Wredny 9 460 Opublikowano 11 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 11 maja 2022 Tym razem trochę niszowo, ale po prostu musiałem to mieć Ghost of a Tale to zajebisty, śliczny indyczek, robiony praktycznie przez jednego gościa - od paru lat mam cyfrówkę, ale kiedy zobaczyłem, że istnieje wersja pudełkowa no to sami wiecie. Xuan Yuan 7 to z kolei "chiński Wiedźmin 2" - aRPG w klimatach Państwa Środka - bardzo ciepło przyjęta, najnowsza odsłona całkiem długiego już cyklu (na PS4 jest jeszcze wcześniejsza odsłona, ale kosztuje 90$ i jest technicznym kupsztalem, więc raczej olewam temat). 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 11 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 11 maja 2022 Patrzę co ten Wredny znowu wrzucił i nie wiem co robić. Plusa przecież nie dam a minusa w zakupach nie wypada. Śmieszne też to nie jest żeby dać "haha". Dam chyba smutną buźkę. 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. LukeSpidey 928 Opublikowano 11 maja 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 11 maja 2022 7 lat Microsoft. 7 lat byłeś nieobecny pod moim dachem. Witaj ponownie. 22 6 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. ping 9 038 Opublikowano 11 maja 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 11 maja 2022 Wojna, inflacja, glapiński robiący bankom prezenty w postaci wysokiego WIBORu. Młodzi ludzie w coraz gorszej sytuacji, państwo zaczyna się sypać, zmierzamy w kierunku Turcji by z czasem stać się drugą Argentyną. Złotówka warta jest coraz mniej, zakupy w dyskoncie spożywczym LIDL bez alkoholu i słodyczy, towarów luksusowych to już prawie cztery stówy, jedyna droga to wyhuśtać się, lub kupować gry wideo bez pamięci. Złapałem się na tym, że ostatnio kupuję dużo cyfry, żonglerka cartami/płytami zaczyna stanowić niewygodę, człowiek mocno przyzwyczaił się do przeskakiwania z gry na grę bez konieczności grzebania w pudełkach. Mimo wszystko czasem coś trzeba do kolekcji dorzucić. Switch? No zaniedbałem go trochę. Secik GOTY gier i dwa IMO niewypały - Chocobo GP, w którego gra się jak w chamsko zmonetyzowaną F2P mobilkę, Andro Dunos II, gdzie miałem nadzieję na coś więcej niż 16-bitową grę bez np. możliwości skanowania ekranu, galerii artworków, możliwości wrzucenia filtru obrazu. Kolega GearsUp broni gry tym, że PATCH w drodze, ale comeon to powinno być dopracowane day one. Bardzo byle jakie wydanie poddające w wątpliwość sens kupowania wydań grających na nostalgii. Kirby to jest petarda, zbieranie Waddle Dees mnie pasjonuje. Zauważyłem, że miło mi się gra w ścigałki - nie muszę być skupiony na dialogach, po prostu sunę wirtualną maszyną i rozkminiam w drodze różne rzeczy, super relaks po ciężkim dniu. YS VIII odpalam jak tylko skończę IX. Bardzo mi seria zasmakowała. Katanakami jest spin-offem Way of the Samurai - nic poza tym o tytule nie wiem, więc korci by sprawdzić. Odrobinę hardware - dwa pady dla Xboksa, na którym znów zacząłem grać i SSD do PS5. Od strzała udało mi się kupić praktycznie całą kolekcję LEGO na PS3. Gry z portalami sobie daruję. Uzupełniłem retro o trochę pierdół, brakujące mordoklepki i Pepsimana - baaardzo przyjemny arcade. Wpadła też kolejna oboxowana konsolka Sony. Patrząc na to co się dzieje z retro, warto zachomikować trochę pudeł. 28 8 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 324 Opublikowano 11 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 11 maja 2022 Dobre zakupy młody! Jesteś jednym z ostatnich promyków słońca tego tematu w tych trudnych czasach! Cytuj Odnośnik do komentarza
ping 9 038 Opublikowano 11 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 11 maja 2022 Dzięki Pupcio, staram się ograniczać bo te śmieci zajmują dużo miejsca. Dobrze, że SONY ma bardzo tanie gry u wujka Erdogana. Taki Chrono Crossik za 60 zetta petarda. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Wieslaw 2 360 Opublikowano 11 maja 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 11 maja 2022 Ja to mam kur_a pecha, zawsze muszę wrzucać jakiś zakup akurat po pingu W końcu się przełamałem i kupiłem OLEDa w miejsce v1, było warto, to nie tylko bateria, czerń i soczyste kolory ale też kolosalnie mniejsze smużenie obrazu w ruchu. Blasphemous wiadomo - do grania. A dwie chińskie gerki to tak bardziej kolekcjonersko. W ogóle to da się ukończyć jakąkolwiek Disgaea bez tysiąca godzin grindu? 20 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
GearsUp 134 Opublikowano 11 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 11 maja 2022 Przemianujcie ten temat z Zakupy Growe na Zakupy Switchowe 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 617 Opublikowano 11 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 11 maja 2022 Jeszcze trochę tych steam decków wyślą i będzie można zamykać i zostawić tylko zakupy w cyfrze 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ping 9 038 Opublikowano 11 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 11 maja 2022 Ja nigdy nie dałem rady przejść żadnej Disgaea, a samozaparcie mam. Natomiast sam Atelierek sztos nad sztosy, jedna z topowych serii dzisiaj jeśli idzie o japończyki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. A_Bogush 387 Opublikowano 12 maja 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 12 maja 2022 (edytowane) Dołączam do tej dziwnej, czerwonej strony mocy kupując Switcha V2 + Ring Fit, do tego zaopatrzyłem się jeszcze w cyfrówkę Metro 2033. Muszę jeszcze kupić folię na ekran, żeby ten dock mi go nie porysował. Póki co nakleiłem filczyk na dock. Pierwsze wrażenia: + Switch jest lekki jak na swoje wymiary + Super zabawa i trening z Ring Fit Adventures + Piękny czerwony Joy-Con, szkoda, że niebieski nie jest jaśniejszy i taki neonowy + Zajebiste małe pudełeczka na gry - niezła pikseloza w menu na TV zobaczymy jak będą gry wyglądały, na razie w Metro gram przenośnie, bo na TV ciężko się przyzwyczaić do 30 FPS - luzy po wpięciu Joy-Conów. Ostatnio korzystałem ze Switcha OLED kolegi i tam było jeszcze gorzej, jego sprzęt ma może z 2-3 miesiące. Trochę się obawiam jak się wyrobią w przyszłości. - ręce się męczą (trochę drętwieją) po dłuższym graniu pod kołderką (ale to samo było przy Vicie, ale Switch jest większy, więc to szybciej przychodzi) - Raczej ciemny ekran. Co prawda na razie grałem tylko w Metro, które ma ciemne lokacje, ale jak grałem w nocy to musiałem na maksa podświetlić ekran, a i tak nie było to jakoś jasno. No jak widać to sporo minusów, ale eksy Nintendo mi to wynagrodzą, z resztą byłem świadomy, że kupuję dosyć przestarzały sprzęt. Tak porównując jednak do takiej Vity to Switch nie ma startu pod względem mobilności i to sprzęt Sony wpasowuje mi się bardziej w definicję handhelda i szkoda, że Vita skończyła jak skończyła. Przy okazji, w końcu znalazłem czas żeby ułożyć puzzle z ostatniej wrzutki. Teraz czas na LEGO, najpierw Fiacik, potem Żyraf. Edytowane 12 maja 2022 przez A_Bogush 18 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 517 Opublikowano 12 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 12 maja 2022 12 minut temu, A_Bogush napisał: Przy okazji, w końcu znalazłem czas żeby ułożyć puzzle z ostatniej wrzutki. Teraz czas na LEGO, najpierw Fiacik, potem Żyraf. Ano nie tak dużo tych żółtych. Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 643 Opublikowano 12 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 12 maja 2022 2 godziny temu, A_Bogush napisał: - luzy po wpięciu Joy-Conów. Ostatnio korzystałem ze Switcha OLED kolegi i tam było jeszcze gorzej, jego sprzęt ma może z 2-3 miesiące. Trochę się obawiam jak się wyrobią w przyszłości. Odrobina taśmy izolacyjnej (dosłownie pasek na kilka mm) i luz znika. Sprawdzone. Czasem troszkę ciężej wyciągnąć joycona niż normalnie, ale to akurat szczegół. Niczego nie uszkodzisz, czarnej taśmy widać nie będzie, a w moim przypadku luz zniknął całkowicie. 2 godziny temu, A_Bogush napisał: - ręce się męczą (trochę drętwieją) po dłuższym graniu pod kołderką (ale to samo było przy Vicie, ale Switch jest większy, więc to szybciej przychodzi) Powracający temat, ale proponuję zakup Hori Split Pad Pro do grania przenośnego. Większe gabaryty, ale ręce tak nie drętwieją jak przy zwykłych joyconach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. LukeSpidey 928 Opublikowano 12 maja 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 12 maja 2022 No cóż. Powiadają, że najlepsze zakupy to spontaniczne zakupy. 21 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 460 Opublikowano 12 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 12 maja 2022 W dniu 11.05.2022 o 14:00, LukeSpidey napisał: 7 lat Microsoft. 7 lat byłeś nieobecny pod moim dachem. Witaj ponownie. 54 minuty temu, LukeSpidey napisał: No cóż. Powiadają, że najlepsze zakupy to spontaniczne zakupy. Ktoś tu chyba w totka wygrał Cytuj Odnośnik do komentarza
LukeSpidey 928 Opublikowano 13 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2022 (edytowane) 9 godzin temu, Wredny napisał: Ktoś tu chyba w totka wygrał Lekko spóźniony, ale posłuchałem Twojej rady i będę ogrywać kupkę wstydu w najlepszej możliwej jakości. Edytowane 13 maja 2022 przez LukeSpidey 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 460 Opublikowano 13 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2022 Uuuu Panie, ale po gamecardzie na dole widzę, że dopiero AC Unity na tapecie, więc mam nadzieję, że PS4 jeszcze nie sprzedałeś, bo podobno Syndicate na PS5 jest niegrywalne, a taki Rogue Remastered brickuje konsolę Cytuj Odnośnik do komentarza
LukeSpidey 928 Opublikowano 13 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2022 Nie no, konsol nie sprzedaję. Do pudła i na strych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ping 9 038 Opublikowano 13 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2022 1 godzinę temu, Wredny napisał: Uuuu Panie, ale po gamecardzie na dole widzę, że dopiero AC Unity na tapecie, więc mam nadzieję, że PS4 jeszcze nie sprzedałeś, bo podobno Syndicate na PS5 jest niegrywalne, a taki Rogue Remastered brickuje konsolę Możesz napisać ciut więcej? Sporo gram w gierki PS4 na PS5. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Square 8 517 Opublikowano 13 maja 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 13 maja 2022 Oficjalny poradnik do Horizon Forbidden West czyli wielka 656-cio stronicowa krowa. Będzie czytane, pomimo faktu, że i tak już zrobiłem wszystko w grze. 10 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 601 Opublikowano 13 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2022 Ciekawe czy tam są objaśnienia wszystkich ikonek przy parametrach broni, bo w poradniku w grze są tylko opisane te podstawowe, ogień, kwas itd. A bronie mają ich mnóstwo i powiem szczerze tych par ikonek kompletnie nie rozumiałem - ikonka ognia, a obok ogień z większą liczbą damage. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 460 Opublikowano 13 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2022 35 minut temu, ping napisał: Możesz napisać ciut więcej? Sporo gram w gierki PS4 na PS5. Unity i Syndicate na ekranie wywalają jakieś artefakty - jakieś problemy z tą wersją silnika, a z RR tak jak napisałem, choć to tylko przeczytałem w komentarzach na fb i dalej nie badałem tematu - przekazuję, jako niepotwierdzoną plotkę Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 517 Opublikowano 13 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2022 5 minut temu, Rtooj napisał: A bronie mają ich mnóstwo i powiem szczerze tych par ikonek kompletnie nie rozumiałem - ikonka ognia, a obok ogień z większą liczbą damage. Ten z większą liczbą to zaawansowane strzały, tam na ikonce ognia są strzałki. Opisy strzał masz w zakładce z amunicją, ale dopiero jak posiadasz broń, wcześniej właśnie chyba nie ma i bierzesz w ciemno. Cytuj Odnośnik do komentarza
krzysiek923 1 604 Opublikowano 13 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2022 Godzinę temu, Wredny napisał: Unity i Syndicate na ekranie wywalają jakieś artefakty - jakieś problemy z tą wersją silnika, a z RR tak jak napisałem, choć to tylko przeczytałem w komentarzach na fb i dalej nie badałem tematu - przekazuję, jako niepotwierdzoną plotkę Cytuj Odnośnik do komentarza
LukeSpidey 928 Opublikowano 13 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2022 No to zanim podłączę PS5, skończę Unity i Syndicate na PS4Pro. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi