Skocz do zawartości

Zakupy growe!

Gość GregZPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, Wredny napisał(a):

Całe szczęście robi to za mnie aplikacja:D

Screenshot_20250311-124222_CLZGames.thumb.jpg.fa8d56335ca09eaeed419eff388f9463.jpg

Tylko Google Sheets. Na tych wszystkich magicznych appkach brakuje wielu gier + na sheetsie można sobie wszystko ładnie okomentować. Mam dedykowany tab dla każdej z platform.

Wcześniej prowadziłem Excela, zmigrowałem na Google Sheetsa bo dzięki temu można łatwo sprawdzić 'on the go', czy przypadkiem nie kupuję jakiegoś dubla.

• Plusik 2
  • This 1
Opublikowano
1 godzinę temu, ping napisał(a):

Tylko Google Sheets. Na tych wszystkich magicznych appkach brakuje wielu gier + na sheetsie można sobie wszystko ładnie okomentować. Mam dedykowany tab dla każdej z platform.

Wcześniej prowadziłem Excela, zmigrowałem na Google Sheetsa bo dzięki temu można łatwo sprawdzić 'on the go', czy przypadkiem nie kupuję jakiegoś dubla.

Aż takich rzadkości nie posiadam, żeby czegoś brakowało, a jeśli nawet trafię na jakiś brak to mam opcję dodania, dzięki czemu nie tylko uzupełniam swoją listę, ale i bazę danych dla wszystkich innych użytkowników - ja sobie bardzo chwalę, aczkolwiek miałem farta i załapałem się na jednorazową opłatę - od kilku lat niestety działają już na zasadzie abonamentu.

Opublikowano (edytowane)

Typowe dla limitek Nintendo - na okładce Zelda: Link's Awakening z kolekcjonerki też było takie combo. 

Najgorsze, że rozmiar znaczka USK, nie skaluje się do wielkości pudełka -  niezależnie, czy to gra na PS4, 3DS, Switch; zawsze jest to 3cm x 3cm;  a takie PEGI na okładce gry na Switch, jest mniejsze niż na tej z PS4.

Edytowane przez Dajzner
Opublikowano
16 godzin temu, Wredny napisał(a):

Aż takich rzadkości nie posiadam, żeby czegoś brakowało, a jeśli nawet trafię na jakiś brak to mam opcję dodania, dzięki czemu nie tylko uzupełniam swoją listę, ale i bazę danych dla wszystkich innych użytkowników - ja sobie bardzo chwalę, aczkolwiek miałem farta i załapałem się na jednorazową opłatę - od kilku lat niestety działają już na zasadzie abonamentu.

Również polecam CLZ, świetne do organizowania kolekcji, śledzenia wartości i statystyk. Czasem coś trzeba skorygować manualnie, ale generalnie baza danych jest bardzo dobra.

Opublikowano
W dniu 11.03.2025 o 09:05, Mejm napisał(a):

Z czego wynikala ta trudnosc? Bo jak gra wyszla to wlasnie na to wszyscy zwracali uwage.

Ekonomia jest tak samo ważna jak walka, do tego armia musi jeść co jest niespotykane w grach rts. Natomiast sama walka nie jest kompletnie zautomatyzowana i jest straszne mikrozarządzanie wojakami z klikaniem na pojedyncze jednostki co jest mega upierdliwe i palec boli xd brak też sensownej ilości skrótów klawiszowych do zarządzania swoimi jednostkami które nie trzymają szyku czy nie mają opcji prostego zaprogramowania swojej postawy. Jak przykładowo postawa agresywna, defensywna czy nie podejmuj działania. 

Opublikowano
28 minut temu, XM. napisał(a):

Sprawdź tylko czy działa bo nieużywane się nie odpalają :yano:

działa działa, Tropical Freeze śmiga pięknie, a na dysku konsoli czekały 3 klasyczne Zeldy (Ocarina, Majora i mój ulubiony Minish Cap). Oj będzie grane :D