Assassins_78 1 156 Opublikowano 15 maja 2023 Opublikowano 15 maja 2023 Jak dasz namiar na nowe oryginalne to w takie będę pakować Wolę ten brzydki zamiennik niż to co czasem dostaje - opis stan idealny a dostajesz szrot, że wstydził bym się w ogóle zdjęcia pokazywać. 2 Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 15 maja 2023 Opublikowano 15 maja 2023 W dniu 13.05.2023 o 07:27, Assassins_78 napisał: Jeśli gra jest kompletna od razu ja pakuje ponownie w folię. I na półkę. a nie denerwuje Cię ten srebrny napis BluRay który jest na filmach, a nie na gierkach PS3? Kiedyś kupiłem "nówkę" Brutal Legend. Nówka pisało w aukcji, a właśnie dostałem takiego repacka bez paska PS, w pudełku po BluRay. Używki sprzedawali, jako nówki... wyglądało to prawie jak u Ciebie. I też foliowali we własnym zakresie. Może to od Ciebie kupiłem hehe --- No, ale zamieniłem się z kumplem pudełkiem. I moje retro feng shui zaspokojone Cytuj
Suavek 4 814 Opublikowano 15 maja 2023 Opublikowano 15 maja 2023 Jeden ma wyrąbane na "opakowania płyty" całkowicie i dewastuje. Drugi będzie trzymał zafajdane i podrapane, byle tylko były oryginalne. Trzeci przepakuje do zamienników, żeby ładnie wyglądało. No i spoko, sprawa indywidualna. We mnie się tylko gotuje, jak ktoś sprzedaje takie syfy, albo zamienniki, przekłamując stan faktyczny. Niekiedy to w ogóle się zastanawiam, jak wyrąbane trzeba mieć i jakim niechlujem być, żeby doprowadzić cokolwiek do takiego stanu, jak ludzie sprzedają w sieci. Nie ważne, czy sprzęt, pudła, cokolwiek... Przecież to postarać się trzeba w niektórych przypadkach, celowo czymś rzucać, albo dać psu do pyska. W pamięci mam kumpla od bogatych rodziców, co zawsze wszystko miał, konsole, gry itp. a traktował to bez jakiegokolwiek poszanowania - rzucał w akcie frustracji o ziemię pudłami, padami etc. Straszne i niezrozumiałe... Starałem się nic mu nie pożyczać. No ale ja myślałem, że to ewenement, a nie reguła. 1 1 Cytuj
Czoperrr 5 240 Opublikowano 15 maja 2023 Opublikowano 15 maja 2023 Ja nigdy nikomu gier nie pożyczam, kupuje je jako nówki (z wyjątkiem jakiś konkretnych retro), tak samo z konsolami. Brzydzę się używek bo sam mam wszystko w idealnym stanie, niektóre gry też chowam do folii Nawet jakieś gierki z PS2 kupione na premierę 20 lat temu nie mają nawet ryski na pudełku. Gier nikomu nie pożyczam, za to mi koledzy pożyczali bo wiedzą, że będą miały się lepiej u mnie niż u nich Cytuj
Assassins_78 1 156 Opublikowano 15 maja 2023 Opublikowano 15 maja 2023 Godzinę temu, grzybiarz napisał: a nie denerwuje Cię ten srebrny napis BluRay który jest na filmach, a nie na gierkach PS3? Kiedyś kupiłem "nówkę" Brutal Legend. Nówka pisało w aukcji, a właśnie dostałem takiego repacka bez paska PS, w pudełku po BluRay. Używki sprzedawali, jako nówki... wyglądało to prawie jak u Ciebie. I też foliowali we własnym zakresie. Może to od Ciebie kupiłem hehe --- No, ale zamieniłem się z kumplem pudełkiem. I moje retro feng shui zaspokojone Ależ intryguje ale nie ma innego zamiennika. No chyba że jest ale ja się z nim nie spotkałem. Wierz mi jak bym mógł to kupił bym oryginały i tak bym je eksponował. Ale posiłkuje się tym co jest na rynku Cytuj
Wredny 9 705 Opublikowano 15 maja 2023 Opublikowano 15 maja 2023 7 minut temu, Assassins_78 napisał: Ależ intryguje ale nie ma innego zamiennika. No chyba że jest ale ja się z nim nie spotkałem. Wierz mi jak bym mógł to kupił bym oryginały i tak bym je eksponował. Ale posiłkuje się tym co jest na rynku Teoretycznie można kombinować. Znajomy handlarz z allegro (MEGI_Games) czasem bierze hurtowo parędziesiąt egzemplarzy Dungeon Siege III i wystawia za grosze, właśnie jako dawcę pudełek na PS3 (to samo robi z Brink na X360). 1 Cytuj
Suavek 4 814 Opublikowano 15 maja 2023 Opublikowano 15 maja 2023 Jak rzuci Ci się w oko jakiś rzut takich niedrogich zamienników to Chętnie bym zamienił pudła w kilku gierkach PS3 kupionych jako używki, ale specjalnie gier po 20zł kupować nie będę w tym celu. Cytuj
czapa 677 Opublikowano 15 maja 2023 Opublikowano 15 maja 2023 Od tego jest CEX i gry po 0.5 funta Cytuj
Wredny 9 705 Opublikowano 15 maja 2023 Opublikowano 15 maja 2023 CEX to jest właśnie wylęgarnia takiego syfu, brudu i połamanych opakowań Cytuj
Boomcio 4 158 Opublikowano 15 maja 2023 Opublikowano 15 maja 2023 Sam im pocisnąłem sporo odpadów. Cytuj
Suavek 4 814 Opublikowano 16 maja 2023 Opublikowano 16 maja 2023 CEX wysyłkowo jest jak gacha. Mała szansa na perełkę, a w zdecydowanej większości przypadków syf. Czasem za sukces można uznać, że w ogóle jakiekolwiek pudełko się dostanie... Nie wspominam nawet o okładce, czy instrukcji. Może stacjonarnie inaczej to wygląda. Kiedyś jeszcze można było rozważyć zakupy przez neta u nich ze względu na cenę, to nie było aż tak żal, jak się dostało wybrakowany towar. Teraz przy tych cenach kompletnie nie ma to sensu, moim zdaniem. To już na allegro bywają lepsze oferty. Cytuj
czapa 677 Opublikowano 16 maja 2023 Opublikowano 16 maja 2023 Ale ja mówię o UK nie PL bo do PL to nawet nie zaglądam xd Cytuj
pattro 260 Opublikowano 16 maja 2023 Opublikowano 16 maja 2023 (edytowane) Kolejne dwie gry + dwa steelbooki do kolekcji. Edytowane 16 maja 2023 przez pattro 6 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Assassins_78 1 156 Opublikowano 16 maja 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 16 maja 2023 Kolejne klasyki do kolekcji 11 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. maciucha 11 650 Opublikowano 16 maja 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 16 maja 2023 Anbernic nareszcie też pod moją kołderką 10 4 Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 16 maja 2023 Opublikowano 16 maja 2023 Z ciekawości zapytam bo wiem że masz decka, który potrafi to samo co anbernic tylko sto razy lepiej i jeszcze milion innych rzeczy. Czemu kupowałeś? Dla wielkości urządzenia i uczucia że to handheld w rozmiarach jak kiedyś? 1 2 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. nero2082 823 Opublikowano 16 maja 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 16 maja 2023 no i co najlepszego zrobiliście?! klapy nie kupujo innych konsol!111 ohwait. no chyba, że zeldziarze wrzucą serię fotek jak grają spod kołderki w tego GOATa, to przeważyło. Spoiler to moja pierwsza konsola 'tendo i już jestem zakochany <3 zelda pomogła w tym bardzo 14 1 1 Cytuj
maciucha 11 650 Opublikowano 16 maja 2023 Opublikowano 16 maja 2023 3 godziny temu, Daffy napisał: Z ciekawości zapytam bo wiem że masz decka, który potrafi to samo co anbernic tylko sto razy lepiej i jeszcze milion innych rzeczy. Czemu kupowałeś? Dla wielkości urządzenia i uczucia że to handheld w rozmiarach jak kiedyś? No mniej więcej z tych powodów które wymieniłeś. Deck oczywiście świetnie emuluje stare systemy ale jakoś nie podobało mi się granie w gry z gba na rozciągniętym ekranie, a zachowując oryginalny rozmiar też nie byłem zadowolony. Ogólnie to zaczęło się od tego, że chciałem ograć advance wars ale switchowy remaster odrzucił mnie graficzką, a tu w cenie właśnie tej jednej gry mam całą retro maszynkę o świetnym oldskulowym wyglądzie. Będę na tym grał głównie w gry z nesa, snesa i gameboyów. Chociaż ten sprzęcik ogarnia nawet psxa, to w gry z niego gra mi się już dużo lepiej na decku. Cytuj
pattro 260 Opublikowano 17 maja 2023 Opublikowano 17 maja 2023 Kolejne zakupy, ciekawi mnie ten symulator strażaka. 5 1 Cytuj
Wredny 9 705 Opublikowano 17 maja 2023 Opublikowano 17 maja 2023 @pattro, mnie też ciekawił, ale obejrzałem gameplay i przestał A u mnie dwie gierki, przepełnione magią: Grand Theft Auto V ogrywałem ostatnio na PS3 (moja pierwsza ever nocna premiera w empiku - wspaniałe czasy), więc takie odświeżenie po latach wejdzie jak złoto. Magia tego tytułu polegała na tym, że to nie miało prawa tak wyglądać na PS3/X360, a jednak czarodzieje z Rockstar Games dokonali niemożliwego. I tak - online w ich grach nadal nienawidzę, ale nikt inny nie potrafi zrobić takich żywych, otwartych światów, więc zawsze gram tylko w singla. W Hogwarts Legacy czarodzieje i magia to terminy bardziej dosłowne, a ja trafiłem na fajną wersję z oryginalnym tytułem, zamiast tego polskiego "dziewictwa" - strasznie nie lubię, jak rodzimy dystrybutor miesza w tytułach gier. Milion lat temu oglądałem pierwsze 4 filmy z HP i to w sumie cała moja wiedza na temat tego uniwersum, więc na bank stracę masę smaczków i nawiązań, co trochę mnie boli, ale także pozwoli ocenić grę samą w sobie. 8 1 Cytuj
maciucha 11 650 Opublikowano 17 maja 2023 Opublikowano 17 maja 2023 Akurat gierka sama w sobie to raczej meh/10 ale baw się dobrze Cytuj
krzysiek923 1 711 Opublikowano 17 maja 2023 Opublikowano 17 maja 2023 2 godziny temu, Wredny napisał: W Hogwarts Legacy czarodzieje i magia to terminy bardziej dosłowne, a ja trafiłem na fajną wersję z oryginalnym tytułem, zamiast tego polskiego "dziewictwa" - strasznie nie lubię, jak rodzimy dystrybutor miesza w tytułach gier. Zawsze mogło być gorzej, na przykład "spuścizna" 2 Cytuj
Snake_Plissken 943 Opublikowano 17 maja 2023 Opublikowano 17 maja 2023 Dzisiaj dotarły gierki. W Metroid Prime ostatni raz grałem u kumpla na Gacku z 15 lat temu, a dzięki Smart Week była okazja kupić go w dobrej cenie. Wpadły też kolejne Pokemony z dodatkowymi pierdołami. Po Sword/Shieldach musiałem zrobić przerwę od tej serii bo ta gra była mocno przeciętna, wręcz rozczarowująca. Tutaj wiem czego się spodziewać bo już ogrywałem kiedyś te wersje na DS’a. 6 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Paolo de Vesir 9 233 Opublikowano 18 maja 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 18 maja 2023 stara w Białymstoku, GOTY odebrane - zapowiada się wspaniały weekend tylko na czym ja to ogram jak Xbox wyyebany na śmietnik? 10 3 1 Cytuj
messer88 6 589 Opublikowano 18 maja 2023 Opublikowano 18 maja 2023 a to czasem nie lata w normalniejszych sklepach o już ponad stówkę taniej? xd Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi