Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Malibu 940 Opublikowano 15 Listopada 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2018 19 Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 15 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2018 Kurde na sklepie ms jest juz ten bundel z crashem ale cena zawrotna. Poczekam bo fajne wydanie miec oba szpile ktore pamietam z gowniaka, no bo wtedy to osiedle podziwialo jak ograles na 100% każdą. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. nadol90 664 Opublikowano 15 Listopada 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2018 Blast from the past !! Powiem szczerze, poszedł lekki spontan. Miałem do końca roku już skupić się na dopinaniu kolekcji GC i tego co się znajdzie tanio na resztę konsol, ale znalazłem fajną aukcję na ebay od Austriaka z Dreamcastem, bialutkim jak wszystkie byłe kochanki prezesa Segi. Stan na zdjęciu - ku*wa to przecież Mint jak nówka. Zafascynowany fotą i stanem sprzętu dałem 5 euro więcej niż reszta 3 dni przed zakończeniem aukcji z świadomością raczej tego, że pójdzie za gruby hajs zapewne i chociaż spróbowałem. Zamknąłem kartę w przeglądarce i zapomniałem o tym pewny, że trafi do kogo innego. No i koniec końców, wygrałem (haha!). Sprzęcik udało się dorwać za 250 zł razem z nierozpakowaną grą startową z folii ChuChu oraz w idealnym stanie Daytoną 2001. W sobotni poranek doszedłem do wniosku popijając kawę i paląc niebieskiego Lucky Strike'a, że muszę w końcu zrobić coś z tymi kablami, na dodatek następna konsola leci ja pier*ole teraz się nie odkopię. Wyruszyłem żwawo do lokalnego sklepiku elektronicznego na osiedlu, komuna w pizdu panowie, pełno walających się telewizorów, właściciel nie z tej ziemi żyjący dalej w latach 80 - 90'. Wbijam, mówię, macie może jakimś cudem splitter hdmi ? Pan za ladą w szoku, że ktoś się do niego odezwał odpowiada pod nosem w sumie do siebie "Kaj on był, kaj on był, czekaj pan mamy coś takiego". Kiedy ten przeszukiwał półki pełne różnych sprzętów wszelakiej elektronicznej maści ja rozglądając się po tej małej dostępnej przestrzeni natrafiam okiem na pudło od PS one. Z automatu pada pytanie, Panie po ile to i i czy przerabiana. Gościu odpowiada, że nówka nieśmigana zamówili na początku wieku klientowi, ale ten się nie pojawił po nią i od tego czasu leży. Rozpakował, pokazał, mówię racja nówka w pi*du, mówi, że kupił za 800 sprzeda za 350 niech straci, do tego jeszcze w bundle'u był Harry Potter (chociaż pudło się przyda po gierce, nie ma co narzekać). Mimo wszystko nie będę robił na razie zadymy z zakupem, obejrzałem wróciłem grzecznie do domu lekko dumny z siebie, że potrafiłem opanować hajp. Opowiedziałem całą historię dziewczynie, ta w szoku, że w ogóle mamy coś takiego jak sklep elektroniczny na osiedlu stwierdza, że we wtorek się tam przejdzie i zobaczy przed pracą czy na pewno nówka. No i tak to się mniej więcej skończyło, że skończyliśmy z dwoma nowymi konsolami, kupiła psxa za 290, na szybko załatwianie kineskopowca przez olx i pomysł z retro kącikiem, który mieliśmy robić w przyszłym roku, zorganizowaliśmy w sumie w 2 - 3 dni Spoiler Spoiler Pingu, oczywiście kable RGB już nadciągają pocztą polską :). Memorki oryginalne również dotrą na czasie, no nic, teraz tylko czas na poszukiwanie konkret tytułów na następne dwie platformy... 30 15 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Hoipolloi 1 318 Opublikowano 15 Listopada 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2018 Nowe zdobycze na szaraka, cieszą najbardziej Street Fightery i Tekken 2, który mi brakował do całego kompletu. 23 Cytuj Odnośnik do komentarza
chmurqab 3 192 Opublikowano 15 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2018 @nadol90 wydaje mi się, że mam dokładnie ten sam Trinitron 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ping 9 033 Opublikowano 15 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2018 Trinitronik jak ktoś nie ma opcji na PVMkę to najcudowniejsze cudo. Ostatnio u koleżki widziałem takiego 32 calowego bydlaka, chyba z 50 kilo waży. Zastanawiam się nad odkupem, bo jednak granie w retro na 14 calach z wiekiem zaczęło mnie męczyć. Pięknie w klasykę obrodziło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 509 Opublikowano 15 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2018 2 godziny temu, nadol90 napisał: kupiła psxa za 290 Wytargowała tyle czy od razu za tyle puścił? Cytuj Odnośnik do komentarza
ireniqs 3 025 Opublikowano 16 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 Aż byłoby mi szkoda używać takiego nieskalanego dreamcasta. Piękne rzeczy, piękne. Zazdroszczę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 340 Opublikowano 16 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 DC? Obok PS2 najlepsza konsola w historii Mam pokłady zazdrości zarezerwowane właśnie na takie okazje. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Rayos 3 170 Opublikowano 16 Listopada 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 Dziś bedzie wysyp pokemonow, to jeszcze przed tym mesjasz 11 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ping 9 033 Opublikowano 16 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 (edytowane) 3 godziny temu, ireniqs napisał: Aż byłoby mi szkoda używać takiego nieskalanego dreamcasta. Piękne rzeczy, piękne. Zazdroszczę. Wychodząc z tego założenia mam dwa śnieżnobiałe DC-ki w pudełku i gram na pożółkniętym wariaciku kupionym -naście lat temu, dokładając do tego GDEMU (wspominam o nim w temacie trofeowym, dział PS4). Edytowane 16 Listopada 2018 przez ping 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
nadol90 664 Opublikowano 16 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 puścił od razu hah@Square Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Wredny 9 453 Opublikowano 16 Listopada 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 Zachęcony forumową podjarką, a także kilkoma filmikami na YT, postanowiłem przymknąć oko na konieczność dociągania dwóch gierek z sieci (w końcu i tak wszystko instaluje się na HDD) i wybrałem się po przygody fioletowego smoczka. Będąc na miejscu mój wzrok przykuło również pudełko z innymi odświeżonymi klasykami, które miałem kupić już dawno, więc siła wyższa... Uwielbiam remastery i remake'i staroci, a te zakupy to również taka forma pokuty, bo zarówno Spyro, jak i Shenmue ogrywałem na piratach (Spyro 3 nie mogłem przez to ukończyć, bo było jakieś zabezpieczenie). W bonusie używka AC Origins w stanie idealnym - zbieram i ogrywam wszystkie, ale dobrze jest mieć przynajmniej rok poślizgu w serii - wychodzi taniej, no i gierki połatane Tym sposobem przewaliłem listopadowe fundusze, więc Darksiders III kupię dopiero w grudniu. Kiedy w to zagram? Nie mam pojęcia, bo w czytniku wciąż RDRII, ale każda nowa gierka w kolekcji cieszy niezmiernie 16 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 887 Opublikowano 16 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 Całkiem przyjemna bijatyka na MVSa której jeszcze nie miałem. Uwielbiam ten pixelart 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Ryuk 1 451 Opublikowano 16 Listopada 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 (edytowane) 9 godzin temu, Rayos napisał: Dziś bedzie wysyp pokemonow, to jeszcze przed tym mesjasz Gdzie ten wysyp? Edit: Pierwsze wrażenia bardzo pozytywne. Wracam do grania Edytowane 16 Listopada 2018 przez Wolfie_ 14 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 16 Listopada 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 (edytowane) Z racji kilkunastu wolnych dni stanąłem przed wyborem gry z którą spędzę ten czas. Nie mam dużo czasu na granie, więc nie mogłem zmarnować tego czasu. Wiedziałem, że tytuł musi być mocny i ogromny. Na świecznik wziąłem dwa tytuły, zachwalany przez graczy Shadow Of The Tomb Raider no i... oczywiście RDR2. nie wahałem się ani chwili Spoiler plusujcie Edytowane 16 Listopada 2018 przez D.B. Cooper 8 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 16 Listopada 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 (edytowane) pierwszy ze specjalna prosto z PerfectBlue dzisiaj melanzyk ale jutro bedzie karmiony mroczny pasazer ojjj a POKEBALL PLUS lezy w dloni jak mloda jedrna piers Edytowane 16 Listopada 2018 przez froncz piotrewski 10 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 16 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 Ten pokeball wyglada na solidny w ch,uj Jezu wreszcie przesiadka z 32 cali. Na ten moment nie potrafię objąć wzrokiem całego ekranu xd Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 16 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 Spoko, za dwa miechy będzie ze mogłem brać 65’ xd a tak super zakup! Cytuj Odnośnik do komentarza
kermit 6 998 Opublikowano 16 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 jezu juz widze tą murawe w rocket league w 4k : O gratsy Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 292 Opublikowano 16 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 11 godzin temu, Rayos napisał: Dziś bedzie wysyp pokemonow, to jeszcze przed tym mesjasz 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 16 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 Wina nintendo Cytuj Odnośnik do komentarza
Quake96 3 815 Opublikowano 16 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 (edytowane) 20 godzin temu, ping napisał: Trinitronik jak ktoś nie ma opcji na PVMkę to najcudowniejsze cudo. Ostatnio u koleżki widziałem takiego 32 calowego bydlaka, chyba z 50 kilo waży. Zastanawiam się nad odkupem, bo jednak granie w retro na 14 calach z wiekiem zaczęło mnie męczyć. Pięknie w klasykę obrodziło. Ja z kolei w pamięci mam jedną wadę która w trinitronach zdarzała mi się niemal zawsze. Po latach używania, wyświetlany obraz zyskiwał zielone przebarwienie. Zdarzało się to nie tylko w tych telewizorach, ale w moim przypadku niemal każdy trinitron z jakim miałem styczność, miał tę wadę. Czy to kilka czy kilkanaście lat temu. Nie wiem co jest dokładnie tego powodem, ot jak słyszę "trinitron" to widzę ten "zielony kineskop" przed oczami. Pamiętam trinitrona siostry, którego potem od niej dostałem. Wielka krowa 32 jak nie więcej cali. Miał za(pipi)iste nagłośnienie jak na telewizor. Bass łupał jak ogłupiały, dźwięk był naprawdę piękny. Za jej posiadania telewizor był elegancki, wszystko cacy glancy. Potem zmienili to na plazmę, a ja dostałem go od niej za darmo, ale już wtedy miał tę wadę z zielonym obrazem. To nie był jednak największy problem. TV był już tak zmęczony, że o ile ogólnie włączał się natychmiastowo, tak sam kineskop włączał się dopiero po kilku-kilkunastu minutach, a im dłużej go używałem tym bardziej przedłużał się czas po którym ekran "zaskakiwał". Pod koniec jego żywota, obraz włączał się chyba coś po około godzinie :O Edytowane 16 Listopada 2018 przez Quake96 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Hoipolloi 1 318 Opublikowano 16 Listopada 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 I jeszcze jedna paka wpadła dzisiaj, tym razem z UK. Cieszą gry na PS2 w tym 3x Capcom. Malice może cheesy tytuł, ale mniej znany platformer, który jest na prawdę fajny do ogrania, także tym co nie grali, to polecam się zapoznać z tym tytułem. Dodatkowo nie mogło zabraknąć gier na szaraka. Zrobił mi się dubel i mam w big boxie Tekkena 2, także mogę odsprzedać. Finala VII chyba nikomu nie trzeba przedstawiać, pierwsza moja gra, która wprowadziła mnie w RPGi, szkoda że nie udało się trafić z manualem, więc gdyby ktoś posiadał na stanie, to chętnie odkupię. No i na koniec wisienka na torcie Rollcage Stage 2 w stanie idealnym. Ci co znają tą grę wiedzą, że to kozak tytuł 15 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
drozdu7 2 692 Opublikowano 16 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 Taka paczuszka ile kosztuje ? Tak jak patrzę to jednak trochę tej kasy trzeba wydawać żeby tak kolekcjonować co ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi