Skocz do zawartości

Zakupy growe!

Gość GregZPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 8.12.2024 o 11:04, Ukukuki napisał(a):

A tutaj zawartość. Sam pad mocno polecam w miarę wierne odwzorowanie oryginału który jest moim ideałem jeśli chodzi o gry 2D. Większość z was pewnie nie wie ale ten dzyndzel w miejscu standardowego krzyżaka to coś co działa na zasadzie gałki w arcade sticku. Można powiedzieć ,że coś pomiędzy krzyżakiem a gałką analogową ale jest to mocne nadużycie. Oczywiście tutaj również zastosowano mikroprzełączniki! Jak w oryginale i nawet działa to tak samo, przynajmniej jeśli chodzi o odczucia. W same gry jeszcze na tym nie grałem. W zestawie oczywiście stick, szanujmy się i nie grajmy na bluetooth chociaż pad i to wspiera.

Do shmupów/bullet hell się nada? Tj. będzie dość precyzyjne? Zaciekawił mnie ten pad, właśnie przez te mikroprzełączniki, ale nie wiem, czy nie skończy jako ciekawostka do raptem paru gier.

Będzie to działać przez adapter 8bitdo z jakimiś konsolami, czy tylko PC/Android?

Opublikowano
6 minut temu, Suavek napisał(a):

Do shmupów/bullet hell się nada? Tj. będzie dość precyzyjne? Zaciekawił mnie ten pad, właśnie przez te mikroprzełączniki, ale nie wiem, czy nie skończy jako ciekawostka do raptem paru gier.

Będzie to działać przez adapter 8bitdo z jakimiś konsolami, czy tylko PC/Android?

Nie wiem jak z konsolami szczerze mówiąc, ja to kupiłem pod emulator głównie. Na pudełku brak oznaczeń konsolowych.  Do shumpów na pewno się nada lepiej niż krzyżak ale wydaje mi się ,że zdecydowanie gorzej niż stick. Jednak ja jestem strasznie cienki w shumpy a bullet hell nawet nie odpalam xd może z wyjątkiem Ikaruga. A te shumpy z neo geo też nie wymagają małpiej zręczności. 

• Dzięki 1
Opublikowano

Sprzedają jako sprzęt do PC, Android i NeoGeo Mini, ale się zacząłem zastanawiać, czy przez ich adapter połączy się to z konsolami. Z drugiej strony, gdyby tak było, to pewnie tak też by to promowali.

W shmupy najbardziej precyzyjnie do tej pory grało mi się na klawiaturze, ale pomyślałem, czy właśnie taki kontroler nie byłby lepszy. Bo na zwykłym padzie ani krzyżakiem, ani tym bardziej gałką nigdy nie grało mi się za dobrze. Tj. nie dość precyzyjnie. Natomiast na prawdziwego arcade sticka nie jestem zdecydowany, ani finansowo, ani ze względu na gabaryty. A taki mały kontroler do gier 2D może by był w sam raz.

Będę musiał poczytać w wolnej chwili jeszcze, ale wrzucam sobie oferty pada do obserwowanych. Sam wygląd mi się bardzo podoba.

Opublikowano
31 minut temu, Suavek napisał(a):

Sprzedają jako sprzęt do PC, Android i NeoGeo Mini, ale się zacząłem zastanawiać, czy przez ich adapter połączy się to z konsolami. Z drugiej strony, gdyby tak było, to pewnie tak też by to promowali.

W shmupy najbardziej precyzyjnie do tej pory grało mi się na klawiaturze, ale pomyślałem, czy właśnie taki kontroler nie byłby lepszy. Bo na zwykłym padzie ani krzyżakiem, ani tym bardziej gałką nigdy nie grało mi się za dobrze. Tj. nie dość precyzyjnie. Natomiast na prawdziwego arcade sticka nie jestem zdecydowany, ani finansowo, ani ze względu na gabaryty. A taki mały kontroler do gier 2D może by był w sam raz.

Będę musiał poczytać w wolnej chwili jeszcze, ale wrzucam sobie oferty pada do obserwowanych. Sam wygląd mi się bardzo podoba.

Ja jak coś kupiłem z perfectblue z tym kuponem -50 zł z inpostu. 

Opublikowano

Uwaga uwaga, podbijam stawkę świątecznych prezentów! :obama:

PS2!!!!!.thumb.jpeg.5af65b759fee565ce00af69113347d0d.jpeg

Kolejne growe marzenie zostało spełnione. Zawsze chciałem mieć kompletny zestaw PS2 FAT w tym pięknym, niebieskim pudle :D Tutaj tak naprawdę do pełni kompletu brakuje tylko płytki demo, ale jakąś na stanie mam więc uzupełnię ten brak :)

W bonusie jest drugi pad, memorka i co ciekawe - oryginalny dowód zakupu z belgijskiego sklepu pod koniec 2001 roku :ohboy:

• Plusik 7