Paolo de Vesir 9 124 Opublikowano 2 listopada 2023 Opublikowano 2 listopada 2023 Dla plusików wszystko, ja nawet Plejkę pochwalę. 2 1 1 1 1 1 1 Cytuj
ProstyHeker 1 876 Opublikowano 3 listopada 2023 Opublikowano 3 listopada 2023 (edytowane) W dniu 20.10.2023 o 12:34, ProstyHeker napisał: Nic specjalnego, spontaniczny zakup w lombardzie za 20 złotych. Kodziki na Xboxa chciałbym skompletować, taka moja grzeszna przyjemność Saga trwa Muszę mieć ich wszystkich, tych Call of Duty. Edytowane 3 listopada 2023 przez ProstyHeker 3 Cytuj
Krzysztof93 1 314 Opublikowano 4 listopada 2023 Opublikowano 4 listopada 2023 Przepłacona o 100 pln wersja Red Dead na Nimpendo Uroczo wygląda ten nośnik Switchowy z takim sztosiwem. Przenośnie 3 Cytuj
GearsUp 192 Opublikowano 4 listopada 2023 Opublikowano 4 listopada 2023 Mamy to Wspaniała jakość 5 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Suavek 4 686 Opublikowano 4 listopada 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 4 listopada 2023 Nie idzie mi coś ograniczanie zakupów gierkowych. Nie robiłem żadnego postanowienia, żeby skolekcjonować wszystkie gundumbowe gry, a jednak ciągle kuszę się na kolejne. Pogrywam ostatnio casualowo w serię Gundam VS na różnych sprzętach i wyczytałem, że wersja Portable Gundam Seed: Rengou vs Zaft miała w przeciwieństwie do wersji PS2 kampanię dla jednego gracza, w której wybieramy stronę konfliktu, przechodzimy kolejne misje i zdobywamy nowe mechy. Prosty gameplay, ale wciąga, do tego stopnia, że wyciągnąłem PSP i parę godzin już pograłem w wyrku (swoją drogą, PSP to wciąż cudowna konsola). Gra wygląda przyzwoicie i działa w 60 klatkach. Trochę żałuję, że 15+ lat temu totalnie zignorowałem tytuł myśląc, że to tylko port starszej odsłony z PS2 (wtedy na PS2 był już sequel). Gundam Extreme VS Force miał wydanie angielskie, ale nigdzie już nie jest dostępne za normalne pieniądze. Też żałuję, że kilka lat temu nie kupiłem cyfrówki na PSN, gdy był w promocjach za kilkadziesiąt złotych. Nie wiem, czemu usunęli. Niemniej jednak dość dyskusyjna odsłona serii, bo choć postawiła na tryb single player, to trochę dziwnie się gra, a grywalnych mechów jest niewiele na tle nawet poprzednich odsłon. Shin Gundam Musou - mam co prawda wersję angielską na PS3, ale jak zobaczyłem, jak to przyzwoicie wygląda i chodzi na Vicie (plus zawiera muzykę, którą z jakiegoś powodu obcięli w wersji angielskiej), to postanowiłem kupić. Bardzo przyjemna rozwałka, nawet jeśli grind daje chwilami we znaki. Ale i tak fajny pretekst do wyciągnięcia Vity od czasu do czasu. Dobrze się gra. Gundam Musou 2 na PS3 raczej "przy okazji" i "do kompletu", bo nie wiem, czy będę w to grał przy takiej ilości gier do przejścia. Ale ładna okładka. Do tego leniwe porty i jedna budżetówka do ogrania na PS5. MGS przyznaję jestem fanboy'em, więc dyskusja o jakości portu i fucKonami na bok, pudełeczko chciałem mimo wszystko. Red Dead Redemption nigdy nie grałem, więc po dodaniu patcha 60fps stwierdziłem, że może być dobra okazja. Star Trek Resurgence obowiązkowa pozycja dla fanów serii. Mocne klimaty TNG czy DS9, a gra to typowy "Telltale". Niestety, widać, że budżet był ograniczony, bo określenie "drewno" pasuje tu idealnie. Były ambicje, pasja i to widać, ale gra wygląda i działa jak past-gen. Mimo tego wciąga i fanom jak najbardziej będę polecał, bo drugiej takiej "trekowej" gry nastawionej na fabułę, a nie strzelankę od lat nie było. Pojawił się tylko problem kończącego się miejsca na półkach... Trzeba albo przeorganizować wszystko, albo pochować część gier do szaf. 8 5 Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 4 listopada 2023 Opublikowano 4 listopada 2023 8 godzin temu, Suavek napisał: Dziękuję za patronat i zapraszam ponownie! 1 Cytuj
michal 558 Opublikowano 5 listopada 2023 Opublikowano 5 listopada 2023 On 7/21/2023 at 6:24 PM, Ken Marinaris said: Nie same gry, ale... takie oto przezroczyste plastikony od pana Chińczyka z aliexpress. Zabezpieczać mają przed drobniejszymi uszkodzeniami oraz wszelkimi innymi środowiskowymi czynnikami. Rozmiary są różne, kwadratowe i podłużne. Ja wziąlem parę dla PS2, PS3 i PSP. Parę fotek jak to wygląda po rozłożeniu i wsadzeniu wartościowej dla nas w domyśle gry. Zamówiłem z 60 sztuk sta nie wszystkie gry na pólce je mają. Zostało jeszcze trochę w kopercie. te Rule of rose za ile kupiłeś Cytuj
Quake96 3 841 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 Kolejne Amigowe dobroci dotarły Podkładki pod myszkę za zaledwie 7,50zł/sztuka, do tego elegancka nagrywareczka dyskietek PC>Amiga 4 Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 Bardzo skromnie, ale pewnie do końca roku bede przechodzić 6 1 Cytuj
jimmy 1 272 Opublikowano 7 listopada 2023 Opublikowano 7 listopada 2023 Filozofia życia i śmierci 6 3 Cytuj
iluck85 2 902 Opublikowano 7 listopada 2023 Opublikowano 7 listopada 2023 Jakoś mi te Control umknęło, a przewija się sporo w temacie Alan Wake II to trzeba sprawdzić. 6 Cytuj
drozdu7 2 790 Opublikowano 7 listopada 2023 Opublikowano 7 listopada 2023 Warto warto. Szkoda że nie wersja Ultimate z dodatkami, aczkolwiek nie wiem czy jest możliwe gdzieś to dostać w pudle Cytuj
Wredny 9 550 Opublikowano 7 listopada 2023 Opublikowano 7 listopada 2023 W dniu 3.11.2023 o 08:42, ProstyHeker napisał: Saga trwa Muszę mieć ich wszystkich, tych Call of Duty. Muszę przyznać, że bardzo podobała mi się kampania w tej odsłonie. Troy Baker i Kevin Spacey w przerywnikach też fajna sprawa. Nawet platynkę wbiłem na PS3. 1 Cytuj
XM. 10 887 Opublikowano 8 listopada 2023 Opublikowano 8 listopada 2023 Jeszcze rock band 2 muszę dorwać i więcej nie potrzebuje (rb3 i Beatles pierdole) 1 Cytuj
Amer 1 370 Opublikowano 8 listopada 2023 Opublikowano 8 listopada 2023 (edytowane) @XM., widzę że dopadła Cię wkrętka na stare masakratory spod znaku GH/RB Sam jakoś ze 3-4 lata temu miałem podobnie i pamiętam, że skupowałem dosłownie wszystko to tylko się dało w tym temacie. A efekt tego był taki: Później wpadła jeszcze genialna perka od użytkownika @jarken, za którą jestem mu dozgonnie wdzięczny. No wiesz, talerze dodatkowe itp. Najlepszy sprzęt ever IMO jeśli chodzi o plastikowe gary. Z gierek też zebrałem wszystko co wyszło, z tym że u mnie były to wer. na Xboxa akurat. Ehhh, piękna sprawa, tak więc zdecydowanie rozumiem i popieram zajawkę. Nie wydadzą wreszcie coś nowego w tym temacie. Taaaa, wiem, pewnie bez szans Edytowane 8 listopada 2023 przez Amer 2 7 Cytuj
Pierre Deck 587 Opublikowano 8 listopada 2023 Opublikowano 8 listopada 2023 Nowe Binboki z efektem Halla. Bardzo przyjemny klik, zyroskop, wibracje z mozliwoscia ustawienia ich sily, programowalne lopatki, akumulatory, podswietlenie, mozliwosc grania jak na padzie. 1 Cytuj
XM. 10 887 Opublikowano 8 listopada 2023 Opublikowano 8 listopada 2023 36 minut temu, Amer napisał: @XM., widzę że dopadła Cię wkrętka na stare masakratory spod znaku GH/RB Sam jakoś ze 3-4 lata temu miałem podobnie i pamiętam, że skupowałem dosłownie wszystko to tylko się dało w tym temacie. A efekt tego był taki: Później wpadła jeszcze genialna perka od użytkownika @jarken, za którą jestem mu dozgonnie wdzięczny. No wiesz, talerze dodatkowe itp. Najlepszy sprzęt ever IMO jeśli chodzi o plastikowe gary. Z gierek też zebrałem wszystko co wyszło, z tym że u mnie były to wer. na Xboxa akurat. Ehhh, piękna sprawa, tak więc zdecydowanie rozumiem i popieram zajawkę. Nie wydadzą wreszcie coś nowego w tym temacie. Taaaa, wiem, pewnie bez szans I tak masz łatwiej bo na xboxa trochę tego jest, kurwa - znaleźć coś na PS3 to jakiś cud. Kupiłem te gitarę od WoR, myślałem że dongel ten sam, a tu się okazuje, że nie dziala. Nie dość, że nie idzie znaleźć tego w normalnej cenie to jeszcze pojebało i jedne gitary do dongla od gh3/wt, a reszta do innego dongla. Chciałbym jeszcze jedna perke właśnie taką wyjebana i jedna gitarę, ale z nowymszych części gdzie dongel to USB, a nie to jebane gówno co z pierwszych części (dongel plus kabel który się psuje łatwiej). Ogólnie to widzę, że na zbieranie gier jeszcze ok(greatest hits już stówkę ponad kosztuje), ale sprzęt to dramat i trochę już za pozno - stan sprzętów słaby, ciągle sprzedają bez przekaźnika... Ehh Pokaż te perke z dodatkowymi talerzami. Chyba, że mówisz o tej pośrodku foty to też taka mam. Cytuj
Amer 1 370 Opublikowano 8 listopada 2023 Opublikowano 8 listopada 2023 (edytowane) Nie, to inna była. Najlepszy sprzęt do RB/GH jaki miałem. Miała 3 talerze. Stopa wzmacniana + rejestrowała nawet najlżejsze uderzenia. I cichuteńka jak na te standardy. Przez pewien moment miałem w domu 4 perkusje więc mogłem sobie porównać dokładnie i ta akurat to była zupełnie inna półka. Z tym że, no właśnie - słowo klucz: "była". Pograłem ze 2 lata intensywnie, wyszalałem się i sprzedałem wszystko (po części także za sprawą braku miejsca - mieszkanie było zastawione instrumentami, że przejść się nie dało). A ze gromadziłem sprzęt wyłącznie w perfekcyjnym stanie (wówczas faktycznie na Xa dało się jeszcze taki dostać, jak się poszukało mocniej) to ludzie zabijali się o to na OLX. Serio, była ostra rywalizacja. Ta perka od Jarkena trafiła do człowieka, który po zobaczeniu oferty tak się na nią napalił, że przyjechał odebrać osobiście ze Sląska, wpłacając też kasę z góry byle tylko nie trafiła do nikogo innego. Fajny gość zresztą, wkręcony mocno. Jakoś ze 2 lata po zakupie wysłał mi nawet info SMSem, że jest szalenie zadowolony i nadal nadupia na tej perkusji. Edytowane 8 listopada 2023 przez Amer Cytuj
XM. 10 887 Opublikowano 8 listopada 2023 Opublikowano 8 listopada 2023 Godzinę temu, Amer napisał: Nie, to inna była. Najlepszy sprzęt do RB/GH jaki miałem. Miała 4 talerze. Stopa wzmacniana + rejestrowała nawet najlżejsze uderzenia. I cichuteńka jak na te standardy. Przez pewien moment miałem w domu 4 perkusje więc mogłem sobie porównać dokładnie i ta akurat to była zupełnie inna półka. Z tym że, no właśnie - słowo klucz: "była". Pograłem ze 2 lata intensywnie, wyszalałem się i sprzedałem wszystko (po części także za sprawą braku miejsca - mieszkanie było zastawione instrumentami, że przejść się nie dało). A ze gromadziłem sprzęt wyłącznie w perfekcyjnym stanie (wówczas faktycznie na Xa dało się jeszcze taki dostać, jak się poszukało mocniej) to ludzie zabijali się o to na OLX. Serio, była ostra rywalizacja. Ta perka od Jarkena trafiła do człowieka, który po zobaczeniu oferty tak się na nią napalił, że przyjechał odebrać osobiście ze Sląska, wpłacając też kasę z góry byle tylko nie trafiła do nikogo innego. Fajny gość zresztą, wkręcony mocno. Jakoś ze 2 lata po zakupie wysłał mi nawet info SMSem, że jest szalenie zadowolony i nadal nadupia na tej perkusji. Nie masz może fotek takiej perki? Cytuj
Amer 1 370 Opublikowano 8 listopada 2023 Opublikowano 8 listopada 2023 (edytowane) Jeśli tylko będziesz miał opcje na dorwanie tego sprzętu to nawet nie ma co się zastanawiać. Wygląd niepozorny ale na tym grało się o niebo lepiej niż na reszcie sprzętu. Różnica nie była taka sobie czy ok, tylko wręcz kolosalna, aż zaskoczony byłem pamiętam. Bębny ciche i super czułe - rejestrowały wszystkie uderzenia perfekcyjne. Pamiętam że Jarken też bardzo ją sobie chwalił. Ja byłem sceptyczny początkowo (bo niby czemu miało być diametralnie lepiej), ale faktycznie - niebo, a ziemia. Najlepszy sprzęt z zestawu RB/GH z jakim miałem do czynienia (a sprawdziłem tego całą masę, na wszelkie możliwe platformy). Edytowane 8 listopada 2023 przez Amer 4 3 Cytuj
Pierre Deck 587 Opublikowano 8 listopada 2023 Opublikowano 8 listopada 2023 Cześć, Dziś będzie o moim najnowszym zakupie. Doyoky to najnowsze i najbardziej zaawansowane zamienniki Joyconów od chińskiego producenta BinBok. Z Binbokami miałem już przyjemność wcześniej, gdy kupowałem ok. 2 lata temu ich zamienniki. Przez te dwa lata wyrobiłem sobie o ich produktach świetne zdanie, dlatego długo nie zastanawiałem się nad kupnem następcy. DOYOKY względem poprzednika wyrożnia się analogami z efektem Halla, co zupełnie eliminuje ryzyko driftu gałek. Do tego samo ich używanie daje przyjemny efekt slizgu podczas używania. Jestem fanem tego rozwiązania, a urządzeniem, które mnie przekonało do tego, był pad od 8BitDo, który jakiś czas temu zrecenzerowal kanał arhn.eu. Omawiane Joycony prócz ulepszonych analogów mają mase dodatkowych udogodnień oraz mechanizmów, które nie są tak oczywistym wyposażeniem u konkurencji. Doyoki mają wbudowane akumulatory, które pozwalają nam grać w trybie odczepionym od konsoli z możliwością złożenia ich w bardzo wygodnego pada. Takiej opcji nie dostaniemy np. w popularnych Hori Split Controller, które wymagają stałego podłaczenia do szyn konsoli. Mamy też wibracje z możliwością zmiany ich siły lub ich wyłączenia. 6-osiowy żyroskop działa bez zarzutu i idealnie wychwytuje każdy nasz ruch. Z dodatkowych opcji, których nie uświadczymy w oryginalnych Joyconach, jak i wielu zamiennikach można wymienić: -Mapowanie łopatek na spodzie pada. Rozwiązanie używane w topowych padach, jak Xbox Elite 2 czy Dual Edge do PS5. - Tryb turbo, który łatwo możemy edytować i mapować pod dowolny guzik. -Podświetlenie oferujące do wyboru 8 kolorów. Opcje jasności podświetlenia i trybu (wyłączone podswietlenie, światło stałe, światło pulsujące). Kontrolery są wyposażone w gniazda USB-C do ładowania lub aktualizowania ich oferowaną przez producenta aplikacją. Cykl pełnego ładowania trwa do 3 godzin, a czas pracy z podświetleniem i wibracjami wynosi do 7 godzin. Jedyną wadą, którą moge wymienić, to brak obsługi NFC, więc Doyoky nieodczytają figurek Amiibo oraz brak kamery podczerwieni, ale chyba prócz 1-2 switch czy RingFit, to żadna inna gra z tego nie korzystała. Zakupu dokonałem na stronie https://binbok.com/products/doyoky-rgb-joycon-with-hall-effect-joysticks-black Koszt całkowity z rabatem 8% (na pierwsze zakupy jest rabat 10%) i dostawą wyniósł ok. 290zł. Paczki wysyłane są raz w tygodniu pocztą lotniczą, więc dostawa zależnie od zamówienia wynosi od 7 do 14 dni (poczta lotnicza + inPost). Kontrolery oceniam na 9+/10, tylko dlatego, że nie posiada możliwości odczytu amiibo. Nie jest to dla mnie wada, ale by być uczciwym w ocenie, to nie mogę tym kontrolerom dać 10/10 bez 100% wykorzystania możliwości Joyconów. Jak szukasz czegoś więcej, niż zwykle Joycony z niewygodnymi i zbyt małymi analogami, to z czystym sercem polecam ten zakup. 5 Cytuj
Boomcio 4 054 Opublikowano 8 listopada 2023 Opublikowano 8 listopada 2023 Czego to człowiek nie zrobi, żeby mieć choćby namiastkę steam decka. 3 1 Cytuj
Fafensky 145 Opublikowano 9 listopada 2023 Opublikowano 9 listopada 2023 (edytowane) Tej jesieni podobne zakupy jak w tej z 2018 - wtedy spider wjechał we wrześniu, a Mesjasz Redemption 2 pod koniec października, piękna to była końcówka roku. Edytowane 9 listopada 2023 przez Fafensky 5 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi