Velius 5 709 Opublikowano 16 października 2017 Opublikowano 16 października 2017 Niestety prowokacja, uzytkownik ragus ma SZARE skarpetki, gdyby filmik oddawal jego prawdziwe uczucia, nosilby cos takiego. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 16 października 2017 Opublikowano 16 października 2017 Poproszę nr do tego dilera na pw Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 16 października 2017 Opublikowano 16 października 2017 Dziś w robocie czekało na mnie kilka przesyłek z niszowymi gierkami. Nic specjalnego, ale każdą grę kupiłem w określonym celu. Sebek Loeb Rally dlatego, że jakoś od czasu do czasu lubię zagrać w średniaka od Milestone. Lego Batman 3 kupiony przez przypadek - chciałem poszpilać w jakieś nowsze LEGO z kobitką, zamiast brać się za coś z backloga na past genach, a okazało się, że jakoś od roku mam w cyfrze. Cóż, od dodatkowej kopii w pudełku nie zbiednieję. Final Fantasy Type 0 HD - łyknąłem w celach kolekcjonerskich. Mam już wersję NTSC-U, to postawię sobie obok PAL. Resident Evil Origins, czyli pakiet 0 + 1 Remake również wzięty w celach kolekcjonerskich - mam obie gry na Gacku i w cyfrze zarówno na PS4/XBO, ale jest to marka sama w sobie, więc warto mieć w zbiorach fizyczne wydanie. Bound by Flame - kiedyś napocząłem i sprzedałem dalej, teraz daję drugą szansę. Technomancer - bo podobnie jak z grami od Milestone, lubię średniaki od Spiders, choć mam w cyfrze od długiego czasu i nie ruszyłem. Dishonored dla wczuwy przed dwójką, choć pewnie zacznę koniec końców od dwójki... Mam już na Xboksie 360, ale liczne glitche odrzuciły mnie na samym początku zabawy - może w reedycji to i owo poprawili...A te dwa starocie na dole to w zasadzie wpadły przypadkiem i nie mam co z nimi zrobić (jak się okazuje, są już na półce). Pewnie polecą do magazynu. 9 Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 16 października 2017 Opublikowano 16 października 2017 Wlasnie mialem pisac po co Mercenaries 2 bo bylem pewien ze juz masz w kolekcji ta gierke (bardzo dobry szpil btw). Zazdroszcze ROZMACHU, ja z powodow finansowych musze sie niestety ograniczyc do ulubionych platform i głównie handheldy. Licze po cichu ze za 5 lat gierki na PS4 beda latac po 20zl i wtedy moze powieksze kolekcje. Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 16 października 2017 Opublikowano 16 października 2017 E tam rozmachu, to to zaledwie popierdółki. Rozmach będzie jutro - kupiliśmy niedawno z kolegą na spółę salon gier, a raczej resztki po nim. Po tygodniu czekania, paczka dotarła dziś, jutro odbieram 1 Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 16 października 2017 Opublikowano 16 października 2017 Ciagle kojarzy mi sie jak patrze na te okladke: Bedzie grane w nocy 9 Cytuj
aux 3 784 Opublikowano 16 października 2017 Opublikowano 16 października 2017 Dobra gierka, bezlitosna. Randomy kładą Cię jednym uderzeniem. I nawet można się mocno przestraszyć czasem. Tylko że grać trzeba w nocy dla lepszej immersji. Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 16 października 2017 Opublikowano 16 października 2017 I w kapciach zeby mogly spasc. Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 16 października 2017 Opublikowano 16 października 2017 Na hardzie z wylaczonym nasluchem? Cytuj
aux 3 784 Opublikowano 16 października 2017 Opublikowano 16 października 2017 Tak. Na casual i normal to zupełnie inna gierka. Podejrzałem co trudniejsze zaliczone momenty u znanych Youtuberów - jest mniej przeciwników, przez co odpada taktyczne kombinowanie i skrócone walki z szefami. Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. ping 9 042 Opublikowano 17 października 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 17 października 2017 Jak można wydać nieco ponad 2100zł? Można sobie kupić Xbox One X. Można też kupić gry na MVSa i kilka PCB-ków latających na System 11.Może to wyższy poziom bycia freakiem, może powinienem emulować bo wygodniej, ale od kiedy gram na prawdziwym NeoGeo wiem, że to zupełnie inny klimat niż granie z ROMa.Kilka fajnych gier na Neo Geo - Shock Troopers to totalny niszczyciel światów, wartka akcja, solidny run and gunning, czysty miód płynący z zabawy. Burning Fight? Fajnie jest pograć z kimś w klasycznego beatem'upa, zwłaszcza na prawdziwej maszynie. Top Hunter zachwycił mnie GRAFĄ - przepiękne 2D tła.Trochę gier na Namco System 11 + System 12Soul Calibur (System 12) - ktoś powie 'po cholerę Ci to, skoro można ograć na Dreamcaście?'. Pewnie, ale na DC to zupełnie inna gra. Wersja arcade bazuje na zmodyfikowanym hardware psx-owym.Tekken Tag (System 12) - podobnie jak z Caliburem, zanim Namco stworzyło System 246 bazujące na PS2, musiało posiłkować się innym hardware, zatem gra wygląda inaczej niż wersja domowa.Ehrgeiz (System 12) - Wersję domową kupiłem od Veliusa za grosze, nadal jest w kolekcji. Czas obadać wersję Arcade.Soul Edge (System 11) - OLBRZYMI sentyment do wersji domowej sprawił, że nie mogłem przejść obojętnie mając okazje na zakup wersji Arcade.Tekken 3 (System 12) - Tutaj tak jak z Edgem, mam olbrzymi sentyment i setki przegranych godzin na wersji NTSC.Dodatkowo za cztery i pół stówki dokupiłem sobie matkę Neo Geo (do tego wkłada się te piękne carty) i interfejs pozwalający na podłączenie tych bebechów w prosty sposób do CRT-ka (wpina się kabel EURO-EURO, a z prozdu są dwa gniazda na sticki od NeoGeo). Moim zdaniem cały zestaw to była świetna okazja cenowa i jak bym polował 'jednostkowo' to pewnie wydałbym 50-70% więcej. Nie mogę się doczekać weekendu i zabawy z tymi cudownymi sprzętami. To nie tylko gry, ale też kawałek historii. 26 Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 17 października 2017 Opublikowano 17 października 2017 Pinger pewnie pożyczył płyty glowne od kolegi maciomaniaka a tutaj makaron udon nawija na uszy, że niby arcade Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Wieslaw 2 360 Opublikowano 17 października 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 17 października 2017 Pytanie: kiedy pingu zacznie kupować studia tworzące gry przed laty? Biura, mieszkania pracowników, meble, urny z ich prochami. 11 Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 17 października 2017 Opublikowano 17 października 2017 Ja tam jednak wolałbym wydać na xoxa te 2100 zł :D Tyle gier wychodzi aaa czy indyków obecnie że nie mam czasu wszystkiego ogrywać a ty ping widzę coraz dalej w przeszłość lecisz. Kiedy ty to wszystko ogrywasz? Czy tylko odpalasz na 5 minut i dalej. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 17 października 2017 Opublikowano 17 października 2017 Ping salon Arcade w piwnicy buduje, gruby hajs będzie zbijał ;) Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 17 października 2017 Opublikowano 17 października 2017 ja bym wolał jednak pcb z neo geo od XOXa Cytuj
Gość ragus Opublikowano 17 października 2017 Opublikowano 17 października 2017 Ja tam jednak wolałbym wydać na xoxa te 2100 zł tak, wiemy Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 17 października 2017 Opublikowano 17 października 2017 Ja tam jednak wolałbym wydać na xoxa te 2100 zł :D Tyle gier wychodzi aaa czy indyków obecnie że nie mam czasu wszystkiego ogrywać a ty ping widzę coraz dalej w przeszłość lecisz. Kiedy ty to wszystko ogrywasz? Czy tylko odpalasz na 5 minut i dalej. Jedno nie wyklucza drugiego :). Chociaż z XOX poczekam na jakieś eleganckie bundle np. z padami Elite, bo obecnie to co mnie interesuje (tytuły exclusive) mogę ograć w lepszej oprawie i 144hz na PC. A co do odpalania - wiadomo, że wszystkiego nie ogrywam. Po prostu lubię mieć możliwość wyciągnięcia czegoś fajnego i pobawienia się w inny sposób niż bezduszną emulacją. Zresztą zawsze jest to okazja do pogłębienia wiedzy o swoim hobby i nauczenia się nowych rzeczy. Raz na dwa tygodnie udaje mi się wygospodarować niedzielę całkowicie na retro - wtedy zasiadam do jakiejś staroszkolnej maszyny i albo tłukę w tytuły, do których mam olbrzymi sentyment, albo nadrabiam zaległości - Neo Geo na ten przykład jest dla mnie czarną dziurą, bo o ile popularne gierki zdarzało się ograć na automacie za małolata, tak jest tam wciąż wiele fajnych tytułów, w które nie miałem okazji zagrać na prawdziwym hardware (emulacja to półśrodek, dla mnie to tak jak słuchać muzyki z rozciągniętej taśmy, kiedy można zapuścić sobie FLACa). W zasadzie z braku czasu idę ostatnio mocniej w arcade - wrzucisz 5 żetonów, pobawisz się 20-30 minut i jesteś syty :). Pytanie: kiedy pingu zacznie kupować studia tworzące gry przed laty? Biura, mieszkania pracowników, meble, urny z ich prochami. W sumie mam trochę fantów. Wersje beta/preview/review, sprzęty debugowe, trochę papierkologii i innych dupereli... :) Gdybym mieszkał w USA to pewnie brałbym udział w licytacjach sprzętu bankrutujących deweloperów (tak było np. z Acclaim), a tak to niestety trzeba mocno szukać. Cytuj
ciwa22 856 Opublikowano 17 października 2017 Opublikowano 17 października 2017 Pinger, do(pipi)ałeś z tymi płytami. Co do podjarki Soul Calibur czy TTT to raczej osobiście tego nie czuję, bo wersje konsolowe są sporo lepsze. Tekken 3 z tłami 3D czy jedna z moich ulubionych klepek z psxa czyli Ergheiz to już inna para kaloszy. Aż jestem ciekaw jak się prezentuje Ehrgeiz w wersji arcade i zaraz se lookne. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 17 października 2017 Opublikowano 17 października 2017 to jakaś nowa moda, chwalić się paragonem? 3 Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 17 października 2017 Opublikowano 17 października 2017 Ja dalem paragon bo byl dowodem rzeczowym w aferze Ultimowej i goleniu graczy. 1 Cytuj
Kavka 20 Opublikowano 17 października 2017 Opublikowano 17 października 2017 W sumie miałem nie dawać ale to zrobiłem żeby nie było że kavka dorwała na śmietniku pudełko i się chwali że ma pro pada. W każdym razje ogłaszam mode na chwalenie się paragonem i kto to zrobi dostanie odemnie plusa :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi