ping 9 042 Opublikowano 16 października 2015 Opublikowano 16 października 2015 Ping, ile tytułów brakuje? Jeszcze troszeczkę... Od jakiegoś czasu odkładam sobie jakieś drobniaki i w styczniu ruszam do tokjo po trudno dostępne gry z regionu ntsc-j. Być może uda mi się w trakcie tripa wyskoczyć na chwilę (2-3 dni) do Korei, gdzie mam zamiar latać za rzadkim, powtarzam, RZADKIM tytułem Superstar Karaoke (jedyny k-exclusive, chociaż jest kilka koreańskich wariantów gier ogólnodostępnych, które mają osobny achievement set - dynasty warriors na przykład). No ale jestem bliżej niż dalej. Przy czym fullsety to moje ogólne zboczenie, tylko teraz skupiam się na Xboksie . Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Kitty 152 Opublikowano 17 października 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 17 października 2015 Moze to nie sa bezposrednio zakupy growe, ale bedac wczoraj na koncercie muzyki z Final Fantasy (A New World), kupilam dwie plyty + zdobylam autografy dyrygenta i pianisty . 13 Cytuj
Elninio 141 Opublikowano 17 października 2015 Opublikowano 17 października 2015 Przełamałem się i kupiłem: Link jeszcze dwie gry w tym roku i na ładnych kilka miesięcy mi starczy 6 Cytuj
Janusz Gamingu 1 848 Opublikowano 17 października 2015 Opublikowano 17 października 2015 Moze to nie sa bezposrednio zakupy growe, ale bedac wczoraj na koncercie muzyki z Final Fantasy (A New World), kupilam dwie plyty + zdobylam autografy dyrygenta i pianisty . Gdzie grali ten koncert? Cytuj
Kitty 152 Opublikowano 17 października 2015 Opublikowano 17 października 2015 Moze to nie sa bezposrednio zakupy growe, ale bedac wczoraj na koncercie muzyki z Final Fantasy (A New World), kupilam dwie plyty + zdobylam autografy dyrygenta i pianisty . Gdzie grali ten koncert? W Hamburgu. Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 17 października 2015 Opublikowano 17 października 2015 Ping, ile tytułów brakuje? Jeszcze troszeczkę... Od jakiegoś czasu odkładam sobie jakieś drobniaki i w styczniu ruszam do tokjo po trudno dostępne gry z regionu ntsc-j. Być może uda mi się w trakcie tripa wyskoczyć na chwilę (2-3 dni) do Korei, gdzie mam zamiar latać za rzadkim, powtarzam, RZADKIM tytułem Superstar Karaoke (jedyny k-exclusive, chociaż jest kilka koreańskich wariantów gier ogólnodostępnych, które mają osobny achievement set - dynasty warriors na przykład). No ale jestem bliżej niż dalej. Przy czym fullsety to moje ogólne zboczenie, tylko teraz skupiam się na Xboksie . Z "zachodnich" gierek masz już prawie wszystko pewnie? W jakimś Excelu masz listę żeby wiedzieć czego brakuje? Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 17 października 2015 Opublikowano 17 października 2015 Zapisuje kredkami na scianach. Dlatego nie daje zdjec calego pokoju. Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 18 października 2015 Opublikowano 18 października 2015 Jestem mistrzem organizacji zbiorów, więc każda platforma ma swój własny excelowy spreadsheet z listą gier i informacjami typu system (PAL/NTSC/J), wersje językowe, stan, dodatkowe uwagi - faktycznie zdarza się czasem kupić coś, co już mam, ale dotyczy to raczej platform retro (bo najmniej czasu im poświęcam więc wiadomo, rozeznanie mniejsze). Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 18 października 2015 Opublikowano 18 października 2015 Ping a ile jest wszystkich tytułów na X360 aby był komplet? Cytuj
Gość suteq Opublikowano 18 października 2015 Opublikowano 18 października 2015 Wejdź sobie na wikipedie i sprawdź. Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 18 października 2015 Opublikowano 18 października 2015 (edytowane) Wikipedia nie uwzględnia wariantów z osobnym achievement setem - takie Dynasty Warriors 6 wedle wikipedii na liście figuruje tylko raz, a jest wersja EU, US, JP, KR, CHN. Szacuję, że retaili jest około 1500, wliczając już w to różne warianty i gry japońskie. Najtrudniej zdobyć oczywiście wydania chińskie (wersje mainland, nie hongkońskie, które zazwyczaj są zwykłymi japończykami w dwujęzykowym pudełku/są po angielsku) i koreańskie. Niektóre koreańczyki zbieracze wyceniają na 150-200$, ale to grube przestrzelenie. Teoretycznie bardziej się opłaca wybrać do Korei i kupić te kilkanaście gier, chociaż nie wiem jak w praktyce wygląda tam dostępność gier na Xboksa 360. Obecnie się skupiam na niszowych tytułach, bo mają małe nakłady i prawdopodobieństwo znalezienia takiej gry w dobrym stanie maleje z roku na rok. Brakuje mi też o dziwo sporo rzeczy triple A, bo często miałem dostęp do promki/kodu na premierę. Edytowane 18 października 2015 przez ping 1 Cytuj
selene 3 367 Opublikowano 18 października 2015 Opublikowano 18 października 2015 Ping, co będzie jak już zbierzesz wszystko? Serio pytam. Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 18 października 2015 Opublikowano 18 października 2015 Pewnie kolejna konsola. Cytuj
Gość suteq Opublikowano 18 października 2015 Opublikowano 18 października 2015 Wtedy wszystko sprzeda. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 18 października 2015 Opublikowano 18 października 2015 Ping, Ds czy PS2? Co trudniej skompletować? Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 18 października 2015 Opublikowano 18 października 2015 Ping, co będzie jak już zbierzesz wszystko? Serio pytam. Otworza sie dziewiate wrota 1 Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 18 października 2015 Opublikowano 18 października 2015 Jest tak jak Grzybiarz pisze - kupuję gry na większość platform, więc zebranie wszystkiego jest raczej niemożliwe. W przypadku X360 po prostu będę miał satysfakcję, liczy się podróż nie cel czy jakoś tak. Ragus - PS2 bo gier jest więcej i trudniej trafić coś w idealnym stanie (nośnik optyczny podatny na rysy/uszkodzenia). Ale to przyjemniejsza opcja, bo na DSie masz pewnie kilkaset gier typu przebieranie dziewczynek czy czesanie koników*. *My Horse and Me 2 - jedna z rzadszych gier na X360. 1 Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 18 października 2015 Opublikowano 18 października 2015 (edytowane) Oba trudne bo maja ponad 2000 gier. Na DS jest duzo ciezko dostepnych crapów jak wyprawa z moim osiołkiem 2, moj chłopak, ułóż bukiet kwiatów itp wydawane przez 1-2 osobowe studia w małych nakładach bo it ak sie to nie sprzeda. PS2 ma około 2500 tytułów, niektore dostepne pewnie tylko w danych regionach, do tego kilka białych kruków itp. Do tego Gamestop i inne amerykanskie sklepy wywalaja pudełka i instrukcje do gier DS i zostawiaja same carty, wiec kolekcjonowanie jest tez utrudnione o ten aspekt. Napewno z DS'em sie nie idzie na pełna kolekcje bo tam około 1200 gier to crapy. Edytowane 18 października 2015 przez Velius Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 18 października 2015 Opublikowano 18 października 2015 Na PS2 rzadkie/drogie są przede wszystkim shmupy wydane tylko w Japonii, trudno też zdobyć cały set SEGA AGES i Simple 2000 mimo że były wydawane w budżetowych cenach. jRPGi po 150-200zł to akurat pikuś i najmniejszy problem. Do tego jest pierdyliard gier o których istnieniu nikt nie wie. Że zrobili na to remake Tengai Makyou II dowiedziałem się dopiero, jak kupiłem tę grę. No i jest tez dużo syfu - w japonii masa tytułów pachinko/slots, oprócz tego tekstówki... 1 Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 18 października 2015 Opublikowano 18 października 2015 O Ironio, grą kończącą moje zakupy na PS3 jest "The Last of US". 2 Cytuj
Plugawy 3 684 Opublikowano 18 października 2015 Opublikowano 18 października 2015 @Kalel to moze nawet i lepiej bo podobno po jej ograniu kazda inna gra na ps3 wyglada jak go.wno i fabularnie jest jak go.wno. Sam jeszcze nie gralem, czekam az ogram inne tytuly. Koszulka fajna, ale chyba wszyscy gracze juz ja maja oprocz mnie XD Cytuj
Suavek 4 672 Opublikowano 18 października 2015 Opublikowano 18 października 2015 Zakładam, że będę w mniejszości, jeśli powiem, że koszulka tragiczna? Ot "sprany" biały napis i szara morda brodatego faceta. No ja rozumiem, że grą się wszyscy zachwycają, ale na koszulkę to się nie nadaje. Z domu to bym w tym nie wyszedł. 3 Cytuj
Paliodor 1 766 Opublikowano 18 października 2015 Opublikowano 18 października 2015 Imo mało która koszulka growa nadaje się do tego by wyjść w niej z domu. Cytuj
Figaro 8 214 Opublikowano 18 października 2015 Opublikowano 18 października 2015 To macie słabą psychę. Ostatnie takie widziałem w sklepie: Cytuj
Paliodor 1 766 Opublikowano 18 października 2015 Opublikowano 18 października 2015 Jakbym miał te 10lat to może bym to założył. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi