Gość yaczes Opublikowano 9 maja Opublikowano 9 maja he he, masz mnie byczku! Przestan byc growym transwestyta i wracaj do konsolek Pozdrawiam serdecznie! Cytuj
Ukukuki 7 017 Opublikowano 9 maja Opublikowano 9 maja 4 godziny temu, creatinfreak napisał: Nie będę grał w frameracie i rozdzielczości z ps3 (tak patrzę na Ciebie hellblade). Do tego moje ulubione gry z PlayStation też wychodzą na pc. Teraz pogram we wszystko w najlepszej jakości i będę mieć spokój do ps7. Pc master witam O panie, gratuluje maszynki do tego Switch 2 i nic więcej nie potrzeba. 1 Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 9 maja Opublikowano 9 maja 3 minuty temu, yaczes napisał: he he, masz mnie byczku! Przestan byc growym transwestyta i wracaj do konsolek Pozdrawiam serdecznie! Mam xboxa i switcha ale to PC jest obecnie najbardziej seksi Cytuj
GearsUp 203 Opublikowano 9 maja Opublikowano 9 maja Ech pamiętam jak złożyłem kompa i w obudowie też miałem Silent Wingsy BQ bo to najlepsze wiatraczki pod słońcem. Odpalasz taką maszynkę, kompletna cisza jak makiem zasiał, po czym włączasz jakiś benchmark albo gierkę i grafika ZACZYNA OŻYWAĆ i cały luksus posiadania tych wiatraków i obudowy wyłożonej materiałem wyciszającym pryska w 1 sekundzie. Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 9 maja Opublikowano 9 maja (edytowane) 4 minuty temu, GearsUp napisał: grafika ZACZYNA OŻYWAĆ i cały luksus posiadania tych wiatraków i obudowy wyłożonej materiałem wyciszającym pryska w 1 sekundzie. To nie te czasy. Przy RTX 40XX karta też jest niemal bezgłośna i chłodna jak ustawisz manualnie wentyle. Jedynie jak coś ciągnie te stałe 450W u mnie, to wtedy wentyle grafy zaczyna być słychać, ale to nie jest poziom PS4 Pro nawet. Edytowane 9 maja przez PiPoLiNiO Cytuj
GearsUp 203 Opublikowano 9 maja Opublikowano 9 maja Teraz, PiPoLiNiO napisał: To nie te czasy. Przy RTX 40XX karta też jest niemal bezgłośna i chłodnma jak ustawisz manualnie wentyle. A co zmienił się proces tworzenia cewek? Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 9 maja Opublikowano 9 maja Aaaa. O cewki Ci chodzi. No to wtedy już musisz liczyc na dobry traf albo nie kupować Asusa ;p Cytuj
krzysiek923 1 666 Opublikowano 9 maja Opublikowano 9 maja jak wydajesz wszystko na grafikę i jak to często bywa skąpisz na zasilacz, to przy lipnym zasilaczu nawet dobra karta może mieć problemy z cefffkami pipolyno taki pro pececiarz a nie wspomni nawet Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 9 maja Opublikowano 9 maja (edytowane) Nie biorę pod uwagę, że ktoś do 4090 bierze słaby zasilacz... To raz, a dwa, nie wierze w teorie ze zasilacz wpływa na cewki. Chociaż niektórzy tak twierdzą. Miałem TUF 4090 i Gainward 4090 na tym zamym zasilaczu i Asus to był koszmar nie do zniesienia po prostu. Tłumaczą to używaniem kondensatorów o wyższym A, ale no na Boga, skoro działa na mniejszym i jest w pip ciszej, to na cholere używać wiekszego który jedyne co zmienia to hałas z obudowy. Edytowane 9 maja przez PiPoLiNiO Cytuj
krzysiek923 1 666 Opublikowano 9 maja Opublikowano 9 maja (edytowane) no nie każdy musi to wiedzieć, nawet jeśli wie, że "4090 to ta najwydajniejsza karta", bo na to akurat łatwo wpaść. oczywiście, że może mieć wpływ, jaka teoria xd Edytowane 9 maja przez krzysiek923 Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 9 maja Opublikowano 9 maja (edytowane) Oczywiście bo co? Piszemy o hałasie cewek na karcie. Gdzie tu widzisz techniczny związek z działaniem zasilacza? Przecież nikt nie pcha zasilacza za 80 zł z kartą za 9k. Więc pomijamy takie abstrakcje. Edytowane 9 maja przez PiPoLiNiO Cytuj
krzysiek923 1 666 Opublikowano 9 maja Opublikowano 9 maja myślę, że ludzie nie do końca chcą tutaj czytać takie przepychanki, a z tobą dyskusja to jak kopanie się z koniem, masz google to sobie poczytaj Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 9 maja Opublikowano 9 maja Uwielbiam taką rzeczową argumentacje popartą faktami Cytuj
krzysiek923 1 666 Opublikowano 9 maja Opublikowano 9 maja wróciłeś właśnie z forum, gdzie byłeś ty kontra reszta świata, inni z argumentami, a ty ze swoimi doświadczeniami i obserwacjami Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 9 maja Opublikowano 9 maja (edytowane) Znikąd nie wróciłem, bo nigdzie nie zniknałem. Argumentami? Piszesz o typie co twierdzi, ze mu ciemny OLED 27 od LG świeci za jasno i go razi w oczy swoimi 170 nitami, czy o tych teoretykach co pół roku temu wmawiali mi, że się nie znam bo mi Unreal wywala błędy, a potem przyznali rację jak Intel się oficjalnie przyznał do problemu? Edytowane 9 maja przez PiPoLiNiO Cytuj
krzysiek923 1 666 Opublikowano 9 maja Opublikowano 9 maja powinieneś zmienić pracę, marnujesz się. jesteś w stanie szybko zidentyfikować i rozwiązać problemy, których nie potrafią ludzie, którym się za to płaci. możesz zacytować jedną ze swoich dyskusji, w której przyznałeś się do błędu i napisałeś "kurde, no mieliście rację koledzy z tym [...]" czy w trakcie twojej kariery w internecie była taka sytuacja? Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 9 maja Opublikowano 9 maja Tobie chętnie przyznam. Ciągle czekam na jakiś link do potwierdzenia piszczenia cewek karty zależnych od zasilacza. Nie bądź jak Ci z PCLAB. Pokaż jakieś badania, testy. Cokolwiek na potwierdzenie własnych słow. Bo ja mam w dupie teoretyków którzy gdzieś coś przeczytali na jakimś forum 10 lat temu i biorą to za wiedzę ostateczną. Widać jak miałem TUF i Gainward na tym samym zasilaczu, i TUF piszczał, to wtedy musiała być już wina koniunkcji księżyca... Cytuj
Rozi 601 Opublikowano 9 maja Opublikowano 9 maja 24 minuty temu, yaczes napisał: pc lab nie ma juz forum? Ma, ale jechali po Pipcioliniu jak po ścierce, to wrócił tutaj XD 1 Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 9 maja Opublikowano 9 maja (edytowane) 10 minut temu, Rozi napisał: Ma, ale jechali po Pipcioliniu jak po ścierce, to wrócił tutaj XD Daj link. Chętnie zobaczę Nawet dziś tam pisałem, więc chyba jak zwykle coś Ci się pierdoli z oczami Ale czego można wymagać od typa co dostaje bana za banem, bo choruje na ciężkie niedojechanie mózgowe Może przy 20 założonym koncie zmądrzejesz Srozi. Edytowane 9 maja przez PiPoLiNiO Cytuj
krzysiek923 1 666 Opublikowano 9 maja Opublikowano 9 maja https://www.evga.com/support/faq/FAQdetails.aspx?faqid=59535 Cytat The combination of hardware components in your system can also affect the amount of coil whine you experience. Different motherboards and power supplies tend to have biggest affect, but adding or removing other components can also change the degree of the coil whine heard. https://www.electronicshub.org/about/ Cytat We used to work for an electronics-based company before ElectronicsHub happened. During our workshops there, we would interact with students and other interested people attending the event. They would often come up to us with different doubts regarding certain concepts or any other information. https://www.intel.com/content/www/us/en/support/articles/000093133/graphics.html Cytat The sound identified is coil whining, which is a sound that happens when vibration of the coil happens in the inductor. This usually happens when the graphics card is running a workload at a high frame rate. Even if you can hear the noise, this should not damage the card or affect functionality. This can happen on other graphics card products depending on components and design, but there are steps that can be taken to reduce the sound intensity. Some recommendations include: Capping the FPS to the refresh rate of the monitor or lower Enabling V-Sync Double checking the power supply efficacy Reduce GPU throttling/overclocking If there is an extreme case of noise and the recommendations do not help, please contact support for additional assistance. Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 9 maja Opublikowano 9 maja (edytowane) @krzysiek923 Miałeś testy wysłać. Jakiś dowód, że zmina zasilacza powoduje brak/zmiejszenie pisku karty. A nie jakieś pierdoloty i dalszą teorię. Teoerie wszyscy już znamy, i ja o tym pisałem wyżej. Także nie przyznam CI racji bo nic nie udowodniłeś. Wybacz. No i co Srozi, mija 30 min i nic... A ja sobie czekając na @creatinfreak i montaż maszyny, siedzę przed 32 calowym qd-oled 4k, spoglądam na mojego pięknego, potężnego RTX 4090, a Ty się prujesz do mnie na forumku jak ostatni przegryw, siedząc pewnie z dupą na jakimś białym plastikowym krześle wyłożonym kocem z lat 90 żeby zmniejszyć na niej odciski, do tego ciśniesz z kolegi bo sobie dziś składa potwora, a Tobie ta dupa pęka, bo jedyne co możesz złożyć to aluminiowa puszka, zanim pójdziesz ją sprzedać i dorobić do domowego budżetu... Edytowane 9 maja przez PiPoLiNiO Cytuj
GearsUp 203 Opublikowano 9 maja Opublikowano 9 maja Nie no w konsolach cewki piszczą bezpośrednio z zasilaczy (tzn w XSX nie bo ma cewki oglutowane w zasilaczu). Na kartach grafiki cewki słychać z karty a nie zasilacza. Cytuj
krzysiek923 1 666 Opublikowano 9 maja Opublikowano 9 maja Teraz, PiPoLiNiO napisał: @krzysiek923 Miałeś testy wysłać. Jakiś dowód, że zmina zasilacza powoduje brak/zmiejszenie pisku karty. A nie jakieś pierdoloty i dalszą teorię. Teoerie wszyscy już znamy, i ja o tym pisałem wyżej. Także nie przyznam CI racji bo nic nie udowodniłeś. Wybacz. no i widzisz, to jest dowód na twoje niedojebanie. co tam evga, co tam intel, pipolinio prawde wam powie xDDDDD eskpertyza/doktorat z jakiej uczelni cię ukontentuje? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi