Skocz do zawartości

Zakupy growe!

Gość GregZPL

Rekomendowane odpowiedzi

Gość ragus
Opublikowano (edytowane)

-zas.ranie metroida zbędnymi dialogami

-liniowość

-autystyczny scenariusz. Najbardziej rozbrajający jest motyw ze strachem przed Ridley. Samus walczy z nim kilka razy przed wydarzeniami w OM, ale nie, nagle w OM widzimy naszą dzielną łowczynię głów, którą strach przed Ridley paraliżuje. I te flashbacki xD. Tragedia.

Gra została obdarta z głównych zalet serii. Może jak ktoś nie grał w inne części, to znajdzie tutaj dobrą grę. Natomiast dla fana serii, Other M jest niesmacznym żartem, a może i gwoździem do trumny, bo kto wie - kolejnego metroida możliwe ze już nie zobaczymy.

O, Suavek mnie ubiegł.

Edytowane przez ragus
Opublikowano

Jak kto woli - dla mnie ta gra jest bardzo dobra, oceny recenzentow tez byly bardzo pozytywne, ale hejterzy tez sie znalezli.
Co do filmiku to jest hejterski - gosciu ma problemy z przejsciem przez drzwi, co to ma w ogole byc?! 

Jesli chodzi o dialogi to faktycznie sa, ale ja nie zrwocilem uwagi na to zeby bylo ich za duzo i byly glupie - wiele gier ma proste teksty i fabule - nie oczekujmy filmowej historii bo nawet taka niektorym moze sie nie spodobac.

W tym Metroidzie liczy sie gameplay, ktory jest naprawde dobry, a liniowosc ? - A co mieli otwarty swiat zrobic, albo mape jak w Mario?

Smieszne rzeczy to skanowanie wszystkiego co sie da w Prime, jest to dziwne i nudne - np. skanowanie przycisku po to zeby sie dowiedziec, ze to.... przycisk. To samo dotyczy strzelania w drzwi zeby sie otworzyly i zamienianie sie w jakas kulke ?! - mozna sie czepiac wielu rzeczy, ale nie o to chodzi.

Gość ragus
Opublikowano

Człowieku, grałeś ty chociaż w poprzednie części? Serio nie wiesz, na czym polega mała liniowość Metroidów? Nie wiem czy pamiętasz, ale seria stoi eksploracją. OM jest niezłą grą akcji, ale z Metroidem ma mało wspólnego.

Gość mate5
Opublikowano

Post saptisa jest tak komiczny, ze nie wierze ze to nie jest troll.

Opublikowano (edytowane)

No tak sie sklada, ze gralem w poprzednie czesci, a Other M mi sie podoba, wam sie nie podoba i tyle, ale nie zmuszajcie mnie zebym do was dolaczyl.

Ty chyba w Metroidy 2D nie grales i dla ciebie Metroid to seria Prime.

Edytowane przez saptis
  • Plusik 2
Gość ragus
Opublikowano

Przeszedłem trylogię Prime, Zero Mission, Fusion i Super Metroid. Prime ma to do siebie, że jest wzorowym przeniesieniem założeń Super Metroida w 3d, więc twój zarzut, że nie znam serii, bo grałem tylko w Prime jest komiczny . OM jest krokiem wstecz, przekładającym akcję nad eksplorację. Bardzo mi się to nie spodobało, wyrażam tutaj swoją opinię popartą argumentami, ale jak chcesz, to możesz nazywać mnie "hejterem".

Opublikowano

Panowie, nie wypada by kulturalni fani Metroida kłócili się na forumku. Dla mnie Other M to fajna odskocznia, gierka która ma wypełnić czas do premiery nowej (głównej) odsłony. Tylko że lata mijają i nawet zapowiedzi nie było. I tu bym kierował hejty.

• Plusik 2
Opublikowano

Aux to kryptoxbot. napisał mi na priv cytuje "chu.j ci w oko". Myslałem że fani nintendo nie przeklinają. wyszło na jaw, nintendozboki niby takie dobre, kulturalne i szanuja papieza polaka a jak sie nie patrzysz to ci wsadza kose za mario brosa.

Opublikowano

Odezwał się prowincjusz z małym siuśkiem. Chciałem coś od niego kupić. Miałby pieniążki na nowy dip lub sobotnie disko. Ale nie, on musiał wyskoczyć z tekstem "a moze ci nie sprzedam nintendozboczku i co?". Zagotowało się we mnie, musiałem odpowiedzieć na zaczepkę. A Xboxa nie mam, bo się zepsuł i sprzedałem na części.

• Plusik 2
Opublikowano

Aux to kryptoxbot. napisał mi na priv cytuje "chu.j ci w oko". Myslałem że fani nintendo nie przeklinają. wyszło na jaw, nintendozboki niby takie dobre, kulturalne i szanuja papieza polaka a jak sie nie patrzysz to ci wsadza kose za mario brosa.

Ta, tez mu dałem plusa na poczatku, potem sie okazało że to xbot. Nie szanuje takich ludzi.
Opublikowano

Okami HD na plytce czy ze Storea? Oryginalny Super Mario Bros. <3 <3 <3 Kocham Cie :* :* :* No i plusik za Kirby'ego też. I za kubek. Za wszystko bracie :*

Gość DonSterydo
Opublikowano

71899443046601702354.jpg

Oraz Okami HD :) Zrodziło się na forumku ostatnio trochę nintendozboczków, to jeśli ktoś z was ma ładniejszą drugą połówkę, to Kirby EY jest dla was must havem. Petarda.

Ile dałeś za Epic Yarn i gdzie kupiłeś (nowe czy używane)?

• Plusik 1
Opublikowano

Z przesyłką wyszło jakieś 79 zł, allegro. Używana.

Okami HD na plytce czy ze Storea? Oryginalny Super Mario Bros. <3 <3 <3 Kocham Cie :* :* :* No i plusik za Kirby'ego też. I za kubek. Za wszystko bracie :*

Niestety Store. Niemniej gdy będę miał więcej pieniążków, to zamawiam z playasia. Nie ma bata.

Gość DonSterydo
Opublikowano (edytowane)

Ja mam na oku Epic Yarn za 115 zł z kurierem, ale nówkę (mam odpał na tym punkcie), ale muszę się wstrzymać bo ostatnio 600 zł na akcesoria i gry wydałem, a dzisiaj jeszcze Mario Galaxy i Mad World z Amazona zamówiłem :P Niektóre muszę na zaś kupować bo niedługo nie będzie gdzie kupić.

Generalnie Epic Yarn to był jeden z moich priorytetów na Wii.

Edytowane przez DonSterydo
Opublikowano

Aha, nie spiesz się. Poprzechodź to wszystko po kolei :) Epic Yarn może poczekać na zimę, akurat ta pozycja pasuje na tę porę roku ;p

I polecam też Kirby Adventures, jeden z najlepszych tytułów z Kirby. Tak samo jak EY, świetne w coopie.

Gość DonSterydo
Opublikowano

Nie chodzi o granie bo wiadomo, że nie ogrywam tego wszystkiego naraz. Chodzi o to, że za pół roku niektórych gier się nigdzie nie kupi albo używki za kosmiczne kwoty. Dwa lata temu Mad World można było i u nas na luzie za 50 zł kupić - dzisiaj na necie są dwie sztuki i to z wątpliwych źródeł, a ja kupiłem z Amazona i mnie wyszło 80 zł z przesyłką. Z Epic Yarn to samo, za pół roku pewnie jedyna opcja to będzie w granicach 150 zł.

Xenoblade już chodzi w "kosmicznych" cenach 250-300 zł. Muszę kupować na zapas :P

Gość ragus
Opublikowano

Tylko ostrzegam, ten Kirby nie każdemu podejdzie. Poziom trudności jest dosłownie dla dzieci. Ja wymiękłem z nudów.