Skocz do zawartości

Zakupy growe!

Gość GregZPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 20.03.2025 o 14:34, Paolo de Vesir napisał(a):

Kiedyś przeczytałem takie mądre zdanie, że lepiej inwestować w pudełkowe złoto niż cyfrowy złom. Chociaż dzisiejszej grze z racji ceny i dostępności bliżej jest do srebra to wciąż mnie ona cieszy, bo jest to pierwsza oryginalna gra na DSa którą kupiłem od bardzo dawien dawnam, a jednocześnie mój pierwszy kontakt z tą legendarną w pewnych kręgach serią. Miło patrzy się na te solidne plastikowe pudełko, komplet instrukcji (nawet niezdrapane sreberko na zdrapce!) i malutkie DS-owe kartridże. :wub: 

Rośnie powolutku moja kolekcja gier na konsole przenośne, a konkretnie PSP i od teraz DS, a ja przy okazji trzymam się konsolowych postanowień na 2025. ;) 

edit: jutro UPDATE

Jest i obiecany update. Wielki shoutout dla kolegi @stoodio i pani z CEX Gdynia która bez problemów wymieniła cartridge. 

image.thumb.jpg.30f11b741d77da1fba04a0b35db393c9.jpg

Wg. znaków na niebie i ziemi powinien być oryginalny - ten sam 4 znakowy kod z przodu i z tyłu, dobrej jakości wydruk etykietki, okrągły znaczek obok logo Nintendo z tylu i co w sumie najważniejsze - działa z konsolą xD 

Myslalem, że mam niedziałający czytnik po prostu, a tu nie tylko kart wchodzi bez zająknięcia (a wczorajszy lekko przycinał mechanizm) to jeszcze działa. 

Jeszcze raz dzięki Stoodio i będę bardziej uważny przy zakupach. ;) 

• Plusik 3
  • Lubię! 1
  • beka z typa 1
Opublikowano
3 godziny temu, giger_andrus napisał(a):

Pacific Rift… ileż to godzin człowiek spędził w tym sztosie i jaka satysfakcjonująca platyna, co nie @Emet ? :banderas:

Oj tak :D Piękne czasy wkurwiania się na przeciwników i wyśrubowane time triale, ale satysfakcja później była :platinum:

Opublikowano

Nie grałem jeszcze, nie wiem - podobno krzyżówka Bayo z Okami o niskim poziomie trudności. Ja jestem bajonetozjebem więc jak zobaczyłem za stówkę nówkę w folii to uznałem, że refund z Amazona za FH2 to znak od niebios i kupiłem :nosacz3: I tak bym wziął, bo marka.

Opublikowano

20250322_195438.thumb.jpg.92ae73772a209233efe0d68f4ccc79b2.jpg

Gry nie kupiłem ale wspieram biedną korporację kupujac skarpeteczki. Ubisoft może spać spokojnie.

Tak naprawde GTA5 na półeczkę, a reszta dobrana by kupon zniżkowy wszedł.

• Plusik 3
Opublikowano
20 hours ago, Bzduras said:

Nie grałem jeszcze, nie wiem - podobno krzyżówka Bayo z Okami o niskim poziomie trudności. Ja jestem bajonetozjebem więc jak zobaczyłem za stówkę nówkę w folii to uznałem, że refund z Amazona za FH2 to znak od niebios i kupiłem :nosacz3: I tak bym wziął, bo marka.

Czemu poszedł refund?

Opublikowano

Pan Bezos mi oddał, czemu? Nie wiem :nosacz3: Gra dawno aktywowana na koncie i nic więcej nie robiłem, a tu nagle powiadomienie z aplikacji bankowej, że zwrócono na kartę od Amazona 21.19$.