Mari4n 625 Opublikowano piątek o 17:36 Opublikowano piątek o 17:36 2 godziny temu, giger_andrus napisał(a): Pozwólcie, że przerwę te śmieszki i wrzucę coś grubszego bo to w końcu Zakupy growe! Jakiś czas temu napisałem, że imponuje mi świadome, wybiórcze kolekcjonowanie retro i że sam mam taki projekt na tapecie. Otóż wymyśliłem sobie, że zgromadzę 20-30 tytułów z PSXa, które kiedyś podbiły moje serce i które ukształtowały mój gust jako gracza. Do tej pory nie zbierałem gier na Szaraka, miałem ze 3 pudełka. Dotarła pierwsza partia pięknych boxów i co dla mnie istotne są to wydania 3xA, kompletne oraz ze stanem płyt 8-9/10. Takie było moje założenie. Jeżeli chodzi o protektory to też nie jest źle, chociaż na FF9 jest niewielkie pęknięcie. Do tego dojechało kilka gier na PS2, które zbieram wyłącznie w mega okazjach i w tym przypadku także muszę stworzyć jakąś listę "must have". Powinno pójść łatwiej, gdyż posiadam około 30 ważnych tytułów. Na dobrą ofertę Psychonauts polowałem od dawna a spin off Shin Megami Tensei zaciekawił mnie na tyle, aby go ściągnąć. Na koniec rzeczy aktualne czyli kontroler z ukochanych Helldiversów, jedna gra na Vitę (teraz będę polował na sezon 2 TWD) oraz Suikoden plus Split Fiction do co-opa. Jaka partia 1 Cytuj
SnoD 2 458 Opublikowano piątek o 23:50 Opublikowano piątek o 23:50 8 godzin temu, giger_andrus napisał(a): Pozwólcie, że przerwę te śmieszki i wrzucę coś grubszego bo to w końcu Zakupy growe! Jakiś czas temu napisałem, że imponuje mi świadome, wybiórcze kolekcjonowanie retro i że sam mam taki projekt na tapecie. Otóż wymyśliłem sobie, że zgromadzę 20-30 tytułów z PSXa, które kiedyś podbiły moje serce i które ukształtowały mój gust jako gracza. Do tej pory nie zbierałem gier na Szaraka, miałem ze 3 pudełka. Dotarła pierwsza partia pięknych boxów i co dla mnie istotne są to wydania 3xA, kompletne oraz ze stanem płyt 8-9/10. Takie było moje założenie. Jeżeli chodzi o protektory to też nie jest źle, chociaż na FF9 jest niewielkie pęknięcie. Do tego dojechało kilka gier na PS2, które zbieram wyłącznie w mega okazjach i w tym przypadku także muszę stworzyć jakąś listę "must have". Powinno pójść łatwiej, gdyż posiadam około 30 ważnych tytułów. Na dobrą ofertę Psychonauts polowałem od dawna a spin off Shin Megami Tensei zaciekawił mnie na tyle, aby go ściągnąć. Na koniec rzeczy aktualne czyli kontroler z ukochanych Helldiversów, jedna gra na Vitę (teraz będę polował na sezon 2 TWD) oraz Suikoden plus Split Fiction do co-opa. Pamiętam jak Digital Devil Saga już dawno po wycofaniu PS2 chodził komplet nówki po jakieś śmieszne pieniądze, a teraz po 800 zł sztuka :p Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Kmiot 14 141 Opublikowano sobota o 07:56 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano sobota o 07:56 Nie mogło być inaczej <3 Blisko dwa lata od złożenia preorderu, ale wreszcie są. 15 2 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Ukukuki 7 545 Opublikowano sobota o 08:32 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano sobota o 08:32 Kolejne bigboxy do kolekcji w oba te tytuły zagrywałem się za młodu. Carmaggedona każdy zna ale Knights & Merchants to trochę mieszanka The Settlers (rozbudowana ekonomia i przetwórstwo oraz przemysł) z Age of Empires 2 (skomplikowanie bitew). AoE2 co prawda wyszło później ale dobrze oddaje to porównanie. Świetny i przepiękny tytuł ale strasznie trudny. Cieszy bardzo dobry stan. No i dalsze odkurzanie 3DSa, uwielbiam ten kieszonkowy rozmiar Zelda podobno genialna a SMB2 to podobno najgorsza platformówka z Marianem od Nintendo no ale jeszcze nie ograłem. Za tego SMB2 to przepłaciłem bo jest w folii a będę ją zrywał no ale trudno xd 20 7 Cytuj
Badus 295 Opublikowano sobota o 08:44 Opublikowano sobota o 08:44 Zelda:ALBW podobno genialna? Dla mnie to najlepsza Zelda z widokiem z góry ever. Zazdroszczę pierwszego przejścia, jeśli dopiero przed Tobą 2 1 Cytuj
oFi 2 596 Opublikowano sobota o 08:54 Opublikowano sobota o 08:54 Knights and merchants to jest gra z niepowtarzalnym gameplayem i jednym z najlepszym ost w historii. Do tego język PL jest tak swojski jak we wiedzmaku polskim. Co ja bym dal by ktoś zrobił remake tego w takim pudle wlasnie na konsole z pelnym dublarzem i poprawionym sterowaniem 1 Cytuj
iluck85 3 195 Opublikowano sobota o 09:20 Opublikowano sobota o 09:20 @Ukukuki Przespałeś Zelde? Też uważam za jedną z lepszych "mniejszych" Zeld. Cytuj
SnoD 2 458 Opublikowano sobota o 09:20 Opublikowano sobota o 09:20 (edytowane) W Knights & Merchants niestety skirmishe obnażają, że w grze nie ma żadnego AI. Ale budowanie osady i zarządzanie to jest absolutny top gatunku, wręcz sztuka Edytowane sobota o 09:21 przez SnoD Cytuj
Ukukuki 7 545 Opublikowano sobota o 09:46 Opublikowano sobota o 09:46 23 minuty temu, iluck85 napisał(a): @Ukukuki Przespałeś Zelde? Też uważam za jedną z lepszych "mniejszych" Zeld. Tak, nie ograłem żadnej Zeldy 2D do czasu Link's Awakening. Ogólnie odbijałem się od tej serii do czasu BOTW. 24 minuty temu, SnoD napisał(a): W Knights & Merchants niestety skirmishe obnażają, że w grze nie ma żadnego AI. Jakby tam było jeszcze sensowne AI to bym w życiu nie doszedł do 3 misji xd Cytuj
czapa 691 Opublikowano sobota o 10:18 Opublikowano sobota o 10:18 Ten znaczek 3DFX zawsze robił robotę 1 Cytuj
Ukukuki 7 545 Opublikowano sobota o 10:47 Opublikowano sobota o 10:47 58 minut temu, SnoD napisał(a): A Earth 2140 masz? Nie mam żadnego jeszcze w kolekcji :p Cytuj
funditto 694 Opublikowano sobota o 11:40 Opublikowano sobota o 11:40 2 godziny temu, Badus napisał(a): Zelda:ALBW podobno genialna? Dla mnie to najlepsza Zelda z widokiem z góry ever. Zazdroszczę pierwszego przejścia, jeśli dopiero przed Tobą Dla wielu najlepsza, ale ogólnie Zeldy 2D to fenomenalne gry. Zarówno A Link To The Past, A Link’s Awakening, Oraclesy jak i moje ulubione Minish Cap, którego remake mi się marzy 1 godzinę temu, Ukukuki napisał(a): Tak, nie ograłem żadnej Zeldy 2D do czasu Link's Awakening. Ogólnie odbijałem się od tej serii do czasu BOTW. o Panie, to ile jeszcze dobra przed Tobą zazdroszczę 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. GearsUp 452 Opublikowano sobota o 13:37 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano sobota o 13:37 Kto nie zbiera pudełek na Switcha ten z policji 13 1 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. iluck85 3 195 Opublikowano sobota o 14:22 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano sobota o 14:22 Skromnie teraz 13 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. shoegaze 61 Opublikowano sobota o 15:59 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano sobota o 15:59 (edytowane) Ty: Kolega z pracy, o którego masz się nie martwić: Edytowane sobota o 16:04 przez shoegaze 7 2 6 2 Cytuj
Pierre Deck 777 Opublikowano sobota o 17:52 Opublikowano sobota o 17:52 4 godziny temu, GearsUp napisał(a): Kto nie zbiera pudełek na Switcha ten z policji Tez stray chce kupic jakos na dniach Cytuj
GearsUp 452 Opublikowano sobota o 19:54 Opublikowano sobota o 19:54 1 godzinę temu, Pierre Deck napisał(a): Tez stray chce kupic jakos na dniach Trochę ryzyko kupować takie gry z lepsiejszą graficzką bo większa szansa, że wyjdzie jeszcze raz na Switcha 2. No ale z drugiej strony z takim nastawieniem to nic bym nie kupił, to jest do biblioteczki Switcha 1, jak wyjdzie na S2 to się przemyśli sprawę. Jeszcze tak sobie myślałem czy Nintendo wypuści tą swoją linię Select ale chyba już za późno na to bo premiera nowej konsoli za chwilę. 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. XM. 11 410 Opublikowano niedziela o 17:27 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano niedziela o 17:27 17 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Dajzner 1 056 Opublikowano wczoraj o 09:55 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano wczoraj o 09:55 (edytowane) Zakupy z ostatniego tygodnia. Długo polowałem na Eastward, przez jakiś czas była niedostępna w polskich sklepach, udało się kupić w dobrej cenie w PerfectBlue. Cieszy składanka KH. Mam zamiar przejść Dream Drop Distance; na 3DSe odpadłem przez koszmarne sterowanie. Edytowane wczoraj o 10:07 przez Dajzner 13 5 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Wredny 10 039 Opublikowano wczoraj o 17:42 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano wczoraj o 17:42 Ostatnio, paradoksalnie dzięki Avowed, mam fazę na eRPeGi i tak sobie dokupuję do kolekcji gierki z tego gatunku. Gra Obsidian przypomniała mi o Kingdoms of Amalur, które zaliczyłem już kiedyś na PS3 i nawet bliski byłem wbicia platynki, ale niestety uszkodzony save sprawił, że maksowanie tej sympatycznej gierki nie wypaliło. Pathfinder Kingmaker to kickstarterowy klon Baldura tudzież Pillarsów - podobno całkiem udany. Szkoda, że druga część występuje na allegro wyłącznie w wydaniu niemieckim, bo też bym chętnie dokupił. Suikodeny to był wręcz obowiązek - dwójeczkę na szaraku wspominam bardzo ciepło i mega się cieszę, że ktoś w Konami postanowił to odświeżyć. Split Fiction kupione na premierę, żeby wesprzeć Pana Faresa i jego Hazelight za kreatywność i płynięcie pod prąd - póki co nie mam człowieka do wspólnej gry, ale przynajmniej mam już gierkę, więc jestem gotowy. Jusant w wydaniu fizycznym to rarytas, któremu zwyczajnie nie mogłem się oprzeć 16 Cytuj
Mejm 15 588 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu Liczyles ile masz juz pudel w kolekcji czy zlewasz takie staty? W dniu 8.03.2025 o 09:32, Ukukuki napisał(a): Świetny i przepiękny tytuł ale strasznie trudny. Z czego wynikala ta trudnosc? Bo jak gra wyszla to wlasnie na to wszyscy zwracali uwage. Cytuj
funditto 694 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Ponoć wczoraj był Mario day, więc te dwa sztosy (tak, uważam NSMBU za sztosa - szczególnie tryb challenge) wjechały idealnie 5 Cytuj
Wredny 10 039 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 7 godzin temu, Mejm napisał(a): Liczyles ile masz juz pudel w kolekcji czy zlewasz takie staty? Całe szczęście robi to za mnie aplikacja Staty już z najnowszymi artefaktami, które przyszły od LRG z tego ich "skarbca": Najbardziej cieszy xboxowy FC3 Blood Dragon w edycji stylizowanej na VHS SupraLand mocno polecana przez użytkownika @Kmiot. 5 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi