Labtec 3 646 Opublikowano 1 grudnia 2021 Opublikowano 1 grudnia 2021 (edytowane) V2 zawitało bo syn zaczął grac tez w AC:NH a ze mam lite-a to słuszny wybór było brać normalnego Switch-a On 11/27/2021 at 4:00 PM, Paolo de Vesir said: Też czekam na opinie, bo malucham mam właśnie zamiar kupić. Nie masz co czekać, idź do sklepu i bierz, u mnie XSS był kupiony jako extra konsola pod TV w salonie, a teraz jest używany więcej niż PS5 który odpalam tylko żeby zrobić aktualizacje systemu Edytowane 1 grudnia 2021 przez Labtec 7 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. ping 9 042 Opublikowano 1 grudnia 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 1 grudnia 2021 Grudzień start, więc mogę podsumować nabytki z poprzedniego miesiąca. Pod presją hype'u kupiłem remake Pokemonów, wjeżdżając na grubo w dual packa. Nie wiem czy zdążę to odpalic przed prawilnie nową częscią, która ma wyjść w styczniu, ale nie chciałem, żeby dla mnie zabrakło. Riders Republic to tak naprawdę Steep 2. Super gra, choć lada chwila będę się jej pozbywał - nie trzymam w kolekcji rzeczy online only. Megaten jest czystym złotem, wbiłem dopiero osiem godzin, ale myślami często jestem z grą. Szkoda, że Switch wyraźnie niedomaga, na mocniejszej platformie byłoby pewnie przyjemnie, choć w handheld mode nie ma tragedii. Deathloop? Trochę zawód. Gry Arkane chyba nie są dla mnie. Fajna wertykalność poziomów ale hm... nie bawię się jakoś super. Walczyłem ze sobą, żeby jednak nie brać tej kobyły, zajmuje sporo miejsca. Poprzednią część mam jednak również w limitce, zatem wyjątek zrobiony (nie jestem fanem limitek i dodawanych do nich śmieci, tu przynajmniej jest konkret artbook). Miszmasz na past-geny. RR Vita długo za mną chodził, Immortalsy w sumie też. Jak ktoś zbiera gierki, to warto nie przespać momentu i wziąć JoJo, póki jest ogólnodostępny. Jest tu dużo wypełniaczy kupionych za małą kasę - do pogrania jak kiedyś najdzie ochota na coś luźniejszego. Poniżej już tylko retro - drożeje jak pojebane, więc uzupełniam braki w japońskich PSXowych hitach, uzupełniając głównie trudniej dostępne/droższe tytuły. Bokan to Ippatsu to ostatnia brakująca mi gra z bandą dorombo. Raystorm zamówiłem kiedyś w zestawie gier i ktoś go sobie przywłaszczył. Niebo Spluwiarzy - absolutny KLASYK od ekipy odpowiedzialnej za Wild Armsa, nawet artstyle podobny, tylko gameplay to kozacki run and gun zamiast jRPG. Do tego Alundra 2 (ładnie będzie wyglądać obok amerykańskiego wydania), dwie mordoklepy od SNK, Sonic Wings Special (doskonał shmup z NeoGeo), Nightmare Creatures i JoJo od Capcomu (miód). Tutaj kolejny zrzut trudno dostępnych gierek. Gunbird, Tail Concerto i dwa klasyki z uniwersum Capcomu... Kto siedzi w zbieractwie doceni też Twin Goddesses. Policenauts to dubel, żeby się ładnie kisił obok premierowego wydania. Twin Bee RPG? Sroga ciekawostka - uniwersum Shmupa przeniesione do jRPG. No i żal nie zauważyć Moonlight Syndrome. Blue Forest Story = kolejny factory seal z epoki do kolekcji, Moon + Ufo to też ciekawe produkcje. Dalej mahjong z postaciami z Evangeliona, Night Striker (chamska zrzyna ze Space Harrier), parę innych klasyków. Tutaj poza brakującą częścią Twilight Syndrome i Graduation Real raczej wypełniacze. Super bonusem są dwie płyty zajawiające FFVII i Clock Tower 2. Na płycie z Finalem jest słynne tech demo szóstki w trójwymiarowym engine (Square eksperymentowało ze sprzętem Sony). A tutaj kupiłem od kolegi z forum Goblin Commandera, po czym dostałem cały pakiet gier 'bo nie miał czym paczki wypełnić'. Bardzo miła ni espodzianka, zwłaszcza, że Simpsonów mi brakowało, a nie mogłem się zebrać do zakupu :)). 24 9 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Wieslaw 2 360 Opublikowano 2 grudnia 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 2 grudnia 2021 (edytowane) wrzucanie swoich gierek po postach pinga to asceza pozostaje wiara, że on tego i tak nie ogra nigdy Catherine miałem już od lat kupić bo podobała mi się rozgrywka gdy lata temu rzucili to w ps+, nekrodancera też miałem ochotę sprawdzić ale wcześniej się nie zdarzyło, a skoro hyrule warriors było dobre to znaczy, że ten zielony Zelda przenosi dobroć na spinoffy, a Bravely Default II bo mam też I i Second (nawet nie ruszone) Edytowane 2 grudnia 2021 przez Wieslaw 8 2 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. łom 1 980 Opublikowano 2 grudnia 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 2 grudnia 2021 Ostatnie zakupy w tym roku. Dodatkowy pad od forumowicza Schranz1985, SCVI dostałem, Wiedza to Potęga przyda się na święta, Persona 5R kupiona za 100zł (nówka sztuka) kiedyś się ogra, a dysk z casem dla tych paru gier których loadingi mnie irytują. 11 Cytuj
Quake96 3 841 Opublikowano 2 grudnia 2021 Opublikowano 2 grudnia 2021 Miało być z większą "pompą", bo do tego kupiłem dwie gry na Xboxa One, ale oczywiście CeX po raz trzeci w przypadku tej konkretnej platformy pokazał jakie buble skupuje/sprzedaje i obydwie gry nie chcą działać. Jutro zatem wycieczka i wymiana jednej z gier na drugi egzemplarz, a drugiej na coś innego, bo była to jedyna sztuka. No, ale żeby nie było, wyżej pokazany THPS 1+2 z OLXa okazał się świetnym zakupem. Gra genialna, a niemiecka okładka w niczym nie przeszkadza 4 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Dud.ek 2 054 Opublikowano 2 grudnia 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 2 grudnia 2021 Jako, że nie udało mi sie nabyć nowego Switcha na black friday postanowiłem sie nie poddawać i dać jeszcze jedną szanse konsolce od Nintendo. Znalazłem najtańszego na olx, wszystko sprawne, komplet bez joy conów. Zależało mi na grze stacjonarnej wiec lite odpadał. Konsola przyszła z grami i pro kontrolerem ale nie da się skonfigurować bez joy conów. Kupiłem cobra c25 które wyglądały całkiem poręcznie i były na miejscu. Na ten moment wszystko śmiga bardzo dobrze, nowa szybka na ekranie który jest w stanie idealnym, wyczyszczony środek oraz wszystkie zakamarki. No i najważniejsze, spersonalizowany tylni panel który, był zjechany jak stare gacie. Znalazła sie jakaś stara naklejka z harleya i troche czasu. Teraz hyc do pudełka i pod choinkę na prezent. Przed: Po: 11 1 Cytuj
Quake96 3 841 Opublikowano 2 grudnia 2021 Opublikowano 2 grudnia 2021 I to szanuję! Można dać takiemu sprzętowi drugą szansę? Można. Nie każdy potrzebuje nówki, aby cieszyć się ze sprzętu Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Quake96 3 841 Opublikowano 3 grudnia 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 3 grudnia 2021 Tym razem coś na zieloną konsolę Po wczorajszych problemach z zakupami udało mi się kupić nawet coś więcej. Wczorajsze gry poszły do zwrotu, Crasha udało się wymienić na inną kopię, ale Farming Simulator 17 musiałem zastąpić tym co widać na fotce. Przy okazji kupiłem też dwa inne tytuły do kompletu 10 Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 3 grudnia 2021 Opublikowano 3 grudnia 2021 Jezu, ale ten Crash wyjaśnił moją nerwicę niegdyś. 1 Cytuj
Quake96 3 841 Opublikowano 3 grudnia 2021 Opublikowano 3 grudnia 2021 Wiem co czujesz, moją właśnie wyjaśnia. Pierwszy level i już człowiek ma dość Oni tam coś skopali z "poczuciem trójwymiaru", bo skakanie po platformach nie jest tak intuicyjne jak być powinno... 1 Cytuj
Sven Froost 488 Opublikowano 4 grudnia 2021 Opublikowano 4 grudnia 2021 W koncu cos nowego na Switcha co przy moim backlogu jest teraz rzadkoscia 5 Cytuj
Square 8 603 Opublikowano 4 grudnia 2021 Opublikowano 4 grudnia 2021 18 godzin temu, Quake96 napisał: Oni tam coś skopali z "poczuciem trójwymiaru", bo skakanie po platformach nie jest tak intuicyjne jak być powinno.. Ja tam jakoś nie narzekałem, ale do CB4 to nie ma w ogóle podjazdu. 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Rtooj 1 619 Opublikowano 4 grudnia 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 4 grudnia 2021 Kolejna silna protagonistka, mam przeczucie że również da radę, cisza o grze jest dosyć niepokojąca, ale niektóre recenzje zwiastują świetną przygodę z fabuła, klimatem i świetnym gameplayem. 15 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Ukukuki 6 990 Opublikowano 4 grudnia 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 4 grudnia 2021 Przygodę z VR czas zacząć, brakuje mi jeszcze kabla pod PS5 Oraz kilka gierek, staram się kupować teraz te których jest mało na rynku a chciałbym w nie kiedyś zagrać. 15 7 1 1 Cytuj
Kmiot 13 664 Opublikowano 4 grudnia 2021 Opublikowano 4 grudnia 2021 Ooo, VR. Zawsze plus za badanie nowego gruntu, bo wielu póki nie spróbuje, to nawet o tym nie myśli. @Ukukuki sprawdź Beat Saber. Nawet na upośledzonym PSVR zmieni Twoje życie. GWARANTUJĘ. 1 Cytuj
Ukukuki 6 990 Opublikowano 5 grudnia 2021 Opublikowano 5 grudnia 2021 @Kmiot Beat Saber wleci obowiązkowo obok Astro, Moss, Farpoint. Do RE7 może też wrócę na chwilę zobaczyć jako wygląda a VR. Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. YETI 10 988 Opublikowano 5 grudnia 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 5 grudnia 2021 Sekta oledowa mnie dopadła, teraz jeszcze upolować konsole. 23 5 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Yap 2 794 Opublikowano 5 grudnia 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 5 grudnia 2021 Ja skromnie w tym roku opatruje portfel w gierkowe fundusze, ale to musialem sobie sprawic. 14 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Quake96 3 841 Opublikowano 5 grudnia 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 5 grudnia 2021 (edytowane) Kobita zrobiła mi prezent świąteczny, ale nie wytrzymała ciśnienia i dostałem już teraz No tego to się nie spodziewałem Tylko pomijając gry w krzaczkach, muszę jeszcze znaleźć jakiś zamienny zasilacz, albo przetwornicę, bo sprzedający chyba nie wspomniał o takiej konieczności, a kobita do końca nie zdawała sobie sprawy. Mimo to cieszę się jak dziecko Edytowane 5 grudnia 2021 przez Quake96 14 2 2 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Suavek 4 672 Opublikowano 5 grudnia 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 5 grudnia 2021 Podsumowanie zakupów growych, weebowych i okołogrowych z ostatniego półrocza. Muszę się leczyć. Konsolka naprawdę miłe zaskoczenie. Świetna do grania w łóżku, na kiblu, czy poza domem. Multum gier, ogromny backlog, ładny ekran. Do Shin Megami Tensei jak znalazł. Obok: Switch, pieruńsko drogi osprzęt niezbędny, żeby w ogóle dało się na Switchu normalnie grać, gierki i trochę pierdół. 10 2 Cytuj
iluck85 2 899 Opublikowano 5 grudnia 2021 Opublikowano 5 grudnia 2021 3 godziny temu, Yap napisał: Ja skromnie w tym roku opatruje portfel w gierkowe fundusze, ale to musialem sobie sprawic. Jak dałeś rade przy zakupie? Już miałem w koszyku swego czasu, ale cena killer 1 Cytuj
Bzduras 12 515 Opublikowano 5 grudnia 2021 Opublikowano 5 grudnia 2021 Chciał, miał kasę, kupił. Już nie takimi rzeczami się ludzie tutaj chwalili. 1 Cytuj
Yap 2 794 Opublikowano 5 grudnia 2021 Opublikowano 5 grudnia 2021 4 hours ago, iluck85 said: Jak dałeś rade przy zakupie? Już miałem w koszyku swego czasu, ale cena killer Tak jak Bzduras pisze. Czasem lechce swoja proznosc, a o pieniadzach szybko zapominam. Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 5 grudnia 2021 Opublikowano 5 grudnia 2021 9 godzin temu, Yap napisał: Ja skromnie w tym roku opatruje portfel w gierkowe fundusze, ale to musialem sobie sprawic. Witam w elicie forumowej. Chyba 4 osoby na tym forum poniosło z zakupem dysku w cenie konsoli 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi