[InSaNe] 2 478 Opublikowano 16 listopada 2017 Opublikowano 16 listopada 2017 Dawno się tak nie jarałem jakąś grą :) 6 Cytuj
sprite 1 787 Opublikowano 16 listopada 2017 Opublikowano 16 listopada 2017 Będzie grane w zomboli :banderas: 1 1 Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 16 listopada 2017 Opublikowano 16 listopada 2017 Dzieło sztuki. Dla mnie fajny wintydż - wygląda mocno jak pudełko na kasetę magnetofonową, może tylko trochę większe :D Internet download required = no buy. Coraz więcej konsolowych gier tak robi. Czas się przerzucić na kupowanie pudełek pecetowych, prewencyjnie wypalać scrackowane wersje na bluraye i ładować do pudła obok kodziku i płyt z instalatorem steama. 1 Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 16 listopada 2017 Opublikowano 16 listopada 2017 Czekaj. Bo ja śledzę rynku gier na PC i nie wiem jak jest ale mogę sie tylko domyslac wiec niech mnie ktos poprawi jesli czegos nie rozumiem. Kupujesz puste pudelko z gra na PC gdzie w srodku zamiast plyty jest karteczka z kodem. Wiec musisz miec konto steam, tam ten kod wpisujesz i sciagasz gre na dysk, potem mozesz grac? To tak jest na PC? Bo jesli tak to nawet mi tych MasterRejs nie żal. Płacą pieniądze za cos co na torrencie jest za darmo? Ale ok. Jest lepiej bo przynajmniej pusty plastik z okladka stoii dumnie. 2 9 Cytuj
Gość aphromo Opublikowano 16 listopada 2017 Opublikowano 16 listopada 2017 W pudelku Destiny 2 na PC byla plyta z tektury. Cytuj
sprite 1 787 Opublikowano 16 listopada 2017 Opublikowano 16 listopada 2017 u55r, dopisz się tutaj plz: http://www.psxextreme.info/topic/116620-forumkowy-steam-sale-czyli-i-ty-mozesz-zosta%C4%87-extrimowym-miko%C5%82ajem-odcinek-trzeci-super-steam-odyssey/ Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 16 listopada 2017 Opublikowano 16 listopada 2017 Czekaj. Bo ja śledzę rynku gier na PC i nie wiem jak jest ale mogę sie tylko domyslac wiec niech mnie ktos poprawi jesli czegos nie rozumiem. Kupujesz puste pudelko z gra na PC gdzie w srodku zamiast plyty jest karteczka z kodem. Wiec musisz miec konto steam, tam ten kod wpisujesz i sciagasz gre na dysk, potem mozesz grac? To tak jest na PC? Bo jesli tak to nawet mi tych MasterRejs nie żal. Płacą pieniądze za cos co na torrencie jest za darmo? Ale ok. Jest lepiej bo przynajmniej pusty plastik z okladka stoii dumnie. :facepalmz: Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 16 listopada 2017 Opublikowano 16 listopada 2017 (edytowane) Czekaj. Bo ja śledzę rynku gier na PC i nie wiem jak jest ale mogę sie tylko domyslac wiec niech mnie ktos poprawi jesli czegos nie rozumiem. Kupujesz puste pudelko z gra na PC gdzie w srodku zamiast plyty jest karteczka z kodem. Wiec musisz miec konto steam, tam ten kod wpisujesz i sciagasz gre na dysk, potem mozesz grac? To tak jest na PC? Bo jesli tak to nawet mi tych MasterRejs nie żal. Płacą pieniądze za cos co na torrencie jest za darmo? Ale ok. Jest lepiej bo przynajmniej pusty plastik z okladka stoii dumnie. Tak jest. W pudełku od Tekkena 7 miałem na przykład kartę wielkości kredytówki z kodem Steam. Ale nie ma co urządzać podśmiechu.jek, bo masa gier na PS4/XBO zaczyna przybierać podobną taktykę - albo kodzik w pudełku, albo instalator na płytce. Takie Super Lucky Tale na XBO zawiera na płytce raptem kilkaset mb. Taki CoD WW2 wymaga pobrania pakietów, bez których gra się nie odpali. Na PC szczerze mówiąc jest nawet wygodniej, bo prędkości pobierania są znacznie wyższe niż na konsoli, a ciągnąc grę ze Steama całość instaluje Ci się samodzielnie w tle. Z konsolą ostatnio miewam tak, że wrzucam płytę z grą, instaluję, potem odpalam i (pipi) - muszę pobrać patcha kilkanaście GB. A co do płacenia za coś 'co na torrencie jest za darmo' to nie każdy ma mentalność złodzieja i bardzo dobrze. Edytowane 16 listopada 2017 przez ping 3 1 Cytuj
Wieslaw 2 360 Opublikowano 16 listopada 2017 Opublikowano 16 listopada 2017 do bólu jest tak jak pisze ping, dlatego ja już nie zbieram żadnych gier oprócz tych na 3DS, Vitę i wybranych na Switcha. Oczywiście na tych trzech platformach zdarzają się już day-one-patche, bez których nie da się przejść gry ale są to sporadyczne sytuacje. Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 16 listopada 2017 Opublikowano 16 listopada 2017 W zasadzie ostatnią ostoją normalności na current genach są gry od japońskich developerów, te takie A, albo AA, w których nie ma prawa się nic zepsuć z racji mechanik rodem z PS2. Dlatego ja takie gierki kupuję (no i też dlatego, że po jakimś czasie są one praktycznie niedostępne). Powoli zaczynają mi się kończyć gry do zbierania, więc niedługo trzeba będzie znowu przeskoczyć na tryb 90% zakupów retro. Cytuj
Gość aphromo Opublikowano 16 listopada 2017 Opublikowano 16 listopada 2017 Ping, a co z mozliwoscia ewentualnej ODSPRZEDAZY ? Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 16 listopada 2017 Opublikowano 16 listopada 2017 Myślę, że za kilka lat spokojnie na konsolach będzie pod tym względem tak jak z PC. Przejdziemy całkowicie na cyfrę/kody w pudełkach, co niektórzy będą w hojnym geście dorzucali do pudełka płytę z soundtrackiem/jakimiś popierdółkami. Już teraz handel kontami z cyfrowymi wersjami konsolowych gier kwitnie w najlepsze, zatem tak będzie wówczas wyglądał rynek używek - nowe konto, zakup, ogranie, odsprzedaż. Cytuj
Gość aphromo Opublikowano 16 listopada 2017 Opublikowano 16 listopada 2017 (edytowane) Ale jak to tak bez Pchlego Targu :( Handel straci dusze, nie bedzie nieuczciwych kontrahentow, narzekania na poczte :( Edytowane 16 listopada 2017 przez aphromo Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 16 listopada 2017 Opublikowano 16 listopada 2017 (edytowane) Pchli targ zamienimy na cebulowo zrzutkową grupe na wykupowanie kont na współe po 20zl miesiecznie i ogrywanie, bedzie dobrze. W nieuczciwych kontrahentach zamiast nie mam gierki po 2 dniach, bedzie ze Seba mial przejsc do soboty do godziny 15:00 i oddac konto dalej, ale nie zrobil tego. Wiesław zmienil passy bez pytania i nie moge dokonczyc gry pomozcie. Edytowane 16 listopada 2017 przez Velius Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 16 listopada 2017 Opublikowano 16 listopada 2017 pamiętam te cebulackie akcje na ps3 z kupowaniem gry na 2 czy 4.... teraz zrobili temat świątecznych prezentów w dziale xboxa i od razu cebula się uruchamia. Jak dobrze że na pc tak źle z community nie jest. Cytuj
Gość aphromo Opublikowano 16 listopada 2017 Opublikowano 16 listopada 2017 W sensie ze na jedna gre sprzedana jest 5 spiraconych, a 2/3 tych sprzedanych to promka -50% od Wieprza ? Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 16 listopada 2017 Opublikowano 16 listopada 2017 nie znam wśród moich forumkowych znajomych na steam żadnego co by piracił a za to mam w znajomych na ps4 z tego forum takich co konta kupowali z giereczkami. No ale koniec offtopa. Cytuj
Emtebe 2 543 Opublikowano 16 listopada 2017 Opublikowano 16 listopada 2017 (edytowane) M I Ę S K O :hi: Edytowane 16 listopada 2017 przez Emtebe 4 Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 16 listopada 2017 Opublikowano 16 listopada 2017 Wyobrażam sobie teraz jakiegoś kolesia ustawiającego gierki przy drzewku w centrum miasta i cykającego fotki. 3 Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 16 listopada 2017 Opublikowano 16 listopada 2017 Sonic, przeciez to kupsztal straszny dlaczego, po co Wyobrażam sobie teraz jakiegoś kolesia ustawiającego gierki przy drzewku w centrum miasta i cykającego fotki. a może to jego park i jego drzewko? Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 16 listopada 2017 Opublikowano 16 listopada 2017 Sonic, przeciez to kupsztal straszny dlaczego, po co Wyobrażam sobie teraz jakiegoś kolesia ustawiającego gierki przy drzewku w centrum miasta i cykającego fotki. a może to jego park i jego drzewko? Z tego samego powodu dla którego kupiłeś m.in. binding of isaac - bo na Switcha. 1 Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 16 listopada 2017 Opublikowano 16 listopada 2017 Nah Isaaca mam na vicie/PS4, stemie i mialem na WiiU :kaz: kupiłem bo to najlepsza gra pod słońcem Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi