Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Mari4n 419 Opublikowano 2 lipca Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 2 lipca Zakupy z ostatnich trzech tygodni: GT4 jest moją trzecią kopią, poprzednie dwie pożyczyłem i nie wróciły. Pierwszą miałem z konsolą i była z polskiej dystrybucji. PE od kumpla za stówkę kupiłem. Niemiecki platinum, ale jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma. Zeldę kupiłem za całe 50 złotych od gościa, od którego kupowałem switcha dla brata. Bez pudełka. ale za takie pieniądze nie mogłem odmówić, zwłaszcza że i tak planowałem ją kupić. 25 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. ProstyHeker 1 876 Opublikowano 2 lipca Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 2 lipca (edytowane) Chcę mieć wszystkie COD i hooy! Właśnie skompletowałem set BO, do tego AW (kiedyś już kupiłem, ale nie instalowała się, więc poszedł zwrot). EDIT: jeszcze żona zarządziła zakup gry typu zielony Mario straszne, więc jest Edytowane 2 lipca przez ProstyHeker 15 Cytuj
Quake96 3 848 Opublikowano 4 lipca Opublikowano 4 lipca Zachodząc do CeXa nie mogłem wrócić z pustymi rękami Tytuł swego czasu chyba nieco "kontrowersyjny", ale pomyślałem, że dam mu szansę. I jak tak pograłem chwilę to... nawet mi się to podoba. Z jakiegoś powodu mocno kojarzy mi się z Driver: San Francisco. 6 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Ins 5 756 Opublikowano 4 lipca Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 4 lipca W końcu się zaopatrzyłem w ten zacny tytuł. 15 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. REZOK 1 020 Opublikowano 4 lipca Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 4 lipca Będzie grane w VR 18 1 Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 4 lipca Opublikowano 4 lipca Zazdro. Chciałbym zrobić reset pamięci i doświadczyć tych Residentów w VR jeszcze raz jak za pierwszym razem. 1 Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 5 lipca Opublikowano 5 lipca Lektura na weekend, gra do kupki wstydu 5 3 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Ukukuki 6 989 Opublikowano 7 lipca Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 7 lipca Kolejne dwa fajne big boxy do kolekcji. Najbardziej cieszy mnie Dino Crisis mocno ciorałem w tę gierkę za dzieciaka. Star Wars to niestety Niemiec ale gra jest po angielsku a box był w doskonałym stanie i tanio. Żal było nie brać. Fajny patent z bokiem boxa. No i wpadł mój mały gral dzieciństwa. Chorowałem jako dziecko na tego mini laptopa, tata nawet dzwonił po sklepach komputerowych żeby mi to kupić. Po latach dowiedziałem się dlaczego mi tego nigdy nie kupił, kiedy w Polsce minimalna wynosiła 400 zł brutto w roku premiery tego laptopa to ten debiutował w cenie prawie 9000 zł Jest to już kultowa seria laptopów Toshiba, Libretto. Ja mam model 50 z 6 calowym ekranem, Pentium 75 MHz, 32 MB ram i dyskiem 810MB. Niestety mam pękniętą obudowę. Zamówiłem już uszkodzoną sztukę na podmianę z zenmarket ale zastanawiam się czy nie zrobić czegoś na wzór kintsugi. No i chciałbym kiedyś do kolekcji dołączyć model Libretto 100 lub SS1010.Dla porównania Stem Deck Oled i Switch i teraz pomyślcie ,że macie takie cudo w 1997 roku A no i laptop ma coś w rodzaju usypiania, widać to na pierwszym zrzucie z tymi Japońskimi znaczkami, jednak sam Wolf nie wstaje. W każdym razie ciekawe, pewnie znajdę gierkę którą da się uśpić Kolejny zakup to pierwsza książka od CD-Action, jest to pierwszy tom z planowanych 4. Podoba mi się formuła która zakłada wybór 180 gier z danej epoki i dwustronne przedstawienie gry i jej wpływu na branżę. 21 13 Cytuj
Pupcio 18 420 Opublikowano 7 lipca Opublikowano 7 lipca Dinusiowa okładka to jest taki masterpiece 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 7 lipca Opublikowano 7 lipca 4 godziny temu, Ukukuki napisał(a): Kolejne dwa fajne big boxy do kolekcji. Najbardziej cieszy mnie Dino Crisis mocno ciorałem w tę gierkę za dzieciaka. Star Wars to niestety Niemiec ale gra jest po angielsku a box był w doskonałym stanie i tanio. Żal było nie brać. Fajny patent z bokiem boxa. No i wpadł mój mały gral dzieciństwa. Chorowałem jako dziecko na tego mini laptopa, tata nawet dzwonił po sklepach komputerowych żeby mi to kupić. Po latach dowiedziałem się dlaczego mi tego nigdy nie kupił, kiedy w Polsce minimalna wynosiła 400 zł brutto w roku premiery tego laptopa to ten debiutował w cenie prawie 9000 zł Jest to już kultowa seria laptopów Toshiba, Libretto. Ja mam model 50 z 6 calowym ekranem, Pentium 75 MHz, 32 MB ram i dyskiem 810MB. Niestety mam pękniętą obudowę. Zamówiłem już uszkodzoną sztukę na podmianę z zenmarket ale zastanawiam się czy nie zrobić czegoś na wzór kintsugi. No i chciałbym kiedyś do kolekcji dołączyć model Libretto 100 lub SS1010.Dla porównania Stem Deck Oled i Switch i teraz pomyślcie ,że macie takie cudo w 1997 roku A no i laptop ma coś w rodzaju usypiania, widać to na pierwszym zrzucie z tymi Japońskimi znaczkami, jednak sam Wolf nie wstaje. W każdym razie ciekawe, pewnie znajdę gierkę którą da się uśpić Kolejny zakup to pierwsza książka od CD-Action, jest to pierwszy tom z planowanych 4. Podoba mi się formuła która zakłada wybór 180 gier z danej epoki i dwustronne przedstawienie gry i jej wpływu na branżę. Czyli rozumiem, że pozostałe 3 tomy to cofka w czasie? Bo ten jest 2013-2023, tak? Cytuj
Ukukuki 6 989 Opublikowano 7 lipca Opublikowano 7 lipca 2 godziny temu, KrYcHu_89 napisał(a): Czyli rozumiem, że pozostałe 3 tomy to cofka w czasie? Bo ten jest 2013-2023, tak? Tak chyba ma być ale pewnie sami nie mają do końca dopiętego planu na ostatni tom. Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 7 lipca Opublikowano 7 lipca 2 godziny temu, Ukukuki napisał(a): Tak chyba ma być ale pewnie sami nie mają do końca dopiętego planu na ostatni tom. Instalujesz w ogóle te retro gry czy tylko do stania? Jak instalujesz to masz jakiś dedykowany retro komputer czy jakieś sztuczki na nowoczesnym sprzęcie? Cytuj
Ukukuki 6 989 Opublikowano 7 lipca Opublikowano 7 lipca 23 minuty temu, maciucha napisał(a): Instalujesz w ogóle te retro gry czy tylko do stania? Jak instalujesz to masz jakiś dedykowany retro komputer czy jakieś sztuczki na nowoczesnym sprzęcie? No tych retro komputerów to już trochę mam. Jednak nie mam kącika do tego z dedykowanym sprzętem. Na biurku mam dwa monitory jeden do głównego PC a drugi mały 13 calowy pod retro i do tego wpinam retro laptopa na pentium 3. Każdą grę instaluję i testuję + sprawdzam programem CdCheck. Ostatnio też od paru tygodni mam Dreamcasta na biurku. Niestety nie mam tyle miejsca żeby powpinać wszystkie sprzęty które bym chciał więc wchodzi rotacja. W przyszłym roku powinienem już mieć te 16m2 tylko na gry więc i będzie dedykowany kącik retro, główny + przywiozę automat do retro. No i drugi temat to ,że ja w te gierki to grałem piraty a teraz kupuję oryginały do kolekcji xd nie kupuję raczej gier z retro w które nie grałem czy to w piraty czy na emu za dzieciaka. Bardziej hobbystycznie czy kolekcjonersko. Jednak sporo kończę, jak niedawno kupionego Z czy Machinarium. 1 1 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. jimmy 1 273 Opublikowano 7 lipca Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 7 lipca Dodatek do Elden Ringa postanowiłem uczcić kolekcjonerką, repliką hełmu Messmera (skala 1:1) i...platyną w podstawce 11 5 Cytuj
Figaro 8 218 Opublikowano 7 lipca Opublikowano 7 lipca Kolekcjonowanie gier to frajerstwo, chyba że mowa o N64, PS2 i DC. Pamiętam jak milion lat temu jarałem się Spy Hunterem w gazecie PE. 1 1 2 1 2 3 Cytuj
giger_andrus 3 092 Opublikowano 8 lipca Opublikowano 8 lipca 11 godzin temu, Figaro napisał(a): Kolekcjonowanie gier to frajerstwo, chyba że mowa o N64, PS2 i DC. 1 Cytuj
Czoperrr 5 120 Opublikowano 8 lipca Opublikowano 8 lipca Przestałem kupować gry na PS2 10 lat temu bo mnie obrzydzają te zajechane używki. Nawet okładki muszę mieć bez rysek. Cytuj
Lukas_AT 1 187 Opublikowano 8 lipca Opublikowano 8 lipca 9 godzin temu, Czoperrr napisał(a): Przestałem kupować gry na PS2 10 lat temu bo mnie obrzydzają te zajechane używki. Nawet okładki muszę mieć bez rysek. Niestety, dotyczy to nawet PS3 i X360. Jak wchodzę do takiego CeXa i widzę te zajechane pudełka to niedobrze się robi. Ale do CeXa każdy może przyjść i pewnie stąd ten syf. Najlepiej na ebayu albo allegro, by znaleźć bardziej zadbane wersje. Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. ProstyHeker 1 876 Opublikowano 9 lipca Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 9 lipca Chłopaki, mam mało marzeń growych, głównie przez posrane ceny. No i gdy myślałem, że nigdy nie będę miał oryginału gierki (PAL kilkaset zł), którą w latach 00 z wywieszonym językiem oglądałem na kanale Hyper, wchodzi on, cały w krzaczkach - @ping Odpaliłem na szybko i babciu, to jest zajebiste. Nie wiem, jak US Tuned, ale tu model jazdy jest sztosik. Nawet taki ficzer QOL jak dowolna zmiana przypisania guzików jest. Jeszcze auto podskakuje na łączeniach płyt, wydech wali marchewą przy redukcji mocnej. 2002 rok. Sporo menusów ENG, a czego nie zrozumiem, przetłumaczę w Google Lens. Proszę bardzo - jeden naród, jedna rasa. PS. Pingu, jak będziesz miał mr mosquito za stówę to wezmę też, bo to drugie z mojej fap-listy z Hypera 13 3 Cytuj
oFi 2 468 Opublikowano 9 lipca Opublikowano 9 lipca Wpadła pachnąca gazetka o zapachu pasji do gier, trochę retro i jedno goty 2 1 Cytuj
suteq 183 Opublikowano 9 lipca Opublikowano 9 lipca Ale żeby GoT retro nazywać to jeszcze nie słyszałem. Cytuj
Bzduras 12 528 Opublikowano 9 lipca Opublikowano 9 lipca Niektórzy na fourm by napisali, że stare gówno Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi