giger_andrus 3 092 Opublikowano 8 czerwca Opublikowano 8 czerwca Dobrego grania w te sztosy życzę! Cytuj
Jukka Sarasti 364 Opublikowano 8 czerwca Opublikowano 8 czerwca 33 minuty temu, giger_andrus napisał(a): Dobrego grania w te sztosy życzę! Dzięki! Nie mogę niestety już dać reakcji dzisiaj Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Ukukuki 7 011 Opublikowano 8 czerwca Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 8 czerwca Ja właśnie przekroczyłem 2000 pudełek w kolekcji. Przy około 1200 gierkach cyfrowo branża może i skończyć się dzisiaj a i tak nie ogram tego wszystkiego. Jeśli utrzymam tempo kolekcjonowania to za jakieś 3-4 lata kończę swoją przygodę ze zbieraniem i pewnie będę wpierał już tylko indyki wydawane fizycznie na PC bo jest tego garstka. Wleciały kolejne big boxy do kolekcji oraz jeden minibox, Freespace i Starlancera gorąco polecam jak ktoś lubi polatać sobie stateczkiem w kosmosie. Freespace dostało też bardzo dobrą drugą część. Die Harda nikomu nie trzeba przedstawiać, obok niego są dwa celowniczki w tej kolekcji. A Breed to jeden z wielu Halo Killerów, jaki poziom reprezentuje można się domyśleć. Tutaj mamy już standardowe wydania, Bioshock to steelbook, gierek nikomu nie trzeba przedstawiać może oprócz War of the Ring. Jest to klon jakich mnóstwo Warcrafta 3. Nie jest to zła gra, można się wniej dobrze bawić szczególnie jak ktoś jest fanem W3 oraz Lord of the Rings. Za to drugi RTS z tego świata na tym zdjęciu to już kultowa gierka. Cieszy mnie też kolekcjonerka Machinarium, krótka przygodówka ale bardzo lubię do niej wracać. Na zdjęciu tylko CDAction, PSXE jeszcze nie dojechał Batsugun to już kultowy shootem up od Toaplan, miałem kiedyś płytę PCB tego tytułu na arcade. Dostała też fajny port na Saturna jednak wiadomo pudełeczko na Switcha dużo tańsze xd No i polskie wydanie pierwszego Fable, grafiki na płytkach są cudne, zdecydowanie lepsze propozycje niż grafika z okładki, świetny stan. A pod spodem już 4 komputer z serii Siemens Scenic w mojej kolekcji. Mój pierwszy komputer wyglądał prawie 1 do 1 jak ten tylko nie miał wentylacji bocznej której tutaj nie widać na zdjęciu. Tym razem wydanie z slotem 1 czyli pentium II oraz kultowe już Celerony. Będzie zabawa w podkręcanie Co ciekawe ten komputer ma wbudowany akcelerator w płytę główną z możliwością dołożenia dodatkowych modułów pamięci, które całe szczęście są bo trudno takie coś kupić. Pewnie z tymi dodatkowymi kośćmi będzie coś koło 16 MB co idealnie zapełni moją lukę w kolekcji pod gierki 3D końcówki lat 90. Mam jeszcze w kolekcji Siemens Scenic z intel Pentium Pro gdzie sam procek w komplecie z płytą główną to dzisiaj grubo ponad 1000 zł. No i mój PC z dzieciństwa z P200MMX, 32 MB ram i Voodoo 1 12 10 Cytuj
Ukukuki 7 011 Opublikowano 8 czerwca Opublikowano 8 czerwca 28 minut temu, giger_andrus napisał(a): A na ile platform zbierasz ? Famicom, NES, SMD, Neo Geo MVS, GB,GBC, GBA, DS, 3DS, PC, Switch, X360, PSX, Saturn, Dreamcast. Najmniejsza kolekcja na Saturna i PSX, coś po 30 gierek ale same sztosy. Największa to PC, SMD i Famicom, zaraz za tym Switch, GB/GBC, MVS (134) No i najwięcej miejsca zajmują sprzęty jednak, do każdej platformy mam przynajmniej jeden arcade stick oprócz przenośniaków, dwa automaty arcade, po kilka konsol. Famicoma przykładowo mam wszystkie możliwe wersje jeśli chodzi o modele, to samo GB (nie po kolorach ), czy X360. Do Neo Geo mam 8 matek i też każdy model xd Switcha mam 3, Lite, Oled i V2. SMD 3 konsole, około 8 PCtów, 8 laptopów, GPD Win 1 i 2, Decka Oled i Roga. Zbieram też wszystkie mini konsole czyli SNES, NES, MD, Neo Geo, Sega Astro, Capcom, Atari, Amiga, C64 ect. Nie planuje dołożenia platform oprócz Nintendo. Jeśli przy Switchu 2 zachowają politykę kompletnych gier na premierę w fizycznym wydaniu to też będę zbierał gierki ale indyków już chyba nie w takiej skali jak na Switcha. Jak produkt na płycie/kartridżu nie jest kompletny to nie warto go mieć w kolekcji. Duże łatki day one, instalatory, dociąganie danych z neta ect. 4 3 Cytuj
giger_andrus 3 092 Opublikowano 8 czerwca Opublikowano 8 czerwca Trzeba szczerze powiedzieć, że to piękna sprawa. Gdybyś miał to wyeksponowane to fotki w odpowiednim temacie bardzo chętnie obejrzę. U mnie aktualnie ~300 pudełek / limitek / kolekcjonerek na Switcha, ~120 na Vitę, ~80 PS4/PS5 oraz 30 na PS2. Też wolałbym już trzymać temat mocniej w ryzach ale czasem życie pisze swój scenariusz. 4 Cytuj
Yap 2 794 Opublikowano 8 czerwca Opublikowano 8 czerwca Hmm, w bundlowym i Elitce II poszly LBki w ciagu dwoch dni. Jakim kierwa cudem? Nowy zakup pod backlog. 4 Cytuj
Ukukuki 7 011 Opublikowano 8 czerwca Opublikowano 8 czerwca 27 minut temu, giger_andrus napisał(a): Trzeba szczerze powiedzieć, że to piękna sprawa. Gdybyś miał to wyeksponowane to fotki w odpowiednim temacie bardzo chętnie obejrzę. U mnie aktualnie ~300 pudełek / limitek / kolekcjonerek na Switcha, ~120 na Vitę, ~80 PS4/PS5 oraz 30 na PS2. Też wolałbym już trzymać temat mocniej w ryzach ale czasem życie pisze swój scenariusz. Czasem wlatuje FOMO chociaż gierka niekoniecznie może być w naszych gustach no ale to tyczy się nowości, przy retro kupuję to co mnie na 100% interesuje. Może pod koniec przyszłego roku będę miał te 16m2 na swoją jaskinię ale to i tak ledwo wystarczy miejsca żeby to sensownie poukładać. Teraz trochę mam na mieszkaniu a większość w swoim dawnym pokoju w domu rodziców. Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Wredny 9 580 Opublikowano 8 czerwca Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 8 czerwca Udało się wreszcie upolować Fatal Frame: Mask of the Lunar Eclipse, więc starsza siostra nie musi już stać samotnie na półce. O cenę nie pytajcie, bo używka droższa od nówki, ale przynajmniej już nie muszę się martwić, że przegapiłem i wciąż muszę kupić 10 1 Cytuj
Mejm 15 316 Opublikowano 8 czerwca Opublikowano 8 czerwca Freespace w ang wersji, nawet nie wiem jak to brzmi bo tez mam big boxa, ale z polskiej dystrybucji i co za tym idzie polski dublaz. Cytuj
Ukukuki 7 011 Opublikowano 8 czerwca Opublikowano 8 czerwca To niezła perełka taki Freespace 1 w polskim wydaniu. Bigboxy z lat 90 po polsku to białe kruki. Cytuj
Mejm 15 316 Opublikowano 8 czerwca Opublikowano 8 czerwca No moze, ale smiesznie brzmi "krazownik klasy SZATANAS" xD Freespace'a 2 tez mam. Dalem za niego 1zl w makro Jeszcze jakas imba byla, nie pamietam czy z vatem, czy z niewydanym 1gr i ojciec cos sie wyklocal z nimi xDDD 2 Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 8 czerwca Opublikowano 8 czerwca @Ukukuki po około 20 latach świadomego zbierania wiem, że pomimo wielu momentów 'hamowania' trudno zrezygnować z gonienia króliczka. Od paru lat mówię sobie, że przestałem zbierać, a i tak wpadają regularnie graty... Ostatnio brakująca Castlevania na SNESa, a oprócz tego kilkadziesiąt innych 'a bo się przyda'. Cytuj
Ukukuki 7 011 Opublikowano 9 czerwca Opublikowano 9 czerwca 9 godzin temu, ping napisał(a): @Ukukuki po około 20 latach świadomego zbierania wiem, że pomimo wielu momentów 'hamowania' trudno zrezygnować z gonienia króliczka. Od paru lat mówię sobie, że przestałem zbierać, a i tak wpadają regularnie graty... Ostatnio brakująca Castlevania na SNESa, a oprócz tego kilkadziesiąt innych 'a bo się przyda'. Mi się miejsce skończy a zbieranie do pudełek to nie dla mnie. Według moich wyliczeń mam już 4 regały z Ikea zapełnione, do pomieszczenia które sobie rozrysowałem wejdzie pewnie 5, plus ze 2-3 te wąskie modele plus nastawki dokupię. Jak to wszystko zapełnię to koniec przygody dla mnie i już tylko cyfra. Mnie trochę ratuje ,że zbieram tylko platformy do których mam sentyment a na niektóre mam wszystko co chciałem (DS, 3DS). Cytuj
Wredny 9 580 Opublikowano 11 czerwca Opublikowano 11 czerwca O kuźwa! Wersja XBOXowa nie ma niemieckiego oznaczenia? Kurde, żebym wiedział, to bym brał tę W temacie o niszowych horrorach wspomniano poniższy tytuł, a że wygląda trochę jak Clock Tower to postanowiłem dołączyć do kolekcji. 8 1 Cytuj
Paolo de Vesir 9 130 Opublikowano 11 czerwca Opublikowano 11 czerwca Wygląda jak typowy horror który będzie wart kupę siana za kilka lat. Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Assassins_78 990 Opublikowano 11 czerwca Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 11 czerwca Takie małe szaleństwo 12 4 Cytuj
badzejo 361 Opublikowano 11 czerwca Opublikowano 11 czerwca Jeszcze ciepła, z pierwszego tłoczenia prosto z kuźni kierownika Dejva 5 4 Cytuj
Ukukuki 7 011 Opublikowano 11 czerwca Opublikowano 11 czerwca Dlaczego akurat ocenzurowana wersja Cytuj
badzejo 361 Opublikowano 11 czerwca Opublikowano 11 czerwca Kurła czyli nie będzie przytulanek z misiem 1 Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 11 czerwca Opublikowano 11 czerwca 5 godzin temu, Wredny napisał(a): O kuźwa! Wersja XBOXowa nie ma niemieckiego oznaczenia? Kurde, żebym wiedział, to bym brał tę Też tego nie czaje. Może chcieli zadośćuczynić za tyle czekania względem posiadaczy pc i sonki Cytuj
giger_andrus 3 092 Opublikowano 12 czerwca Opublikowano 12 czerwca Na fb widzialem fotki wersji PS5 od Larian również bez USK. Może to loteria ? Cytuj
Wredny 9 580 Opublikowano 12 czerwca Opublikowano 12 czerwca 8 godzin temu, giger_andrus napisał(a): Na fb widzialem fotki wersji PS5 od Larian również bez USK. Może to loteria ? Nie, pewnie trafiłeś na to zdjęcie ziomka z grupy kolekcjonerów GamingDisorder, gdzie sam się przyznał, że edytował foto szopem, bo go wkurzało 4 Cytuj
GearsUp 202 Opublikowano 12 czerwca Opublikowano 12 czerwca 22 godziny temu, Assassins_78 napisał(a): Takie małe szaleństwo Zły czas na kupno tych gierek bo Goticzki wyjdą niedługo na Switchu w dual packu, tak samo z tą Vendettą, będzie w Bitmap Bureau Collection 1 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi