Skocz do zawartości

Zakupy growe!

Gość GregZPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nie nie, ten "klasyczek" był chyba pierwszym konsolowym wydaniem :D Osobiście nigdy nie byłem wielkim "prosem" w żadnego Counter-Strike'a. Zawsze lamiłem jak ostatni bot, ale to właśnie z BOTami lubiłem sobie pograć. W tej postaci CSa poznałem już kilkanaście lat temu, jeszcze w wersji 1.3, później 1.6 i Source, oraz przelotnie Condition-Zero. Online nigdy za wiele nie grałem i nie aspirowałem nawet do miana gracza sieciowego. Czasem odpaliłem sobie 1.6 przez neta, ale to jednak nie moja "liga" growa. Z resztą ta tona "dodatków" na serwerach tylko psuje odbiór tej gry. Jak dla mnie CS zawsze będzie po prostu przyjemną gierką do popykania offline w domowym zaciszu. Ewentualnie, jak za starych dobrych lat, po lokalnej sieci na kilku sprzętach z kumplami w jednym mieszkaniu :D

Ten Xboxowy to właśnie taki mix 1.6, CZ i trochę Source. Nie wiem na którym silniku to bazuje, ale skoro Xbox dostał też HL2, to pewnie na Source. Gra się w to całkiem przyjemnie, w sam raz do "pomęczenia" z botami dla odskoczni od innych gierek :)

Edytowane przez Quake96
Opublikowano

Grałem dość dużo w CS:GO i tutaj pamijając cheaterów tryb rankingowy był bardzo przyjemny. Trochę żałuję straconych godzin i nerwów ale to chyba jedyna gra esportowa, w której miałem jakieś parcie na szlifowanie skilla. Oglądałem wszystkie turnieje itd. Na konsoli to wiadomo bardziej ciekawostka. Na xboxie się grało w Halo 3, niestety ominął mnie pierwszy xbox i fenomen Halo 1 i 2 na multi.

Opublikowano
2 minuty temu, Chewie napisał(a):

niestety ominął mnie pierwszy xbox i fenomen Halo 1 i 2 na multi.

Ja pierwszego Xboxa poznałem długo po tym jak w ogóle online na nim zdechło. Z resztą od zawsze miałem problemy z łączem internetowym i nie miałem nawet większych możliwości do pogrania online. Dla mnie lepszym substytutem było granie z kumplami na chacie, gdy udało mi się skołować jakiś drugi PC do podłączenia po LANie.

Niestety jak online na Xboxie podobno nawet odżył, tak takich LANów z kumplami jak kiedyś to ja już chyba nie zrobię. Sprzętu u mnie teraz fura, można by to pospinać w sieć i byłoby w co i na czym pograć, tylko nie ma z kim :nvmnd:

Opublikowano

Mój ostatni zakup w 2024 roku:

20241231_143114.thumb.jpg.fc49fe2de5c8d080433864f7a5922af0.jpg

Muszę przyznać, że gra bardzo fajna i wygląda zacnie 20250101_205838.thumb.jpg.cfa12df35f18ac1d02bb4caf2c2bd2c7.jpg

Długo wczoraj nie pograłem, bo jeszcze dochodziłem do siebie po sylwestrze. Czuję, że zabawa będzie dobra. 

Pytanie dla tych co grali - co tutaj się wyczynia z kolizją obiektów? Są momenty w których ona jest wyłączona i przechodzi się przez inne postacie jakby ich nie było.  Trochę wybija mnie to z immersji. 

• Plusik 9
Opublikowano
W dniu 31.12.2024 o 14:17, Bzduras napisał(a):

:banderas:

Tyle dobroci na jednym zdjęciu

Jak się dzisiaj broni ta kolekcja? Miałem ją na wishliście na Switcha, rozkminiałem już wielokrotnie, ale ostatecznie się nie przekonałem. Obawiam się trochę tego jak po tylu latach gra która poniekąd zapoczątkowała faktyczne slashery stanie w szranki z takimi tuzami jak Bayonetta chociażby.

Opublikowano

Lepiej na którąkolwiek inną platformę weź. O ile NG Sigma śmiga bardzo dobrze tak dwójka i trójka na Switchu to jest nieporozumienie totalne. Nawet Xbox One S da Ci lepsze wrażenia z grania i nie ratuje tutaj sytuacji granie przenośne, bo skalowanie rozdzielczości jest tak agresywne, że momentami na ekranie możesz naprawdę liczyć piksele. Co jeszcze lepsze to wcale nie ratuje to frameratu przed spadkami xd

Także konkluzja z mojej strony jest taka: jak masz Xboxa to weź oryginały, czyli NG Black, NG2 i Razor's Edge z 360, jeśli masz Switcha to mooocno się zastanów czy warto i zerknij na to co Ci wklejam niżej (konkretnie fragment o wizualiach), jak masz PS4/5 lub PC to kolekcja na spokojnie jest do ogranka.

Opublikowano
5 minut temu, Bzduras napisał(a):

Lepiej na którąkolwiek inną platformę weź. O ile NG Sigma śmiga bardzo dobrze tak dwójka i trójka na Switchu to jest nieporozumienie totalne. Nawet Xbox One S da Ci lepsze wrażenia z grania i nie ratuje tutaj sytuacji granie przenośne, bo skalowanie rozdzielczości jest tak agresywne, że momentami na ekranie możesz naprawdę liczyć piksele. Co jeszcze lepsze to wcale nie ratuje to frameratu przed spadkami xd

Także konkluzja z mojej strony jest taka: jak masz Xboxa to weź oryginały, czyli NG Black, NG2 i Razor's Edge z 360, jeśli masz Switcha to mooocno się zastanów czy warto i zerknij na to co Ci wklejam niżej (konkretnie fragment o wizualiach), jak masz PS4/5 lub PC to kolekcja na spokojnie jest do ogranka.

Napisz jeszcze jak DMC Collection śmiga na Switchu bo może on o tę drugą kolekcję pytał :)

• Plusik 1
Opublikowano
9 minut temu, Bzduras napisał(a):

De Dauno mi wjechal i nie napisałem kontekstu - chodziło o kolekcję DMC, a grać będę na XSX.

Opublikowano
2 minuty temu, GearsUp napisał(a):

Napisz jeszcze jak DMC Collection śmiga na Switchu bo może on o tę drugą kolekcję pytał :)

DMC Collection bez zastrzeżeń, na równi z każdą inną platformą. DMC3 najlepsza wersja na Switchu bez dwóch zdań, bo ma dodatkowe ficzery w postaci style switchera i lokalnego coopa w Bloody Palace :banderas:

1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał(a):

De Dauno mi wjechal i nie napisałem kontekstu - chodziło o kolekcję DMC, a grać będę na XSX.

A to śmiało możesz atakować, DMC3 najlepsze na Switchu, cała reszta śmiga tak samo niezależnie od platformy.