Gość _Be_ Opublikowano 17 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 grudnia 2015 Ping to pisze wtedy takiemu osobnikowi kiedy mi pasuje i tyle. Wracam z pracy mówie, że koło 18 może podejść i ja mu dam gierkę i z głowy tyle, że ja na pocztę nie lubię chodzić bo więcej czasu marnuje niż na takiej ustawce bo nie odbieram codziennie paczek z chin co nie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 17 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 grudnia 2015 Odkad sie raz typek spoznil 35 minut to tylko poczta albo odbior osobisty pod moim domem. Szkoda mi cennego czasu na jakies ustawki bez gwarancji ze druga osoba potrafi sie odpowiednio zachowac i byc na czas. No i wstyd i siara stac tak w centrum i sluchac od niego "To co moze dyszka mniej?" "Mam tylko 30zl, wiem ze mialo byc 35", "Nie mam wydac, moze podarujemy kierowniku?" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 17 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 grudnia 2015 trzeba sie po prostu umawiac na odbior osobisty na poczcie Cytuj Odnośnik do komentarza
Quake96 3 824 Opublikowano 17 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 grudnia 2015 Ja akurat jestem słowny i jak umawiam się na daną godzinę to i tak zawsze jestem chwilę przed czasem żeby mieć zapas i czekam do umówionej godziny. Nie ma też akcji w stylu "a nie mam piątki w drobnych to niech będzie 30". Jeśli mam się targować to wcześniej i po odbiór idę już z ustaloną kwotą. Staram się być na rękę, zawsze to ja dostosowuje się do czasu sprzedającego, nie marudzę że daleko ani nic. Kupuję dużo rzeczy na OLXie i jakoś nikt mi nigdy nie powiedział, że mi wyśle, bo nie ma (pipi)ych 5 minut jak i tak jest np. w domu żeby zejść na dół przed blok i przekazać towar osobiście. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 17 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 grudnia 2015 Ja też nie umawiam się na odbiory osobiste - za bardzo szanuję mój czas. Spóźnienia (panie będę za 10 minut bo obiad kończę), dodatkowe targowanie się (bo panie tutaj ryska jest której nie widziałem na zdjęciach albo bo taniej można znaleźć) itp. Szczytem było jak koleś kupił ode mnie coś przez allegro i kazał sobie to przywieźć do sklepu w moim mieście bo on nie ma czasu... Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 296 Opublikowano 17 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 grudnia 2015 No co wy, ustawiacie sie na odbiory osobiste na jakichs parkingach lidla? U mnie tylko na chacie, nie bede sie wyglupial i pisal kolesiowi, ze odbior pod skytower i tracil czas na dojazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza
ping 9 042 Opublikowano 17 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 grudnia 2015 Ja akurat jestem słowny i jak umawiam się na daną godzinę to i tak zawsze jestem chwilę przed czasem żeby mieć zapas i czekam do umówionej godziny. Nie ma też akcji w stylu "a nie mam piątki w drobnych to niech będzie 30". Jeśli mam się targować to wcześniej i po odbiór idę już z ustaloną kwotą. Staram się być na rękę, zawsze to ja dostosowuje się do czasu sprzedającego, nie marudzę że daleko ani nic. Kupuję dużo rzeczy na OLXie i jakoś nikt mi nigdy nie powiedział, że mi wyśle, bo nie ma (pipi)ch 5 minut jak i tak jest np. w domu żeby zejść na dół przed blok i przekazać towar osobiście. No Ty moze tak, ale uwierz mi, że na allegro sprzedają tak zyebani ludzie, że poważnie nie chcę mieć z nimi do czynienia kosztem swojego czasu. Po prostu omijaj aukcje bez odbioru osobistego i będzie Ci lżej. Nie rozumiem jak można mieć pretensje do kogoś, kto nie respektuje zasad, które próbujesz mu z góry zarzucać. To tak jak bym do typa na ulicy podbił i powiedział, że zamiast chodzić po ulicy ma skakać na jednej nodze, bo jak nie to będzie bejem - plaskuna na ryj by mi pewnie wypłacił i tyle by było. Szanujcie ludziska swój i cudzy: czas, zdanie, zasady, a będzie się Wam żyło prościej, bez kruszenia kopii o głupoty. Po pierwszym poście widać było, że zdenerwowała Cię niedogodność braku możliwości odbioru osobistego - stracone nerwy o co? O sześć zeta? EHHHHHH. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Quake96 3 824 Opublikowano 17 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 grudnia 2015 (edytowane) Ty dobra, ale odbij trochę, bo teraz to przesadzasz. Robisz ze mnie tego złego bo niby mam wielkie pretensje. Ja po prostu wyraziłem swoje zażenowanie, bo brak odbioru osobistego to jedna sprawa, ale to, że jak już chce wysyłać to niech odpisuje jak człowiek a nie robi ze mnie jelenia i ja grę dostaję po ponad tygodniu to druga sprawa. To i tak tylko głupia FIFA ale teraz wyobraź sobie siebie jakbyś czekał na jakiś upragniony tytuł i nie dość, że gośc wysyłałby Ci list z tego samego miasta to jeszcze dogadywał się w sprawie wysyłki ponad tydzień i na koniec wysłał to na od(pipi) w zwykłej bąbelkowej kopercie bez grama dodatkowego zabezpieczenia. To się po prostu nazywa brak poszanowania dla swojego klienta. Edytowane 17 grudnia 2015 przez Quake96 Cytuj Odnośnik do komentarza
czapa 651 Opublikowano 17 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 grudnia 2015 (edytowane) Tak to jest jak się zarabia na przesyłce LPP za 15 zł hehe A serio jak nie miał wpisanego odbioru osobistego to nie wiem w czym problem. Edytowane 17 grudnia 2015 przez czapa Cytuj Odnośnik do komentarza
Quake96 3 824 Opublikowano 17 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 grudnia 2015 Nie no, tutaj ewidentnie nie o przycięcie na wysyłce chodziło bo wziął za LPP 6,50 co wydaje mi się normalną ceną. Cytuj Odnośnik do komentarza
czapa 651 Opublikowano 17 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 grudnia 2015 (edytowane) W grze za 10,50 każda złotófka się liczy Edytowane 17 grudnia 2015 przez czapa 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ping 9 042 Opublikowano 17 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 grudnia 2015 Tak to jest jak się zarabia na przesyłce LPP za 15 zł hehe A serio jak nie miał wpisanego odbioru osobistego to nie wiem w czym problem. No, ja ostatnio nawet dwie dyszki za POLECONY zapłaciłem, bo tak miał typ ustawione w aukcji, ale skoro licytowałem to godziłem sie na warunki. Przecież nie napisał mi po wygranej aukcji 'ej typie, patrz na mój cennik', tylko wszystko widziałem przed kliknięciem kup teraz. Kupując godzę się na warunki. Nie wiem jak mozna mieć pretensje do kogoś o to, że coś jest nie po naszemu, jak widziały gały co brały. Beka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Quake96 3 824 Opublikowano 17 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 grudnia 2015 Jezu a Wy dalej tylko o tym odbiorze osobistym. Serio jesteście tak zaślepieni, że nie widzicie o czym ja piszę? Odbiór to odbiór, dobra niech i wam będzie, że nie miał czasu albo żelazko na gazie zostawił czy cokolwiek, ale jak coś sprzedaje to niech utrzymuje kontakt a nie dogaduje się ponad tydzień no ludzie -,- Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. ping 9 042 Opublikowano 17 grudnia 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 17 grudnia 2015 Byłem dzisiaj na poczcie wysłać kilka gierek sprzedanych po piątce od sztuki i zanim wyszedłem mówię "Pani Halinko, co tam dzisiaj dobrego dla Pana Pawła czeka?", na co usłyszałem, że jest paczuszka rejestrowana z Japonii o wadze 1.4kg, wysłana w piątek, dziś już gotowa do odbioru po odprawie celnej. No to wziąłem, przytargałem do domu, a tam takie rzeczy. Trochę liiiipa bo są duble, ale jakoś to przeżyję: Gry na przenośne N64: Dwie części Phoenixa Wrighta, w pełni po angielsku/japońsku (do wyboru). Gry na przenośnego SNESA: Made in Wario wygląda jak by wyblakł od słońca, ale taki jest design pudełka. Prince of Tennis to gra w którą nigdy nie grałem, chociaż mam jakieś odsłony na inne platformy. Gry na PEGAZUSA: Fota przed czyszczeniem, muszę je ładnie odrestaurować w wolnej chwili. Część to duble, ale cieszę się, że mam wreszcie grę z Kunio-kunem w której chodzi o granie w ZBIJANEGO - kiedyś też miałem, ale pogoniłem cała kolekcje famicomową, teraz ją odbudowuję, na dniach chce zaopatrzyć się w jakiegoś ładnego Sharp TWINA. Dwie części Goonies - boże, ile godzin w jedynkę przegrałem na PEGAZIE. No i już ostatnia część dzisiejszych gratów, czyli gry na przenośną gierkę nintendo: Wszystko duble oprócz GB Collection. Ale tytuły solidne - gameboyowy GOAL 3, ZELDA, Mario 2, Warioland (ostatnio wyrwałem w BOXIE, ale jeszcze nie wysłałem do Polski )... Starocie ale fajne. Jestem zadowolony. Największa radocha to chyba przywracanie tych gier do stanu bardzo dobrego. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paliodor 1 761 Opublikowano 18 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 grudnia 2015 Kunio Kunie Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. II KoBik II 2 635 Opublikowano 18 grudnia 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 18 grudnia 2015 drewniaki atakujoooo !!! 14 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
chmurqab 3 192 Opublikowano 18 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 grudnia 2015 Całkiem ładna kompozycja kolorów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
PRQc 705 Opublikowano 18 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 grudnia 2015 Starocie ale fajne. Jestem zadowolony. Największa radocha to chyba przywracanie tych gier do stanu bardzo dobrego. Z kolekcjonowania cartów na NES/SNES najmilej wspominam czyszczenie tych gierek, często pochodzących z wystawek. Normalnie celebrowałem to jak składanie jakiś modeli czy coś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 18 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 grudnia 2015 Daj później znać jak smakowało i czy plastik strawił się do końca 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Hum 3 699 Opublikowano 18 grudnia 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 18 grudnia 2015 Patrzcie jakie laski wracają dziś ze mną do domu. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 18 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 grudnia 2015 Zapomniałem że Bayetka jest na X360. No to wiecie co z nią robić? gurwa nie ten film. Zacnie. Zielono. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. XM. 10 843 Opublikowano 18 grudnia 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 18 grudnia 2015 Wylądował!!! Jakies kupiaste, ale przynajmniej na dwóch, gierki: Do tego już wczesniej kupiony i wstawiany zestaw gier z Wii które przypominam będą grane: i KU.RVA PETARDY: oraz PS4? xD Xbox? xD PC ? xDDDDDDDDDDDDD Nawet Mi Was nie żal!!! 30 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 18 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 grudnia 2015 ale akurat zamiast W101 mogłeś kupić jakiegoś mario, zeldę albo chociaz Bayonettę 2 1 7 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 18 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 grudnia 2015 Lord Astmer - pierwszy konsolomaniak, który dostał minusy za post dotyczący Nintendo w zakupach growych Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 18 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 grudnia 2015 No co ja poradzę, że W101 nie jest dobrym tytułem na start 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi