Skocz do zawartości

Zakupy growe!

Gość GregZPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, Homelander napisał(a):

Orzeł wylądował :) Nie mam dziś siły na kalibrację, ale nawet na podstawowych ustawieniach wygląda bosko. Przejście z 65 LCD na 77 OLED to jak inny świat

IMG_4210.jpeg

IMG_4211.jpeg

Super zakup, a  pamiętam  że chyba z 3 lata temu jakiegoś chińczyka chyba za 200-300 dolców rozważałeś :) 

Opublikowano
3 minutes ago, balon said:

Super zakup, a  pamiętam  że chyba z 3 lata temu jakiegoś chińczyka chyba za 200-300 dolców rozważałeś :) 

4 lata temu. No i tego chińczyka za 300$ kupiłem. To było zaraz po przeprowadzce do Stanów i wtedy kupiłem to na co mogłem sobie pozwolić. Dziś poszedł na facebooku za 125$ :)

Opublikowano

No to ode mnie kolejna świąteczna porcja dobroci :ohboy:

ujZiakg.jpeg

Po kolei:

- Modelik Ogara 200 do sklejania i malowania. Prezent od narzeczonej, świetnie trafiony gdyż posiadam dwa takie sprzęty i modelik na półkę to dla mnie rewelacyjna rzecz :D Problem tylko w tym, że mam wielkie łapy a elementy są tak drobne, że nie mam pojęcia jak to posklejam :dynia:

- FIM Speedway Grand Prix na PC to mały sentymentalny zakup z zeszłego tygodnia. Miałem ten tytuł dawno temu (oczywiście "pirata") i o ile nie tłukłem w to namiętnie to zapamiętałem, że w grze jest dostępny lokalny stadion żużlowy z mojego pięknego miasta, więc jako taki "lokalny patriota" i sentymentalista nie mogłem sobie odmówić zakupu tej gierki za skromne 10zł. Może w końcu trochę się pościgam :D

- Ford Racing 2 to allegrowy zakup z ostatnich dni. Naprawdę lubię tę gierkę, a że posiadam wersje na Xboxa i PC to do kompletu dokupiłem w końcu wersję na PlayStation 2. Będzie grane :spicy:

- Shrek 2 to z kolei dzisiejszy zakup z CeXa. Miałem kiedyś i jakoś nie przypadła mi szczególnie do gustu wersja konsolowa, ale stwierdziłem że dam jej drugą szansę. Przy "trójce" na PS2 bawiłem się świetnie to może i dwójka okaże się niezła. Generalnie wolę wersję PC z zupełnie innym gameplayem i polskim dubbingiem, ale tą dopiero zamówiłem, także może dotrze jeszcze w tym roku :)

- No i na koniec klasyk ostateczny, GTA San Andreas na PlayStation 2. Niektórzy mogą zapytać teraz "jakim cudem nie miałeś tej gry?". Otóż miałem i to od wielu lat. Sęk leży w tym, że moja dotychczasowa kopia była nieco zmęczona życiem już od dnia zakupu. Płytka miała kilka pęknięć od wewnętrznej części, które pokleiłem aby nie "szły" dalej. Oprócz tego ktoś ją regenerował, a ja ostatnio dołożyłem tylko swoje trzy grosze, gdy zgrywając gierki na dysk HDD, mój PCtowy napęd zrobił sieczkę z tym krążkiem. Rysy powstałe na skutek starcia z komputerem udało mi się co prawda spolerować, a grę na komputerze zdumpować, ale na mojej świeżutkiej PS2jce gra wywalała w pewnych momentach "error". Stwierdziłem, że pora zmienić ten zmęczony krążek na coś w lepszym stanie i tak oto się stało. Przy okazji wyszło też, że San Andreas na PS2 miało co najmniej dwie wersje gry. Mój poprzedni egzemplarz był wersją 2.01 z kilkoma mniejszymi poprawkami, a ten kupiony dziś to wersja 1.03 czyli w zasadzie wydanie "premierowe", co dla mnie jako miłośnika takich ciekawostek stanowi nawet swego rodzaju "kąsek" :drakeyeah:

Uff, no to się rozpisałem! A teraz pora na wigilijne jedzonko i granie na konsoli do rana :obama:

Hoł hoł, Wesołych Świąt i wszystkiego nawzajem!

• Plusik 5
Opublikowano

Specyficzny jest to tytuł. Konsolowa wersja kojarzy mi się trochę z grami typu "lego", gdzie po ekranie pałęta się kilka postaci i można się między nimi przełączać. Z jednej strony ciekawa sprawa, a z drugiej na razie nie mogę się przekonać. Za to wersja PC to już taki totalnie liniowy platformer, gdzie gra się jedną postacią, ale te zmieniają się w ciągu rozgrywki. Pecetówkę ograłem już wieki temu i bardzo miło ją wspominam, wraz z genialnym, polskim dubbingiem z aktorami głosowymi z filmu. Jak ktoś nie grał to naprawdę polecam :)

Opublikowano
13 godzin temu, marcinwks napisał(a):

BG3 to jakieś nowe wydanie czy pochodzi z tego wielkiego pudełka ze sklepu Lariana? 

Do tej pory widziałem tylko azjatyckie wydanie i to wspomniane, sklepowe.

Ze sklepu Larian, odkupiłem od kuzyna. Reszty śmieci nie brałem, nie gustuję w plastikowych drobiazgach, które potem się kurzą ;)

Opublikowano

Postanowiłem zmierzyć się z klasykami i myślę, że mały ekran OLED idealnie się do tego nada,

Głodny W40K nabyłem SM2, by móc też pograć coś ze znajomymi po B3,

Moja kochana Żona kupiła do zajęcia się w wolnej chwili, już nie chciałem wyprowadzać jej z błędu, że to nie ten Warhammer ;)

20241225_090805.jpg

IMG-20241225-WA0000.jpeg

• Plusik 8