Quake96 3 863 Opublikowano 21 stycznia 2022 Opublikowano 21 stycznia 2022 Trzymam. Gram jak mi się zachce. To i tak tylko cztery konsole. PS2jek mam z sześć, a PSXów to nawet dziewięć. Trochę takie zbieractwo to jest, ale jak się to kupowało z reguły po 20-40zł to żal było nie brać i nie ratować, bo niektóre sprzęty wymagały też trochę uwagi 1 Cytuj
krzysiek923 1 660 Opublikowano 21 stycznia 2022 Opublikowano 21 stycznia 2022 (edytowane) Nie lepiej kupić jedną porządną? Edytowane 21 stycznia 2022 przez krzysiek923 Cytuj
Quake96 3 863 Opublikowano 21 stycznia 2022 Opublikowano 21 stycznia 2022 Ale... to są cztery porządne. Cztery zamienić na jedną? Nieee. Cytuj
SebaSan1981 3 590 Opublikowano 22 stycznia 2022 Opublikowano 22 stycznia 2022 Trochę taśmy, lutownicy, cyny z kalafonią, kilka śrubek, okleina, trochę prysnąć sprejem tu i ówdzie - z tych czterech konsol połączonych w całość uzyskasz jednego Xboxa nowej generacji Swoją drogą to ciekawe zjawisko, ta mania zbieractwa egzemplarzy w multiplikowanych ilościach. W celu "ratowania" oczywiście. Jeden zbiera takie same konsole, inny stare Polonezy, Nysy, Tarpany i Żuki z plandeką a jeszcze ktoś inny dwadzieścia telefonów tego samego modelu itp itd Cytuj
Ukukuki 6 995 Opublikowano 22 stycznia 2022 Opublikowano 22 stycznia 2022 Ja mam kumpla który zbiera te lutownice pistoletowe z prlu Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 22 stycznia 2022 Opublikowano 22 stycznia 2022 17 minut temu, Ukukuki napisał: Ja mam kumpla który zbiera te lutownice pistoletowe z prlu bardzo dobre lutownice produkowane w Łodzi do tej pory w ZDZ Cytuj
Postal 637 Opublikowano 22 stycznia 2022 Opublikowano 22 stycznia 2022 Bardziej bym zrozumiał zebrać pierwszego Xboxa we wszystkich edycjach kolorystycznych jakich wyszedł. Mam czarnego ale marzy mi się zielony z edycji Halo. Ale cały czas kupować podstawową wersję? Rozumiem ludzi co zbierają GameBoye w rożnych kolorach bo ma to swój urok. Sam na przykład mam wszystkie edycje Nintendo DS jakie wyszły po jednej z każdej w różnych kolorach. Niby to cały czas ta sama konsola ale z różnymi udoskonaleniami i w różnych kolorach. Cytuj
Bzduras 12 564 Opublikowano 22 stycznia 2022 Opublikowano 22 stycznia 2022 Godzinę temu, Ukukuki napisał: Ja mam kumpla który zbiera te lutownice pistoletowe z prlu Transformatorowa lutownica? Sprzęt nie do zajechania Cytuj
Wredny 9 574 Opublikowano 23 stycznia 2022 Opublikowano 23 stycznia 2022 Ja tam trochę "Kłejka" rozumiem, bo raz, że to coś, jak odbieranie zwierzaków właścicielom, którzy się nad nimi znęcają - on wie, że się nimi zaopiekuje, naprawi, odrestauruje i będzie godnie używał. A dwa, że fajnie mieć zapasy, bo przecież te sprzęty wieczne nie są. Sam myślę o jakimś zastępczym PS3, w razie gdyby moje wyzionęło ducha, a ostatnio noszę się z zamiarem kupna X360 i pewnie też chciałbym mieć ze dwa, w razie gdyby coś się jednemu stało. 1 Cytuj
Quake96 3 863 Opublikowano 23 stycznia 2022 Opublikowano 23 stycznia 2022 29 minut temu, Wredny napisał: Ja tam trochę "Kłejka" rozumiem, bo raz, że to coś, jak odbieranie zwierzaków właścicielom, którzy się nad nimi znęcają - on wie, że się nimi zaopiekuje, naprawi, odrestauruje i będzie godnie używał. Lepiej bym tego nie ujął 31 minut temu, Wredny napisał: Sam myślę o jakimś zastępczym PS3, w razie gdyby moje wyzionęło ducha, a ostatnio noszę się z zamiarem kupna X360 i pewnie też chciałbym mieć ze dwa, w razie gdyby coś się jednemu stało. Mi się trafiło świetne PS3 FAT w oryginalnym pudle z wszelkimi papierami itd. od jednego z gości z forumka Świetny kąsek na moją "wystawkę". W kwestii x360 to chyba najlepszy okres na kupowanie tej konsoli. Kosztują dosłownie grosze i są bez problemowo dostępne. Cytuj
Labtec 3 646 Opublikowano 24 stycznia 2022 Opublikowano 24 stycznia 2022 On 1/19/2022 at 6:40 PM, Quake96 said: No i następny Xbox wylądował u mnie Aaa no i dogaduję już interes na kolejnego Xboxa... Popadłem w szał zakupowy kiedy modchip, wiekszy hdd i wiecej ramu? Cytuj
Quake96 3 863 Opublikowano 24 stycznia 2022 Opublikowano 24 stycznia 2022 Dwa Xboxy mają modchipa "Xecuter", jeden jakiś starodawny mod na kości EEPROM, a jeden ma softmoda. Z dyskami jest podobnie, jedna ma 80gb, jedna 250gb, a dwie mają "oryginalne" dyski. Mi nic więcej nie trzeba. Dla mnie nawet dysk nie musiałby być większy Z dobrodziejstw HDD korzystałem na PS2, gdy woziłem je ze sobą na delegacje Cytuj
iluck85 2 919 Opublikowano 24 stycznia 2022 Opublikowano 24 stycznia 2022 Za 70zł można brać- chociażby na części. Ja bym przygarnął Cristala z kompletem w kartonie. Ale w naszym kraju karton jest jakimś marginesem. Kupić Xboxa albo Dreamcasta z kartonem, to abstrakcja. A w kartonie w idealnym stanie- nie ma szans. Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Postal 637 Opublikowano 24 stycznia 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 24 stycznia 2022 W weekend były chyba ostatnie promocje na ten sprzęt to w końcu wziąłem. Widząc po marnej dostępności to ostatnia chwila na zakup. Kurde, satysfakcja z obcowaniem tak dobrej jakości gałki i przycisków jest ogromna. Przypominają się automaty z „ gastry” z czasów podstawówki na długiej przerwie. Teraz po głowie chodzi mi Neo Geo mini. 22 4 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Suavek 4 712 Opublikowano 25 stycznia 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 25 stycznia 2022 Z odkurzaniem w domu problemy, to trzeba było zrobić zakupy w Euro. Do tego worki. 10 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. giger_andrus 3 092 Opublikowano 25 stycznia 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 25 stycznia 2022 Jest trochę europejskich wydań na Vitę, które chciałbym złowić żeby zakończyć kolekcję ponieważ do tej pory skupiałem się głównie na LRG. Na Switcha udało mi się wyrwać limitkę No More Heroes 3 wypuszczoną w ilości 2500 sztuk - rozeszła się szybciutko. A w kąciku muzycznym potężna dawka sentymentu - krwistoczerwony winyl RE2 oraz SF Alpha 2. Tutaj ciekawostka - obsuwy z realizacją preorderów płyt winylowych są gigantyczne nie tylko z powodu pandemii ale także pożaru w Apollo Masters w Kalifornii, które to zakłady zaopatrują w lakier około 90% tłoczni na świecie. Spoiler 17 5 Cytuj
Quake96 3 863 Opublikowano 25 stycznia 2022 Opublikowano 25 stycznia 2022 17 godzin temu, iluck85 napisał: Za 70zł można brać- chociażby na części. Ja bym przygarnął Cristala z kompletem w kartonie. Ale w naszym kraju karton jest jakimś marginesem. Kupić Xboxa albo Dreamcasta z kartonem, to abstrakcja. A w kartonie w idealnym stanie- nie ma szans. No właśnie ten za 70zł był pierwotnie dawcą części dla poprzedniego właściciela. Gość go podobno za piątaka kupił, zabrał sobie wentylator i taśmę IDE, a reszta mu zalegała. Akurat miałem swojego dawcę, to się dogadaliśmy i znów konsolę "ożywiłem" A daj pan spokój. U nas cokolwiek w kartonie dostać to szok. Pamiętam jak swojego szaraka upolowałem. Konsola "niesprawna" za chyba 15-25zł, a facet mi mówi, że ma jeszcze do niej karton (zgodne numery), ale odsprzeda osobno Facet za samo pudło chciał więcej jak za konsolę, chyba koło 50zł, ale szybko go zagiąłem pytając o zawartość i gdy wyszło, że są tylko styropiany to wyrwałem karton za 15zł. Konsolę oczywiście naprawiłem zerowym kosztem (zasilacz podmieniłem, choć wystarczyłoby podlutować gniazdo i podregulowałem laser) i tym samym mam PSXa w "boxie" za bodaj 40zł. Gdzieś po drodze trafiło mi się też zgodne Demo 1, odpowiedni pad i oczywiście kable. Na dobrą sprawę brakuje tam chyba tylko instrukcji. Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. D.B. Cooper 3 066 Opublikowano 25 stycznia 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 25 stycznia 2022 zakup ogólnego przeznaczenia. Skurwol jaki czarnuch, a mówili tylko oled, a jeszcze nawet nie włączony No i wiadomo co sonka to sonka 15 4 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. GearsUp 199 Opublikowano 25 stycznia 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 25 stycznia 2022 Trochę multiplatform. Forumkowa Bitwa Gierek skłoniła do zakupu kilku klasyków z PS3. No i trójwymiarowa ramka z szybką z Mega Mana 2 - jak dla mnie drugiej najlepszej 8 bitowej grze ever (zaraz za SMB 3). 11 1 Cytuj
Quake96 3 863 Opublikowano 25 stycznia 2022 Opublikowano 25 stycznia 2022 Kto nie grał nigdy choćby na pececie, niech żałuje Gierka przednia, ciekawe jak będzie się grało na konsoli 5 1 Cytuj
A_Bogush 391 Opublikowano 25 stycznia 2022 Opublikowano 25 stycznia 2022 Nie wiedziałem, że to wyszło na konsole. To jedna z gier mojego dzieciństwa Wersja na Xboxa jest taka sama jak na PC? Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 25 stycznia 2022 Opublikowano 25 stycznia 2022 Na switcha tez jest jbc Cytuj
Ukukuki 6 995 Opublikowano 25 stycznia 2022 Opublikowano 25 stycznia 2022 To wyszło prawie na wszystko łącznie z DS. Niedawno było nowe wydanie na wszystkie platformy poprzedniej generacji. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi