ping 9 042 Opublikowano 24 stycznia 2016 Opublikowano 24 stycznia 2016 EDFy to bardzo dobre gry do kanapowego co-opa właśnie. Saturn z kablami = ~5000 yen. Dreamcast podobnie. PCE zależy jakie. FX widziałem za 7000 ale ciężkie diabelstwo. Cytuj
Paliodor 1 761 Opublikowano 24 stycznia 2016 Opublikowano 24 stycznia 2016 Thx za info. Co sie tyczy PC Engine to wersja na Hu-card bądź napędem CD. PC FX mnie nie interesuje bo tak jak wspomniałeś wielkie to, a i same gry na ten sprzet szału nie robią. Ot większość to chyba same ero-gierki jeśli mnie pamięć nie myli. Cytuj
Quake96 3 831 Opublikowano 24 stycznia 2016 Opublikowano 24 stycznia 2016 Z tym CeXem to faktycznie krzywa akcja wyszła. Z którego sklepu to zamawiałeś?Ja do CeXu jako tako nie mam nic, bo gry kupuję u nich osobiście i mam wgląd w ich stan przed zakupem, więc wiem co biorę. Choć jak widać wysyłkowo to się nie starają... No jedyne do czego sam bym się doczepił to niektóre ceny. Za jakieś stare telefony warte ze 20zł potrafią zawołać 160zł. Choć szczytem śmiechu były pady do PS2. Czarny, używany pad SONY DS2 kosztował u nich bagatela 50zł. Ale to jeszcze nic... Obok stał taki sam pad, tylko, że wersja satin silver. I za sam "kolor" trzeba było zapłacić 100zł więcej .Że nie wspomnę o tym iż całe konsole z padem potrafiły u nich kosztować ok. 120zł a gdzie tu sam pad za 150 Cytuj
Suavek 4 655 Opublikowano 24 stycznia 2016 Opublikowano 24 stycznia 2016 CEX to loteria i z tym się niestety trzeba liczyć. Ja miałem te szczęście, że dorwałem np. Persona 4 Golden czy Metal Gear Solid HD Collection na Vite za grosze, obie w bdb stanie. Natomiast jakieś starsze gierki na PS2, PSP czy NDS to przychodziły brudne, niekompletne, obskurne czasem wręcz. Co mogłem, to wyczyściłem, ale np. szlag mnie trafił, jak grę na NDS przysłali w pudełku zastępczym, bez instrukcji i okładki. Nic droższego ja bym tam wysyłkowo nie kupował. W pozostałych przypadkach natomiast należy się liczyć z tym, że równie dobrze możemy wyrzucać pieniądze w błoto, jeśli się skończy np. jak z płytą pinga. 1 Cytuj
Quake96 3 831 Opublikowano 24 stycznia 2016 Opublikowano 24 stycznia 2016 CeX to trochę taki lumpeks. Znajdziesz czasem coś ciekawego za grosze, ale z reguły trzeba się liczyć z toną badziewia zajechanego jak po wojnie. Swoją drogą dziwne, że jak na razie otworzyli tylko trzy punkty w PL, bo ilekroć tam nie wejdę to ludzi nie brakuje. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 24 stycznia 2016 Opublikowano 24 stycznia 2016 Czas ograć indie GOTY 2015. I jeden z wielu świetnych PC-towych eksów z 2015 3 Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 24 stycznia 2016 Opublikowano 24 stycznia 2016 Zamawiałem ze sklepu online - nie wyszczególniają, z którego miasta ślą (kompletują zamówienia z różnych sklepów). Oni ewidentnie nawet nie patrzą co wrzucają do paczek - innym razem zamówiłem Overlorda na X360 (bo dwójkę mam w folii i czeka, aż dokończę pierwszą część), to wysłali mi Overlord 2. Innym razem dostaję maila, że połowy zamówionych gier mi nie wyślą, bo nie mają na stanie (to akurat ok, zdarza się), dostałem też raz grę w pełni po niemiecku (na mailu przyznali, że to ich błąd), teraz z gierką w NTSC i połamaną płytką przegięli już doszczętnie i po prostu dziękuję im za współpracę . Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 24 stycznia 2016 Opublikowano 24 stycznia 2016 Dlatego ja teraz u odsprzedawców kupuję już tylko w ostateczności (niestety w polowaniu na rzadkie tytuły nie da się tego uniknąć) i tylko jeżeli są mi w stanie dostarczyć fotki sprzedawanej gierki. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 25 stycznia 2016 Opublikowano 25 stycznia 2016 Znowu w moich lapach 4 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. golab 1 670 Opublikowano 25 stycznia 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 25 stycznia 2016 trochę nowotworów: i trochę pedalstwa: 19 Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 25 stycznia 2016 Opublikowano 25 stycznia 2016 Te Rezydenty będę musiał kiedyś kupić. Cytuj
aux 3 784 Opublikowano 25 stycznia 2016 Opublikowano 25 stycznia 2016 Ja też. Bardzo fajny zestaw, znośna cena (w drogim sklepie widziałem za 149zł) i generalnie warto mieć tę kolekcję na półce. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 25 stycznia 2016 Opublikowano 25 stycznia 2016 Czas ograć indie GOTY 2015. I jeden z wielu świetnych PC-towych eksów z 2015 NARESZCIE Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Figuś 21 170 Opublikowano 25 stycznia 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 25 stycznia 2016 Zawsze chciałem ograć 10 Cytuj
Paliodor 1 761 Opublikowano 25 stycznia 2016 Opublikowano 25 stycznia 2016 Bardzo przyjemny szpil od Sudy. Choć po dzisiaj najlepszą jego gierką jest Killer7 1 Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 25 stycznia 2016 Opublikowano 25 stycznia 2016 Ostatnie zakupy, w Dishonored może nie widać na zdjęciach dobrze, ale bardzo fajne pudełko takie jakby 3d.Mam nadzieje, że sama gra będzie tak dobra jak pudełko^^ 1 Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 25 stycznia 2016 Opublikowano 25 stycznia 2016 Ping wywaliłeś te pudełka, a nie lepiej/taniej było wysłać je sobie jako paczkę? Cieżko bedzie kupic oryginalne pudełka. Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 25 stycznia 2016 Opublikowano 25 stycznia 2016 Wpadły dzisiaj jakieś graty. Idę spać. Jutro to wszystko wpakuję do kartonu i wio do piwnicy. Pozdrawiam. 3 Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 26 stycznia 2016 Opublikowano 26 stycznia 2016 (edytowane) Po co ty to zbierasz ? Żeby piwnice zastawić śmieciami ? ja rozumiem zbieranie gier na półeczki czy te rzeczywiste czy te stimowe. Ale kupować coś aby schować do kartonu? Zagrasz w to kiedyś? Edytowane 26 stycznia 2016 przez blantman Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 26 stycznia 2016 Opublikowano 26 stycznia 2016 Za parę lat sprzeda całą kolekcję i resztę życia spędzi na Kajmanach leżąc jajami do góry i śmiejąc się z osób grających w gierki. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 26 stycznia 2016 Opublikowano 26 stycznia 2016 Czyli to inwestycja w emeryturę rozumiem. Taki 3 filar Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 26 stycznia 2016 Opublikowano 26 stycznia 2016 (edytowane) Po co ty to zbierasz ? Żeby piwnice zastawić śmieciami ? ja rozumiem zbieranie gier na półeczki czy te rzeczywiste czy te stimowe. Ale kupować coś aby schować do kartonu? Zagrasz w to kiedyś? Nie mam czasu niestety na granie. Nawet z current genami się nie wyrabiam. Miałem niedawno dwa tygodnie urlopu z okazji świąt, nigdzie nie wyjechałem, stwierdziłem, że przeznaczę ten czas na chlanie, spotkania ze znajomymi i gry wideo. Zaliczyłem może pięć gier z Xboksowego backloga. Dla porównania - miesięcznie przybywa mi średnio ~20-30 gier na XONE/X360, czy to w pudełkach, czy to w wersji cyfrowej, wiec podaż przekracza znacznie popyt. A czy śmieci to już kwestia dyskusyjna - mi się gry z serii Nekketsu podobają. Mariany, Wariany, Zeldy i kilka innych solidnych klasyków też. Trzeba się zatem zbroić, bo niestety z miesiąca na miesiąc ceny zwyżkują, a po tym zobaczyłem jaka teraz jest śruba z cenami retro w JP, nie mam wątpliwości, że po prostu za 10 lat nie będę kupował retro, bo ceny za stary plastik będą po prostu chore. Teraz takie Nekketsu jestem w stanie wyrwać za ~30zł sam cart, w JP gołe carty kosztują już ~60-70zł. Jeszcze 10 lat temu dało radę wyrwać za równowartość 5-10zł. Przy czym o emeryturę dbam inaczej, na pewno nie głupimi gierkami . Edytowane 26 stycznia 2016 przez ping Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. decoyed 707 Opublikowano 26 stycznia 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 26 stycznia 2016 Nareszcie. Nie sadzilem, ze Wii U zawita u mnie w domu tak wczesniej. Oczekiwanie na kuriera z gra to pikus przy tym co przezywalem czekajac na ta paczke. Xenoblade zakupione wczesniej. Swoja droga okladki gier na Wii U prezentuja sie genialnie. i maly bonus Moody tez wie co dobre. Czuje, ze bedzie walka o pada. Ja go na ten karton nie wkladalem. Psy dostaja zawsze karme, zabawki i inne (pipi)y kurierem i sie przyzwyczail, ze na wszelki wypadek "musi" sobie zaklepac paczke. 26 Cytuj
Czoperrr 5 075 Opublikowano 26 stycznia 2016 Opublikowano 26 stycznia 2016 Namiastka XBONE w moim domu oraz zapasowa kopia Metal Gear Rising. Ta cena, ktoś tutaj nie szanuje marki! 4 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Sylvan Wielki 4 556 Opublikowano 26 stycznia 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 26 stycznia 2016 RE to jedna z moich ulubionych pozycji na Gacka. Wzór jeśli chodzi o odświeżenie danej pozycji. Taki zestaw zatem to gratka. Halo do kolekcji. 12 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi