Soul 1 306 Opublikowano 12 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2022 8 minut temu, Wredny napisał: Jak DS nie siądzie to rzucaj granie i zajmij się szydełkowaniem np Nigdy nie byłem souls likeowy, co innego taki deathloop albo duch Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Ukukuki 6 887 Opublikowano 12 Lipca 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2022 Najbardziej jestem zadowolony z gry Z od Bitmap Brothers. Uwielbiam tą gierkę, ma tak cudny pixel art i humorek. MDK również świetna gierka, udało mi się to skończyć jako dzieciak więc nie może być zbyt trudna. Soul Reaver, wiadomo klasyk. A Blade Runner rozwalał czachę w latach 90 jak odkrywało się przy ponownym przejściu ,że nie jest to liniowa przygodówka. Jestem mega zadowolony z takiego uzupełnienia kolekcji big boxów. Painkiller wpadł przy okazji, nie mam zachodniego wydania a podobno miało jakościowo lepsze filmiki. Reszta to gratisy do zamówienia, nie takie złe nawet. A reszta do poczytania, szczególnie polecam retro CDA, mega się zaskoczyłem jakie to jest dobre. Halo Legends? Część odcinków dobra a części lepiej żeby nie było 15 9 Cytuj Odnośnik do komentarza
PiPoLiNiO 784 Opublikowano 12 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2022 Bo gdzieś trzeba trzymać gierki na piszczącym klocu... Swoją drogą mega sympatyczny zestawik sprzedażowy. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 283 Opublikowano 12 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2022 13 minut temu, Ukukuki napisał: Najbardziej jestem zadowolony z gry Z od Bitmap Brothers. Uwielbiam tą gierkę, ma tak cudny pixel art i humorek. MDK również świetna gierka, udało mi się to skończyć jako dzieciak więc nie może być zbyt trudna. Soul Reaver, wiadomo klasyk. A Blade Runner rozwalał czachę w latach 90 jak odkrywało się przy ponownym przejściu ,że nie jest to liniowa przygodówka. Jestem mega zadowolony z takiego uzupełnienia kolekcji big boxów. Painkiller wpadł przy okazji, nie mam zachodniego wydania a podobno miało jakościowo lepsze filmiki. Reszta to gratisy do zamówienia, nie takie złe nawet. A reszta do poczytania, szczególnie polecam retro CDA, mega się zaskoczyłem jakie to jest dobre. Halo Legends? Część odcinków dobra a części lepiej żeby nie było Z fajny tytul ale troche niedoceniony (i moge sie nie dziwic, rozgrywka byla slamazarna i powtarzalna). W SS dostal chyba 65% ale i tak z jakiegos powodu sie szarpnalem na oryginal (moze bylo demo, nie pamietam). Tylko nie podoba mi sie nazywanie uwczesnej grafiki "pixel artem", po prostu ona tak wtedy wygladala i nie byla specjalnie stylizowana. BR, SR i MDK w takim stanie git. Fajny strzal. Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 558 Opublikowano 12 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2022 23 minutes ago, Ukukuki said: Najbardziej jestem zadowolony z gry Z od Bitmap Brothers. Uwielbiam tą gierkę, ma tak cudny pixel art i humorek. MDK również świetna gierka, udało mi się to skończyć jako dzieciak więc nie może być zbyt trudna. Soul Reaver, wiadomo klasyk. A Blade Runner rozwalał czachę w latach 90 jak odkrywało się przy ponownym przejściu ,że nie jest to liniowa przygodówka. Jestem mega zadowolony z takiego uzupełnienia kolekcji big boxów. Painkiller wpadł przy okazji, nie mam zachodniego wydania a podobno miało jakościowo lepsze filmiki. Reszta to gratisy do zamówienia, nie takie złe nawet. A reszta do poczytania, szczególnie polecam retro CDA, mega się zaskoczyłem jakie to jest dobre. Halo Legends? Część odcinków dobra a części lepiej żeby nie było Soul Reaver. Jak ja muszę w to zagrać... Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 887 Opublikowano 12 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2022 12 minut temu, Mejm napisał: Z fajny tytul ale troche niedoceniony (i moge sie nie dziwic, rozgrywka byla slamazarna i powtarzalna). W SS dostal chyba 65% ale i tak z jakiegos powodu sie szarpnalem na oryginal (moze bylo demo, nie pamietam). Tylko nie podoba mi sie nazywanie uwczesnej grafiki "pixel artem", po prostu ona tak wtedy wygladala i nie byla specjalnie stylizowana Z dzisiejszej perspektywy jest to pixel art, tak samo Metal Slug. Co do Z, gierka świetna ale wyszła w 1996 roku o jakieś 2 lata za późno. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 453 Opublikowano 12 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2022 @Ukukuki od Bitmap Brothers uwielbiałem Speedball i Chaos Engine na Amidze - mieli bardzo rozpoznawalny styl graficzny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 632 Opublikowano 12 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2022 Kilka lat temu przeszedłem Z we "współczesnym" wydaniu i niestety gra mi się nie podobała. Nie pamiętam za dobrze oryginału, poza faktem, że w niego grałem za dzieciaka, ale ten 'komórkowy' port na Steam był bolesny. Strasznie powolna gra z kiepskim pathfindingiem jednostek, w której utrata przewagi właściwie jest równoznaczna z przegraną. Z tego co czytałem dużo tych elementów jest bolączką właśnie tej spartalonej wersji, zaś oryginał był dużo bardziej grywalny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 887 Opublikowano 12 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2022 Teraz, Wredny napisał: Chaos Engine Znam ale z SMD które miałem za dzieciaka. Wydali też świetne Gods. Świetne studio ery 16 bitów, później im się już ciężko wiodło. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Homelander 2 034 Opublikowano 12 Lipca 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2022 (edytowane) Chyba nie doczekam się konwersji na Switcha, a mam ochotę zrobić sobie maraton z trójwymiarowymi Zeldami Edytowane 12 Lipca 2022 przez Homelander 15 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
AK-47 214 Opublikowano 12 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2022 Pierwsza limitke mam czas na drugą Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Wredny 9 453 Opublikowano 13 Lipca 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2022 #RównaStówa Tym razem dla odmiany w większości używki staroci, choć jeden z nich jakimś cudem uchował się w folii. Kupno XBOXa obudziło we mnie zajawkę na ścigałki, więc co jakiś czas wyszukuję jakiś zabytek z tego gatunku i tym sposobem przypomniałem sobie o Test Drive Unlimited - w jedynke grałem na PS2, ale były to zamierzchłe czasy piractwa, więc teraz mam oryginał (i część drugą). Knight's Contract od wielu lat przelatuje przez mój radar, aż wreszcie udało mi się kupić, choć nie na PS3, jak pierwotnie (parę lat temu) zakładałem. Wersji na konsole Sony na naszym rynku nie ma, a jedyny egzemplarz na allegro (używkę) ktoś ostatnio wystawiał za ponad 300zł Wersje na X360 są przeważnie tańsze i tę oto nówkę (choć repack Cenegi, bo kartonowa obwoluta jest naddarta pod folią) dorwałem za 7 dyszek. Z X-BLADES podobnie, choć tu do końca wahałem się z wyborem wersji i w konsekwencji... kupiłem obydwie Głównym powodem była okładka, a w zasadzie dwie jej różne wersje - ta z PS3 jest okropna, jakby jakiś dzieciak bawił się programem do grafiki, ale ma swój urok, a ta w wersji X360 ma bardzo fajnego arta. I znów - wersja xboxowa o prawie połowę tańsza, czego wciąż nie potrafię ogarnąć, bo wiadomo, że w tamtej generacji to konsola Microsoftu dostawała lepsze wersje multiplatform. Dodam jeszcze, że obydwie wersje są w stanie idealnym, jakby ktoś dopiero zerwał folię - dawno tak się nie cieszyłem, otwierając przesyłki, bo oprócz pierwszego TDU (któremu musiałem wymienić zdezelowane pudełko) wszystkie inne gry są albo w stanie idealnym, albo przynajmniej bardzo dobrym (TDU2). No i jakby ktoś się zastanawiał, co oznacza hasło z hashtaga te zakupy oznaczają równe 100 kupionych gier pudełkowych w tym roku - wiem, dla mnie kosmos (Ping to pewnie tygodniowo tyle z paczkomatu wyciąga) i raczej już nigdy tego nie powtórzę, ale warte odnotowania, bo lubię prowadzić różnego rodzaju niepotrzebne statystyki 12 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 509 Opublikowano 13 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2022 16 minut temu, Wredny napisał: Test Drive Unlimited - w jedynke grałem na PS2, ale były to zamierzchłe czasy piractwa, więc teraz mam oryginał (i część drugą). Ta wersja na X360 to całkiem inna lepsza gra. Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 034 Opublikowano 13 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2022 Test Drive Unlimited (razem z Project Gotham Racing 4) to były chyba najlepsze arcadowe ścigałki z ery sprzed Forza Horizon. Zresztą do dziś PGR4 to dla mnie najlepsza arcadowa ścigałka ever - niesamowity model jazdy, fantastyczna grafika i muzyka, świetne trasy. No i nie było tego obrzydzonego mi do granic możliwości otwartego świata. Szkoda, że seria jest zaorana i nigdy już nie wyjdzie PGR5 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 13 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2022 W TDU grałem na kompie, mnóstwo godzin spędziłem przy tej grzej. Dawała niesamowitą frajdę z jazdy autami i motocyklami jak się trochę pogrzebało w ustawieniach. Za to druga część była już kiblem kompletnym, paskudny model jazdy i spadki FPS, które nie dawały grać. Do tego otoczka ubrankowo-gadżetowa. Grałem w wersję na PS3, może na innych platformach było lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wieslaw 2 360 Opublikowano 13 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2022 po 14 latach zmieniłem plazmę panasonic, nawet spoko obraz ale nikt mi nie powie, że wygrywają z plazmą pod względem smużenia w ruchu kontrastowych obiektów, no przynajmniej nie seria C 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 283 Opublikowano 13 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2022 22 godziny temu, Suavek napisał: Kilka lat temu przeszedłem Z we "współczesnym" wydaniu i niestety gra mi się nie podobała. Nie pamiętam za dobrze oryginału, poza faktem, że w niego grałem za dzieciaka, ale ten 'komórkowy' port na Steam był bolesny. Strasznie powolna gra z kiepskim pathfindingiem jednostek, w której utrata przewagi właściwie jest równoznaczna z przegraną. Z tego co czytałem dużo tych elementów jest bolączką właśnie tej spartalonej wersji, zaś oryginał był dużo bardziej grywalny. No nie wiem czy duzo bardziej grywalny. Oryginal jest slamazarny, kuleje znajdowanie sciezek, pojawiaja sie jakies dziwne zwolnienia animacji. No i jest masa mikrozarzadzania. Ale co by nie mowic, jest gra bardzo oryginalna, niewiele wyszlo klonow (a szczerze to nie znam zadnego). 22 godziny temu, Ukukuki napisał: Z dzisiejszej perspektywy jest to pixel art, tak samo Metal Slug Metal Sluga nigdy bym nie nazwal pixelartem. Bitmap Brothers to w ogole mieli w ch.uj rozpoznawalny styl. Ja sie, jeszcze nieswiadomie, pierwszy raz z nimi spotkalem przy Xenon 2 megablast na moim 286. Dalej Cadaver w ktorego nie umialem grac. No i chorowalem na Gods juz wymienione bo ta duza postac robila. Fajne studio, dobrze wspominam. I koncze oftopa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 632 Opublikowano 14 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2022 Domo arigato misuta Robotto Wersja PSX F-Final wyszłaby drogo, a że i tak będę grał na emu (jeśli w ogóle), to niech będzie dużo tańszy Saturn. Tja, cóż to jest przy zakupach pinga... 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 772 Opublikowano 14 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2022 Musialem minimum cztery tytuly od typa kupic, a potrzebowalem tylko mgsa 5 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. MEVEK 3 442 Opublikowano 14 Lipca 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2022 Zstapil prosto z niebios do mych komnat. Zaiste jest piekny A teraz idziemy giercowac w Overcooked 12 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mitra 1 787 Opublikowano 14 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2022 Chwalicie, chwalicie no to trzeba było kupić. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Soul 1 306 Opublikowano 15 Lipca 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2022 Jest i Ona 18 6 Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 442 Opublikowano 15 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2022 Widze iz kino domowe juz czeka na konsolke Spoiler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Wredny 9 453 Opublikowano 15 Lipca 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2022 #ZnajomySklepik Tym razem dość przypadkowe zakupy "na żywo". Tzn KLONOA i CONTROL Ultimate Edition normalnie na allegro, ale starocie z X360 to było "zrządzenie losu" i "impuls chwili" Pojechałem do pewnego centrum handlowego z misją odbioru ekspresu do kawy dla małżonki i przypomniałem sobie, że kieeeeedyś byłem w tym miejscu po odbiór SEKIRO na premierę. Znalazłem więc tę wysepkę, z której sprzedają gierki i na wystawie wypatrzyłem kilka staroci, którymi chciałem uzupełnić kolekcję (widziałem tam jeszcze kilka, ale czas naglił, a w plecaku było mało miejsca). Stały sobie bidulki z naklejkami typu 20-30zł, więc postanowiłem je uratować Pierwszy Dead Space to jeden z moich ulubionych tytułów ever i przed premierą remake'u (oraz The Callisto Protocol) chcę sobie odświeżyć. Na PS3 przeszedłem to 7 razy, dwukrotnie wbijając platynę (na różnych kontach), więc chętnie wzbogacę mój xboxowy profil o tego klasyka. Co prawda jest w Gamepassie, ale sami wiecie METRO 2033 to w tamtej generacji był xboxowy exclusive, więc mimo posiadania remasterów na PS4 chciałem mieć oryginał. No i trzy części HALO do kolekcji - tu podobnie jak z Metro - mam przecież remastery, ale jakby wyglądała kolekcja X360 bez HALO, Gearsów i Forzy? A poza tym mają śliczne okładki 15 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
A_Bogush 387 Opublikowano 16 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2022 Piękny ten niebieski pad, tylko nie mogę patrzeć na to rozerwane pudełko Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi