Skocz do zawartości

Zakupy growe!

Gość GregZPL

Rekomendowane odpowiedzi

To sobie czekaj xD

Wiesz co mnie wkurza w grach. Kupilem Dying Light i zanim go przeszedlem wyszlo Following -___- moglem sie wstrzymac bo z checia bym to lyknal.

To samo stalo sie z Batmanami na ps3. Kupilem je nie dalej jak miesiac temu i wlasnie oficjalnie zapowiedziano remaster -___-

No i z tego co wiem to Redzi tez zastanawiaja sie nad GOTY. Wiec skoro mam parcie i jeszcze ni ogralem tej gry. I skoro tyle juz czasu minelo od premiery to z checia sie wstrzymam i zobacze jak sie potacza losy tego wydania.

Jesli okaze sie, ze nie kupie Wiedzmina za jakies...20 Ojro i bede sie swietnie bawil jakgdyby nigdy nic.

Saturny mam od dłuższego czasu, tutaj wrzucam tylko świeże zakupy.

Jak już ogarnę temat kartonów, to może wrzucę do tematu z kolekcjami swój skromny Saturnowy kramik. Piękne sprzęty i masa ciekawych gier (niestety większość wymaga znajomości języka obcego).

Pierwszego Saturna kupiłem w 2007 roku w Japonii, od tego czasu na nowo odkrywam lata 90 - masa exów, których nie było na PSX/N64 + elegancko działające mordoklepki 2D (po dorzuceniu do konsoli rozszerzenia ramu :banderas:). Esencja arcade. Dreamcast lat 90.

Obecnie posiadam w boxie jednego szaraka i jednego białaska. Oprócz tego luzem kilka innych satków z okablowaniem na wypadek gdyby któryś kiedyś padł, ale konstrukcja jest niesamowicie solidna, a lasery czytają płyty jak żyleta. Sprzęt na lata. Przykładowo kupując plejkę w europie bałbym się o laser (zajechane piratami, ewentualnie kiepskiej jakości zamiennik). Kolejne kilka lat to już ostatni gwizdek na zakup ładnych Saturnów, na rynku coraz ich mniej.

Edytowane przez ping

Ale to co - wkurza Cię to, że kupujesz grę po roku lub więcej i masz ból du.py oto, że "nagle" wychodzi wersja z dodatkami na jednej płycie?

Czy aj wiem czy to taki bol dupy? Jesli chodzi o Following to tak, bo moglem poczekac i zgarnal bym calkiem sporo gry wiecej.

Sama sytuacja mnie nie wkurza bo zazwyczaj czekam az gry stanieja i dopiero wtedy je kupuje.

Jesli chodzi o Batmany, coz... glupio wyszlo bo skoro i tak ich nie ogralem i mialem je kupic wolalbym to juz zrobic na ps4 bo czesciej do niego teraz siegam.

A z Wiedzminem, zaslyszalem, ze byc moze bedzie wersja GOTY wiec w czym problem, zeby poczekac i miec calosc na plycie? Ja wole takie rozwiazanie.

Europejskie bardzo trudno dostać w normalnym stanie, stąd u mnie raczej odbicie w stronę japońszczyzny jeśli chodzi o retro.

Siłą Satka są shmupy, mordoklepy i arcade'ówki. Gry z tekstem to tylko dla zbokoli takich jak ja - większość jRPG podejrzewam nie będzie już grywalna dla większości graczy, skoro jako maniak czasami mam problem z przebijaniem się przez archaizmy i powolnie toczącą się rozgrywkę ;). Kiedyś jak  nie bylo alternatywy i miało się więcej czasu to spoko, teraz zaczynam doceniać gierki na 6h.

Gość ragus

Ultima jak zwykle PIĘKNIE się spisała. Tym razem zamówiłem Fire Emblem w wersji dla biedaków. Ale ale - spokojnie, z GADŻETEM JEZU JAKA MONETA CO JA Z NIĄ ZROBIĘ PEWNIE SCHOWAM W SZAFIE ALBO ZGUBIĘ.

A wy jak, nadal niebieska opaska playstation?

lQfuiHv.jpg

T0wKOYU.jpg

GWkajUt.jpg

gHquKkJ.jpg