Skocz do zawartości

Zakupy growe!

Gość GregZPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 6.01.2025 o 18:11, chrno-x napisał(a):

Z dobry rok/dwa nie wrzucałem tutaj moich growych zakupów, więc postanowiłem się podzielić paroma pozycjami:

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg

11.jpg

12.jpg

13.jpg

Widze jakas inna okladka Lost Odyssey. Moja ulubiona gra z 360. Ale widze ze to jakas wersja japonska. Gdzie to dorwalales?

Opublikowano
3 minuty temu, Jontek80 napisał(a):

Widze jakas inna okladka Lost Odyssey. Moja ulubiona gra z 360. Ale widze ze to jakas wersja japonska. Gdzie to dorwalales?

Odpowiem za kolegę - przynajmniej jakiś czas temu wydanie z tą wersją okładki (która poszła chyba też na Chiny/Tajwan) było dostępne na allegro. Sam wyrwałem egzemplarz z tą grafiką, dużo ładniejszą od zachodniego wydania, za 7 czy 8 dych.

Opublikowano

Te wszystkie używki są w tak idealnym stanie, że warto je pakować w protektory? Sam mam dziesiątki gier kupione jako nówki 20 lat temu i normalnie trzymam na półce, nie mają ani ryski na pudełkach :) Te protektory IMO za drogie, ale kilka perełek typu Silenty, głównie premierowe SH2 z PS2 w stanie igła bym w to wsadził.

Opublikowano
23 godziny temu, Jukka Sarasti napisał(a):

Odpowiem za kolegę - przynajmniej jakiś czas temu wydanie z tą wersją okładki (która poszła chyba też na Chiny/Tajwan) było dostępne na allegro. Sam wyrwałem egzemplarz z tą grafiką, dużo ładniejszą od zachodniego wydania, za 7 czy 8 dych.

Dokładnie, choć trzeba przyznać, że sama okładka z przodu dobitnie pokazuje, że jest to wersja NTSC-J (i w lewym rogu mamy nawet Japanese Version). Tak krzaki to chiński, nie japoński. Aczkolwiek stricte Japońskie wydanie ma dokładnie taką samą okładkę, tylko w odcieniu szarości a nie jakby z domieszką żółtego, no i nie mają tłumaczenia gry z przodu (plus znaczek kategorii wiekowej cero).

68624_front.thumb.jpg.038ae3d6f2a1c344f734fb7546bc1db8.jpgs-l1600.thumb.jpg.da2f9054e340a0e3fe70b256f63ee2bf.jpg

Tak czy siak jedna z najładniejszych okładek dla gatunku RPGów ever :wub:

• Plusik 4
Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, ProstyHeker napisał(a):

Tak, second hand. Ogólnie coraz mniej gier się trafia, ale czasem można coś znaleźć.

Oj tak, kiedyś były tam żniwa. Pamiętam jak kończyła się generacja PS2/Xbox/GCN i kupowałem w jednym lumpie gry na Gacka za 10-15 złotych, a po ograniu szły na allegro za 80-150 :) 

edit: i tak nie zapomnę jak ktoś przyszedł przede mną i kupił wtedy Game Boy Color za 20 zeta… 

Edytowane przez funditto
Opublikowano
Godzinę temu, Mari4n napisał(a):

Sam się w lumpach nieźle obłowiłem swego czasu. Sterty konsol i gier. Kupiłem raz pierwszego Silenta za dosłownie dwa złote.

To byl polski lump czy uk?