Wredny 9 460 Opublikowano 4 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 lipca 2022 No k#rwa, 667GB to ja screenów i filmików mam, a gdzie z tym szajsem na gry Nie no żartuję, ale serio - tak jak pisałem w poście wyżej - często nachodzi mnie na różne tytuły, a że nie należę do osób, które często dają radę wytrzymać z jednym/dwoma tytułami od początku do końca, to raczej żongluję gierkami i gram z doskoku w 5/6 na raz. Do tego dochodzą nowe tytuły, często coś kupuję i lubię mieć opcję zagrania właśnie wtedy, gdy najdzie mnie chcica, a nie dylematy co tu usunąć, żeby to zainstalować itp. @Figuś nie chciałem tych tańszych zamienników, cały czas tylko Seagate brałem pod uwagę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 512 Opublikowano 4 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 lipca 2022 Nie no jak mogę zrozumieć chęć posiadania więcej miejsca, ale żeby kuźwa 1800 na to wywalić no to już tak mniej. Rozważałeś może dysk zewnętrzny do przechowywania rzeczy? Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 429 Opublikowano 4 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 lipca 2022 To już szybszy internet będzie bardziej ekonomiczny Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 038 Opublikowano 4 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 lipca 2022 Ja mam 2TB dysk który używałem z Xbox One i tam sobie zrzucam rzeczy w które nie gram aktualnie. Przerzucenie to kwestia paru/parunastu minut, a koszt nieporównywalnie mniejszy. Te 650gb to ile, minimum z 5-7 gier, serio gra ktoś w 5 gier na raz? Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 460 Opublikowano 4 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 lipca 2022 8 minut temu, Square napisał: Rozważałeś może dysk zewnętrzny do przechowywania rzeczy? Mam takowy od PS4, ale ja chcę mieć gry gotowe do odpalenia, a nie żeby nimi żonglować pomiędzy dyskami - jak już pisałem, chcę mieć natychmiastowość, a nie konieczność dokonywania kolejnych operacji, zanim wreszcie zobaczę ekran startowy. 6 minut temu, messer88 napisał: To już szybszy internet będzie bardziej ekonomiczny To nadal nie jest natychmiastowość, o której piszę wyżej. 3 minuty temu, Homelander napisał: serio gra ktoś w 5 gier na raz? Ja gram, w pięć a nawet 10 - zależy na co mnie najdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 596 Opublikowano 4 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 lipca 2022 dysk do konsoli za 1800 zł muszę przyznać, że na bogato 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 512 Opublikowano 4 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 lipca 2022 7 minut temu, Homelander napisał: Te 650gb to ile, minimum z 5-7 gier, serio gra ktoś w 5 gier na raz? Ja mam zainstalowane 18 rzeczy (bez małych apek jakoś 13) i 100GB wolnego. @Wredny no czaje, ale czy te dwie minuty (czy ile się tam jakiś kolos kopiuje) czekania to aż tyle aby równowartość konsoli konsoli wywalać na dysk? Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 460 Opublikowano 4 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 lipca 2022 To nigdy nie są 2 minuty, ale zawsze około 30, bo to przeglądanie, zastanawianie się, ile jest wolnego miejsca tutaj, a ile tam, czy w tym miesiącu jeszcze to odpalę, czy może jednak usunąć, żeby nagrać co innego... Samo kopiowanie takiej aplikacji 50-100GB to też około 20 minut. Ostatnio kupiłem NBA2K22, zainstalowałem te 150GB rozegrałem jeden mecz i zawaliłem 1/4 dysku PS5 jednym tytułem, w który może pogram z doskoku. Usunąłem więc, bo na to miejsce wejdą ze 2-3 gierki, ale ostatnio znów mnie naszło na meczyk... I co? I nic, nie mam na taki kaprys miejsca, a żal mi czasu, wiedząc, że na następny meczyk najdzie mnie może za 2 tygodnie. Większy dysk załatwia ten problem i o to chodziło - kasa ostatnio jest, więc wreszcie sobie pozwoliłem naprawić błąd designerów z Sony. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 596 Opublikowano 4 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 lipca 2022 a próbowałeś może grania w chmurze? Takie NBA 2K22 jest na przykład w gamepassie do ogrania w chmurze i nie trzeba nić ściągać, po prostu klikasz i grasz w kilka sekund, bez zawalania dysku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 460 Opublikowano 4 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 lipca 2022 Granie tylko natywnie, żadnych chmur i streamingów Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 038 Opublikowano 4 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 lipca 2022 Nie no jasne, jak masz na to kasę to w ogóle nie ma się nad czym zastanawiać. Po to się ciężko pracuje żeby było w życiu wygodnie. Ogólnie megazakup. Swoją drogą nieźle doją za te dyski. W Stanach w BestBuy 300$ co z taxem po obecnym kursie daje 1450zł Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 460 Opublikowano 4 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 lipca 2022 Jakoś do niedawna był prosty przelicznik - 1TB=1000zł, później zaczęło spadać i było już 900, a teraz jakoś dziwnie wyebauo poza skalę Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 703 Opublikowano 4 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 lipca 2022 Kupił to kupił, BO MOŻE I CHCE, a ci drążą temat xD Nie wszystko co warto się opłaca, nie wszystko co się opłaca warto. 2 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 894 Opublikowano 4 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 lipca 2022 Chłop sobie w hobby inwestuje a te jak stare baby. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krzysiek923 1 602 Opublikowano 4 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 lipca 2022 No nie, po co dyskutować o zakupach w temacie "zakupy growe", lepiej seryjnie wrzucać fotki i plusiki zbierać tylko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 363 Opublikowano 4 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 lipca 2022 Trochę beka z tego "a co, nie wystarcza zwykły dysk, mi wystarcza ". Kurła, chciał, miał za co to kupił i ma. Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 038 Opublikowano 4 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 lipca 2022 Przecież to nie na zasadzie "a na chuj ci to" tylko o podzieleniu się swoimi sposobami na rozwiązanie problemu małego dysku 2 PS5. Wiadomo, że kupno dużego ssd to mega sprawa i jak ktoś może sobie pozwolić to w ogóle nie ma nad czym myśleć. Przecież nie z wyboru bawię się w kopiowanie i przenoszenie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 460 Opublikowano 4 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 lipca 2022 W tej generacji jadę na bogato - LG OLED, XSX, PS5 - nie ma kompromisów. Nawet Gamepassa ostatnio za 4zł na 3 miechy odpaliłem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 480 Opublikowano 4 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 lipca 2022 Ręka Pana Boga Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 596 Opublikowano 4 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 lipca 2022 Jesli nie chcesz kompromisów to polecam jeszcze zainwestować w PC, bo widać po tym zakupie że nie oszczędzasz na hobby SSD już masz Z góry przepraszam za te propagandę Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 460 Opublikowano 4 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 lipca 2022 PC tylko do pisania na forumku 6 2 1 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 311 Opublikowano 5 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 5 lipca 2022 Ja wole pisać na forum z telefonu w czasie gdy zagrywam się na konsoli DO GIER Cytuj Odnośnik do komentarza
mcp 1 999 Opublikowano 6 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 lipca 2022 a pamiętacie tego wariata co to kupił pilota do konsoli? ten sam typ człowieka co Wredny, a mógłby na poczebujących dać Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Labtec 3 643 Opublikowano 6 lipca 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 6 lipca 2022 (edytowane) Podsumowanie ostatnich zakupów Zacznijmy wiec od upgrade z Lite na OLED-a, choć Lite nadal zabieram do pracy to OLED świetny pod kołderkę w domu Kilka nowych gierek tez wpadło Poké najlepsze jak się nie ma za dużo czasu na granie i się odpala coś na 5-10 min. sesyjki także lepsza inwestycja niż złoto PC master race tez dostał upgrade Battle Station na zimę gotowe bonus: Spoiler ale to jest piękne combo Edytowane 6 lipca 2022 przez Labtec 15 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 435 Opublikowano 6 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 lipca 2022 3 minuty temu, Labtec napisał: Podsumowanie ostatnich zakupów Zacznijmy wiec od upgrade z Lite na OLED-a, choć Lite nadal zabieram do pracy to OLED świetny pod kołderkę w domu Kilka nowych gierek tez wpadło Poké najlepsze jak się nie ma za dużo czasu na granie i się odpala coś na 5-10 min. sesyjki także lepsza inwestycja niż złoto PC master race tez dostał upgrade Battle Station na zimę gotowe Leci plusik za białe ps2 na szafce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi