Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Quake96 3 855 Opublikowano 20 kwietnia Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 20 kwietnia Czas na małą aktualizację, bo mimo iż u mnie jest poza tak zwanym "sezonem growym", to w gierki nadal chętnie się bawię Zakup #1 PSP 3000 z pokrowcem za 150zł, oraz GoW Duch Sparty za kolejne 30zł. Kupione na pewnym forum. Miało być już wcześniej, ale ktoś przede mną zdążył konsolkę zarezerwować i byłem już przekonany, że poszła w świat. Jakiś czas temu zalogowałem się na rzeczone forum a tam PW od koleżki, że tamten gość się od miesiąca nie odzywa, więc jestem następny w kolejce. Nie mogłem przegapić okazji i uzupełniłem swój zbiór od model 3000, przy okazji dobierając brakującą mi na ten sprzęt odsłonę God of War za naprawdę niewielkie pieniądze. Swoją drogą, mam teraz pięć sztuk PSP. Japońskie, białe, premierowe PSP-1000 w pudełku, "zwykłe" europejskie PSP-1000, srebrne PSP-2000, Street E-1000 i niedawno kupione 3k. Brakuje mi tylko PSP Go! które też pewnie w końcu nabędę Zakup #2 Wczorajsze zdobycze z CeXa. Poszedłem tylko po jakieś tanie gierki na PSP. Chwyciłem NBA za 10zł i poszedłem rozejrzeć się z ciekawości po innych konsolach. Miałem nie wydawać dużo, ale jak drugi raz zobaczyłem MGS Collcetion to tym razem nie odpuściłem okazji, bo w pierwszego MGSa po prostu kocham grać Zakup #3 Kolejny zakup z pewnego forum. Odezwał się kolejny forumowy znajomy, który dobrze pamiętał, że marzy mi się Diablo na pierwsze PlayStation. Akurat sprawił sobie "lepszą" kopię, podobno w stanie "mint" i swoją poprzednią chętnie mi odsprzedał. Zaproponował tak dobrą cenę (patrząc na nasz rynek), że nie mogłem, po prostu NIE MOGŁEM odpuścić i po wykopaniu swoich ukrytych środków postanowiłem ją kupić Stan podobno "dobry+", tymczasem osobiście uważam że jest ona co najmniej bardzo dobra, a jak na 26 letnią grę to wręcz świetna. Oczywiście komplet pełen anglik, nie żaden niemiec czy inny francuz. Do tego otrzymałem całkiem miły gratis w postaci widocznej gierki na Dreamcasta, a jak wiemy na DC nigdy za dużo dobrego 18 7 Cytuj
Mejm 15 310 Opublikowano 21 kwietnia Opublikowano 21 kwietnia W dniu 16.04.2024 o 14:08, kiseki napisał: Haze - nigdy nie miałem okazji ograć Halo killera. Podobno warte nie więcej niż 20 złotych,które dałem. Nic niewarte, powinni wyplacac szkodliwe za granie w to go.wno. Quake, ile dales za diabolo? Cytuj
Quake96 3 855 Opublikowano 22 kwietnia Opublikowano 22 kwietnia 23 godziny temu, Mejm napisał: Quake, ile dales za diabolo? 450zł + 17zł wysyłka. Moim zdaniem bardzo dobra i uczciwa cena. Na Allegro o dziwo nie brakuje ofert, ale w większości są to albo jakieś niekompletne zestawy, importy NTSC-U i NTSC-J, albo gry od kolegów zza odry, które co prawda mają język angielski, ale na okładce i w instrukcji szczekają drutem kolczastym. No i rozbieżność cenowa dosyć spora, a przy tym za taki egzemplarz jak mój to trzeba położyć ~600zł w tym momencie. I tak, wiem że są też eBaye i tym podobne, ale po primo nie znam się na zabawie w import zza granicy, po secundo tu miałem od sprawdzonej osoby po dobrej cenie. W każdym razie nie żałuję, a wręcz przeciwnie bym powiedział. Jestem bardzo zadowolony z zakupu i już aktywnie ogrywam gierkę. Lada moment spotkanie z samym Diablo Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. SpacierShark123 1 506 Opublikowano 23 kwietnia Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 23 kwietnia Dalej uzupełniam kolekcje giereczek. Ostatnio miałem mocną ochote ograć jakieś poksy i ponoć Soulsilver to te "najlepsze" więc powoli zaczynam przygode. 17 3 Cytuj
Paolo de Vesir 9 126 Opublikowano 23 kwietnia Opublikowano 23 kwietnia 1 minutę temu, SpacierShark123 napisał: niech mnie CHUJ wyborne zakupy Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 23 kwietnia Opublikowano 23 kwietnia 29 minut temu, SpacierShark123 napisał: Dalej uzupełniam kolekcje giereczek. Ostatnio miałem mocną ochote ograć jakieś poksy i ponoć Soulsilver to te "najlepsze" więc powoli zaczynam przygode. plusik za Folklore, do dzis mnie boli dupa, ze nie kupilem uzywki w sklepie jak mieli wystawiona za 70zl Cytuj
SnoD 2 319 Opublikowano 23 kwietnia Opublikowano 23 kwietnia 56 minut temu, SpacierShark123 napisał: Dalej uzupełniam kolekcje giereczek. Ostatnio miałem mocną ochote ograć jakieś poksy i ponoć Soulsilver to te "najlepsze" więc powoli zaczynam przygode. A Soul Silver to na pewno oryginał, lata temu ta gra chodziło po kilkaset złotych od sztuki :p Cytuj
SpacierShark123 1 506 Opublikowano 23 kwietnia Opublikowano 23 kwietnia @Snod nie mam pojęcia nawet jak to sprawdzić, ale w NL koszt gry to jakieś +/- 140e więc cena by się zgadzała. Wersja z pokewalker była już za ponad 200e Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. KamilM 131 Opublikowano 23 kwietnia Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 23 kwietnia Kolejny sztosik na Switcha wleciał 10 1 Cytuj
Mari4n 420 Opublikowano 24 kwietnia Opublikowano 24 kwietnia W dniu 23.04.2024 o 13:30, SpacierShark123 napisał: Jakie combo Jeszcze Black 2 albo White 2 i pełny set na DS-a Akurat też się zaopatrzyłem w poksy, ale inne: 2 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Ukukuki 6 990 Opublikowano 25 kwietnia Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 25 kwietnia Trochę prasy i książka Mario za grosze. Unpacking i Gimmick! oraz gierki na Dreamcasta od naszego forumowego kolegi Pinga właściciela sklepu _InsertCoin_ polecam bo widać ,że asortyment z miesiąca na miesiąc coraz bardziej różnorodny. A sam stan retro gierek typowo ebay a nie obszczane gierki od handlarzy z allegro. No i od czasu do czasu wjeżdżają ciekawe importy na switcha. Dooma udało mi się upolować na olx z niewykorzystanym kodem na pozostałe części tej serii. 16 2 1 Cytuj
Dragon13 78 Opublikowano 26 kwietnia Opublikowano 26 kwietnia (edytowane) Sonic na dremcasta pewnie majątek kosztował. Edytowane 26 kwietnia przez Dragon13 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Frantik 2 571 Opublikowano 26 kwietnia Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 26 kwietnia No to chyba otwieram 16 5 Cytuj
Ukukuki 6 990 Opublikowano 26 kwietnia Opublikowano 26 kwietnia 2 godziny temu, Dragon13 napisał: Sonic na dremcasta pewnie majątek kosztował. Nie, 120 zł. Popularna gierka na ten sprzęt. Cytuj
yaczes 14 482 Opublikowano 26 kwietnia Opublikowano 26 kwietnia Ogolnie japonskie wydania na cokolwiek rzadko kosztuja majatek. Cytuj
Ukukuki 6 990 Opublikowano 26 kwietnia Opublikowano 26 kwietnia 1 minutę temu, yaczes napisał: Ogolnie japonskie wydania na cokolwiek rzadko kosztuja majatek. Niestety ale nieprawda w odniesieniu do gierek które zostały w Japonii. Gimmick z mojego zdjęcia na famicoma to koszt kartridża około 2000 zł, z pudełkiem 5000-7000 zależnie od stanu. Dlatego kupiłem na Switcha Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. giger_andrus 3 092 Opublikowano 26 kwietnia Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 26 kwietnia (edytowane) Z mojego doświadczenia widać, że z 90% gier wydanych na wszystkie regiony to japońskie są tańsze i lepiej dostępne. Tymczasem dotarły 3 przesyłki, w tym dwie zza oceanu i wreszcie jakaś konkretna wrzutka. Edytowane 26 kwietnia przez giger_andrus 14 5 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. wrog 609 Opublikowano 26 kwietnia Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 26 kwietnia Podobno fajna gra. 10 4 Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 26 kwietnia Opublikowano 26 kwietnia Godzinę temu, Ukukuki napisał: Niestety ale nieprawda w odniesieniu do gierek które zostały w Japonii. Gimmick z mojego zdjęcia na famicoma to koszt kartridża około 2000 zł, z pudełkiem 5000-7000 zależnie od stanu. Dlatego kupiłem na Switcha z zachodnimi też różnie bywa. Na SMD Comix Zone czy ktorystam Wrestling w wydaniu JP jest sporo droższy. Ja zdecydowanie wolę zadbanego Japończyka niż przepłaconego EU w tragicznym stanie. Dobre 10 lat temu odpuściłem zakupy retro EU, już nawet nie ze względu na cenę, a na stan. Większość zakupów kończyła się wkurwem. japonskie wydania będą tylko drożeć - już teraz jest problem na miejscu, bialasy wykupują tony gier i miejscowi narzekają. Kurczy się też wybór ale to jest oczywiste, znak czasów - niemal 20 lat temu potrafiłem z lokalnego sklepiku wyjść z siatką hitów na Saturna za drobne, dziś Saturn w ładnym stanie to coraz rzadszy widok. Zbieracze też się przekonali do wydań JP ze względu na stan i atrakcyjną cenę - to także wywindowalo ceny. 2 Cytuj
Ukukuki 6 990 Opublikowano 26 kwietnia Opublikowano 26 kwietnia 4 minuty temu, ping napisał: z zachodnimi też różnie bywa. Na SMD Comix Zone czy ktorystam Wrestling w wydaniu JP jest sporo droższy. Ja zdecydowanie wolę zadbanego Japończyka niż przepłaconego EU w tragicznym stanie. Dobre 10 lat temu odpuściłem zakupy retro EU, już nawet nie ze względu na cenę, a na stan. Większość zakupów kończyła się wkurwem. japonskie wydania będą tylko drożeć - już teraz jest problem na miejscu, bialasy wykupują tony gier i miejscowi narzekają. Kurczy się też wybór ale to jest oczywiste, znak czasów - niemal 20 lat temu potrafiłem z lokalnego sklepiku wyjść z siatką hitów na Saturna za drobne, dziś Saturn w ładnym stanie to coraz rzadszy widok. Zbieracze też się przekonali do wydań JP ze względu na stan i atrakcyjną cenę - to też wywindowało ceny. Mam to samo podejście, chociaż to narzekanie na białasów to już słychać od początków zenmarket. Tak jak mówisz stan tych gierek z JAP jest genialny. Często to wygląda jak nówka bez foli, natomiast kupowanie retro na allegro to jest patologia jeśli chodzi o stan. Sprzedawców od których mogę kupić używane gierki jest może 2-3 na allegro, uczciwie opisują stan sprzedawanych gierek. Nie wiem z czego to wynika ale wydania PAL często są mocno zjechane a te NTSC JAP stan bardzo dobry. Ja już na wszystkich konsolach retro buduję kolekcję w oparciu tylko o japońce. Szczególnie Dreamcast czy Saturn gdzie na obie platformy pudełka palto jest straszny szajs i rozlatują się bardzo łatwo. No i obsługa u Japończyka też sztos, kupiłem kiedyś Bombermana na Saturna i nie działał, gościu przysłał drugą kopię za darmo dorzucając gratis w postaci karty pamięci. Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 26 kwietnia Opublikowano 26 kwietnia Przez ostatnie lata JP stała się bardzo modnym kierunkiem turystycznym. Przygotowanie stolicy do olimpiady 2020 sprawiło, że osobom bez znajomości języka kręcenie się po Tokyo nie sprawia już najmniejszego problemu. Tak jak kiedyś w małych sklepach spotykałem świadomych zbieraczy, tak obecnie przez stolicę przewijają się tabuny spoconych Jankesów. Potrafią nawet za Tobą łazić jak skleją, że wiesz gdzie idziesz. A nawet na takiej okropnej Akibie wciąż jest trochę sklepików które trudno namierzyć. W Mak Japan byś się @Ukukukiodnalazl. Wyguglaj sobie jeśli nie znasz Cytuj
Ukukuki 6 990 Opublikowano 26 kwietnia Opublikowano 26 kwietnia 1 minutę temu, ping napisał: Przez ostatnie lata JP stała się bardzo modnym kierunkiem turystycznym. Przygotowanie stolicy do olimpiady 2020 sprawiło, że osobom bez znajomości języka kręcenie się po Tokyo nie sprawia już najmniejszego problemu. Tak jak kiedyś w małych sklepach spotykałem świadomych zbieraczy, tak obecnie przez stolicę przewijają się tabuny spoconych Jankesów. Potrafią nawet za Tobą łazić jak skleją, że wiesz gdzie idziesz. A nawet na takiej okropnej Akibie wciąż jest trochę sklepików które trudno namierzyć. W Mak Japan byś się @Ukukukiodnalazl. Wyguglaj sobie jeśli nie znasz Pięknie to wygląda szkoda ,że ceny arcade tak już odleciały. No ale co chciałem to już mam, więc bardzo nie boli ale kolekcję raczej już zamknąłem na tą odnogę giereczkowa. Kiedyś chciałem full set MVSa, dużo mi nie brakuje bo już około 40 tytułów ale zamiast jednej gry średniej na ten system wolę kilka dobrych na inne platformy. Kiedyś muszę pojechać do Japonii ale ciągle inne wydatki, teraz to budowa domu w trakcie więc plan na kilka lat się oddalił. To zjawisko które opisujesz dobrze widać po filmie jaki ostatnio z wycieczki wrzucił Zmasło. Pełno białych ludzi się tam kręci. Też fajnie widać jak każdy region miał swój kultowy PC. Europa C64 i Amiga, UK Spectrum, USA Atari a Japonia standard MSX 1 i 2, ping wie ale dla reszty to właśnie na tego PCta wyszła pierwsza część kultowego Metal Gear. 1 Cytuj
jimmy 1 273 Opublikowano 26 kwietnia Opublikowano 26 kwietnia Na allegro/olx to ciężko o tytuły na PS3 w nieobrzyganym stanie a co dopiero mocne retro... 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. PiotrekP 1 790 Opublikowano 26 kwietnia Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 26 kwietnia Chyba trochę nas tu będzie 9 4 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. creatinfreak 3 828 Opublikowano 26 kwietnia Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 26 kwietnia Wszyscy mają koreanke, mam i ja. 7 4 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi