SnoD 2 322 Opublikowano 30 lipca Opublikowano 30 lipca 47 minut temu, drozdu7 napisał(a): A jo mysloł że Ty cyfrorz W tym przypadku pudełko wychodziło taniej i poniżej psychologicznej bariery 200 zł Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Suavek 4 695 Opublikowano 1 sierpnia Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 1 sierpnia W sumie wrzucę zakupy z ostatnich miesięcy. Ogólnie skromnie, ale backlog już i tak za duży. Trochę staroci. Samolociki głównie. Zachodni AC3 mocno na siłę, bo to okrojona wersja oryginału, ale niech już uzupełni zbiór serii do "kompletu". W ubisoftowy klon nie grałem nigdy i w sumie nie wiem, czy się przekonam, sądząc po recenzjach, ale dam szansę w wolnej chwili. Tym bardziej, że obie gry kosztowały grosze. Unreal Championship 2 chodził za mną odkąd kupiłem x-klocka do wstecznej. No ale nie mogę powiedzieć, żeby było to to, na co liczyłem... Nie jestem przekonany do tej walki melee, a muzyka jest wyjątkowo słaba, jak na serię. Zrobię jeszcze kilka prób i zobaczymy, czy przejdę, czy porzucę ostatecznie. Bo jednak bardziej mnie korci teraz wrócić do klasycznego UT, albo 2004. Na DS pierdoły. Transformersy wiem, że nijak się mają do wersji z dużych sprzętów, ale jako ciekawostka przejdę. Bo ogólnie sama mechanika i oprawa graficzna są zaskakująco dobre, jak na DSa. Natomiast WarioWare DIY ciekawostka. Myślałem, że wyczyszczę dane po poprzednim użytkowniku, żeby zacząć na czysto, ale widzę zrobił on tam kilka mini-gierek wspólnie z dziewczyną i jakoś żal mi to teraz kasować, więc chyba zostawię i pogram na tym, co jest. Nie żebym planował spędzać z tym więcej czasu. Big Boxy PC. Co prawda nie mam tyle miejsca, żeby zbierać i kolekcjonować takie pudła, ale dla dwóch gierek zrobiłem wyjątek. Baldurek 3 wiadomo. Ktoś powie, że beka, bo klucz Steam, a nie gra na płycie, ale ja bym już nie tragizował. Dla mnie platforma docelowa, kolekcjonerka z soundtrackiem i bajerami na półkę. No i pudełko moim zdaniem ładniejsze od konsolowych, bez wielkich pasków na górze, ani znaczka USK. Grę kiedyś przejdę zapewne, ale chyba rozważę najpierw upgrade PC. Trafiła mi się za niewielkie pieniądze pudełkowa edycja jednej z moich ulubionych starych gier Star Trek w bardzo dobrym stanie. Mocno rozbudowana strategia turowa od Microprose, twórców m.in. Civilization, czy X-Com, w świecie Star Trek. Zagrywałem się w to jak głupi za młodu, zamiast w Cywilizację, jak reszta graczy. Pamiętam, że miałem nawet problem znaleźć w tamtych czasach jakiegokolwiek pirata (choć oryginału w rodzimych sklepach chyba też nie było). Z początku grałem w jakiegoś ripa bez muzyki, bo tylko taki byłem w stanie zdobyć. Dopiero później znalazłem kompletne iso i byłem zachwycony muzyką. Oczywiście nie bez znaczenia pozostaje to, że byłem i nadal jestem dużym fanem Star Treka. Niemniej jednak gra miała bardzo dobre recenzje. Honorowe miejsce na półeczkę już się znalazło, tym bardziej, że okładka fajna. Spoiler Niewykluczone, że ostatnia, czy jedna z ostatnich gier kupionych na Switcha. Tak, wiem . I wali mnie to. Nie ma od lat nowych gier z serii Project Diva, to chociaż w takie coś pogram. Grałem już w Fitness Boxing 2 i prawdę mówiąc sam koncept mi się bardzo podobał, bo to tak naprawdę gra rytmiczna, ale muzyka była słaba i może raptem dwa kawałki mi się podobały. A ileż można wałkować w kółko to samo. Tutaj właściwie to nadal ta sama gra, z tą różnica, że postacie w tle to Vocaloidy, a jeden z etapów dziennego "treningu" można zastąpić j-popem z syntezatora. Niektóre kawałki są na tyle dynamiczne, że nie sposób przy nich bawić się w boksowanie, bo są zwyczajnie zbyt szybkie. I przy takich nawet można się zmachać, na wyższych poziomach trudności. Utworków jest sporo, więc coś tam sobie pomacham łapami na rozruszanie. Przynajmniej nieco to 'zdrowsze', niż wciskanie kciukiem przycisków na padzie i cieśń nadgarstka. Spoiler I jeszcze nowa konsolka retro od Anbernica. Nawet nie taka wcale mała... Spoiler ...jak na breloczek Więcej pisałem w odpowiednim temacie, więc nie będę się powtarzał. Wbrew pozorom fajny gadżet i nawet zmotywował mnie, żeby sięgnąć po kilka gier z GBA, GBC, czy GameGear. A że zajmuje tak mało miejsca, to mogę śmiało mieć go w torbie, czy grać jedną ręką. W pracy to nawet nikt nie zauważy, że coś trzymam w dłoni. Obecnie gram w Last Bible oraz pogrywam WarioWare Inc. i chętniej sięgam właśnie po ten sprzęcik, niż po RG35XX. 14 5 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. CoATI 1 051 Opublikowano 1 sierpnia Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 1 sierpnia Okee to czas na małe zestawienie ostatnich zakupów Wczoraj odebrałem paczkę z zenmarket z paczką Silentów + białe PS2 do odpalania gierek Dlaczego wersje NTSC-j? Bo są po angielsku, mint condition, jest ost i kosztują 1/4 ceny PALa (lub mniej z wliczonym TAXem i wysyłką). Plejka niestety uwalona kredkami, ale działa bez problemu A jakiś czas wcześniej wpadło nieco więcej fantów typu: 2x 3ds xl, gierki na 3ds, lollipop, kolejna edycja REZa do kolekcji i jakieś szroty a do komfortowego grania na alejce jeszcze ten taki ten dongla do parowania współczesnych padów 20 5 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. ProstyHeker 1 876 Opublikowano 1 sierpnia Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 1 sierpnia A ja się przyssałem do zamówienia cumpla @CoATI i wziąłem złote trio Silent Hill. NTSCJ mają full eng napisy i dub, do tego dużo taniej niż u nas 14 7 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Quake96 3 848 Opublikowano 2 sierpnia Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 2 sierpnia (edytowane) Ja może i skromniej od poprzedników, ale jak zawsze z garścią nowych zakupów Na początek garść nabytków z CeXa pod tytułem "Dla każdego coś dobrego". Pięć gier, pięć platform i myślę, że samo dobre Swoją drogą - podpytałem dzisiaj w sklepie czy idzie po karcie klienta sprawdzić ile już u nich wydałem hajsu przez te ~9 lat. Trochę się zdziwiłem, bo spodziewałem się jakiejś czterocyfrowej sumy a tu wyszło Spoiler 11 tysięcy polskich złotych Moja pani miała nietęgą minę jak to usłyszała I pomyśleć, że to tylko CeXowe zakupy, a gdzie te wszystkie OLXy, Allegro, Sklepy czy lokalne deale. Następnie Allegrowy zakup z tego tygodnia. k Niedawno ograłem jedynkę w ramach pakietu "Orange Box" i pomyślałem, że zakupię część drugą i sprawdzę jak mi się spodoba. Nie brałem najtańszego egzemplarza, ale zamawiając w czwartek rano szukałem przede wszystkim czegoś z dostawą na weekend. Trafiła się nawet polska wersja językowa, a stan egzemplarza opiszę jako "niemal nówka, może raz ktoś ograł". Nawet pudełko świeci się jak świeżo wyjęte z oryginalnej folii I na koniec mały bonusik Fanowskie czasopismo od zajawkowiczów naszego kultowego Pegazłoma. Normalnie nie wiedziałbym pewnie nawet o jego istnieniu, gdyby nie fakt że... Sam napisałem do niego jeden artykuł Zostałem o to poproszony przez jednego z użytkowników tamtejszego forum. Pomyślałem, że mogę coś tam napisać dla zajawki, ale szczerze nie spodziewałem się, że ostatecznie będzie to wyglądać tak "profesjonalnie". Całe czasopismo zostało wydrukowane na wysokiej jakości papierze i zarówno od strony graficznej jak i merytorycznej nie ustępuje w niczym znanym nam komercyjnym pisemkom, serio. Ogromne brawa dla ludzi odpowiedzialnych za ten, jakby nie patrzeć amatorski projekt Edytowane 2 sierpnia przez Quake96 10 4 Cytuj
Mari4n 419 Opublikowano 3 sierpnia Opublikowano 3 sierpnia W dniu 7.07.2024 o 19:00, Josh napisał(a): Chciałem zasugerować współpracę z PPE, ale przecież pisanie tam obok takich idiotów jak Kajtek albo Musialik to powód do wstydu, a nie dumy. To może założymy jakiś własny portal? Kmiot = rednacz Jukka Sarasti, Quake96, oFi, Mari4n = zgredziole Suavek = kącik RPG JaskinieTerrigenoweMarvela = korekta (sądzę, że tak zaawansowane AI wychwyci wszystkie błędy) Figaro = kącik lewaka, "czyli czemu Raiden lubi chłopców, a Link przebiera się w damskie fatałaszki" widzę tu spory potencjał Josh jasnowidz 1 Cytuj
Szermac 2 743 Opublikowano 3 sierpnia Opublikowano 3 sierpnia W dniu 1.08.2024 o 20:40, ProstyHeker napisał(a): A ja się przyssałem do zamówienia cumpla @CoATI i wziąłem złote trio Silent Hill. NTSCJ mają full eng napisy i dub, do tego dużo taniej niż u nas Ale kozak! 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Soul 1 321 Opublikowano 3 sierpnia Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 3 sierpnia Ostatnie zakupy. 20 21 Cytuj
yaczes 14 482 Opublikowano 3 sierpnia Opublikowano 3 sierpnia 35 minut temu, Soul napisał(a): Ostatnie zakupy. Shieeeeet, zawsze 100 razy bardziej podobal mi sie dream (i pad) z oryginalnym, pomaranczowym logiem. Niby mala rzecz, a sprzet wyglada zupelnie inaczej. Widze, ze zainspirowalem cie do zakupu CRT ;> Ja sie powoli rozgladam za jakims tv projekcyjnym 4:3 Cytuj
Soul 1 321 Opublikowano 3 sierpnia Opublikowano 3 sierpnia Podobno kot są te monitory od SONY, plus minus 1k w górę. I tak do DC musiałem kupić CRT ;> Cytuj
Quake96 3 848 Opublikowano 4 sierpnia Opublikowano 4 sierpnia Przypadkowo upolowałem taki skarb na niedzielnej giełdzie ze szpargałami Wiedźmin 2 w praktycznie pełnym komplecie, do tego w przyzwoitym stanie za jedyne 20zł 7 2 Cytuj
Mejm 15 306 Opublikowano 4 sierpnia Opublikowano 4 sierpnia Instalacja normalnie z plyty czy to juz wersja pod steam? Cytuj
Quake96 3 848 Opublikowano 4 sierpnia Opublikowano 4 sierpnia 58 minut temu, Mejm napisał(a): Instalacja normalnie z plyty czy to juz wersja pod steam? Z płyty, z płyty. Dokładnie to z dwóch. Chwilę się instaluje ta gierka, ale przynajmniej wszystko jest na nośniku. Dla mnie to zbawienie, bo raz że nie trawię cyfrówek, a dwa że mój internet jest nadal o wiele wolniejszy od poczciwego DVD-ROMu. Co ciekawe, gra po instalacji teoretycznie wymaga aktywacji przez internet. I tutaj napotkałem barierę, bowiem mój "retro" pecet na którym to instalowałem nie dość, że nie ma dostępu do netu, to jeszcze lata na Windowsie XP. Nie lubię też takich durnych DRMów, które wymagają połączenia z internetem, więc bez wyrzutów sumienia poszukałem cracka. I natrafiłem na jakiś... oficjalny patch usuwający DRM Po jego instalacji gra nie prosiła mnie już ani o klucz, ani żadną aktywację. 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Ukukuki 6 989 Opublikowano 4 sierpnia Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 4 sierpnia Pierwsze zakupy w cexie, wyszło 40 zł za wszystko oprócz samodzielnych kampanii do Heroes 3 które to kupiłem na allegro. Wszystko oczywiście bez DRM Blur to ciekawe wyścigi, szkoda ,że dzisiaj arcade nie jest już tak popularne jak kiedyś. Braid to klasyk, jeden z pierwszych indyków, Overlord również dawno ograny - szału nie zrobił ale kosztował 5 zł. Depomnia dorzucona bo również kosztowała grosze a słyszałem wiele dobrego. Najbardziej zadowolony jestem z Polskiego wydania samodzielnych kampanii do Heroes 3. Nie ma tutaj nowych budynków, jednostek - są tylko dodatkowe kampanie. 10 Cytuj
kubicz 189 Opublikowano 4 sierpnia Opublikowano 4 sierpnia 10 minut temu, Ukukuki napisał(a): Najbardziej zadowolony jestem z Polskiego wydania samodzielnych kampanii do Heroes 3. Nie ma tutaj nowych budynków, jednostek - są tylko dodatkowe kampanie. Pewnie wiesz, ale wszystkich kampanii jest osiem, więc żeby ograć całość, trzeba kupić wydanie cyfrowe ( https://www.gog.com/en/game/heroes_chronicles_all_chapters ). Cytuj
Ukukuki 6 989 Opublikowano 4 sierpnia Opublikowano 4 sierpnia 28 minut temu, kubicz napisał(a): Pewnie wiesz, ale wszystkich kampanii jest osiem, więc żeby ograć całość, trzeba kupić wydanie cyfrowe ( https://www.gog.com/en/game/heroes_chronicles_all_chapters ). Z goga mam dawno, teraz uzupełniam fizyczne wydania. To co wkleiłem zostało oficjalnie wydane na rynek polski, pozostałe 4 nie ma tłumaczenia i nigdy u nas nie wyszło niestety Cytuj
Labtec 3 646 Opublikowano 4 sierpnia Opublikowano 4 sierpnia 2 hours ago, Ukukuki said: Blur to ciekawe wyścigi, szkoda ,że dzisiaj arcade nie jest już tak popularne jak kiedyś. Blur zawsze szanowałem, Mario Kart z prawdziwymi autami, mega gierka 1 Cytuj
Quake96 3 848 Opublikowano 6 sierpnia Opublikowano 6 sierpnia Dead or Alive mnie wciągnęło Zacząłem od DoA3 na Xboxa, które dostałem już kilka lat temu. Przyszedł wreszcie ten czas gdy odpaliłem, pograłem dłużej i zakochałem się w tej serii. W błyskawicznym tempie zebrałem odsłony od 2 do 6, z czego dwójkę już w dwóch wersjach, zarówno na PS2 jak i Dreamcasta. 6 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Labtec 3 646 Opublikowano 7 sierpnia Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 7 sierpnia Obiecałem sobie ze nie kupie żadnych gier w te wakacje, wiecie jak to jest, dobra pogoda i mało czasu na gierki wiec po co powiększać backlog noooo więc, małe podsumowanie wakacyjnych zakupów Switch dostał HWFLY Picofly RP2040 chip i 1TB SD kartę Francuski NES z Scart wyjściem a nie klasycznym AV, później dopiero zauważyłem i nawet pisze RGB na konsoli ale po sprawdzenia informacji na internecie to żadne RGB, zwykle AV z SCART wyjściem. Master System 2 wraz z 8 bitowym Sonic (gra była razem z konsola wiec nie złamałem swojej obietnicy) Wii Mini, najbardziej bezużyteczna i okrojona wersja Wii jaka wyszła....w tym samym czasie co Wii U zostało wydane wiec nie wiem co Nintendo myślało wtedy Ale do kolekcji kupiona żeby mieć ten wariant Nigdy nie lubiłem grac na telefonie, nie umiem. handheldy kocham wiec może to pomoże zmienić zdanie, używane jak nówka w dobrej cenie bedzie do kanapowego relaksu z ps remote/steam link jak zona ogląda jakieś seriale na TV 10 2 Cytuj
MichAelis 5 616 Opublikowano 7 sierpnia Opublikowano 7 sierpnia Zaaktualizowana wersja poradnika o ostatni patch 7 2 1 Cytuj
Mari4n 419 Opublikowano 7 sierpnia Opublikowano 7 sierpnia @Labtec planuję kupić do swojego NES-a Krzysiocarta, masz ten bajer? Bo jestem ciekaw jak się sprawdza Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi