Fanek 668 Opublikowano 1 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 stycznia 2022 @MaZZeo są gdzieś na forum zdjęcia złożonego zestawu kierownica i fotel? gratki grubo Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 460 Opublikowano 2 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 stycznia 2022 W dniu 1.01.2022 o 09:46, mcp napisał: Jeśli kiedykolwiek zmieniałbym orientację to brałbym dokładnie taki sam zestaw 1 2 6 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Sylvan Wielki 4 536 Opublikowano 3 stycznia 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 3 stycznia 2022 Tradycyjnie nieco zielonego oraz niebieskiego dobra. "Zapewne pamiętasz nasz stary dom. Bogaty i majestatyczny. Piętrzący się nad wrzosowiskiem....". Nie ukrywam, że Darkest Dungeon to obok Dead Cells jedna z najlepszych gier w jakie miałem przyjemność grać. Przeszedłem ją kilkukrotnie na różnych platformach. Ostatnio postanowiłem sobie sprawić edycje kolekcjonerską na PS4 (na PS Vita także już zamówiona). Kombo Vq i Bayo w przepięknym stilbuku kupiłem podczas premiery tego wydania na PS4. Teraz do kolekcji dołączyła wersja na X bąka. Obie gry niesamowicie mi się podobają. Trylogię Crysis przejdę z przyjemnością raz jeszcze. Klasyka. Bedę chciał tez nabyć DMC Special Edition. Aż ciężko uwierzyć, że Kena została stworzona przez tak niewielki zespół ludzi. Dodatkowo jedno z największych pozytywnych zaskoczeń ubiegłego roku. Z cyklu przeżyjmy to raz jeszcze, ale w lepszej oprawie. Lubie serię o skrytobójcach. Posiadam niemal wszystkie pudełkowe wydania AC. Kolekcji pana Ezio Auditore da Firenze brakowało w zestawieniu, ale teraz uległo to zmianie. Gry z serii Metro cenię sobie za klimat i inne doznania niż w klasycznych przedstawicielach gatunku FPS. Exodus ograłem na premierę. Zanim nastąpi wysyp nowych pozycji chętnie sprawdzę ulepszoną wersję. Red Faction Guerrilla ukończyłem lata temu jeszcze na PS3. Nic wybitnego, ale sama gra podobała mi się. Obie wersje będą miały wartość raczej kolekcjonerską, bowiem (niestety) ich optymalizacja woła o pomstę do nieba. 25 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Suavek 4 643 Opublikowano 4 stycznia 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 4 stycznia 2022 Parę gierek do niegrania, na dobry początek roku. Robocików nigdy za wiele. Ale ten nadruk o naklejkach na okładce, to mogli sobie odpuścić, łajzy... 13 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Wredny 9 460 Opublikowano 5 stycznia 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 5 stycznia 2022 Nowy rok czas zacząć, więc wpadły pierwsze zakupy. LEFT ALIVE z prześliczną, eMGieeSową okładką autorstwa Yojiego Shinkawy to na meta CRAP pełną gębą, ale jeden mój znajomek, który ch#ja się zna na grach wystawia 10/10 (prosty chłop - jak mu się podoba to dycha, jak nie to jedynka) i zawsze chciałem sam to sprawdzić, żeby potem mieć podstawy do napisania, jak bardzo się myli. Teraz już kontaktu raczej nie mamy, więc będzie musiało wystarczyć mi samo sprawdzenie (albo zostanie w folii forever). Silent Hill Homecoming to jedna z tych części, w które nigdy nie grałem, a w które mogę zagrać dzięki wstecznej kompatybilności na moim "klocuchu" Sęk w tym, że cyfrówki są już wycofane z dystrybucji, a każdy posiadacz pudełka jest jak boss w Dark Souls i ciężko znaleźć coś we w miarę rozsądnej cenie - ten tu egzemplarz wyrwałem za 129zł i mimo, że nie jest to mało to na obecne standardy cenowe tych tytułów (np FEAR na X360) to i tak nieźle. Downpour już raczej nie kupię niestety, bo najtańsza oferta na allegro to 239zł (X360), a na PS3 to już w ogóle kosmos (okolice pięciu stów). 11 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 044 Opublikowano 5 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 stycznia 2022 Silent Hill Homecoming cudowna część. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Ukukuki 6 895 Opublikowano 5 stycznia 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 5 stycznia 2022 Kolejne gierki do kolekcji. Plague już się instaluje 15 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 460 Opublikowano 5 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 stycznia 2022 Wersja na PS5? Jakieś upgrade'y były, czy tylko kosmetyka okładki i cyk - nowa cena? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sylvan Wielki 4 536 Opublikowano 6 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 stycznia 2022 Czas wczytywania danych uległ skróceniu. Zapewniono wsparcie DualSense. Dodatkowo (najważniejsze) gra na obecnej generacji hula w 60 klatkach - na ósmej działała w 30 k/s. A Plague Tale: Innocence w wersji na PS4 można nabyć za osiemdziesiąt zł. natomiast cena na nowej konsoli Sony, to koszt około 114 zł. @Wredny Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 6 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 stycznia 2022 @Wredny było w plusie i jest w gamepassie Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 517 Opublikowano 6 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 stycznia 2022 2 godziny temu, Sylvan Wielki napisał: A Plague Tale: Innocence w wersji na PS4 można nabyć za osiemdziesiąt zł. natomiast cena na nowej konsoli Sony, to koszt około 114 zł. @Wredny A nie ma darmowego ulepszenia? W plusie były obie wersje chyba, więc powinno być. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sylvan Wielki 4 536 Opublikowano 6 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 stycznia 2022 Jest. To nie wersja gry dedykowana tylko pod obecną generację, a tytuł wykorzystujący dobrodziejstwa wstecznej kompatybilności z liftingiem. Coś w deseń Outriders, który można kupić nieco taniej na PS4 i grać z darmowym ulepszeniem na piątce, albo kupić od razu wersję na nową konsolę Sony, ale ta z wiadomych przyczyn jest droższa. Generalnie jeżeli ktoś nabywa cyfrę, to nie zawraca sobie specjalnie tym głowy (choć zdarzają się problematyczne wyjątki, jak kiedyś przy ulepszeniu cyfrowej edycji Yakuza Like a Dragon). Natomiast przy pudełku, to nieco inna kwestia. Niemniej to już raczej "problemy" kolekcjonerów. Ja teraz poluję na Borderlands 3 w wersji na piątkę, choć mam wersję na PS4 (przepiękna okładka). Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 895 Opublikowano 6 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 stycznia 2022 13 godzin temu, Wredny napisał: Wersja na PS5? Jakieś upgrade'y były, czy tylko kosmetyka okładki i cyk - nowa cena? Z tyłu marketingowe bzdety jak highly improved visuals and fast loading. Poza tym 60 klatek i 4k. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 460 Opublikowano 6 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 stycznia 2022 Spoko, po prostu umknęło mi info o upgrade, dlatego pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 474 Opublikowano 6 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 stycznia 2022 (edytowane) Nareszcie przyszła paka z giereczkami na PSX , najbardziej cieszy Blood Omen bo jednak chciałem go skończyć przed wejściem w postać Raziela. https://ibb.co/TmBcmPm Edytowane 6 stycznia 2022 przez SpacierShark123 6 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 6 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 stycznia 2022 Pierwsze Gta i Legacy of Kain Ciekawe w jakim stanie płyty. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 517 Opublikowano 6 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 stycznia 2022 4 godziny temu, Sylvan Wielki napisał: Ja teraz poluję na Borderlands 3 w wersji na piątkę, choć mam wersję na PS4 (przepiękna okładka). Płyta na aktualne konsole jest tylko jako Ultimate, a ta wersja okładki jest dużo gorsza od oryginalnej. Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 474 Opublikowano 7 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 stycznia 2022 10 godzin temu, Boomcio napisał: Pierwsze Gta i Legacy of Kain Ciekawe w jakim stanie płyty. O dziwo prawie idealny , ale bardziej mnie cieszy fakt że są CIB . Kiedyś te instrukcje to jednak były kozaki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Quake96 3 817 Opublikowano 7 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 stycznia 2022 Kolejny raz NFS Hot Pursuit 2 wjeżdża do mojego zbioru Zapytacie - Po kiego wuja mi kolejny raz ta sama gra, zwłaszcza że dopiero co kupiłem ją na PS2? Odpowiedź jest prosta. Po pierwsze, zaczynam trochę doładowywać zbiory na Xboxa i ta gra świetnie mi pasuje. Po drugie, może mało kto z was wie, ale wersja na PS2 była stworzona przez zupełnie inne studio (Black Box) niż wersja na Xboxa/GC/PC. Ta druga była stworzona przez EA Seattle i różni się dość wyraźnie od tego co można zobaczyć na PS2. Dzięki powyższemu zakupowi mam teraz osobiste porównanie tych dwóch odmiennych od siebie gier. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 895 Opublikowano 7 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 stycznia 2022 To jest ta część która wyglądała najlepiej na najsłabszej platformie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Quake96 3 817 Opublikowano 7 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 stycznia 2022 1 minutę temu, Ukukuki napisał: To jest ta część która wyglądała najlepiej na najsłabszej platformie? Hmm... Nie wiem czy dobrze się rozumiemy, ale Xboxowa to ta sama co na PC i GC, więc sądzę że mimowolnie na PC wygląda "najlepiej". Natomiast wersja na PS2 to zupełnie inna gra, która przez społeczność uważana jest za tą "lepszą" mimo faktu, że ma słabszą oprawę z racji tego że wypuścili ją tylko na drugim plejaku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 895 Opublikowano 7 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 stycznia 2022 4 minuty temu, Quake96 napisał: Hmm... Nie wiem czy dobrze się rozumiemy, ale Xboxowa to ta sama co na PC i GC, więc sądzę że mimowolnie na PC wygląda "najlepiej". Natomiast wersja na PS2 to zupełnie inna gra, która przez społeczność uważana jest za tą "lepszą" mimo faktu, że ma słabszą oprawę z racji tego że wypuścili ją tylko na drugim plejaku. Niedawno akurat przeglądałem PSXE 65 i faktycznie sprawdziłem na szybko i pisze "to jedna z tych gier, która z wszystkich trzech next genów najlepiej wypada na PS2" więc masz racje. Źle zapamiętałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
giger_andrus 3 086 Opublikowano 8 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 stycznia 2022 W dniu 4.01.2022 o 00:43, Sylvan Wielki napisał: "Zapewne pamiętasz nasz stary dom. Bogaty i majestatyczny. Piętrzący się nad wrzosowiskiem....". Nie ukrywam, że Darkest Dungeon to obok Dead Cells jedna z najlepszych gier w jakie miałem przyjemność grać. Przeszedłem ją kilkukrotnie na różnych platformach. Ostatnio postanowiłem sobie sprawić edycje kolekcjonerską na PS4 (na PS Vita także już zamówiona). Można wiedzieć skąd zamówiłeś wersję na Vitę ? Chętnie bym dołączył DD do kolekcji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sylvan Wielki 4 536 Opublikowano 8 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 stycznia 2022 @giger_andrus oczywiście. Z Hiszpanii od osoby prywatnej. Nie chciałbym ostudzić twojego entuzjazmu, ale wiedz, że Darkest Dungeon Collector's Edition na Vitę, to wydatek w okolicy tysiąca zł. Czasami za samo pudełko (bez dodatków) krzyczą 300$. Growy biały kruk. Szukam aktualnie również zwykłej wersji (piękna okładka przedstawiająca wszystkich bohaterów). Niestety to także szalenie rzadki produkt. Tak w ogóle, jak masz Vitę, to zapraszam do jej tematu. Jest sprawa, może pomożesz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. SebaSan1981 3 569 Opublikowano 8 stycznia 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 8 stycznia 2022 "Bo Twoje jest Królestwo Niebieskie, potęga i chwała na wieki. Zaś w nas konsolowa błękitna krew płynie i naszej tradycji po wieki bronić będziem!" Dodatki w postaci czapki Plajstejszyn dla Młodego i figurki czarodziejki z Dragon's Crown dla starego 18 2 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi