Gość _Be_ Opublikowano 22 października 2015 Opublikowano 22 października 2015 kypq z ciekawosci masz życie w realu? Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 22 października 2015 Opublikowano 22 października 2015 Ja doskonale rozumiem kypq. Kupuję te wszystkie jrpg z przyzwyczajenia, ale nawet w nie nie gram, bo są żenujące. Wszystko robione pod fanów 11-latek z przerośniętym biustem + odtwórcze systemy i fabuła będąca nudnym pierdo.lolo klasy anime. To już nie są te epickie przygody co kiedyś. Ostatnio próbowałem grać w takie omega quintet i odpuściłem po godzinie. Z innymi grami 'jrpg', których pełno na vicie/ps3 mam podobnie. Wszystko co teraz wychodzi to moe gów.no na granicy eroge, praktycznie nie ma już fajnych jrpgów. Ostatnie dobre w jakie grałem to Bravely Default, Lost odyssey i Infinite Undiscovery. 3 Cytuj
Figaro 8 214 Opublikowano 22 października 2015 Opublikowano 22 października 2015 Rozumiem o czym mówi Velius, post kypq = jakieś narzekanie sceptyka. Osoba która grała to sceptyk -tak? A osoby które tak jak ty nic nie wiedzą to kto? stulejarz Wolę gracz, który ma życie. 1 Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 22 października 2015 Opublikowano 22 października 2015 (edytowane) kypq z ciekawosci masz życie w realu? Rozumiem o czym mówi Velius, post kypq = jakieś narzekanie sceptyka. Osoba która grała to sceptyk -tak? A osoby które tak jak ty nic nie wiedzą to kto? stulejarz Wolę gracz, który ma życie. Ale pyierdolicie kocopoły. Ja na ten przykład nakur.wiam w gieki sporo, ograłem podobną ilość gierek jak Kypq, ba, może nawet więcej, a jakoś normalnie godzę to z pracą i wyjściami na wódę. No ale nie posiadam telepudła, nie oglądam filmów, seriali, więc mam na swoje hobby sporo miejsca :czesc: (pipi).a forum o grach wideo, a kolesie wyjeżdżają z tekstami implikującymi że ktoś jest no lajfem. Na kafeterie mi z tym gównem won. Edytowane 22 października 2015 przez ping 8 Cytuj
Paliodor 1 766 Opublikowano 22 października 2015 Opublikowano 22 października 2015 (edytowane) Ja doskonale rozumiem kypq. Kupuję te wszystkie jrpg z przyzwyczajenia, ale nawet w nie nie gram, bo są żenujące. Wszystko robione pod fanów 11-latek z przerośniętym biustem + odtwórcze systemy i fabuła będąca nudnym pierdo.lolo klasy anime. To już nie są te epickie przygody co kiedyś. Ostatnio próbowałem grać w takie omega quintet i odpuściłem po godzinie. Z innymi grami 'jrpg', których pełno na vicie/ps3 mam podobnie. Wszystko co teraz wychodzi to moe gów.no na granicy eroge, praktycznie nie ma już fajnych jrpgów. Ostatnie dobre w jakie grałem to Bravely Default, Lost odyssey i Infinite Undiscovery. Bomby prawdy o tym czym stały się w większości jrpgi. Dotyczy to też większości anime z czego ubolewam. 6000post! Proszę o plusiki z tej okazji Edytowane 22 października 2015 przez Paliodor 3 1 Cytuj
kypq 718 Opublikowano 22 października 2015 Opublikowano 22 października 2015 Rozumiem o czym mówi Velius, post kypq = jakieś narzekanie sceptyka.Osoba która grała to sceptyk -tak? A osoby które tak jak ty nic nie wiedzą to kto? stulejarz Wolę gracz, który ma życie. Wiadomo - kasa na gry to z zapomogi idzie. kypq z ciekawosci masz życie w realu? Patrząc ze wszędzie Ciebie pełno na forum to mógłbym o to samo zapytać. Cytuj
ciwa22 856 Opublikowano 22 października 2015 Opublikowano 22 października 2015 Ciężko nie zauważyć, że dziś prawdziwych jrpgów juz nie ma. Nie wiem w ogóle skąd się wzięła moda na te 12latki w stanikach (nie mówcie ze z Japonii, bo przecież Final Fantasy czy Resonance of Fate też stamtąd pochodzą). Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 22 października 2015 Opublikowano 22 października 2015 Persona 5 was zayebie, Persona 5 was za(pipi). jeszcze tylko kolejny rok czekania Cytuj
Paliodor 1 766 Opublikowano 22 października 2015 Opublikowano 22 października 2015 nie mówcie ze z Japonii, bo przecież Final Fantasy czy Resonance of Fate też stamtąd pochodzą Tak to wszystko z Japonii, a takie RoF to tylko mała "anomalia" na tle tamtejszego rynku zdominowanego od parunastu lat przez śliniących się do małych dziewczynek napalonych otaku. 1 Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 22 października 2015 Opublikowano 22 października 2015 Takie gówienko proste na sklonowanym systemie i z rysowanymi nastolatkami jest tańsze w produkcji niż większość kampanii marketingowych do gier triple A. Mało kto się pokusi na wysokobudżetowego jRPGa w dzisiejszych czasach. Czekam na nowe Xeno, a niedługo przyleci do mnie Resonance of Fate i mam nadzieję, że się nie zawiodę Złota era niestety już przeszła. Cytuj
kypq 718 Opublikowano 22 października 2015 Opublikowano 22 października 2015 Ciężko nie zauważyć, że dziś prawdziwych jrpgów juz nie ma. Nie wiem w ogóle skąd się wzięła moda na te 12latki w stanikach (nie mówcie ze z Japonii, bo przecież Final Fantasy czy Resonance of Fate też stamtąd pochodzą). Widać ze w klasyki nie grałeś. Dragon Quest już je miał. Tylko wtedy na grafice ciężko było się dopatrzeć. Cytuj
Paliodor 1 766 Opublikowano 22 października 2015 Opublikowano 22 października 2015 ROF fabularnie nie powala ale ma świetny system walki i customizacje broni, można przebierać postacie i widać te zmiany na ich modelach, do tego bardzo przyjemny ost i lekko steampunkowy design świata. Ogólnie bardzo przyjemny jrpg, szkoda,że szanse na jakąś kontynuację znikome. Tak jak na nową Valkyrię Profile Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 22 października 2015 Opublikowano 22 października 2015 mnie się cholernia podoba zajawka stylu graficznego Tales Of Berseria, choć poprzednie odsłony odrzucały mnie właśnie przez design. razem z nowym Xeno, P5 i DQX jest jednak nadzieja dla dobrych jrpg :czesc: Cytuj
kypq 718 Opublikowano 22 października 2015 Opublikowano 22 października 2015 razem z nowym Xeno, P5 i DQX jest jednak nadzieja dla dobrych jrpg :czesc: Nic dodać nic ująć . http://nintendonews.com/2015/04/xenoblade-chronicles-x-sexualizes-13-year-old-lynlee/ Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 22 października 2015 Opublikowano 22 października 2015 (edytowane) wyjątek potwierdzający regułę że to gatunek dla pewnych swojej silnej hetero seksualności facetów still better than 12-letnie dziewczynki w różowych włosach http://img4.meristation.com/files/imagenes/juegos/ps3/rpg/turn_based/new_atelier_rorona_the_origin_story_of_the_alchemist_of_arland/1379352552-1.jpg i to kurfa dosłownie xd edit: poczekaj teraz dopiero doczytałem Xenoblade Chronicles X Sexualizes 13-Year-Old Lynlee teraz mi z tym trochę głupio Edytowane 22 października 2015 przez nobody Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 22 października 2015 Opublikowano 22 października 2015 wyjątek potwierdzający regułę że to gatunek dla pewnych swojej silnej hetero seksualności facetów still better than 12-letnie dziewczynki w różowych włosach http://img4.meristation.com/files/imagenes/juegos/ps3/rpg/turn_based/new_atelier_rorona_the_origin_story_of_the_alchemist_of_arland/1379352552-1.jpg i to kurfa dosłownie xd Ej ale Atelierów to proszę nie obrażać. BTW. W japońskiej wersji dziewczyny mają mniej lat niż w europejskiej. Poza lekko słodką warstwą to calkiem solidne, wciągające gry. Wciągają na podobnej zasadzie co harvest moon za czasów pierwszej plejki (GOTY odsłona). 2 Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 22 października 2015 Opublikowano 22 października 2015 @Ping no to powinna ci się spodobać Tales Of Graces F (story i gameplay). ja przez ten styl nie dałem rady. za to Berseria? bardzo okay jak na razie Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 22 października 2015 Opublikowano 22 października 2015 Mam porównanie do innych i widzę jaką ściemę twórcy robią. Zresztą wskaż mi te wszystkie posty gdzie narzekam na te gry? Poprostu czesto jak cos napiszesz to w negatywnym tonie, lub jakas wieksza krytyka, tak przynajmniej to zaobserwowałem. Ale ja to rozumiem, sam zauwazylem straszny spadek jrpgów, coraz wiecej jest lolitek, dziewczynek w rajstopach na szpilach albo nowelek o randkowaniu chłopaków. Pisałem juz o tym nie raz, gdzie to wszystko zmierza, ale akurat w Legend of Legacy nie grałem, mało o tym czytałem i pozwól ze sam ocenie czy jest guwnem czy tez nie. Niekiedy super hicior mi nie przypadnie do gustu, a crap albo słaba gra jechana przez recenzentów/inne osoby mnie zaciekawi i wciagnie. Mialem tak np z Enchanted Arms na x360, wszyscy w koło pisali ze ponizej sredniej, kiepskie, do dupy itd itp a mi sie ta gra naprawde podobała i wciagneła mnie jak nie jeden jrpg. Anyway troche sie zestrachalem ze napisales ze taka słaba, no ale sam to sprawdze, teraz jednak nastawiony z troche wiekszym dystansem. 1 Cytuj
Gość suteq Opublikowano 23 października 2015 Opublikowano 23 października 2015 (edytowane) Rozumiem o czym mówi Velius, post kypq = jakieś narzekanie sceptyka. Osoba która grała to sceptyk -tak? A osoby które tak jak ty nic nie wiedzą to kto? stulejarz Wolę gracz, który ma życie. To, że nie umiesz sobie zorganizować czasu i musisz zawsze wybierać między czymś a czymś to już nie mój problem kolego. Edytowane 23 października 2015 przez suteq Cytuj
ciwa22 856 Opublikowano 23 października 2015 Opublikowano 23 października 2015 (edytowane) Kypq, ale Dragon Quest to nie ta bajka, co jakieś neptunie. Tam jedna na pięć postaci to dziecko i w dodatku nie w staniku. W dragonach akurat siedzę, bo ograłem 4,5, 7, 8. Edytowane 23 października 2015 przez ciwa22 Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 23 października 2015 Opublikowano 23 października 2015 (edytowane) Patrząc ze wszędzie Ciebie pełno na forum to mógłbym o to samo zapytać. Ale po co ten jad? Pytalem z ciekawości bo ping szczerze mówi, że pier.doli seriale, filmy, ksiązki etc i gra tylko w giery w wolnym czasie i ja to szanuje. Robi co lubi i tyle nie miałem na mysli implikowania, że HEHE NOLIFE bo nie o to mi chodzi po prostu pytanie. Edytowane 23 października 2015 przez _Be_ Cytuj
kypq 718 Opublikowano 23 października 2015 Opublikowano 23 października 2015 Patrząc ze wszędzie Ciebie pełno na forum to mógłbym o to samo zapytać. Ale po co ten jad? Pytalem z ciekawości bo ping szczerze mówi, że pier.doli seriale, filmy, ksiązki etc i gra tylko w giery w wolnym czasie i ja to szanuje. Robi co lubi i tyle nie miałem na mysli implikowania, że HEHE NOLIFE bo nie o to mi chodzi po prostu pytanie. Odpowiedziałem szczerze - nie przesiaduję na internetach w pracy ( za to siedzę na konsolach przenośnych wtedy). Dzięki temu mam dziennie po minimum 6h czasu na gry. Potem mam czas na dowolne inne rzeczy. Zresztą snu potrzeba mi tylko około 4-5h. Rzeszę mogę wykorzystać albo na konsole stacjonarne, albo na książki czy socjalizowanie się. Filmów i seriali nie oglądam. Czasem nie gram też po kilka dni bo mam dziewczynę do zadowolenia/ sprawy do załatwienia. Dużo daje tez że dziewczyna tez lubi jrpgi. Kypq, ale Dragon Quest to nie ta bajka, co jakieś neptunie. Tam jedna na pięć postaci to dziecko i w dodatku nie w staniku. W dragonach akurat siedzę, bo ograłem 4,5, 7, 8. To że grałeś tylko w nowsze ocenzurowane w dodatku DQ niezwalania Ciebie z niewiedzy. Znana praktyka podczas tłumaczenia gier to podwyższenie wieku postaci. Przypominam ze Jessica z DQ8 ma 17 lat. W Hyperdimensionach postacie latają w stanikach? A to ci dopiero ciekawe. To nie nowe Fire Emblemy. Ponieważ wróciłem z poczty. Najlepszy horror tego roku. I znerfiony dla graczy anglojęzycznych jrpg. 6 Cytuj
ciwa22 856 Opublikowano 23 października 2015 Opublikowano 23 października 2015 Siedemnaście lat to nie dziesięć i w ogóle dziewczę dojrzale wygląda, więc to chyba nie ta sama liga. Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 23 października 2015 Opublikowano 23 października 2015 Mocno sie zastanawiam nad tym Corpse Party, ale cena 60$ mnie troche odstrasza. Cytuj
kypq 718 Opublikowano 23 października 2015 Opublikowano 23 października 2015 Mocno sie zastanawiam nad tym Corpse Party, ale cena 60$ mnie troche odstrasza. To jedyny egzemplarz jaki wyjdzie w pudełku - potem tylko cyfrówki. Siedemnaście lat to nie dziesięć i w ogóle dziewczę dojrzale wygląda, więc to chyba nie ta sama liga. Dla prokuratora to jeden wyrok . Poza tym pokaż mi tę 10 latkę w grze co? Strzelasz ogólnikami ale pokazać coś to cisza. Fire Emblem - Nowi 1000 lat - lol. Czy wspominałem że możesz mieć z nią dzieci. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi