograniczanie się z retro. Wyjdzie mi to na dobre, bo już wiem na co będę wydawał nadprogramową gotówkę - nowsze gry Nintendo. Nie mam czasu na granie w nie, ale same te pudełka sprawiają mi radochę, z pewnością kiedyś po nie sięgnę :).

• Plusik 9
Opublikowano (edytowane)

Dawno nic tu nie wrzucałem ale dziś z okazji tego że chłopaki z PT mega szybko wysłali gierki (Arkady, messer big thx) doszły jako miła niespodzianka.

4f00b5c55d8b.jpg

Tearaway kupione drugi raz. Tym razem do kolekcji i ogrania przez potomnych za jakiś czas.

Natomiast BS5 prawilnie jak każda część do zaliczenia i dalej w obieg na PT

Edytowane przez balon
  • Plusik 7
Opublikowano

Pingu, nie ma co płakać. Jak coś to:

mogę Ci sprzedać

set Dreamcasta

w rozsądnej cenie

:rayos: 

E.

Europejski oczywiście

Zacząłeś wyrastać ze zbierania niepotrzebnego plastiku? Czy chcesz może ZAROBIĆ na forumowiczu? :frog:

Opublikowano

Można ciekawie pokazać cyfrowy zakup? Można. Piękna tapetka.

LCS i VCS super gierki, ograłem obie dawno temu na PS2. Szkoda że nie zrobili San Andreas Stories.

Opublikowano (edytowane)

LCS ograłem na PS2 i dawało radę, VCS juz na PSP i było mocno jak ogrywałem to przy okazji premiery. :banderas: Tak jak aux pisze - brak SAS to wielki smuteczek.

Edytowane przez XM.
Opublikowano (edytowane)

Ograłem dawno dawno temu prawilnie na PSP, cudowne dwie przygody :sorcerer: nie wiem jak wersje na PS2 wypadają na tle PSP

Lepiej chodzą i mają lepsze sterowanie co jest dość logiczne.

Edytowane przez _Be_
Opublikowano

LCS ograłem na PS2 i dawało radę, VCS juz na PSP i było mocno jak ogrywałem to przy okazji premiery. :banderas: Tak jak aux pisze - brak SAS to wielki smuteczek.

Brak SAS to chyba był mój najwiekszy zawód dotyczący psp

Wczoraj kupiłem ponownie VCS tym razem program sobie na vicie

Opublikowano (edytowane)

Pewnie większość z tego nie chodzi, ale co mi tam, złotówka od sztuki :yao: ta bez okładki to NFS underground 2 :fsg:

80407e5a7ab4e81b8f17a331e405d1ee.jpg

I danie główne, raczej nie zostanie u mnie:

e292e50e04ec571345fbb0f147ceff93.jpg

AC3 ma 2x disc 2, :yao: 

Edytowane przez Rayos
  • Plusik 4
Opublikowano (edytowane)

Pewnie większość z tego nie chodzi, ale co mi tam, złotówka od sztuki :yao: ta bez okładki to NFS underground 2 :fsg:

To teraz już wiem kto rozkradł wszystkie interesujące tytuły na wyprzedaży w Nogame :reggie:

Edytowane przez Timmy
Opublikowano

To teraz już wiem kto rozkradł wszystkie interesujące tytuły na wyprzedaży w Nogame :reggie:

Byłem dopiero dziś, kiedy większość pudełka była opróżniona :gayos:

Opublikowano

Kilka giereczek

1) Xeno na 3Dsa - pograłem kilka godzin i gra się lepiej niż na wii. Nigdy nie skończyłem, ale tym razem czuję że będzie inaczej :)

4642256_WP_20160318_003%5B1%5D.jpg

2) Limitka FFXIII-2 - gra lepsza od "trzynastki", a że nadażyła się okazja to why not ;] Miło, że w tej edycji jest soundtrack na płycie - najlepsza część każdej limitowanej edycji imo.

4642248_WP_20160318_001%5B1%5D.jpg

4642249_WP_20160318_002%5B1%5D.jpg

3) Forumek oszalał i tak oto przez filmiki Bansaia zakupiłem ....: (

199zł w foli

4642255_WP_20160318_004%5B1%5D.jpg

• Plusik 6
Opublikowano

Czytanie postu Starha przypomina obczajanie laski poznanej na imprezie:

1) ladna twarz

2) ladne cialo

3) ale kutas w majtkach

I czar prysl :reggie:

• Plusik 1
Opublikowano

Czytanie postu Starha przypomina obczajanie laski poznanej na imprezie:

1) ladna twarz

2) ladne cialo

3) ale kutas w majtkach

I czar prysl :reggie:

Myślisz, że dlaczego najlepsze zostawiłem na koniec  :Coolface:

Opublikowano

Wysłałem żonka na male zakupy...

1910399_1104748689575501_662050528014956

Nie mogę narzekać, bo jako koszulka jest :banderas: . Natomiast na temat samej gry sie nie wypowiem, bowiem żadnej części nie skończyłem - nawet tej z   :cebula: .