Skocz do zawartości

Zakupy growe!

Gość GregZPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, giger_andrus napisał(a):

Pozwólcie, że przerwę te śmieszki i wrzucę coś grubszego bo to w końcu Zakupy growe!
Jakiś czas temu napisałem, że imponuje mi świadome, wybiórcze kolekcjonowanie retro i że sam mam taki projekt na tapecie. Otóż wymyśliłem sobie, że zgromadzę 20-30 tytułów z PSXa, które kiedyś podbiły moje serce i które ukształtowały mój gust jako gracza. Do tej pory nie zbierałem gier na Szaraka, miałem ze 3 pudełka.
Dotarła pierwsza partia pięknych boxów i co dla mnie istotne są to wydania 3xA, kompletne oraz ze stanem płyt 8-9/10. Takie było moje założenie. Jeżeli chodzi o protektory to też nie jest źle, chociaż na FF9 jest niewielkie pęknięcie.
Do tego dojechało kilka gier na PS2, które zbieram wyłącznie w mega okazjach i w tym przypadku także muszę stworzyć jakąś listę "must have". Powinno pójść łatwiej, gdyż posiadam około 30 ważnych tytułów. Na dobrą ofertę Psychonauts polowałem od dawna a spin off Shin Megami Tensei zaciekawił mnie na tyle, aby go ściągnąć.
Na koniec rzeczy aktualne czyli kontroler z ukochanych Helldiversów, jedna gra na Vitę (teraz będę polował na sezon 2 TWD) oraz Suikoden plus Split Fiction do co-opa.

8nEWqeV.jpeg

6LSbD6D.jpeg

50TevDi.jpeg

Eh5csae.jpeg

56xC3J0.jpeg

Jaka partia :obama:

• Plusik 1
Opublikowano
8 godzin temu, giger_andrus napisał(a):

Pozwólcie, że przerwę te śmieszki i wrzucę coś grubszego bo to w końcu Zakupy growe!
Jakiś czas temu napisałem, że imponuje mi świadome, wybiórcze kolekcjonowanie retro i że sam mam taki projekt na tapecie. Otóż wymyśliłem sobie, że zgromadzę 20-30 tytułów z PSXa, które kiedyś podbiły moje serce i które ukształtowały mój gust jako gracza. Do tej pory nie zbierałem gier na Szaraka, miałem ze 3 pudełka.
Dotarła pierwsza partia pięknych boxów i co dla mnie istotne są to wydania 3xA, kompletne oraz ze stanem płyt 8-9/10. Takie było moje założenie. Jeżeli chodzi o protektory to też nie jest źle, chociaż na FF9 jest niewielkie pęknięcie.
Do tego dojechało kilka gier na PS2, które zbieram wyłącznie w mega okazjach i w tym przypadku także muszę stworzyć jakąś listę "must have". Powinno pójść łatwiej, gdyż posiadam około 30 ważnych tytułów. Na dobrą ofertę Psychonauts polowałem od dawna a spin off Shin Megami Tensei zaciekawił mnie na tyle, aby go ściągnąć.
Na koniec rzeczy aktualne czyli kontroler z ukochanych Helldiversów, jedna gra na Vitę (teraz będę polował na sezon 2 TWD) oraz Suikoden plus Split Fiction do co-opa.

8nEWqeV.jpeg

6LSbD6D.jpeg

50TevDi.jpeg

Eh5csae.jpeg

56xC3J0.jpeg

Pamiętam jak Digital Devil Saga już dawno po wycofaniu PS2 chodził komplet nówki po jakieś śmieszne pieniądze, a teraz po 800 zł sztuka :p

Opublikowano

Zelda:ALBW podobno genialna? Dla mnie to najlepsza Zelda z widokiem z góry ever. Zazdroszczę pierwszego przejścia, jeśli dopiero przed Tobą :banderas:

• Plusik 2
  • Dzięki 1
Opublikowano

Knights and merchants to jest gra z niepowtarzalnym gameplayem i jednym z najlepszym ost w historii. Do tego język PL jest tak swojski jak we wiedzmaku polskim.

Co ja bym dal by ktoś zrobił remake tego w takim pudle wlasnie na konsole z pelnym dublarzem i poprawionym sterowaniem :obama:

• beka z typa 1
Opublikowano (edytowane)

W Knights & Merchants niestety skirmishe obnażają, że w grze nie ma żadnego AI.

Ale budowanie osady i zarządzanie to jest absolutny top gatunku, wręcz sztuka :)

Edytowane przez SnoD
Opublikowano
23 minuty temu, iluck85 napisał(a):

@Ukukuki Przespałeś Zelde? Też uważam za jedną z lepszych "mniejszych" Zeld. 

Tak, nie ograłem żadnej Zeldy 2D do czasu Link's Awakening. Ogólnie odbijałem się od tej serii do czasu BOTW. 

24 minuty temu, SnoD napisał(a):

W Knights & Merchants niestety skirmishe obnażają, że w grze nie ma żadnego AI.

Jakby tam było jeszcze sensowne AI to bym w życiu nie doszedł do 3 misji xd 

Opublikowano
2 godziny temu, Badus napisał(a):

Zelda:ALBW podobno genialna? Dla mnie to najlepsza Zelda z widokiem z góry ever. Zazdroszczę pierwszego przejścia, jeśli dopiero przed Tobą :banderas:

Dla wielu najlepsza, ale ogólnie Zeldy 2D to fenomenalne gry. Zarówno A Link To The Past, A Link’s Awakening, Oraclesy jak i moje ulubione Minish Cap, którego remake mi się marzy 

1 godzinę temu, Ukukuki napisał(a):

Tak, nie ograłem żadnej Zeldy 2D do czasu Link's Awakening. Ogólnie odbijałem się od tej serii do czasu BOTW. 

o Panie, to ile jeszcze dobra przed Tobą :banderas: zazdroszczę 

• Lubię! 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Pierre Deck napisał(a):

Tez stray chce kupic jakos na dniach

Trochę ryzyko kupować takie gry z lepsiejszą graficzką bo większa szansa, że wyjdzie jeszcze raz na Switcha 2. No ale z drugiej strony z takim nastawieniem to nic bym nie kupił, to jest do biblioteczki Switcha 1, jak wyjdzie na S2 to się przemyśli sprawę. Jeszcze tak sobie myślałem czy Nintendo wypuści tą swoją linię Select ale chyba już za późno na to bo premiera nowej konsoli za chwilę.

• Minusik 1
Opublikowano

Liczyles ile masz juz pudel w kolekcji czy zlewasz takie staty?

W dniu 8.03.2025 o 09:32, Ukukuki napisał(a):

Świetny i przepiękny tytuł ale strasznie trudny.

Z czego wynikala ta trudnosc? Bo jak gra wyszla to wlasnie na to wszyscy zwracali uwage.

Opublikowano
7 godzin temu, Mejm napisał(a):

Liczyles ile masz juz pudel w kolekcji czy zlewasz takie staty?

Całe szczęście robi to za mnie aplikacja:D

Screenshot_20250311-124222_CLZGames.thumb.jpg.fa8d56335ca09eaeed419eff388f9463.jpg

Staty już z najnowszymi artefaktami, które przyszły od LRG z tego ich "skarbca":

FC3BloodDragoniinneLRG.thumb.jpg.7041be4fd58355aa5afe8db67135bd6f.jpg

Najbardziej cieszy xboxowy FC3 Blood Dragon w edycji stylizowanej na VHS:fsg:
SupraLand mocno polecana przez użytkownika @Kmiot.

FC3BloodDragoniinneLRGGrzbiety.thumb.jpg.699595d32b23304a718e2eb2c49d9435.jpg

• Plusik 5
  • Lubię! 1