Skocz do zawartości

Zakupy growe!

Gość GregZPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 godzin temu, ProstyHeker napisał(a):

Zanim psy powieszą - człowiek na stare lata głupieje! Ino platyny - śledzę gościa z UK, który za cel postawił sobie uzbieranie kompletnego setu Platinum PAL na PSX i PS2. No i jako że miałem do wymiany cały set UC, bo płyty były padnięte, a te platyny spodobały mi się gdy jest ich dużo, postanowiłem w nie wejść :) Jedni zdobywają platyny, inni zdobywają platyny. Gdyby ktoś chciał wyrzucić platynki, to powiedzcie który śmietnik, ja to zgarnę :ogor:

Classic na X360 już niekoniecznie moja docelowa seria, ale to wydanie ME jest naprawdę fajne - bonusowy dysk z flimami, motyw, avatarki. Za 10zł? Kochani, super. Nawet zdążyłem przejść.

Mam podobnie, kolego. Poza tym obecna cena za GPU to dość średni deal dla mnie, wolę se w tych pieniądzach kupić trochę starych śmieci, jak na foto. No i idąc za ciosem, pozbyłem się XSS na rzecz XOS. Mam Mesjasza do ogrywania współczesnych gierek, a do sypialni właśnie One. Strasznie brakowało mi napędu w XSS, a w drugorzędnej konsoli nie zależy mi na QR, SSD itp., więc jestem happy.

PXL_20241210_190922848.NIGHT.jpg

Szanuję zajawkę i leci plusik za fajne gierki, ale dla mnie obleśne są te platinumy :sick:
To już Essentials, albo PS Hits ciut lepsze, ale i tak unikam jak niemców - tylko premierowe wydanka, żadnych reedycji, chyba że GOTY.

• Plusik 1
Opublikowano

No ale to nie to samo co cała połatana gra na płycie, po to też się zbiera fizyczne wydania aby mieć kompletny produkt na płycie.

Te tanie reedycje zyskają na wartości jak odetną pobieranie łatek dla starych gier. 

• This 2
Opublikowano (edytowane)

Dam przykład z Motorstorm - premiera i platyna to wersje bodajże 1.0, nie ma wibracji i nie da się zakupić DLC, bo wraz z zamknięciem online padła możliwość patchowania. Wersja essential jest już połatana i ma wibracje, daje możliwość kupna DLC.

ALE! Ekipa, która wskrzesiła multiplayera Motorstorm, daje możliwość spatchowania. Trzeba zmienić DNS na scenowe i powinno zassać. Tyle że wiedzą o tym tylko mega zajawkowicze.

Obiektywnie platyny są brzydkie, ale dla mnie wtedy, gdy masz jedną spośród 50 premierowych. Jak tych platyn robi się też 50, to, kurde, podoba mi się :)

Edytowane przez ProstyHeker
  • Plusik 2
  • Lubię! 2
Opublikowano
47 minut temu, Ukukuki napisał(a):

No ale to nie to samo co cała połatana gra na płycie, po to też się zbiera fizyczne wydania aby mieć kompletny produkt na płycie.

Te tanie reedycje zyskają na wartości jak odetną pobieranie łatek dla starych gier. 

2 x X360 :) do tego dyski 500GB (po 2 dla każdego)

Każda gra wędruje do napędu i ściągane są wszystkie patche i ewentualne dostępne darmowe DLC :) 

Zabezpieczony troszkę jestem.

A tak naprawdę mało jest gier które mają patche a ich wielkość nie jest taka jak np. PS3 :D  

• Plusik 1
  • Lubię! 1
Opublikowano
28 minut temu, wojtas011 napisał(a):

Koszykówka, live 2005 to okładka na francuski region plus najlepszy Tony Hawk

20241212_120513.jpg

Fakt, że maiłem w pewnym momencie niezłą zajawkę na AND1 ale grę wspominam dobrze, gameplay był całkiem przyzwoity. 

Opublikowano
2 godziny temu, GearsUp napisał(a):

Ja takiego wziąłem - https://pl.aliexpress.com/item/1005007906344688.html

po dodaniu do koszyka wyszło 960, myślałem że będę musiał wysokie cło dopłacić ale pan listonosz tylko 4 dychy chciał

Ja za Asusa dałem 999 ale to była jakaś wakacyjna promka.  Gratis dostałem stand metalowy i po złożeniu wygląda to jak normalny monitor z regulacją wysokości. Ma to tylko 60Hz więc do grania we współczesne gierki na laptopie się nie nadaje ale do retro czy steam decka idealne. W starych grach traci się trochę ekranu bo monitor ma jednak inne proporcje. Ja jestem bardzo zadowolony ale mało tego używam.