Skocz do zawartości

Zakupy growe!

Gość GregZPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To jest slasher czy co, napier.dalanka jednym przyciskiem? Bo po filmikach trochę ciężko ocenić.

Zdecydowanie nie jest to napyerdalanka jednym przyciskiem. A czy slasher, to zależy co się u Ciebie znajduje pod tym pojęciem.

To co u każdego powinno pod tym pojęciem - rozbudowany system walki (kontry, juggle, throwy) bez zbędnego mashowania jednego przycisku, szeroki wachlarz broni, mnogość przeciwników/bossów i kończąc na wysokim poziomie trudności i sporym replayability.

Opublikowano

To co u każdego powinno pod tym pojęciem - rozbudowany system walki (kontry, juggle, throwy) bez zbędnego mashowania jednego przycisku, szeroki wachlarz broni, mnogość przeciwników/bossów i kończąc na wysokim poziomie trudności i sporym replayability.

Kontry, uniki, żonglowanie są, rzuty chyba też. Masherki nie ma, kiedy w frustracji wchodziłem w ten tryb to zaraz był game over. Broni w zasadzie nie ma, Ty i Twoja drużyna jesteście bronią: w zależności od ruchów gałką (albo rysowania na padlecie) tworzycie pięść, miecz itd. W zależności od liczby członków Twojej drużyny możesz stworzyć odpowiednio dużą broń, lub kilka jednocześnie (bodajże do czterech w jednym momencie). W miarę podstępów w grze odblokowujesz kolejne formacje. Zróżnicowanie przeciwników dosyć spore, bossów również. Poziom trudności IMO wysoki (grałem na normalu i kilkukrotnie widziałem gameover + kilka ragequitów), ale trzeba zaznaczyć, że nie jestem koneserem gatunku. Każdy level jest podzielony na chaptery, na których jesteś oceniany za czas, poniesione obrażenia i combo. O replayability ciężko mi się wypowiedzieć, bo nie mam zwyczaju powtarzania gier, ale myślę, że poziom trudności + oceniaczka raczej punktują mocno na jego korzyść.

TL;DR Platinum Games.

• Plusik 1
Opublikowano

07fdH2C.jpg

Razem z Okami i GT3 mam grania na setki godzin. Kabel RGB zamówiony, tera tylko szukać jakiegoś fajnego CRT na OLX.

• Plusik 6
Opublikowano

Upgrade mojej PS2 Fat.

Dysk ATA 500 giga, już mi miejsca nie zabraknie. 

20150802_191641.jpg 20150722_152609.jpg20150722_152743.jpg

Do tego Converter obrazu. PS2/GameCube podpinam kablem Component a z tego obraz wychodzi podbity do 720/1080  ^_^

20150802_191505.jpg

20150802_191625.jpg

Poprawa obrazu jest wręcz szokująca, gry wyglądają na LCD o wiele lepiej niż na jakimś CRT. Ale się cieszę że ominęła mnie niemal cała generacja PS2.

• Plusik 8
Opublikowano

Batmany od słupka, mam więc cała trylogię na stare konsole, oraz rayman którego kocham mocno <3 co z tego ze mam platyne na ps3, chce też na vicie <3 odczuwałem lekki stresik robiąc zdjęcie gierki w robocie :obama:

86752d500be898d1d064683f875202e4.jpg

a7cd60e00ce72e244dbc05fbe86989d3.jpg

• Plusik 2
Opublikowano

@ussr: droga taka zabawka ten konwerter?

A z tym dyskiem do PS2 też się od jakiegoś czasu zastanawiam. Mam co prawda Slimkę ale nie wiem czy nie zainwestować w grubasa,dysk itp rzeczy by móc sobie zrzucać obrazy gierek z płyt NTSCU/J i pykać bez problemów.

Opublikowano

A z tym dyskiem do PS2 też się od jakiegoś czasu zastanawiam. Mam co prawda Slimkę ale nie wiem czy nie zainwestować w grubasa,dysk itp rzeczy by móc sobie zrzucać obrazy gierek z płyt NTSCU/J i pykać bez problemów.

W niektórych starszych PS2 Slim dało się dolutować taśmę IDE do obsługi dysków twardych.

Opublikowano (edytowane)

199 zł, Tyle co jakiś 29 calowy TV CRT taki nie zniszczony którego trzeba by szukać kilka dni. Dlatego wybrałem takie rozwiązanie. PS2 Fat są dość tanie i sporo ich na olx. A PS2 Slim trzeba by zmodować taśmą i jeszcze przejściówkę kupić ale są i sposoby na zmodowanie Slima pod dysk 2,5 cala. Wówczas wstawisz taniej takie 750 giga i do końca życia spokój.  ^_^

Zakupy w małym lombardzie, przejeżdżałem, zauważyłem, zaszedłem, wydałem 15 zł

Killer 7 jeszcze w folii  :greeting:

AvP do ukończenia bo nie grałem.

Bourne tak samo, podobno przyzwoity filmowy szpil 

20150803_141937.jpg

Edytowane przez ussr
  • Plusik 4
Opublikowano

199 zł, Tyle co jakiś 29 calowy TV CRT taki nie zniszczony którego trzeba by szukać kilka dni. Dlatego wybrałem takie rozwiązanie. PS2 Fat są dość tanie i sporo ich na olx. A PS2 Slim trzeba by zmodować taśmą i jeszcze przejściówkę kupić ale są i sposoby na zmodowanie Slima pod dysk 2,5 cala. Wówczas wstawisz taniej takie 750 giga i do końca życia spokój.  ^_^

Do PS2 FAT trzeba uwzględnić jeszcze zakup Network Adaptora. Niemniej jednak rozwiązanie świetne, szczególnie jak się na MC zgra FreeMcBoot, czy jak to się zwie. Mnie to o tyle uratowało, że w grubasie zdechł mi napęd, ale 90% gierek nadal jestem w stanie odpalić HD Loaderem wrzuconym na memorkę.

Niestety, jest mimo wszystko garstka tytułów, których z HDD się siłą rzeczy nie odpali - pozostaje albo płyta, albo emulator PC.