ping 9 039 Opublikowano 4 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 4 sierpnia 2021 8 godzin temu, Ukukuki napisał: @ping Konsola, instrukcja i kartridże są bardzo dobrej jakości. Emulacja też działa świetnie ale z tego co wiem na wcześniejszych wersjach softu były problemy więc na starcie warto zrobić aktualizację. Jedynie co mi się nie podoba to jakość plastiku użyta do produkcji pudełek na gry. Mam nadzieje ,że te nowe pudełka są lepszej jakości. Ja sprzetem zainteresowałem się z racji niedługiej premiery stacjonarnej wersji oraz zaczynają wydawać gierki arcade. Miłym dodatkiem są indyki w pudełkach. No więc muszę napisać, że po godzince obcowania mam mieszane uczucia. Sprzęt zaktualizowałem do najwyższego firmware. Pozytywy: Super D-Pad, fajny design, sprzęt bardzo wygodnie leży w łapach, ładne booklety w pudełkach z grami. Negatywy: Emulacja jednak ma problemy - przekłamania dźwięku w Battle Cars i Earthworm Jimie, których nie ma na oryginalnym hardware dość szybko rzuciły mi się w uszy. Skoro ze SNESem nie wyrabia, to pewnie nie ma co liczyć na NeoGeo. Głośniczki są beznadziejne, gry nie mają zbalansowanej głośności - część ledwo słychać na odkręconym na maxa sprzęcie, a potem jak wyjdziesz do menusów, to walą po uszach dźwięki interfejsu. Cartridge bardzo trudno wyciągnąć, czytałem w sieci, że 'się wyrobi', ale już widzę pod światło otarcia na labelach cartów - przy częstym zmienianiu gier pewnie szybko się je wyślizga i będą wyglądać paskudnie. Ekran ma kiepskie kąty widzenia i pod skosami potrafi bardzo przekłamywać kolory. Aspect ratio ekranu też jest od czapy, bo większość gier do niego nie pasuje, a rozciągnięte wygląda obleśnie. Nie da się też wrzucić filtrów typu scanlines. Wbudowana bateria, której nie da się wymienić... Więcej negatywów niż pozytywów i recenzje youtuberów można sobie wiadomo gdzie wsadzić. Zamówiłem kilka gier i pewnie będę wspierał inicjatywę, jak wyjdzie stacjonarka to też wciągnę. Tak jak wspominałem podoba mi się to, że można legalnie kupić retro gry. Do użytku codziennego poprzestanę jednak na Switchu z CFW i Retroarchem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 899 Opublikowano 4 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 4 sierpnia 2021 @pingA właśnie zapomniałem o ekranie, nie czaję dlaczego wybrali takie proporcje. Mega Drive jak coś emulacja pierwsza klasa Ja to kupiłem głównie jako 3 pad, nie bez przyczyny czekałem tyle z zakupem ;p Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. MBeniek 3 260 Opublikowano 5 sierpnia 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 5 sierpnia 2021 I jakoś od razu milej się wraca z urlopu (tym bardziej, że w te soulsy jeszcze nie grałem) 16 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 899 Opublikowano 5 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 sierpnia 2021 Świetna gierka Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Wredny 9 464 Opublikowano 6 sierpnia 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 6 sierpnia 2021 Ostatnio kupiłem dwa "Sherlocki", myśląc że to już po sprawie, ale znajomy uświadomił mnie, że były jeszcze wcześniejsze części. Sprawdziłem i niestety poniższy The Testament of Sherlock Holmes to najstarszy tytuł z serii, w który będzie mi dane zagrać, bo wcześniejsze to już tylko PC i jeden z X360, ale niestety nie wrzucono go do wstecznej kompatybilności. Tym zakupem przerwałem wieloletni przestój w kupowaniu gier na wysłużoną PS3, bo już naprawdę nie miałem nic na liście, posiadając 255 pudełek - teraz mam 256 11 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. MGStarter 247 Opublikowano 6 sierpnia 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 6 sierpnia 2021 Ratchety coraz ciężej niby zdobyć, a jeszcze żadnego nie ukończyłem, także chce nadrobić serię. Colin 04 to moja gra z dzieciństwa, także nie raz na pewno do niego wrócę. 10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 531 Opublikowano 6 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 sierpnia 2021 2 minuty temu, MGStarter napisał: Ratchety coraz ciężej niby zdobyć, a jeszcze żadnego nie ukończyłem, także chce nadrobić serię. Ale nie zaczynaj od ostatniego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 464 Opublikowano 6 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 sierpnia 2021 11 minut temu, MGStarter napisał: Ratchety coraz ciężej niby zdobyć, a jeszcze żadnego nie ukończyłem, także chce nadrobić serię. Colin 04 to moja gra z dzieciństwa, także nie raz na pewno do niego wrócę. Nexus nowy w folii - ile za taką przyjemność? Ja mam prawie wszystkie już zdobyte na PS3 (brakuje Deadlocked/Gladiator, ale to nie wyszło w pudełku na PS3), a przeszedłem chyba tylko pierwotną trylogię na PS2 (i powrtórzyłem to na PS3 w wersjach zremasterowanych). 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 298 Opublikowano 6 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 sierpnia 2021 Moje ostatnie zakupy 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
MGStarter 247 Opublikowano 6 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 sierpnia 2021 @Wredny nówka 170 zł. Myślę, że spoko cena jak używki potrafią chodzić nawet i po 220... Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Wredny 9 464 Opublikowano 7 sierpnia 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 7 sierpnia 2021 Kolekcjonowania zabytków ciąg dalszy Przeglądając listę wstecznej kompatybilności, stwierdziłem że jest jeszcze parę tytułów z X360, które wypadałoby mieć w kolekcji.Burnout Revenge, czyli ostatni z klasycznych Burnoutów, w którego mogę zagrać na obecnych konsolach (i w HD). Co prawda Takedown jest tym najlepszym, ale Revenge umieszczam tuż za nim i z przyjemnością znów będę zapyerdalał z Asian Dub Foundation w uszach Condemned nigdy nie miałem szansy zagrać, bo to był xboxowy ex, więc teraz będzie szansa nadrobić. Szkoda, że dwójka nie jest we wstecznej The Darkness doskonale znam, przeszedłem na PS3 i ogólnie uwielbiam komiksowe przygody Jackiego Estacado (choć drugą część gry ledwo liznąłem), ale tutaj będę miał acziki (wersja PS3 nie miała trofeów), no i z przyjemnością sobie odświeżę tego klasyka, bo dziś już nie robi się takich singlowych FPSów. 12 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 767 Opublikowano 8 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 sierpnia 2021 No dwojeczka The Darkness fabularnie dla mnie petarda to była i polecam z czystym sumieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Luqat 966 Opublikowano 8 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 sierpnia 2021 Ostanie zaqpy, zainicjowane przez moją żonę, podczas spacerozakupów w pobliskiej mieścinie. Nie wiem, kiedy to ogramy, ale jak dawali praktycznie za frajer, to żal było nie brać. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza
Yap 2 788 Opublikowano 8 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 sierpnia 2021 (edytowane) Uu, calkiem niedawno sciagnalem tego sztosa. Niesamowite jak ta gra potrafi doyebac nawet teraz. Kiedy sie ja uruchomi po raz pierwszy po dlugiej przerwie wydaje sie, ze samochod plynie po drodze, ale im dalej w las jest co raz lepiej. Cudne trasy jakimi dane nam pomykac tylko poteguja poczucie zayebistosci. Dla mnie to najlepszy Burnout. Edytowane 8 sierpnia 2021 przez Yap 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Luqat 966 Opublikowano 8 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 sierpnia 2021 Mam nadzieję, że doczekam kiedyś kolejnego prawilnego Burnouta albo chociaż remastera/remake'a. Taki Takedown, to dla mnie kwintesencja arkejdu i muszę doń wrócić, aby dokończyć. Z kolei Paradise mi w ogóle nie podszedł. Pograłem dawno temu chwilę, pojeździłem po mieście, no ale to nie to. Muszą być zamknięte trasy i jazda na złamanie karku 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 464 Opublikowano 8 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 sierpnia 2021 No takim naturalnym następcą Takedown to jest NFS Hot Pursuit od Criterion - praktycznie ta sama formuła, tylko rozwałka ciut mniejsza, bo wiadomo - licencje. Też wolę starą formułę, ale Paradise również mi się spodobał - mimo wszystko to nadal zajebisty Burnout. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. darkos 4 298 Opublikowano 10 sierpnia 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 10 sierpnia 2021 Drugi Pad do króla konsol w obowiązkowym zielonym kolorze. 13 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
GearsUp 138 Opublikowano 10 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 sierpnia 2021 Trochę zbyt wyblakła ta zieleń jak na moje gusta Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 492 Opublikowano 10 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 sierpnia 2021 Jakoś nie jestem fanem tych nowych kolorów jakie rzuca m$. Mam niebieski ale jakoś szczególnie mnie nie zachwyca, do tego ten biały spód jakby farby zabrakło. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 617 Opublikowano 10 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 sierpnia 2021 pady do xboxa? tylko białe jak pan xbox 360 przykazał Cytuj Odnośnik do komentarza
krzysiek923 1 606 Opublikowano 10 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 sierpnia 2021 Kogoś tu chyba nie było stać na XBOX 360 FUCKING ELITE. Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 10 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 sierpnia 2021 (edytowane) Prawilny i jedyny kolory padów Żeby nie było offtopu. W końcu przetestuje napęd w xsx no i 7 była naprawdę fajna to i tu się będę dobrze bawił Edytowane 10 sierpnia 2021 przez creatinfreak 6 Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 617 Opublikowano 10 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 sierpnia 2021 38 minut temu, krzysiek923 napisał: Kogoś tu chyba nie było stać na XBOX 360 FUCKING ELITE. Dysk mialem dokupiony, ale premium białas dawal duzo lepszy user ekspirjens 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 11 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 sierpnia 2021 Przed forbidden west sobie wrócę do świata opanowanego przez maszyny. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 829 Opublikowano 11 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 sierpnia 2021 Pokaż przykładowe stronki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi