Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 9 grudnia 2016 Opublikowano 9 grudnia 2016 Ta tempo w wer pal takie slow mo, że można było usnąć. Jeszcze w instrukcji bodaj jest błąd przy imieniu Jina jest zdj Jun. 1 Cytuj
ciwa22 856 Opublikowano 9 grudnia 2016 Opublikowano 9 grudnia 2016 (edytowane) Każda bijatyka 3D w 50 klatkach to zbrodnia. O tej akcji z japońcem nie wiedziałem. Teraz mam dylemat, bo miałem brać wersję jp, ponieważ amerykaniec ma lipną okładkę. Edytowane 9 grudnia 2016 przez ciwa22 Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 9 grudnia 2016 Opublikowano 9 grudnia 2016 Może ktoś wytłumaczyć mechanizm przez który te PALowskie wersje były do du.py? Dlaczego NTSC potrafiły wyciągać 60 klatek? Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 9 grudnia 2016 Opublikowano 9 grudnia 2016 Może ktoś wytłumaczyć mechanizm przez który te PALowskie wersje były do du.py? Dlaczego NTSC potrafiły wyciągać 60 klatek? Standard TV w USA: 60Hz czyli 60 odświeżeń obrazu na sekundę. Standard TV w Europie: 50Hz czyli 50 odświeżeń obrazu na sekundę. Gierki najpierw dewelopowano na rynek JP/USA, więc docelowo dopasowane do działania w 60Hz. Na rynek europejski trzeba je było dostosowywać, czyli dopasować się do zmniejszonej częstotliwości odświeżania obrazu. Najłatwiej było po prostu zwolnić grę o ~17%. I dlatego retro tylko w NTSC. 1 Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 9 grudnia 2016 Opublikowano 9 grudnia 2016 (edytowane) no ale jak sie miało pirata ntsc tekkena 3 to działał na polskich tv szybciej niz palowski Edytowane 9 grudnia 2016 przez milan Cytuj
Kyokushinman 38 Opublikowano 9 grudnia 2016 Opublikowano 9 grudnia 2016 Każda bijatyka 3D w 50 klatkach to zbrodnia. O tej akcji z japońcem nie wiedziałem. Teraz mam dylemat, bo miałem brać wersję jp, ponieważ amerykaniec ma lipną okładkę. Usa najlepsza super wygladzona natomiast Jap jest tak zabkowaty ze mozna sie skaleczyc. Owa wersja wyszla pierwsza i jeszcze nie wrzucili AA. Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 9 grudnia 2016 Opublikowano 9 grudnia 2016 (edytowane) no ale jak sie miało pirata ntsc tekkena 3 to działał na polskich tv szybciej niz palowski Bo większość TV w Europie w czasach PS2 obsługiwała 60Hz. Edytowane 9 grudnia 2016 przez chmurqab Cytuj
_Shaman_ 867 Opublikowano 9 grudnia 2016 Opublikowano 9 grudnia 2016 Jak już jesteśmy w temacie retro. NTSC to jedyna prawilna opcja dla starych gierek 8 Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 9 grudnia 2016 Opublikowano 9 grudnia 2016 BTW My Life In Gaming wypuściło wczoraj epizod o Gameboyach. Jak zwykle fantastyczny materiał - dopiero dzisiaj się dowiedziałem, że w JP wyszedł Super Gameboy 2 i że na pierwszym gierki chodziły.. szybciej niż na oryginalnym GB. Cytuj
czapa 651 Opublikowano 9 grudnia 2016 Opublikowano 9 grudnia 2016 Może ktoś wytłumaczyć mechanizm przez który te PALowskie wersje były do du.py? Dlaczego NTSC potrafiły wyciągać 60 klatek? Standard TV w USA: 60Hz czyli 60 odświeżeń obrazu na sekundę. Standard TV w Europie: 50Hz czyli 50 odświeżeń obrazu na sekundę. Gierki najpierw dewelopowano na rynek JP/USA, więc docelowo dopasowane do działania w 60Hz. Na rynek europejski trzeba je było dostosowywać, czyli dopasować się do zmniejszonej częstotliwości odświeżania obrazu. Najłatwiej było po prostu zwolnić grę o ~17%. I dlatego retro tylko w NTSC. Z tym że PAL ma chyba nieco lepszą grafikę 1 Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 9 grudnia 2016 Opublikowano 9 grudnia 2016 Wersje PAL Street Fighterów na PS2 działają w 60hz. Jest też masa innych gier na PS2 w PAL 60HZ. Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 9 grudnia 2016 Opublikowano 9 grudnia 2016 (edytowane) Z tym że PAL ma chyba nieco lepszą grafikę Tak, odrobinę większą rozdzielczość. No ale sorki, jeżeli ktoś z tego powodu woli grać jak inwalida w grę o 17% wolniejszą to Wersje PAL Street Fighterów na PS2 działają w 60hz. Jest też masa innych gier na PS2 w PAL 60HZ. Tak, w generacji PS2 dużo gier wspierało PAL60 - ale niestety nie wszystkie. Edytowane 9 grudnia 2016 przez chmurqab 1 Cytuj
_Shaman_ 867 Opublikowano 9 grudnia 2016 Opublikowano 9 grudnia 2016 BTW My Life In Gaming wypuściło wczoraj epizod o Gameboyach. Jak zwykle fantastyczny materiał - dopiero dzisiaj się dowiedziałem, że w JP wyszedł Super Gameboy 2 i że na pierwszym gierki chodziły.. szybciej niż na oryginalnym GB. Też widziałem ten odcinek. Jak dla mnie SGB2 nie jest warty swojej ceny, te 2% różnicy to nic w porówaniu do np. PAL vs NTSC Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 9 grudnia 2016 Opublikowano 9 grudnia 2016 Też widziałem ten odcinek. Jak dla mnie SGB2 nie jest warty swojej ceny, te 2% różnicy to nic w porówaniu do np. PAL vs NTSC Jasne, zgadzam się, ale IMO fajna ciekawostka Cytuj
dee 8 808 Opublikowano 9 grudnia 2016 Opublikowano 9 grudnia 2016 Na pewno znowu w to zagram, na pewno! Już niedługo 5 Cytuj
michal 558 Opublikowano 9 grudnia 2016 Opublikowano 9 grudnia 2016 Z tym że PAL ma chyba nieco lepszą grafikę Tak, odrobinę większą rozdzielczość. No ale sorki, jeżeli ktoś z tego powodu woli grać jak inwalida w grę o 17% wolniejszą to Wersje PAL Street Fighterów na PS2 działają w 60hz. Jest też masa innych gier na PS2 w PAL 60HZ. Tak, w generacji PS2 dużo gier wspierało PAL60 - ale niestety nie wszystkie. made my day. Łap plusika. Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Bjały 2 951 Opublikowano 9 grudnia 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 9 grudnia 2016 polska instrukacja TTT<3 http://www.honmaru.pl/7936,zaskakujace-profile-postaci-tekken-tag-tego-sie-nie-spodziewacie/ Yoshimitsu: MECHANICZNY NINJA KOSMOSU Eddy Gordo: MŚCICIEL Z JASKINI Gun Jack: NIEPOHAMOWANY POTWÓR RZEŹNIK 10 Cytuj
kacprzak1991 196 Opublikowano 9 grudnia 2016 Opublikowano 9 grudnia 2016 Przynajmniej człowiekowi grającemu na PAL gra starczała na dłużej 2 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. MBeniek 3 260 Opublikowano 9 grudnia 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 9 grudnia 2016 Strażnik kupiony parę dni temu to przydałaby się w końcu konsola, która go odpali Plus kolejny ex do kolekcji Ze starszym rodzeństwem 11 1 Cytuj
musoil 47 Opublikowano 10 grudnia 2016 Opublikowano 10 grudnia 2016 Pięknie cacy, ale psp i ps2 tam nie widzę. Dziadki już na zasłużonej emeryturze? Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Quake96 3 830 Opublikowano 10 grudnia 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 10 grudnia 2016 Ostatnie brakujące GTA na PS2 zdobyte. 15 Cytuj
Mejm 15 296 Opublikowano 10 grudnia 2016 Opublikowano 10 grudnia 2016 no ale jak sie miało pirata ntsc tekkena 3 to działał na polskich tv szybciej niz palowski Ale kolory trzeba bylo sobie wyobrazac jak sie nie mialo kabla rgb. Cytuj
ciwa22 856 Opublikowano 10 grudnia 2016 Opublikowano 10 grudnia 2016 (edytowane) no ale jak sie miało pirata ntsc tekkena 3 to działał na polskich tv szybciej niz palowski Ale kolory trzeba bylo sobie wyobrazac jak sie nie mialo kabla rgb. Ja miałem composite do kosnol Sony i na moim wiekowym funaiu wszystko działało ok. Gorzej było z Dreamcastem. Gry ntsc miały lipne kolory (np. niebieski był fioletowym). Mnie większość retro gierek jak najbardziej pasi w Palu, ale nie bijatyki 3D. Za dużo ich ogrywałem za czasów PSXa i widziałem różnicę w prędkości, która w niektórych tytułach była wręcz druzgocąca na niekorzyść PAL ( Street Fighter EX 2 to najlepszy przykład). Z odsieczą przyszedł Dreamcast, na którego lwia część oferty posiadała opcję PAL 60 ( z bijatyk tylko vf3:tb jej nie miała) . Kilka miechów temu, opierając się na przykładzie DeCeka przejrzałem listę gier PAL 60 na PS2 sądząc przez lata że to naturalne, iż podobnie jak w przypadku Segi, większość tytułów będzie zaopatrzona w tę opcję. Niestety okazało się, że Sony pokpiło sprawę i sporo gierek kuleje pod tym względem. Bijatyk na szczęście w tym przypadku niewiele, między innymi wspomniany TTT oraz Street Fighter EX3. Edytowane 10 grudnia 2016 przez ciwa22 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. stoodio 2 075 Opublikowano 10 grudnia 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 10 grudnia 2016 16 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi