Opublikowano 24 grudnia 202424 gru 9 godzin temu, Homelander napisał(a): Orzeł wylądował Nie mam dziś siły na kalibrację, ale nawet na podstawowych ustawieniach wygląda bosko. Przejście z 65 LCD na 77 OLED to jak inny świat Super zakup, a pamiętam że chyba z 3 lata temu jakiegoś chińczyka chyba za 200-300 dolców rozważałeś
Opublikowano 24 grudnia 202424 gru 3 minutes ago, balon said: Super zakup, a pamiętam że chyba z 3 lata temu jakiegoś chińczyka chyba za 200-300 dolców rozważałeś 4 lata temu. No i tego chińczyka za 300$ kupiłem. To było zaraz po przeprowadzce do Stanów i wtedy kupiłem to na co mogłem sobie pozwolić. Dziś poszedł na facebooku za 125$
Opublikowano 24 grudnia 202424 gru Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Wpadło GOTY w prezencie od brata
Opublikowano 24 grudnia 202424 gru Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Dojechały dwa klasyki od Limited Run Games - morda sama się cieszy do tych pięknych, kolorowych okładek, przywołujących tyle ciepłych wspomnień
Opublikowano 24 grudnia 202424 gru No to ode mnie kolejna świąteczna porcja dobroci Po kolei: - Modelik Ogara 200 do sklejania i malowania. Prezent od narzeczonej, świetnie trafiony gdyż posiadam dwa takie sprzęty i modelik na półkę to dla mnie rewelacyjna rzecz Problem tylko w tym, że mam wielkie łapy a elementy są tak drobne, że nie mam pojęcia jak to posklejam - FIM Speedway Grand Prix na PC to mały sentymentalny zakup z zeszłego tygodnia. Miałem ten tytuł dawno temu (oczywiście "pirata") i o ile nie tłukłem w to namiętnie to zapamiętałem, że w grze jest dostępny lokalny stadion żużlowy z mojego pięknego miasta, więc jako taki "lokalny patriota" i sentymentalista nie mogłem sobie odmówić zakupu tej gierki za skromne 10zł. Może w końcu trochę się pościgam - Ford Racing 2 to allegrowy zakup z ostatnich dni. Naprawdę lubię tę gierkę, a że posiadam wersje na Xboxa i PC to do kompletu dokupiłem w końcu wersję na PlayStation 2. Będzie grane - Shrek 2 to z kolei dzisiejszy zakup z CeXa. Miałem kiedyś i jakoś nie przypadła mi szczególnie do gustu wersja konsolowa, ale stwierdziłem że dam jej drugą szansę. Przy "trójce" na PS2 bawiłem się świetnie to może i dwójka okaże się niezła. Generalnie wolę wersję PC z zupełnie innym gameplayem i polskim dubbingiem, ale tą dopiero zamówiłem, także może dotrze jeszcze w tym roku - No i na koniec klasyk ostateczny, GTA San Andreas na PlayStation 2. Niektórzy mogą zapytać teraz "jakim cudem nie miałeś tej gry?". Otóż miałem i to od wielu lat. Sęk leży w tym, że moja dotychczasowa kopia była nieco zmęczona życiem już od dnia zakupu. Płytka miała kilka pęknięć od wewnętrznej części, które pokleiłem aby nie "szły" dalej. Oprócz tego ktoś ją regenerował, a ja ostatnio dołożyłem tylko swoje trzy grosze, gdy zgrywając gierki na dysk HDD, mój PCtowy napęd zrobił sieczkę z tym krążkiem. Rysy powstałe na skutek starcia z komputerem udało mi się co prawda spolerować, a grę na komputerze zdumpować, ale na mojej świeżutkiej PS2jce gra wywalała w pewnych momentach "error". Stwierdziłem, że pora zmienić ten zmęczony krążek na coś w lepszym stanie i tak oto się stało. Przy okazji wyszło też, że San Andreas na PS2 miało co najmniej dwie wersje gry. Mój poprzedni egzemplarz był wersją 2.01 z kilkoma mniejszymi poprawkami, a ten kupiony dziś to wersja 1.03 czyli w zasadzie wydanie "premierowe", co dla mnie jako miłośnika takich ciekawostek stanowi nawet swego rodzaju "kąsek" Uff, no to się rozpisałem! A teraz pora na wigilijne jedzonko i granie na konsoli do rana Hoł hoł, Wesołych Świąt i wszystkiego nawzajem!
Opublikowano 24 grudnia 202424 gru Shreka 2 mam w wersji NTSC, i jak kiedyś grałem to też mi nie siadła
Opublikowano 24 grudnia 202424 gru Specyficzny jest to tytuł. Konsolowa wersja kojarzy mi się trochę z grami typu "lego", gdzie po ekranie pałęta się kilka postaci i można się między nimi przełączać. Z jednej strony ciekawa sprawa, a z drugiej na razie nie mogę się przekonać. Za to wersja PC to już taki totalnie liniowy platformer, gdzie gra się jedną postacią, ale te zmieniają się w ciągu rozgrywki. Pecetówkę ograłem już wieki temu i bardzo miło ją wspominam, wraz z genialnym, polskim dubbingiem z aktorami głosowymi z filmu. Jak ktoś nie grał to naprawdę polecam
Opublikowano 24 grudnia 202424 gru 13 godzin temu, marcinwks napisał(a): BG3 to jakieś nowe wydanie czy pochodzi z tego wielkiego pudełka ze sklepu Lariana? Do tej pory widziałem tylko azjatyckie wydanie i to wspomniane, sklepowe. Ze sklepu Larian, odkupiłem od kuzyna. Reszty śmieci nie brałem, nie gustuję w plastikowych drobiazgach, które potem się kurzą
Opublikowano 25 grudnia 202425 gru Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Postanowiłem zmierzyć się z klasykami i myślę, że mały ekran OLED idealnie się do tego nada, Głodny W40K nabyłem SM2, by móc też pograć coś ze znajomymi po B3, Moja kochana Żona kupiła do zajęcia się w wolnej chwili, już nie chciałem wyprowadzać jej z błędu, że to nie ten Warhammer
Opublikowano 26 grudnia 202426 gru Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Czas na ostatnią wrzutkę w 2024 roku bo co prawda dwie paczki są jeszcze w drodze ale dojadą już w następnym. Korzystając zatem z właściwego momentu, życzę wszystkim zbieraczom udanych łowów w 2025 roku a ich półki niech się uginają pod nadmiarem dobra pięknych wydań fizycznych. Wszyscy wokół głoszą, że ciężkie czasy nadchodzą dla fanów plastiku, więc tym bardziej dbajmy o temat.
Opublikowano 28 grudnia 202428 gru Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Ostatnie zakupy w tym roku, wpadł pad do Dreamcasta, dwa pady do Mega Drive i kolejny Polski big box do kolekcji . Dodatek do W3 mam już ale ostatnio lubię dokupić polskie wydanie do ulubionych gierek.
Opublikowano 28 grudnia 202428 gru Pamiętam te Big Boxy od Blizzarda. Ówczesny chłopak mojej siorki miał w takim wydaniu Diablo II z dodatkiem i właśnie Warcrafta III z dodatkiem. Nie wiem jak w W3, ale do Diablo II dodawany był bonusowy dysk z soundtrackiem. Ja tam oczywiście zawsze "bieda" wersja czyli Platynowa Kolekcja. No, ale nadal nawet takie wydanie to dla mnie mega sprawa i wcale nie taka bieda Swoją drogą też muszę w końcu chyba zanabyć jakiegoś padzika do SEGI. Podobno są kompatybilne z Amigą Edytowane 28 grudnia 202428 gru przez Quake96
Opublikowano 28 grudnia 202428 gru 3 godziny temu, Quake96 napisał(a): Pamiętam te Big Boxy od Blizzarda. Ówczesny chłopak mojej siorki miał w takim wydaniu Diablo II z dodatkiem i właśnie Warcrafta III z dodatkiem. Nie wiem jak w W3, ale do Diablo II dodawany był bonusowy dysk z soundtrackiem. Ja tam oczywiście zawsze "bieda" wersja czyli Platynowa Kolekcja. No, ale nadal nawet takie wydanie to dla mnie mega sprawa i wcale nie taka bieda Swoją drogą też muszę w końcu chyba zanabyć jakiegoś padzika do SEGI. Podobno są kompatybilne z Amigą Było też jakieś wydanie Diablo 2 z podkładką pod myszkę. A pady od Mega Drive, bardzo wygodne jak na tamte czasy, duże i wygodnie leżą w dłoniach.
Opublikowano 28 grudnia 202428 gru Ja do Mega Drive zawsze miałem te 6 przyciskowe. Mega wygodne były a byłem dzieckiem jak miałem tego starocia od Segi w mieszkaniu.
Opublikowano 28 grudnia 202428 gru Byly oficjalne 6ki do mega drivow? Mi sie dopiero saturn z nimi kojarzy. 3 godziny temu, Quake96 napisał(a): do Diablo II dodawany był bonusowy dysk z soundtrackiem. Ja tam oczywiście zawsze "bieda" wersja czyli Platynowa Kolekcja. W platynowej chyba tez byl ost?
Opublikowano 28 grudnia 202428 gru 15 minut temu, Mejm napisał(a): Byly oficjalne 6ki do mega drivow? Mi sie dopiero saturn z nimi kojarzy. Tak, tak to wyglądało.
Opublikowano 28 grudnia 202428 gru 28 minut temu, Mejm napisał(a): W platynowej chyba tez byl ost? Na 100% nie. Miałem lata temu nówkę i w pakiecie są 4ry CDki. Trzy z podstawką i jedna z dodatkiem. Soundtrack był w Big Boxach na osobnym CDku. 12 minut temu, Ukukuki napisał(a): Tak, tak to wyglądało. Wygląda jak jeden z wielu padów mojego dzieciństwa, tylko że moje były do pegazusa Chińczycy to mieli polot, podjebali system Nintendo, ale pady i wzornictwo konsol to kradli od kogo się dało. O tych padach to wiedziałem, że to "inspiracja" SEGĄ, ale jakby się zastanowić, to "Terminator" też był wzorowany na którejś konsoli SEGA. Edytowane 28 grudnia 202428 gru przez Quake96
Opublikowano 28 grudnia 202428 gru 1 minutę temu, Quake96 napisał(a): Na 100% nie. Miałem lata temu nówkę i w pakiecie są 4ry CDki. Trzy z podstawką i jedna z dodatkiem. Soundtrack był w Big Boxach na osobnym CDku. Ok. Bo byly tez wydania w boxie dvd i tam chyba juz byl.
Opublikowano 28 grudnia 202428 gru 2 minuty temu, Mejm napisał(a): Ok. Bo byly tez wydania w boxie dvd i tam chyba juz byl. To chyba te późniejsze, już teoretycznie bez żadnej "serii", ale wydane już trochę biedniej. Widziałem coś takiego w CeXie i w tym wydaniu ukazał się też chyba wspomniany Warcraft III. Tu już nie wiem, z jednej strony nie miałem z tym styczności, więc nie wiem co jest w zestawie, ale z drugiej takie "zintegrowane" wydanie na DVD kłóci mi się z dodawaniem jeszcze CDka z muzyką. No, chyba że jest jeszcze jakieś wydanie o którym nie mam pojęcia
Opublikowano 28 grudnia 202428 gru Padło RB w moim elicie, a mam samą końcówkę gry do skończenia jeszcze w tym roku, tak więc wjechał taki zestawik. Jakie to ma ciche przyciski w porównaniu do xboxowego pada, odwrotna sytuacja niż głośność konsol.
Opublikowano 31 grudnia 202431 gru Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Cudowne zakupowe zakończenie roku.