Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Ukukuki 7 101 Opublikowano 11 października Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 11 października Arcanum cRPG uciekinierów z Interplay którzy założyli Troika Games. Czuć w tej grze mocny wpływ ojców Fallouta, podobny styl rozgrywki, równie brutalny świat, nawet styl graficzny podobny. Sam świat gry to mieszanka świata fantasy (krasnoludy, niziołki, elfy, ogry, orki) z klimatem rewolucji przemysłowej. W grze rodzi to masę konfliktów, czarodzieje nie lubią się z technologami, umiejętności magiczne zakłócają pracę urządzeń. Tam gdzie dominuje magia nie buduje się linii kolejowej czy lotnisk dla sterowców. Magów nie wpuszcza się do pociągów czy sklepów z technologią. Do tego konflity rasowe jak fabryki z wyzyskiwanymi orkami. Chcesz grać magiem i uczyć się nowych zaklęć? Czy może stworzyć rycerza w zbroi płytowej ze strzelbą? Jest to gra dla ciebie Troika wypuściła tylko trzy gry, wspomniane Arcanum, Świątynie Pierwotnego Zła i Vampire: The Masquerade – Bloodlines. Każda z tych gier jest kultowa i kochana do dzisiaj. Nie mam wspomnień jak większość z was z giełdami komputerowymi, żyłem w 60 tysięcznym mieście za dzieciaka. Jednak piractwo w takich mieścinach wyglądało trochę inaczej pod koniec lat 90 czy początkiem 2000. Były dystrybuowane "listy zakupowe" przez piratów. Początkiem lat 2000 cennik wyglądał następująco 5 zł od płyty za starszy tytuł i 10 zł od nowości. Arcanum kupiłem z takiej listy, zapłaciłem 20 zł bo gierka na dwóch płytkach była. Dlaczego o tym piszę? Gra miała zabezpieczenie antypirackie które uaktywniało się po kilku godzinach gry i nie dało się jej skończyć xd Instrukcja w formie książki xd Voodoo Banshee które będzie wspomagać mojego podkręconego pentiuma MMX233 Jest to wersja niedostępna w USA czy Europie, import z Japonii. Oczywiście wersja na PCI. Wersje na AGP są zdecydowanie tańsze ale same płyty pod pentium 1 mniej spotykane a sam procesor sobie z tym złączem zbyt dobrze nie radził i go w sumie nie potrzebował. 8 5 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. badzejo 379 Opublikowano 11 października Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 11 października GOTY dotarło 12 Cytuj
GearsUp 285 Opublikowano 11 października Opublikowano 11 października 15 minut temu, Ukukuki napisał(a): Arcanum cRPG uciekinierów z Interplay którzy założyli Troika Games. Czuć w tej grze mocny wpływ ojców Fallouta, podobny styl rozgrywki, równie brutalny świat, nawet styl graficzny podobny. Sam świat gry to mieszanka świata fantasy (krasnoludy, niziołki, elfy, ogry, orki) z klimatem rewolucji przemysłowej. W grze rodzi to masę konfliktów, czarodzieje nie lubią się z technologami, umiejętności magiczne zakłócają pracę urządzeń. Tam gdzie dominuje magia nie buduje się linii kolejowej czy lotnisk dla sterowców. Magów nie wpuszcza się do pociągów czy sklepów z technologią. Do tego konflity rasowe jak fabryki z wyzyskiwanymi orkami. Chcesz grać magiem i uczyć się nowych zaklęć? Czy może stworzyć rycerza w zbroi płytowej ze strzelbą? Jest to gra dla ciebie Troika wypuściła tylko trzy gry, wspomniane Arcanum, Świątynie Pierwotnego Zła i Vampire: The Masquerade – Bloodlines. Każda z tych gier jest kultowa i kochana do dzisiaj. Nie mam wspomnień jak większość z was z giełdami komputerowymi, żyłem w 60 tysięcznym mieście za dzieciaka. Jednak piractwo w takich mieścinach wyglądało trochę inaczej pod koniec lat 90 czy początkiem 2000. Były dystrybuowane "listy zakupowe" przez piratów. Początkiem lat 2000 cennik wyglądał następująco 5 zł od płyty za starszy tytuł i 10 zł od nowości. Arcanum kupiłem z takiej listy, zapłaciłem 20 zł bo gierka na dwóch płytkach była. Dlaczego o tym piszę? Gra miała zabezpieczenie antypirackie które uaktywniało się po kilku godzinach gry i nie dało się jej skończyć xd Instrukcja w formie książki xd Voodoo Banshee które będzie wspomagać mojego podkręconego pentiuma MMX233 Jest to wersja niedostępna w USA czy Europie, import z Japonii. Oczywiście wersja na PCI. Wersje na AGP są zdecydowanie tańsze ale same płyty pod pentium 1 mniej spotykane a sam procesor sobie z tym złączem zbyt dobrze nie radził i go w sumie nie potrzebował. Arcanum ma najinteligentniejsze dialogi z tych wszystkich crpgów lat 2000, tak ją zapamiętałem 1 1 Cytuj
Ukukuki 7 101 Opublikowano 11 października Opublikowano 11 października 8 minut temu, GearsUp napisał(a): Arcanum ma najinteligentniejsze dialogi z tych wszystkich crpgów lat 2000, tak ją zapamiętałem Dialogi, fabuła, świat sztos. jedynie system walki trochę kulawy Gierka ma równie pogmatwane questy czy zakończenia co BG3 więc gorąco polecam. No i można skończyć grę bez zabijania ale kto by tak grał. Cytuj
second 3 707 Opublikowano 11 października Opublikowano 11 października W końcu wjechało GOTY. I jakaś japońska gierka. 8 Cytuj
Pupcio 18 647 Opublikowano 11 października Opublikowano 11 października Jedyna sztuka metaphora na xboxa na całej planecie ziemia Cytuj
devilbot 3 722 Opublikowano 12 października Opublikowano 12 października 10 godzin temu, Pupcio napisał(a): Jedyna sztuka metaphora na xboxa na całej planecie ziemia Drugą kupił blantman Cytuj
Czoperrr 5 240 Opublikowano 12 października Opublikowano 12 października 10 hours ago, second said: W końcu wjechało GOTY. I jakaś japońska gierka. Niby konsola ta sama a znowu pudełka różnią się od siebie, co ten Xbox... Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. badzejo 379 Opublikowano 14 października Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 14 października 2 razy odpadłem na premierę ale to był zrąbany okres, teraz tytuł od dłuższego czasu chodził mi po głowie i nie dawał spać To jest ten czas, już dojrzałem żeby zostać kurierem, jak kiedyś potrzebowałem czasu żeby zostać kałbojem w RDR 2 14 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Ins 5 822 Opublikowano 14 października Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 14 października Kolejna giereczka do kolekcji. Grałem na XSX ale nie skończyłem. Przejdę sobie z dodatkiem na PS5 14 Cytuj
Ukukuki 7 101 Opublikowano 14 października Opublikowano 14 października Szkoda ,że te wydania gold mają tylko kod w pudełku na te dodatki. Cytuj
Ins 5 822 Opublikowano 14 października Opublikowano 14 października No wiem, ale co poradzić. Przynajmniej okładka lepsza niż w standardowej wersji Cytuj
Wredny 9 705 Opublikowano 14 października Opublikowano 14 października Pudełkowe wydanie SABLE od SuperRareGames - 46 funciaków plus 8,50 PLN dla Poczty Polskiej w ramach opłaty manipulacyjnej za obsługę towaru spoza UE 8 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Kalel 3 634 Opublikowano 14 października Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 14 października Po lekkich perturbacjach, ale jest 10 2 Cytuj
HenrykIggO 260 Opublikowano 14 października Opublikowano 14 października Naczytalem sie zachwytow nad ta gra az nadto, zarowno na forumie jak i szmatlawcu. Nigdy nie gralem wiec spawdze ja - szczegolnie w taka okropna pogode. Szpila ma swoje lata wiec wyrwana za bezcen. 7 Cytuj
Wredny 9 705 Opublikowano 14 października Opublikowano 14 października 4 minuty temu, HenrykIggO napisał(a): Naczytalem sie zachwytow nad ta gra az nadto, zarowno na forumie jak i szmatlawcu. Nigdy nie gralem wiec spawdze ja - szczegolnie w taka okropna pogode. Szpila ma swoje lata wiec wyrwana za bezcen. No na tym zdjęciu to już w ogóle wygląda, jakby miała "swoje lata" - wyblakłe to jakieś i naderwany grzbiet, jakby to conajmniej siódma generacja była A sama gra cudowna, mam nadzieję, że na PS5 będziesz ogrywał to wtedy dodatkowo w 4K i 60fps będzie Cytuj
Boomcio 4 155 Opublikowano 14 października Opublikowano 14 października Jedna z gier życiaszkoda, że ich tak mało wychodzi. 2 Cytuj
Paolo1986 795 Opublikowano 14 października Opublikowano 14 października Szkoda, że uyebano kontynuację Cytuj
Czoperrr 5 240 Opublikowano 15 października Opublikowano 15 października 11 hours ago, HenrykIggO said: Naczytalem sie zachwytow nad ta gra az nadto, zarowno na forumie jak i szmatlawcu. Nigdy nie gralem wiec spawdze ja - szczegolnie w taka okropna pogode. Szpila ma swoje lata wiec wyrwana za bezcen. To że ma swoje lata nie znaczy że musi wyglądać jak zużyta wycieraczka do butów 1 1 Cytuj
ASX 14 716 Opublikowano 15 października Opublikowano 15 października Stare czasy, jeszcze jest napis "Tylko na PlayStation" 8 1 Cytuj
dominalien 267 Opublikowano 15 października Opublikowano 15 października (edytowane) 14 godzin temu, Wredny napisał(a): 8,50 PLN dla Poczty Polskiej w ramach opłaty manipulacyjnej za obsługę towaru spoza UE To jest przyczyna upadku PP - zero zmysłu biznesowego. Odprawa w "normalnej" agencji celnej potrafi kosztować i 2 stówy. Ile razy ściągałem coś drobnego z zagranicy, lądowało na cle i nawet jak nie było cła ani VATu, opłata za odprawę celną - 160 zł. Ta opłata, którą bierze PP jest śmiesznie niska, cieszmy się z niej. Edytowane 15 października przez dominalien Cytuj
Paolo1986 795 Opublikowano 15 października Opublikowano 15 października Nie ocenia się książki po okładce @HenrykIggObaw się dobrze, to świetna gra 1 Cytuj
oFi 2 499 Opublikowano 15 października Opublikowano 15 października 12 godzin temu, HenrykIggO napisał(a): Naczytalem sie zachwytow nad ta gra az nadto, zarowno na forumie jak i szmatlawcu. Nigdy nie gralem wiec spawdze ja - szczegolnie w taka okropna pogode. Szpila ma swoje lata wiec wyrwana za bezcen. Topka z exow jakie wyszły na poprzednią generację. Gdybym mial władze w sony to kontynuacja horizona trafiłalby na śmietnik developerski a to już miało całą game kontynuacji i spinofów 1 1 2 1 Cytuj
Paolo de Vesir 9 232 Opublikowano 15 października Opublikowano 15 października najlepsze single player MMO na rynku! 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi