Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. ping 9 042 Opublikowano 9 lipca 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 9 lipca 2022 Comiesięczny update - tym razem z grami na nowoczesne platformy zjechałem praktycznie do zera. Ateliery trzeba brać blisko premiery, bo potem lubią cenowo szybować w górę. Spinoff Finala mnie kusił, długo się opierałem - w końcu kupiłem, więc zaraz wyląduje w passie/plusie lub będzie latał po 50zł. W temacie retro nadal uzupełniamy braki. Wpadły kolejne plejki w boxach, SCPH-5500 niestety ma zmęczone pudło, trzeba będzie poszukać ładniejszego egzemplarza. Trafił się też całkowicie przypadkiem append disc do Maestromusic (gra, z kontrolerem-batutą). Galaga '88 to moja ulubiona wersja tej strzelanki, Space Harrier na PC Engine również urywa głowę. Dorwałem też trochę drogich już gier na PS2 - Splatter Action, Castlevania z serii Oretachi Gesen, secik SEGA Rally - za każdą trzeba już położyć parę stów. American Arcade pamiętam z listy gier startowych na PS2 publikowanej w PSXE, zawsze byłem ciekaw tych fliperków. Wpadła też pierwsza część Maximo - od lat mam dwójkę. To nie jest jakaś super rzadkość, jednak jakoś mi ta gra umykała... Fightery też się uzupełniły - Darkstalkers Collection, Bloody Roar 3, dwie części KoFa... Cudowny strzał. Tu już trochę gruzowisko. Japońskie wydania Silenta na plus. Samurai Western też. Z PSX-em na grubo: Brakująca gra z japońskimi dekotora, odjeżdżający już cenowo Strider 1+2, Tetris Plus ze swietnym adventure mode, składak z dwiema częściami Samurai Spirits/Shodown czy Rockman 3 (remaster famicomowej wersji, pozostałe części też muszę złapać), to nie są walające się wszędzie rzeczy. Silver Case od Sudy51, Aconcagua - przygodówka z 'dużym' budżetem, która nigdy nie wyszła poza JP (na dniach pojawi się patch tłumaczący), Tenchu 2 są tu highlightami. I tu już zbiórka mniej lub bardziej randomowych gierek. Przypadkowo wjechała gra na 3DO, z czego się cieszę bo na tę platformę mam raptem kilka tytułów. Do następnego! 19 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 353 Opublikowano 9 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 lipca 2022 Sobotnia wrzuta Pingsona i humor gituwa Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 445 Opublikowano 9 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 lipca 2022 Czasami się pojawiają tutaj jakies biedaki co krzyczą że po co zbierac takie gruzy, a ja szanuje Pinga, że od wielu lat ciągnie ten konik, no i jest na co popatrzeć przy kolejnych updatach kolekcji Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 295 Opublikowano 9 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 lipca 2022 Ja to sie troche martwie, pewnie niepotrzebnie, bo Ping pracuje w lukratywnej firmie robiacej gierki dla dzieci, zna japonski co daje mu boosta do wyplaty i te importy za milion dolarow jakos mnie nie raza. Ale Wredny byl listonoszem a niedawno wrzucal foto na nocce z jakiegos magazynu. Wiem, ze zaraz wiekszosc tu obecnych odbierze tego posta jako "a co ty mu sie do pienionszkow ftroncasz", ale trudno, nie taka intencja. Pytam wiec - Wredny, czy ty nie wpadles w jakas spirale zakupoholowa? Bo naku.rwiasz tymi fotami mocno, a te Limited Runy to swoje tez kosztuja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 301 Opublikowano 9 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 lipca 2022 33 minutes ago, ping said: W temacie retro nadal uzupełniamy braki. Wpadły kolejne plejki w boxach, SCPH-5500 niestety ma zmęczone pudło, trzeba będzie poszukać ładniejszego egzemplarz. W Białymstoku w małym sklepiku z grami, który trzyma się dzielnie. Takich pustych pudełek po PSX'ach wszelakich i PS2 i innych konsolach stoii cała ściana nadając klimat tamtemu miejscu. Zawsze za to podziwiam to miejsce. Facet naprawia konsole, wymienia sprzedaje gry jak tylko może stacjonarnie wysyłkowo na allegro eBay i olx i sklep jakoś się trzyma. Więc warto poszukać po lokalnych sklepach z grami czy przypadkiem nie mają niepotrzebnych kartonów. To nadal są kopalnie skarbów dla kolekcjonera. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 9 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 lipca 2022 Te LRG czy poki na 3dsa to rozumiem jeszcze bo na tym się nie straci raczej ale dysk do konsoli za 1,8k to już imo bezsens ale jak było pisane nie moja kasa nie moja sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 487 Opublikowano 9 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 lipca 2022 2 godziny temu, Mejm napisał: Ja to sie troche martwie, pewnie niepotrzebnie, bo Ping pracuje w lukratywnej firmie robiacej gierki dla dzieci, zna japonski co daje mu boosta do wyplaty i te importy za milion dolarow jakos mnie nie raza. Ale Wredny byl listonoszem a niedawno wrzucal foto na nocce z jakiegos magazynu. Wiem, ze zaraz wiekszosc tu obecnych odbierze tego posta jako "a co ty mu sie do pienionszkow ftroncasz", ale trudno, nie taka intencja. Pytam wiec - Wredny, czy ty nie wpadles w jakas spirale zakupoholowa? Bo naku.rwiasz tymi fotami mocno, a te Limited Runy to swoje tez kosztuja. Dziękuję za troskę e-kolego, ale tu naprawdę nie ma jakiegoś drugiego dna - po prostu ostatnio wpadło trochę extra kasy do przeyebania, więc pozwoliłem sobie na lekkie szaleństwa zakupowe. Mniej więcej zaspokoiłem moje zapotrzebowanie i od tej pory będzie już znacznie spokojniej, by nie powiedzieć - nudno. 1 godzinę temu, mozi napisał: Te LRG czy poki na 3dsa to rozumiem jeszcze bo na tym się nie straci raczej ale dysk do konsoli za 1,8k to już imo bezsens ale jak było pisane nie moja kasa nie moja sprawa. Poki to na pewno nie ja, a dysk jest równie bez sensu, jak TV do konsoli za 5k, a jednak są ludzie, którzy kupują Jedno i drugie służy polepszeniu komfortu grania i tylko o to w tym chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Suavek 4 652 Opublikowano 9 lipca 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 9 lipca 2022 Czy ktoś jeszcze chce pogadać o marnotrawieniu kasy i zbieraniu nikomu niepotrzebnych pierdół? A tak poważnie, to koniec z figurkami. Jedna czy dwie wyglądają fajnie, ale przy piątej pomieszczenie zaczyna wyglądać, jak pokój stereotypowego weeba, szczególnie jak się ma jeszcze modele do tego. Gierki też wpadły, choć trochę monotematyczne. 9 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 9 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 lipca 2022 3 godziny temu, Wredny napisał: Poki to na pewno nie ja, a dysk jest eównie bez sensu, jak konsola za 2,5k, a jednak są ludzie, którzy kupują To nie tak. Po prostu nie gram w 10 gier na raz bo mam pewnie dużo mniej czasu na granie od Ciebie i dla mnie to pojemność bazowej ps5 jest ok ale mogę to zrozumieć ze chcesz mieć to już od razu bez czekania. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 487 Opublikowano 9 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 lipca 2022 Uwierz mi - pewnie nikt tu nie ma mniej czasu na granie ode mnie i właśnie dlatego liczy się każda minuta oszczędzona na rozkminianiu, planowaniu, usuwaniu, kopiowaniu, ściąganiu i instalowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza
giger_andrus 3 087 Opublikowano 9 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 lipca 2022 5 godzin temu, Mejm napisał: Ja to sie troche martwie, pewnie niepotrzebnie, bo Ping pracuje w lukratywnej firmie robiacej gierki dla dzieci, zna japonski co daje mu boosta do wyplaty i te importy za milion dolarow jakos mnie nie raza. Ale Wredny byl listonoszem a niedawno wrzucal foto na nocce z jakiegos magazynu. Wiem, ze zaraz wiekszosc tu obecnych odbierze tego posta jako "a co ty mu sie do pienionszkow ftroncasz", ale trudno, nie taka intencja. Pytam wiec - Wredny, czy ty nie wpadles w jakas spirale zakupoholowa? Bo naku.rwiasz tymi fotami mocno, a te Limited Runy to swoje tez kosztuja. Z tego co się orientuję to jp wydania są najczęściej tańsze (bywa, że sporo) niż eu i us odpowiedniki. Cytuj Odnośnik do komentarza
ping 9 042 Opublikowano 9 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 lipca 2022 Często są tańsze, jednak nie jest to reguła - przykładowo Comix Zone na SMD u nas kupisz za nawet dwie stówki, wersja JP to kilka tysięcy. Oczywiscie wiele gier NTSC-J można wyrwać za stówkę, kiedy odpowiednik PAL to teraz już nawet tysiak. No ale hiciory plus gry NTSC-J only to niestety nie jest el dorado. Nawet jak kupujesz na miejscu i szukasz po totalnych dziurach (zjeździłem kilka lat temu polowe Kyushu autem, zaglądając do sklepów recyklingowych na wioskach), to „tanio już było”. El dorado było 15 lat temu gdzie gry na NeoGeo AES szło brać po 200-400zł i to w Tokyo na Akihabarze (wiec z cenowym markupem). Teraz sprawy komplikują się bardziej bo nie polecisz sobie ot tak na zakupy - musisz wyrobić wizę, a żeby ją dostać, potrzebujesz niepodważalnego powodu biznesowego . Ceny biletów lotniczych już tez są makabryczne - Azja od marca skoczyła cenowo x3. Chcesz lecieć do Korei/JP? Spoko, 6k bilet i śmigasz. Shipping - tez drożeje. Złotówka - w pizdzie. Złe czasy dla zbieraczy śmieci. Cytuj Odnośnik do komentarza
Fanek 668 Opublikowano 9 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 lipca 2022 Ile wyszło gier na PSX PAL ? ile wynosi full set Cytuj Odnośnik do komentarza
ciwa22 856 Opublikowano 9 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 lipca 2022 (edytowane) News o amerykanizacji przygód Paczy Mamy z kolegami to dla mnie gamechanger życia. Gierkę mam od lat ale nie było jak ograć bo krzaki. Info miesiąca - dzięki Pinger. Edytowane 9 lipca 2022 przez ciwa22 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
jar3czek 456 Opublikowano 9 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 lipca 2022 (edytowane) Wreszcie paskuda matchuje kolorystycznie do Xboxa i reszty gratów RTV. Spoiler Wpierw poszły 3 bomby na to, żeby dało się grać normalnie na konsoli (wymiana wentylatora na inny model) teraz ponad 2 bomby na to, żeby nie musieć chować jej za TV Edytowane 9 lipca 2022 przez jar3czek 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 678 Opublikowano 9 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 lipca 2022 Nadal wygląda chujowo, ale lepiej niż w białym muszlu. Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 858 Opublikowano 9 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 lipca 2022 4 godziny temu, ping napisał: Teraz sprawy komplikują się bardziej bo nie polecisz sobie ot tak na zakupy - musisz wyrobić wizę, a żeby ją dostać, potrzebujesz niepodważalnego powodu biznesowego . Ceny biletów lotniczych już tez są makabryczne - Azja od marca skoczyła cenowo x3. Chcesz lecieć do Korei/JP? Spoko, 6k bilet i śmigasz. Shipping - tez drożeje. Złotówka - w pizdzie. Złe czasy dla zbieraczy śmieci. Mielismy leciec i w obie strony poniżej 3k. Dzisiaj 4600 Ale relacje Ryslaw miał spoko z waszego wypadu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ping 9 042 Opublikowano 9 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 lipca 2022 Rysław miejscem był zauroczony, a ze przewidziałem dodatkowe atrakcje typu Okinawa… Czekam, aż się znowu otworzy. Cytuj Odnośnik do komentarza
elvis004 289 Opublikowano 10 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 lipca 2022 Mielismy leciec i w obie strony poniżej 3k. Dzisiaj 4600 Ale relacje Ryslaw miał spoko z waszego wypadu Można gdzieś w necie te relacje Rysława odsłuchać/zobaczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza
Luqat 966 Opublikowano 10 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 lipca 2022 (edytowane) https://youtube.com/c/Ryslaw Wczoraj była bardzo fajna pogadanka o ludologii. Polecam. Co do tej relacji, to nie wiem czy jest na kanale. Jak ktoś ma linka, to też poproszę do obczajenia. E: takie coś znalazłem https://youtu.be/hQVqk5wmxAI Edytowane 10 lipca 2022 przez Luqat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 858 Opublikowano 10 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 lipca 2022 Godzinę temu, elvis004 napisał: Można gdzieś w necie te relacje Rysława odsłuchać/zobaczyć? Nie wiem czy mogę podawać, aczkolwiek jest to dostępne dla ogółu. Może @ping się pochwali. Cytuj Odnośnik do komentarza
ping 9 042 Opublikowano 10 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 lipca 2022 Godzinę temu, Luqat napisał: https://youtube.com/c/Ryslaw Wczoraj była bardzo fajna pogadanka o ludologii. Polecam. Co do tej relacji, to nie wiem czy jest na kanale. Jak ktoś ma linka, to też poproszę do obczajenia. E: takie coś znalazłem https://youtu.be/hQVqk5wmxAI Bądźcie łagodni, mój pierwszy i ostatni występ podcastowy. Rychu relacjonował wycieczkę na instagramie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 858 Opublikowano 10 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 lipca 2022 Tam ekipa była dobra, bo jeszcze Tapczan potem dołączył Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 353 Opublikowano 10 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 lipca 2022 Pinger z Mazzim się widziałeś jak byłeś w chinach? Gdzieś ostatnio widziałem że chłop chyba teraz na hokkaido na jakimś uniwerku pracuje czy coś :0 Cytuj Odnośnik do komentarza
Luqat 966 Opublikowano 10 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 lipca 2022 31 minut temu, ping napisał: Bądźcie łagodni, mój pierwszy i ostatni występ podcastowy. Dobrze panie Michale Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi