Skocz do zawartości

Zakupy growe!

Gość GregZPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Że ten street fighter wymagał dodatkowej pamięci? Ciekawe jak na piracie chodziło, czy to był mus czy dodatkowy ficzer.

że teraz nie ma takich rzeczy: gra na płycie i z tyłu port na więcej RAMu czy jakiś moduł graficzny :) 

Opublikowano
11 minut temu, grzybiarz napisał(a):

Że ten street fighter wymagał dodatkowej pamięci? Ciekawe jak na piracie chodziło, czy to był mus czy dodatkowy ficzer.

że teraz nie ma takich rzeczy: gra na płycie i z tyłu port na więcej RAMu czy jakiś moduł graficzny :) 

W komputerach z lat 80 to było popularne z konsol to kojarzę tylko Saturna, N64, i DSa ale to wykorzystywała tylko przeglądarka internetowa. Za to New DS, New 3DS, PSP 2000 miały więcej wbudowanego RAMu niż starsi koledzy. Na New 3DS to nawet było kilka gier które działały tylko na rewizji :) Xbox One S za to miał podkręcone GPU względem zwykłego One. 

Na Saturnie wiele gier z tego nie korzysta, głównie skrócone czasu ładowania czy ładniejsze, płynniejsze animacje. Z tego korzystały chyba tylko gry 2D. No i niektóre wymagały tego do uruchomienia ale ja z pamięci to znam tylko dwie gry, ta co jest na zdjęciu i SF3. 

Opublikowano
W dniu 26.11.2024 o 19:17, Ukukuki napisał(a):

Dawno nic nie wpadło na Saturna. Najbardziej cieszę się z Metal Sluga, mam co prawda na MVSa jednak jakoś zawsze chciałem zobaczyć jak wypadł port na Saturna. Drugą grę która mnie mocno interesuje to X-Men vs Street Fighter, lubię te gierki bo nie są aż tak technicznie wymagające i mogę sobie na luzaku popykać. No i przy okazji wpadł kolejny Ram Pack do kolekcji. Last Bronx też fajne i bogate wydanie dwupłytowe. Zawsze ciekawił mnie Golden Axe na Saturna, i jak chodzona nawalanka została przeniesiona na pole klasycznych bijatyk  1 vs 1. Fighting Vipers to powtórka o czym przekonałem się podczas wpisywania gierki w Excela. Starość :reggie:

IMG_0186.thumb.jpeg.32edac150789825f2662ce2ecb3d0c2f.jpeg

A tutaj jak to wygląda w środku. 

IMG_0187.thumb.jpeg.b71904fbc12cb147be52458f38e3d344.jpeg

A tutaj bonus dla @grzybiarz :) 

IMG_0190.thumb.jpeg.90d1c6563d9b9b0edbf601ba1fe3a458.jpeg

Na Famicoma nie kupuję dużo gierek, kolekcję mam ogromną a zapychaczy nie chcę. Jednak jakoś do tej pory ten tytuł omijał moje zakupy growe chociaż od dawna wiedziałem ,że mi brakuje tej gierki w kolekcji. 

IMG_0185.thumb.jpeg.6636c32997d990fd885c93d0fac25226.jpeg

Piękny set na Jowisza. Same killery łącznie z niszowym fajterem Golden Axe :banderas:

• Dzięki 1
Opublikowano

Zrobiłem upgrade słuchawek. Stare pulsy pomimo tego że grały dla mnie wystarczająco dobrze to niestety nie przetrwały fizycznie próby czasu. Dzialają ale nauszniki wyglądają jakby na nie ktoś nasrał a przyznam że jakoś wybitnie dużo z tym na uszach nie grałem. Ehhh ta jakość Sony. 

Dam im drugą szansę, tym razem z wersją Elite :wujaszek:

IMG_20241128_233400730.jpg

IMG_20241128_234719272.jpg

• Plusik 5
  • beka z typa 1
Opublikowano

Miejmy nadzieję słuchafony dotarły bez śladów miodu z uszu :D 

Ja od dłuższego czasu jestem zadowolony ze swoich JBL a zakupu gratuluję! Oby dźwięk był donośny a małżowiny nie swędziały po godzinach użytkowania!

• Plusik 1
Opublikowano
38 minut temu, Jakim napisał(a):

Stare pulsy pomimo tego że grały dla mnie wystarczająco dobrze to niestety nie przetrwały fizycznie próby czasu. Dzialają ale nauszniki wyglądają jakby na nie ktoś nasrał a przyznam że jakoś wybitnie dużo z tym na uszach nie grałem. 

Ale wiesz, że można w PL nowe gąbki do Pulsów za 4 dyszki kupić? A na Alli pewnie jeszcze taniej. Z kolei w Elite są chyba klejone więc z wymianą lipa.

• Dzięki 2
Opublikowano
9 godzin temu, jimmy napisał(a):

Ale wiesz, że można w PL nowe gąbki do Pulsów za 4 dyszki kupić? A na Alli pewnie jeszcze taniej. Z kolei w Elite są chyba klejone więc z wymianą lipa.

Nic nie jest klejone.

• Dzięki 1