Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Postal 638 Opublikowano 10 czerwca 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 10 czerwca 2022 Już od dłuższego czasu śledzę tematy związane z modyfikacjami GameBoyów. Naszła mnie w końcu chęć na zbudowanie własnego ze współczesnym ekranem. Classica posiadam w dwóch sztukach. Jeden miał już sfatygowany ekran (zanikające pasy pikseli) i gorszą obudowę więc wybrałem go na dawcę płyty głównej. Zamówiłem sobie nowa obudowę z przyciskami i nową szklaną szybką pod kolor. Do tego ekran IPS, kontroler, przednia płyta główna z nowym kółkiem regulacji podświetlenia i opcji ekranu oraz potrzebne taśmy. Jedynie ze starej płyty wylutowałem oryginalny głośniczek do nowej płyty. Efekt końcowy jak dla mnie 10/10. Teraz ogrywam klasyki pod kołderką prawilnie bez dodatkowego źródła światła 9 8 Cytuj
smallv86 863 Opublikowano 10 czerwca 2022 Opublikowano 10 czerwca 2022 To bedzie piekne 6 miesiecy dla fanow horrorow. Zaczynamy ze slasherem. 6 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Wredny 9 708 Opublikowano 10 czerwca 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 10 czerwca 2022 #DzieńDzieckaVol2 Ok, trochę przegiąłem z zakupami na przełomie maja i czerwca, ale co chwilę gdzieś w jakimś filmiku na YouTube przewijał się tytuł, o którym dopiero co usłyszałem i zapragnąłem mieć, lub taki, na którego od dawna się czaiłem. Zacznę od samotnego rodzynka na XBOX ONE/Series X - Forza Horizon 4 - wreszcie staniała do akceptowalnego poziomu, więc w kolekcji brakuje mi jedynie FH5 (no i FH2 w wersji X360, ale to już spory wydatek). Większość zakupów w tym rzucie to właśnie nabytki na konsolę Microsoftu, choć zdecydowana większość to "retro" z X360. Sporo exów, lub gier, które w wersji PS3 nie miały trofeów, a w wersji na X360 mają acziki i działają w wyższej rozdzielczości. Forza Motorsport 4 uzupełnia moją kolekcję FM i tym sposobem mam wszystkie odsłony, oprócz pierwszej (a że nie mam OG XBOXa to jej nie liczę). Pierwszą część HALO dla odmiany właśnie nabyłem, bo mimo, że całość ogrywam z Master Chief Collection to takiego klasyka chcę móc postawić na półce (w planach także pozostałe części na X360). Halo Wars to nówka w folii i taka już pewnie zostanie, bo na XGP jest wersja cyfrowa. The Last Remnant (folia) i N3 to kolejne przykłady ogromnej ilości tytułów skierowanych do miłośników japońszczyzny, jakie były dostępe tylko na konsolę Microsoftu. Need for Speed Carbon to jeden z moich ulubionych wyścigowych tytułów i z przyjemnością odświeżę sobie tego klaska, którego z sentymentem wspominam z PS2 (mega zajawka, akurat po Tokyo Drift). PGR4 do kompletu (trójkę mam), Tales of Vesperia było wtedy również tytułem na wyłączność, TUROK będzie do sprawdzenia, jak już ogram remastery oryginałów, QUAKE 4 musiałem mieć, nawet mimo niezbyt pochlebnych recenzj, Velvet Assassin to kolejny "ex", a Virtua Fighter 5 ma acziki i chodzi w 60fps. PS4 też dostało solidną porcję wzmocnień i tak kolekcję zasila śliczne Ender Lilies w wersji azjatyckiej. Co prawda jakiś czas temu zamówiłem to cudeńko również na LRG, ale jak zobaczyłem, że ktoś sprzedaje na allegro to chciałem mieć tu i teraz - najwyżej będzie dubel. Gravity Rush 2 do starszej, zremasterowanej części, która od dawna tęskniła za swoją młodszą siostrą, samotnie stojąc na półce. The Legend of Kay Anniversary to coś, o czego istnieniu nie wiedziałem, ale gdy zobaczyłem, wiedziałem, że potrzebuję Rad Rogers to strzelany platformer, który strasznie przypomina mi amigowe "Ruff'n'Tumble" i przez to również ląduje na mojej półce. Remaster Resident Evil 4 trafia wreszcie do kolekcji i mam zamiar odświeżyć sobie tego klasyka w oczekiwaniu na remake. Sniper Ghost Warrior 3 od dawna widniał na liście "kiedyś" i trafiła się okazja przy kupowaniu kolejnego tytułu, o którego istnieniu nie wiedziałem - Stubbs the Zombie Rebel Without a Pulse. Tzn sam tytuł jest mi znajomy - to jeden z exów na pierwszego XBOXa, ale zupełnie nie miałem pojęcia, że istnieje również remaster na PS4. No i na koniec PS5, które wraz z tymi zakupami przekroczyło pierwszą dyszkę w zebranych gierkach - Chernobylite w wersji z okładką, mówiącą o szczytnym celu, CHORVS, którym wiele osób się zachwycało oraz "nasze" Outriders od People Can Fly. Beta mi się podobała, więc może czas sprawdzić pełną wersję, zwłaszcza, że nieługo dostanie jakieś rozszerzenie. No i "last but not least" - Venetica na PS3 - tytuł ten od wielu lat chodzi za mną, w sumie to sam nie wiem, czemu, bo recenzje ma raczej słabe, ale wiedziałem, że kiedyś wyląduje w mojej kolekcji. Oprócz gier trochę akcesoriów - słuchawki Sony PULSE 3D, bo moje Goldy 2.0 się złamały, mimo obchodzenia się jak z jajkiem. To już moje trzecie słuchawki Sony i póki co z żadnych nie jestem zadowolony - te również są ciasne i mało wygodne i trochę żałuję, że znów zaufałem tej firmie - powinienem brać astro a50 w wersji PS4, ale nie chciało mi się bawić w kombinacje z przejściówką optic-HDMI. Zestaw dziesięciu zapasowych pudełek do gier z X360, bo ludzie to niestety brudasy i niechluje, więc jestem zmuszony wymieniać używki, które ostatnio kupuję na allegro. No i fabrycznie nowy pad do X360 - piękna sprawa 24 5 1 Cytuj
Mejm 15 363 Opublikowano 10 czerwca 2022 Opublikowano 10 czerwca 2022 7 godzin temu, Bzduras napisał: @Mejm w tym momencie Ukryj zawartość Nawet nie wiedzialem, ze do ps3 tez jest, kupie sobie. Spoiler Drogo? 10 minut temu, Wredny napisał: The Last Remnant (folia) i N3 to kolejne przykłady ogromnej ilości tytułów skierowanych do miłośników japońszczyzny, jakie były dostępe tylko na konsolę Microsoftu. LR jest tez na pc. 1 Cytuj
Ryuk 1 505 Opublikowano 10 czerwca 2022 Opublikowano 10 czerwca 2022 8 hours ago, SpacierShark123 said: Ostatnia paczka własnie doszla a w niej 2 giereczki i dlugo oczekiwany przezemnie dock do padów ps3 od sony . Ale wez ten pierwszy ds3 co ma czerwone lampki zaplaone wyczysc! Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Ukukuki 7 108 Opublikowano 10 czerwca 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 10 czerwca 2022 Kolejna porcja indyczków, niedługo pęknie 100 pudełek na Switcha. 9 4 Cytuj
Ukukuki 7 108 Opublikowano 10 czerwca 2022 Opublikowano 10 czerwca 2022 Były jeszcze krewetki red cherry ale wyparły je ślimaki zawleczone z trawą Z drugiej strony od kiedy są ślimaki nie mam problemu z równowagą w akwarium. Więc no brain, tylko szkoda bo tą linię krewetek miałem od 4 lat bez dokupowania nowych. Ród wygasł. 1 Cytuj
Wredny 9 708 Opublikowano 11 czerwca 2022 Opublikowano 11 czerwca 2022 7 godzin temu, Ukukuki napisał: Kolejna porcja indyczków, niedługo pęknie 100 pudełek na Switcha. Widzę, że się jednak złamałeś z tym Infernaxem 1 Cytuj
Ukukuki 7 108 Opublikowano 11 czerwca 2022 Opublikowano 11 czerwca 2022 3 godziny temu, Wredny napisał: Widzę, że się jednak złamałeś z tym Infernaxem Zadziałało fomo, gierki praktycznie nie ma już w obiegu a chciałem ją mieć na regale i kiedyś zagrać :p Cytuj
SpacierShark123 1 510 Opublikowano 11 czerwca 2022 Opublikowano 11 czerwca 2022 22 godziny temu, Wolfie_ napisał: Ale wez ten pierwszy ds3 co ma czerwone lampki zaplaone wyczysc! kontroler wyjęty z boxa na pady więc zajechany ale już wszystko czyściutkie bo aż trzymać się go nie chciało . 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. LukeSpidey 941 Opublikowano 14 czerwca 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 14 czerwca 2022 Zakupy z ostatniego miesiąca. I tak, wiem, że gamepass i tak dalej, ale ja podobnie jak @Wredny niektóre tytuły wolę mieć na płycie. 10 2 Cytuj
Wredny 9 708 Opublikowano 14 czerwca 2022 Opublikowano 14 czerwca 2022 @LukeSpidey piękne zbiory Wszystko mam (tyle, że The Bureau na PS3 a Batmana na PS4) Cytuj
LukeSpidey 941 Opublikowano 14 czerwca 2022 Opublikowano 14 czerwca 2022 5 minut temu, Wredny napisał: @LukeSpidey piękne zbiory Wszystko mam (tyle, że The Bureau na PS3 a Batmana na PS4) Biuro i Batmana też mam na konsolach Sony, ale Gacek to dla mnie gra życia, więc muszę ją mieć również na konsoli Zielonych. Cytuj
ProstyHeker 1 926 Opublikowano 15 czerwca 2022 Opublikowano 15 czerwca 2022 (edytowane) Kupiłem sobie na aliexpress digi dongi do pada, co by wymiatać najlepiej na świecie w COD of Duty. Podobieństwo do KontrolFreek zupełnie przypadkowe Ten fiolet trochę lepiej wykonany, mniej ordynarny plastik. Wieczorkiem planuję sprawdzić w grze na konsole przez internet. Oczywiście w trybie HARDCORE, bo innych nie uznaję. Edit: jak by kogoś interesowało - dla osób z dużymi łapami ten wysoki grzybek powinien być prima sort na średnim i dalekim zasięgu w FPS. Ja niestety mam małe dłonie, więc kciuk się układa strasznie niewygodnie. Możliwe że zrobię ghetto moda, bo idealna dla mnie wysokość byłaby między niskim a wysokim. Se utne i skleje, o. Na dwóch niskich jest bardzo spoko, choć precyzja nie jest tak wysoka, jak na dużym grzybku. Edytowane 15 czerwca 2022 przez ProstyHeker 1 1 Cytuj
Czoperrr 5 240 Opublikowano 15 czerwca 2022 Opublikowano 15 czerwca 2022 @Wredny sprawdziłeś wcześniej Chorus z gamepassa? Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. giger_andrus 3 145 Opublikowano 15 czerwca 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 15 czerwca 2022 Ciekawy jestem tego Chrono Crossa bo nigdy nie grałem. Śledząc temat na forumie można mieć obawy ale mam wysoki próg tolerancji na retro-drewno-niedoróbki, no zobaczymy. Eastward i Sifu do ogrania "za chwilę" a LRG leci na półkę bo mam już cyfrę. Mario Strikers natomiast ogrywam od kilku godzin z synami i muszę przyznać, że jest kanapowy sztos. 10 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Wredny 9 708 Opublikowano 15 czerwca 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 15 czerwca 2022 2 godziny temu, Czoperrr napisał: @Wredny sprawdziłeś wcześniej Chorus z gamepassa? Nie, bo gdzieś tak od pół roku nie opłacam tej usługi #DzieńDzieckaPart3 Dziś po równo dla PS4 i PS5 - 6 sztuk na każdą z konsol (choć i tak wiadomo, że ogrywane na "piątce"). Wreszcie skusiłem się na Call of Cthulhu, o którym przypadkiem sobie przypomniałem. Cloudpunk to podobno fajny indyczek, w którym doręczamy przesyłki (chyba podświadomie ciągnie mnie do tego). Remaster Fatal Frame z Wii to bardziej symulator miss mokrego podkoszulka niż horror, ale chciałem mieć w kolekcji i wciąż liczę na jakieś remastery pierwszych dwóch części. Podobnie jak liczę na remastery dwóch następnych części ONIMUSHY (choć od biedy i czwartą bym przygarnął). Song of Horror, czyli klasyczny survival horror w fajnym wydaniu i Untitled Goose Game, której pudełeczko chodziło za mną od dawna, jak tytułowa gęś chodzi za eNPeCami. Na PS5 wreszcie dwa exy Sony - Returnal oraz Spiderman BLM, a także odkładane w czasie Dying Light 2. Do tego dwie sportówki od 2K - NBA, bo od czasów PS3 nie grałem w żadnego kosza i WWE, gdzie z wrestlingiem mój rozbrat był jeszcze dłuższy, bo ostatnio grałem na PS2. Na deser Spirit of the North - sympatyczny indyk z liskiem - mam słabość do takich małych gierek w pudełkach, więc zakup raczej na zasadzie impulsu 14 2 Cytuj
Czoperrr 5 240 Opublikowano 15 czerwca 2022 Opublikowano 15 czerwca 2022 1 hour ago, Wredny said: Nie, bo gdzieś tak od pół roku nie opłacam tej usługi #DzieńDzieckaPart3 Dziś po równo dla PS4 i PS5 - 6 sztuk na każdą z konsol (choć i tak wiadomo, że ogrywane na "piątce"). Wreszcie skusiłem się na Call of Cthulhu, o którym przypadkiem sobie przypomniałem. Cloudpunk to podobno fajny indyczek, w którym doręczamy przesyłki (chyba podświadomie ciągnie mnie do tego). Remaster Fatal Frame z Wii to bardziej symulator miss mokrego podkoszulka niż horror, ale chciałem mieć w kolekcji i wciąż liczę na jakieś remastery pierwszych dwóch części. Podobnie jak liczę na remastery dwóch następnych części ONIMUSHY (choć od biedy i czwartą bym przygarnął). Song of Horror, czyli klasyczny survival horror w fajnym wydaniu i Untitled Goose Game, której pudełeczko chodziło za mną od dawna, jak tytułowa gęś chodzi za eNPeCami. Na PS5 wreszcie dwa exy Sony - Returnal oraz Spiderman BLM, a także odkładane w czasie Dying Light 2. Do tego dwie sportówki od 2K - NBA, bo od czasów PS3 nie grałem w żadnego kosza i WWE, gdzie z wrestlingiem mój rozbrat był jeszcze dłuższy, bo ostatnio grałem na PS2. Na deser Spirit of the North - sympatyczny indyk z liskiem - mam słabość do takich małych gierek w pudełkach, więc zakup raczej na zasadzie impulsu o kurde, same sztosy. Onimusha, jak ja kocham tą Serie, muszę odpalić znowu na PS2. gdzie kupiłeś Project Zero? Myślałem, że wyszła tylko w cyfrze. Cytuj
LukeSpidey 941 Opublikowano 15 czerwca 2022 Opublikowano 15 czerwca 2022 @WrednyA jak ten Superman Returns na XSX? Jak fan postaci nigdy nie miałem okazji ograć, a właśnie ostatnio widziałem w fajnej cenie. Cytuj
Wredny 9 708 Opublikowano 15 czerwca 2022 Opublikowano 15 czerwca 2022 1 godzinę temu, Czoperrr napisał: gdzie kupiłeś Project Zero? Myślałem, że wyszła tylko w cyfrze. Allegro, łódzki sklep Uniblo, 319zł Godzinę temu, LukeSpidey napisał: @WrednyA jak ten Superman Returns na XSX? Jak fan postaci nigdy nie miałem okazji ograć, a właśnie ostatnio widziałem w fajnej cenie. Wygląda jak Spiderman 2 z PS2, ale póki co zaliczyłem tylko pierwszą grubszą akcję i więcej nie jestem w stanie napisać. Raczej średniak, graniczący z crapem. 1 Cytuj
Wredny 9 708 Opublikowano 15 czerwca 2022 Opublikowano 15 czerwca 2022 1 godzinę temu, LukeSpidey napisał: @WrednyA jak ten Superman Returns na XSX? Teraz dopiero doczytałem "na XSX" - tego nie ma we wstecznej - gram na X360. Cytuj
iluck85 2 965 Opublikowano 17 czerwca 2022 Opublikowano 17 czerwca 2022 Nie wiem jak, ale jakoś przespałem ten tytuł. A za rogiem kolejna odsłona i wyglada ciekawie, wiec sprawdzę sobie wcześniejszy A Plague Tale. 5 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi