Skocz do zawartości

Zakupy growe!

Gość GregZPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja uzbierałem tylko te stricte N. Wszystkie Zeldy, Mario- oprócz RPG i Maker, bo to nie moja bajka. Pikminów nie mam. Mam Metroidy, FE, Xeno, odpały typu Włóczykij, Another Code. Może do 40 dobiję. Liczę że przy Switchu 2 zachowają wszystko, tylko grzbiet zmieni kolor. Kolekcjonować będzie można dalej, odróżni się tylko kolorem grzbietu na półce. Co byłoby chyba najlepszym rozwiązaniem. Coś jak PS4/PS5. 

Opublikowano
3 minuty temu, iluck85 napisał(a):

Ja uzbierałem tylko te stricte N. Wszystkie Zeldy, Mario- oprócz RPG i Maker, bo to nie moja bajka. Pikminów nie mam. Mam Metroidy, FE, Xeno, odpały typu Włóczykij, Another Code. Może do 40 dobiję. Liczę że przy Switchu 2 zachowają wszystko, tylko grzbiet zmieni kolor. Kolekcjonować będzie można dalej, odróżni się tylko kolorem grzbietu na półce. Co byłoby chyba najlepszym rozwiązaniem. Coś jak PS4/PS5. 

Maker bardzo spoko nawet jak chcesz ograć tylko te poziomy przygotowane przez Nintendo. Oczywiście jak lubi się platformówki. RPG też nie moja bajka ale umówmy się, wiele wspólnego z tym gatunkiem nie ma. Xeno to z kolei nie moja bajka, Smash też mnie nie bawi. Całą resztę mam chyba ,że jest to kupa jak Mario Tennis. 

Z mniej znanych eksów (dzisiaj, bo na początku był szał) to polecam Golf Story. Króliki są też dobre ale jeszcze nie grałem. Ja z kolei mam nadzieję na powrót pudełek rozmiarowo podobnych do tych z DSa lub 3DSa. Te Switchowe po otwarciu smutne strasznie z tym małym kartridżem. No ale ,że konsola ma 2 w nazwie to pudełka będą pewnie prawie takie same. 

Opublikowano
38 minut temu, giger_andrus napisał(a):

@Wredny czyli TR w wersji PS4 ma trzy komplety dzbanków a w wersji PS5 jeden zbiorczy ?

Tak - PS4 każdy z tytułów osobno i platynka na każdy komplet, a wersja PS5 ma tylko zbiorczy zestaw pucharków bez żadnej platynki w ogóle (jak xboxowy calak).
Drugi zestaw remasterów podobnie, choć wersja PS5 tym razem dostała jeden platynowy pucharek na zbiór trzech gierek.

To samo jest z Soul Reaverami - dwie platynki na PS4 vs jedna platynka i druga gra, jako pucharki z DLC na PS5.

2 minuty temu, krzysiek923 napisał(a):

świadomie i celowo wybrać gorszą wersję gry, bo pucharki nie takie dali :dafuq: niezła choroba

Ależ wersję na PS5 też posiadam :hi:
Zresztą jak odpalę tę "gorszą" na PS5 to pewnie i tak żadnej różnicy nie zauważę.

Opublikowano

Mystic ostatnio coś w swoim video o tym opowiadał, że Sony na PS5 pozwala tylko na jeden zestaw trofeów per kafelek w menu i też się zastanawiał, jaki jest tego powód.

Opublikowano

Romancing Saga 2. Oryginalna wersja była super i bardzo mnie ciekawił ten remake. Na premierę przegapiłem bo za dużo gier wychodziło, ale w lutym sobie w końcu sprawiłem kopię na PS5.

IMG20250222102002.jpg

• Plusik 9
Opublikowano

@Sylvan Wielki kiedy wrzucisz zdjęcie całej ściany?;) 

Btw. Tyle podcastów ostatnio oyebał Phil Spencer i dosłownie nikt go nie zapytał czy spokojnie można sobie kupować płyty i odpalić je na kolejnej generacji. Bo jak wiemy w sprzedaży są płyty i jednocześnie tylko konsole bez napędów xd

Opublikowano
43 minutes ago, drozdu7 said:

@Sylvan Wielki kiedy wrzucisz zdjęcie całej ściany?;) 

Btw. Tyle podcastów ostatnio oyebał Phil Spencer i dosłownie nikt go nie zapytał czy spokojnie można sobie kupować płyty i odpalić je na kolejnej generacji. Bo jak wiemy w sprzedaży są płyty i jednocześnie tylko konsole bez napędów xd

Phil prawdy ci nie powie więc nie ma sensu pytać