Boomcio 4 026 Opublikowano 13 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2023 Wymieniłem po wielu latach nienagannej pracy Samsunga audio w pokoju na ampli Denon z kompletem głośników. Jest spora różnica, ale nie ma co się dziwić, te sprzęty dzieli dekada. 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. XM. 10 825 Opublikowano 13 Marca 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2023 19 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. darkos 4 295 Opublikowano 15 Marca 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2023 Kurier poczty polskiej przywiózł dziś o 14 paczkę z amazon dojczland. Od 7 rano już siedziałem w pracy cały obsrany. Czy wszystko będzie w porządku. Otwierałem karton, odwijałem zabezpieczające papiery i oczom ukazał się piękny widok. Przywiozłem karton do mieszkania. I zainstalowałem konsolę. Wszystko działa bez problemów. Stanąłem przed dylematem jak ją umiejscowić? pionowo poziomo Ale skoro zakupiłem i Chińczyka za grosze, podstawkę zabezpieczającą metal przed wyciekiem to konsola leżeć będzie poziomo. Czekam na Residenta 4 14 1 6 Cytuj Odnośnik do komentarza
drozdu7 2 692 Opublikowano 15 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2023 Muszę przyznać że na leżąco z tą podstawką prezentuje się jakoś lepiej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 509 Opublikowano 15 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2023 Tak średnio bym powiedział, z oryginalną lepiej wygląda, bo jej w ogóle nie widać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo1986 722 Opublikowano 15 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2023 Za to pewnie stabilniej będzie leżeć Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 295 Opublikowano 15 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2023 15 minutes ago, Paolo1986 said: Za to pewnie stabilniej będzie leżeć To prawda, konsola spokojnie leży i mi podoba się bardziej niż oryginalna podstawka. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. ping 9 033 Opublikowano 16 Marca 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2023 Witam, można? Dawno nic nie pokazywałem, więc wrzucę część nabytków z ostatniego czasu. Trochę limitowanych gier na pstryka. Planuję wrócić do zbierania na ten system. I tutaj też pstryczek. W Rhapsody zagrywałem się w okolicach 2000 na PSXie, Grandia trochę wcześniej ale nigdy nie skończyłem, może teraz będzie okazja. Na Fire Emblem Engage jestem nagrzany, bo ponoć można powalczyć, zamiast biegać po szkole i gadać z ludźmi - dla mnie bomba. Tego Metroida to nawet zacząłem grać. Mam wersję Gamecube od premiery i pamiętam, że szybko się zniechęciłem - nie wyszedłem poza stację kosmiczną, myśląc, że tak będzie wyglądała gra. Bardzo pozytywnie zaskoczył mnie jednak 'docelowy' świat i różnorodność biomów. Elegancko jest. Chant hidden gem, fajny thrillerek klasy B, o Yuoni nie jestem w stanie wypowiedzieć się pozytywnie. Ishin? Niby spoko, jednak poza poprawą grafiki, kilkoma usprawnieniami i model swapem na postaci z serii RGG, niewiele się zmieniło - grałem w to 9 lat temu, więc trochę mi fujarka opadła. Dusk Diver 2 musiałem wciągnąć. Jedynka była średniaczkiem, tu pewnie będzie podobnie, jednak lubię czasem odpalić grę z innego kręgu kulturowego - tutaj twórcami są tajwańczycy. Doki Doki Literature Club - słyszałem, że dobre. Nie zagłębiałem się w lekturę 'o grze', żeby nie psuć sobie zabawy. Drugie podejście do Sekiro zrobię jak tylko skończę Wo Longa. Trailsy SUPER, tylko wymagają ogromną ilość czasu, niestety ostatnio z tym ciężko. FIST też mnie jara - metroidvania królikiem? Niech będzie. Undernauts? Ta gra będzie warta fortunę. Hidden gem, tytuł dla najwytrwalszych z wytrwałych szukaczy staroszkolnych wrażeń. Star Ocean pewnie też niekiepski, musi poczekać na przerwę świąteczną. Uwielbiam Ateliery, mam wszystkie, więc teraz kompletuję sobie od czasu do czasu limitki - są ślicznie wydane. Szkoda, że nie puszczają takich w EU. Klonoa i Koudelka robią robotę, w Koudelkę nawet zacząłem grać, skończyłem pierwszą płytę i w któryś weekend ogarnę drugą. Pocket Muu Muu to must have dla posiadaczy pocket station, masa minigierek wgrywanych na przenośniaka to miły powrót do końcówki lat 90, kiedy orałem tę grę na piracie. A tutaj taki trochę random. Rzadko mi się zdaraz brać coś na PS2/Wii PAL, no ale wpadło. 23 12 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Yap 2 788 Opublikowano 16 Marca 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2023 Ping jak zwykle o kurwa ja pierdole Ja dzis przychodze z transfobia, wsprciem absolutnym dla JK Rawling i bezkresna wyjebka na internetowych pastuchow co to mienia sie byc obroncami ucisnionych. Ale na serio, nie jestem nawet fanem Harry’ego. Universum mogloby dla mnie nie istniec i tez bym przezyl. Slyszalem jednak wiele dobrego o tej grze wiec wskocze do swiata dziwolagow i magii. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 16 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2023 @pingnie miałeś kiedyś myśli w sensie "co ja robię? Po co ja to wlasciwie kupuje?" Cytuj Odnośnik do komentarza
ping 9 033 Opublikowano 16 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2023 1 godzinę temu, Plugawy napisał: @pingnie miałeś kiedyś myśli w sensie "co ja robię? Po co ja to wlasciwie kupuje?" Hobby jak każde inne. Jako dzieciak chciałem mieć dużą kolekcję gier, myślę, że to osiągnąłem na poziomie światowym (choć żyje w Polsce i dostępnością jest dużo gorzej niż u kolegów z np. USA). Sprawia mi to frajdę, gram w te gierki na tyle na ile mam czas (czyli niewiele), i tak sobie od lat ściągam z półek sklepowych to co mnie interesuje. 3 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 037 Opublikowano 16 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2023 13 minutes ago, ping said: Hobby jak każde inne. Jako dzieciak chciałem mieć dużą kolekcję gier, myślę, że to osiągnąłem na poziomie światowym (choć żyje w Polsce i dostępnością jest dużo gorzej niż u kolegów z np. USA). Sprawia mi to frajdę, gram w te gierki na tyle na ile mam czas (czyli niewiele), i tak sobie od lat ściągam z półek sklepowych to co mnie interesuje. Tylko, że sporo z tych gier jest wartych tyle ile waży. Masz jakiś algorytm tego zbierania, czy po prostu jak coś jest poniżej rynku to bierzesz bez względu na to co to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza
ping 9 033 Opublikowano 16 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2023 15 minut temu, Homelander napisał: Tylko, że sporo z tych gier jest wartych tyle ile waży. Masz jakiś algorytm tego zbierania, czy po prostu jak coś jest poniżej rynku to bierzesz bez względu na to co to jest? Dla mnie wartość nie ma znaczenia. Mam pojedyncze egzemplarze warte kilkanaście złotych, z drugiej strony mam pojedyncze egzemplarze warte czterocyfrowe kwoty. Jutro może to być warte nawet 0zł, a i tak sprawia mi to frajdę. To nie jest inwestycja, ani zabezpieczanie przyszłości - na to mam inne sposoby. Come on, to hobby, do tego niezbyt kosztowne. Co do algorytmu - biorę to co mnie w jakimś stopniu zainteresuje. Nie gromadzę np. corocznie wypuszczanych gier sportowych, bo w nie nie gram. od siebie dodam, ze teraz jest świetny moment na wyjście z tego hobby bo ceny wyrwały w górę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 292 Opublikowano 16 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2023 2 godziny temu, Plugawy napisał: @pingnie miałeś kiedyś myśli w sensie "co ja robię? Po co ja to wlasciwie kupuje?" Widziałem to pytanie do pinera w tym temacie tyle razy że już ja się nim zmęczyłem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 890 Opublikowano 16 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2023 No pinger to ma sztos kolekcję więc te pytania będą się pojawiać w okolicach każdej wrzutki Zwłaszcza ,że są pewnie większe niż dostawy do sklepu z gierkami w Ostrołęce. Cytuj Odnośnik do komentarza
GearsUp 127 Opublikowano 16 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2023 Dodatkowo to uczućko podczas granka kiedy z tyłu głowy siedzi, że ma się wersję fizyczną na półeczce to potęguje doznania. Z wersjami cyfrowymi nie ma czegoś takiego 3 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
giger_andrus 3 086 Opublikowano 17 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2023 14 godzin temu, ping napisał: Hobby jak każde inne. Tylko, że różne od innych pod tym względem, że wciąż pożera miejsce. W moim przypadku już wiem, że w pewnym momencie skończę zbierać i będę dopieszczał tylko to co mam lub wyprzedam całość i zmienię docelową platformę. Nie chcę trzymać gier w piwnicy albo w garażu. Chcę je mieć na regale i móc oglądać oraz używać. A powierzchnia mieszkaniowa jest skończona. Cytuj Odnośnik do komentarza
ping 9 033 Opublikowano 17 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2023 Godzinę temu, giger_andrus napisał: Tylko, że różne od innych pod tym względem, że wciąż pożera miejsce. W moim przypadku już wiem, że w pewnym momencie skończę zbierać i będę dopieszczał tylko to co mam lub wyprzedam całość i zmienię docelową platformę. Nie chcę trzymać gier w piwnicy albo w garażu. Chcę je mieć na regale i móc oglądać oraz używać. A powierzchnia mieszkaniowa jest skończona. Inne hobby tez są miejscozerne. Lubiłem sobie pomuzykowac, teraz wstaw kilka gitar, pieców, synthow i gary - droższy sprzęt szkoda marnować w piwnicznej salce. Mam zioma co siedzi na grubo w muzie, całe 70 metrów zajebane vinylami. Gry? Nie zajmują sporo miejsca. Na wolnostojący regał o wysokości 2m, szerokości 80cm (pisze z głowy) włożysz około 800 gier. Jeśli idziesz w skale, to spokojnie wygospodarujesz dedykowane pomieszczenie gdzie luźno wejdzie wystarczająca ich ilość. Ekspozycja ma jednak te wadę, ze wszystko się kurzy. Ja przy kolejnym podejściu do gamerooma wiem już, ze zrobię sobie na expo tak koło tysiąca-dwóch gier, do których można niezobowiązująco wrócić (głównie arcade) plus te, do których mam jakiś młodzieńczy sentyment. Reszta za drzwiami zamykanych szaf. Szanuje wariatów takich jak metal jesus, gdzie gość wygospodarował sobie trzy pomieszczenia na te hobby, może kiedyś. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 890 Opublikowano 17 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2023 Zależy jakie wydania, 20 big boxów zajmuje mi więcej miejsca niż 150 pudełek na Switcha. Cytuj Odnośnik do komentarza
giger_andrus 3 086 Opublikowano 17 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2023 Na 60m2 z 4 os. rodziną ciężko o dedykowane pomieszczenie. Poza tym hobby, które wymieniłeś też podchodzą pod kategorię zbieractwa. Jak ktoś ma gitarę i piecyk to łatwiej znajdzie miejsce niż na 1000 sztuk gier Ale mniejsza o to, w końcu dobrowolnie wybraliśmy taki a nie inny temat. Cytuj Odnośnik do komentarza
ping 9 033 Opublikowano 17 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2023 6 minut temu, Ukukuki napisał: Zależy jakie wydania, 20 big boxów zajmuje mi więcej miejsca niż 150 pudełek na Switcha. to prawda, ja z tego względu świadomie omijam limitki (poza drobnymi wyjątkami) - dla mnie najważniejsza jest gra, nie cierpię nienormatywnych wymiarów. Laleczek i growych gadżetów tez nie zbieram, może kiedyś się pochwale jak to u mnie wyglada. Bardziej biblioteka niż pokój nastolatka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kiseki 749 Opublikowano 18 Marca 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2023 Urodzinowy prezent od córy. W sumie sam wybrałem, żeby nie kupiła mi jakiegoś My Little Pony ale oficjalnie to od niej. 12 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
okens 540 Opublikowano 18 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2023 W dniu 17.03.2023 o 11:36, ping napisał: Inne hobby tez są miejscozerne. Lubiłem sobie pomuzykowac, teraz wstaw kilka gitar, pieców, synthow i gary - droższy sprzęt szkoda marnować w piwnicznej salce. Mam zioma co siedzi na grubo w muzie, całe 70 metrów zajebane vinylami. Gry? Nie zajmują sporo miejsca. Na wolnostojący regał o wysokości 2m, szerokości 80cm (pisze z głowy) włożysz około 800 gier. Jeśli idziesz w skale, to spokojnie wygospodarujesz dedykowane pomieszczenie gdzie luźno wejdzie wystarczająca ich ilość. Ekspozycja ma jednak te wadę, ze wszystko się kurzy. Ja przy kolejnym podejściu do gamerooma wiem już, ze zrobię sobie na expo tak koło tysiąca-dwóch gier, do których można niezobowiązująco wrócić (głównie arcade) plus te, do których mam jakiś młodzieńczy sentyment. Reszta za drzwiami zamykanych szaf. Szanuje wariatów takich jak metal jesus, gdzie gość wygospodarował sobie trzy pomieszczenia na te hobby, może kiedyś. To jeszcze ja szybko wtrace... Od dawna zastanawiam sie czy kiedys udostepnisz ta kalekcje w jakikolwiek sposob ludziom z zewnatrz- muzeum gier czy historii gier i konsol. Twoja kolekcja ma potencjal na ostre pieprzniecie. Wyobrarzaz to sobie... najwieksze w polsce a moze europie takie przedsiewziecie. Boze ale bym sie tam zagrywal 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 890 Opublikowano 19 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2023 Dla większości kolekcjonerów to jest raczej dramat żeby ktoś obcy mu gierki macał. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. XM. 10 825 Opublikowano 20 Marca 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2023 9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi